Gentlemen ​and Players 9 csillagozás

Joanne Harris: Gentlemen and Players Joanne Harris: Gentlemen and Players Joanne Harris: Gentlemen and Players Joanne Harris: Gentlemen and Players Joanne Harris: Gentlemen and Players Joanne Harris: Gentlemen and Players Joanne Harris: Gentlemen and Players Joanne Harris: Gentlemen and Players Joanne Harris: Gentlemen and Players Joanne Harris: Gentlemen and Players

The place is St Oswald's, an old and long-established boys' grammar school in the north of England. A new year has just begun, and for the staff and boys of the school, a wind of unwelcome change is blowing. Suits, paperwork and Information Technology rule the world and Roy Straitley, Latin master, eccentric, and veteran of St Oswald's, is finally – reluctantly – contemplating retirement. But beneath the little rivalries, petty disputes and everyday crises of the school, a darker undercurrent stirs. And a bitter grudge, hidden and carefully nurtured for thirteen years, is about to erupt. Who is Mole, the mysterious insider, whose cruel practical jokes are gradually escalating towards violence – and perhaps, murder? And how can an old and half-forgotten scandal become the stone that brings down a giant?

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Corgi, 2007
ISBN: 9780552163669 · Felolvasta: Derek Jacobi
>!
Black Swan, 2006
506 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780552770026
>!
William Morrow, New York, 2006
422 oldal · ISBN: 9780060559144

1 további kiadás


Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Riika
Joanne Harris: Gentlemen and Players

Ez könyv olyan volt, mint egy jó bor. Kinyitottam, beleszagoltam. Izlelgettem, kóstolgattam, de nem siettem. Kiélveztem minden cseppjét. Joanne Harris stilusa igazán választékos, gyönyörködtet. Eleinte nem is sejtettem, hogy hova tart a történet, aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy vissza-visszatérnek a gondolataim a St Oswaldhoz akkor is, amikor nem olvasok. Aztán amikor már kellőképpen megrészegültem tőle, akkor a végét leküldtem egyben, húzóra.
Az események egy részét sikerült kitalálni előre. De nem számit. Mert nem az volt az érdekes. Hanem, hogy hogyan jutottunk el oda, ahova. És hogy mi lesz ebből. És ezt a feszültséget mesterien fent tudta tartani Harris. Nem hittem volna, hogy a romantikus és a fantasy után a thrillerben is elkápráztat, de eddig messze ez volt a kedvenc könyvem tőle.
Annyira finom kis utalások vannak ebben a könyvben. A cime, a fejezetek, a múlt, a jelen, a végső csavar…mindenképp újra kell majd olvasnom, mert azt hiszem, egy új szinezetet fog adni a történetnek.

>!
Mvera
Joanne Harris: Gentlemen and Players

Az első könyv J.H.-től, aminek olvasása közben nem voltam egyfolytában éhes :)
Nekem meglepetés volt a csavar a végén! A főszereplő félelmetesen beteg.

>!
Juci P
Joanne Harris: Gentlemen and Players

Ezt nem nekem írta. Tud írni a nő, pörögnek az oldalak, és az öreg tanár karakterét nagyon bírtam, viszont a „sötét figura” gyűlölete és rosszindulata számomra motiválatlan maradt, és nagyon idegesített. Ráadásul a 100. oldal környékén megtippeltem a nagy csavart.
Magyarul: http://moly.hu/konyvek/joanne-harris-urak-es-jatekosok

>!
entropic P
Joanne Harris: Gentlemen and Players

Először arra gondoltam, semmi különös ez a könyv. Aztán lassan egyre jobban megszerettem, a végén pedig csak néztem meglepettem magam elé és szerettem volna elölről kezdeni, hogy felfedezzem a jeleket, amelyek a végkifejletre utaltak és amelyekről a szerző ügyesen elterelte a figyelmemet. Érdekes a könyvbeli játszma is, és az is, ahogy Harris játszik az olvasókkal. Jó történet, jól elmesélve.


Népszerű idézetek

>!
BZsofi +SP

„Listen to me, Colin,” I said. Short sentences, eye contact, and an air of conviction. Teachers use this method; so do doctors, priests, and other illusionists.

261. oldal

>!
BZsofi +SP

If there's one thing I've learned in the past fifteen years, it's this: that murder is really no big deal.

(első mondat)

>!
BZsofi +SP

(…) he'd [the father] stayed in and made dinner – nothing special, just boil-in-the-bag and chips, but to me it showed he was making an effort.

64. oldal

>!
BZsofi +SP

I slouched off back to the Common Room to drown my sorrows in tea.

94. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Joss Stirling: Storm and Stone
B. A. Paris: Behind Closed Doors
Agatha Christie: The ABC Murders
Dorothy L. Sayers: Murder Must Advertise
Dorothy L. Sayers – Robert Eustace: The Documents in the Case
E. W. Hornung: Mr. Justice Raffles
Todd Strasser: Give a Boy a Gun
Kerri Maniscalco: Hunting Prince Dracula
Robert Galbraith: The Cuckoo's Calling
Wilkie Collins: The Moonstone