A ​francia konyha 26 csillagozás

Joanne Harris – Fran Warde: A francia konyha

Anouchka, Madame Douazan, Simone nagynéni… Tévedés ne essék, ők nem Joanne Harris valamelyik regényének szereplői, hanem a francia konyha ínyencségeinek megihletői. Mint Framboise, az Ötnegyed narancs hősnője, Joanne Harris – francia gyökereivel együtt – is megőrizte a nemzedékről nemzedékre öröklődő családi recepteket, és szerencsére közkinccsé tette őket A francia konyha című szakácskönyvben. A raguk, sültek, saláták, torták és desszertek ellenállhatatlanul csábító gyűjteményéből semmi sem maradt ki, még a nagymama hagyományos kalácsa, vagy az olyan klasszikus francia finomságok sem, mint a marinált kagyló vagy a párolt hátszín. Az író, aki szeret főzni, és az egykori főszakács, aki szeret írni róla, együtt „főzte ki” ezt a különleges receptes könyvet. A francia konyha igazi családi hagyaték.

Eredeti megjelenés éve: 2002

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2004
254 oldal · ISBN: 9639602574 · Fordította: Balázs Éva · Illusztrálta: Debi Treloar

Enciklopédia 2


Kedvencelte 5

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 57


Kiemelt értékelések

>!
theodora 
Joanne Harris – Fran Warde: A francia konyha

Tetszettek a személyes adalékok, érdekes volt, hogy megcsömörlött a Csokoládé premierjekor a sok csokitól. A receptek érdekesek, de csak egy-kettőt írtam csak ki magamnak, amit valamikor esetleg megvalósítanék.
Nem tetszett, hogy több ételről nem volt illusztráció, és több olyan oldal is van benne, amin teljesen érdektelen fotó van.

>!
Véda MP
Joanne Harris – Fran Warde: A francia konyha

Na pont ilyennek képzeltem a szakácskönyvét a regényei alapján, tele családi receptekkel és földi halandó számára is elkészíthető finomságokkal! :)
Gyönyörű a kötet és hát a desszertes rész…! Nyammm!

>!
OlvasóMókus
Joanne Harris – Fran Warde: A francia konyha

Kicsit csalódás volt ez a könyv. Leginkább azért, mert szeretem ha egy szakácskönyv, pláne egy idegen konyhát bemutató szakácskönyv, bemutatja az adott étel fotóját. Ebben a könyvben pedig a receptek 70%-ához nem ételfotó társult, hanem valami francia életkép, tájkép ami szép volt, de attól még nem tudom hogy kellene kinéznie az adott ételnek…

>!
anika
Joanne Harris – Fran Warde: A francia konyha

Nagyon nagyon jó volt. Sok receptet érdemes kipróbálni.

>!
borso0905
Joanne Harris – Fran Warde: A francia konyha

Állandóan, folyamatosan forgatom. Az ételek többsége itthon, hazánkban, hazai termékekből is elkészíthető. Fantasztikusak a képek, fantasztikus az egész könyv :)
Nem bántam meg a vételt :)

>!
BakosJuci
Joanne Harris – Fran Warde: A francia konyha

A főzés mágia, ez pedig egy igazán jó varázskönyv hozzá! Imádom!

>!
Moander
Joanne Harris – Fran Warde: A francia konyha

Rengeteg szép kép, finomabbnál finomabb fogások, szuper ez a szakácskönyv. :)

>!
szélcsengő
Joanne Harris – Fran Warde: A francia konyha

Nagyon szeretem Joanne Harris szakácskönyveit, finom, de egyszerű receptek, és hétköznapi alapanyagok. A fotók a vidéki Franciaország hangulatát árasztják, mint a legtöbb regénye is.
A Csokoládé című fejezet, azért lássuk be, kötelező volt!!!! :-)


Népszerű idézetek

>!
BakosJuci

Az evés érzéki, teljes testet kívánó élmény: gyönyörködjünk abban, amit főzünk, szippantsuk be a hozzávalók illatát, kevergessük meg az ujjunkkal. Élvezzük az étel hangját és anyagát! Ne feledjük, a főzés olyan közel áll a varázslathoz, amennyire a modern társadalom engedi: az alapvető hozzávalókat csodálatos étellé változtathatjuk.

11. oldal

Kapcsolódó szócikkek: étel · főzés
>!
anika

Nagyon nehéz vegetáriánusnak lenni Franciaországban – bár a piacok a leggyönyörűbb zöldségekkel vannak tele –, mert a legtöbb francia számára a vegetárianizmus idegen és felfoghatatlan…

154. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Hans Joachim Döbbelin – Hermann Bulling: Ünnepek – Vendégvárás
Mindnyájunk szakácskönyve
Simon Siegel – Heinz Lenger – Hans Stickler – Wilhelm Gutmayer: A felszolgálás alapjai
Török István – Ónódi Ferenc: Felszolgáló ismeretek
Stílusos vendéglátás
Niszkács Miklós – Niszkács Anna: Gerbaud
Kun Szabó Julianna: Vendégvárás
Mészáros Tibor – Voleszák Zoltán: Villásreggelitől a gálavacsoráig
Híres éttermek
Papp Endre: A vendéglős és híres vendégei