Different ​Class (St Oswald's Grammar) 6 csillagozás

Joanne Harris: Different Class Joanne Harris: Different Class

After thirty years at St Oswald’s Grammar in North Yorkshire, Latin master Roy Straitley has seen all kinds of boys come and go. Each class has its clowns, its rebels, its underdogs, its ‘Brodie’ boys who, whilst of course he doesn’t have favourites, hold a special place in an old teacher’s heart. But every so often there’s a boy who doesn’t fit the mould. A troublemaker. A boy with hidden shadows inside.

With insolvency and academic failure looming, a new broom has arrived at the venerable school, bringing Powerpoint, sharp suits and even sixth form girls to the dusty corridors. But while Straitley does his sardonic best to resist this march to the future, a shadow from his past is stirring. A boy who even twenty years on haunts his teacher’s dreams. A boy capable of bad things.

>!
Black Swan, London, 2017
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780552777018
>!
Doubleday, UK, 2016
400 oldal · ISBN: 9780385619240

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

brigi11 P>!
Joanne Harris: Different Class

A Holt költők társasága óta vonzódom a hagyományos, régmúlt időket idéző fiúiskolákról szóló történetekhez. Talán ezért is szeretem nagyon Harris St. Oswaldos történeteit. Ebben a könyvben sem csalódtam. Két idősíkban játszódó, két szálon futó történet, ahol az egyik, a mesélő személye adott, a másik pedig sokáig csak megfejthető (persze, nekem nem sikerült). Tökéletes keveréke a múltnak és a jelennek, a tanárok kakaskodásának, a diákok befolyásolhatóságának, az igaz vagy igaznak hitt barátságoknak, családi drámáknak, felemelkedésnek és bukásnak. Lehet, hogy kategórián belül nem kiemelkedő, de elfogult vagyok és ez nekem 5 csillag.

jo_march>!
Joanne Harris: Different Class

Nagyon szeretem Joanne Harris regényeit,mindegyiket olvastam,így nem lepett meg,hogy jó könyvet olvasok. Viszont nem vagyok elfogult,tudom,hogy azért ezek a regények nem mindenkinek tetszenek annyira mint nekem.
Ez a történet viszont engem valahogy jóval jobban megérintett,mint a másik két Malbry-regény (Gentleman and players és Blueeyedboy)- azokat is izgalmasnak,fordulatosnak és sokszor megindítónak találtam,de valahogy ez a könyv olyan erős érzelmeket kavart fel bennem,a szereplők motivációi,érzései olyan valóságosan,érthetően fogalmazódtak meg és csapódtak le bennem,pedig nem is anyanyelvemen olvastam,ugye. Iskolai bántalmazásról,a gyerekek lelkivilágáról,bosszúról szóló,szerintem igazán jó olvasmány.
Nem profi angolosoknak(amilyen én is vagyok) szerintem nyelvgyakorlásnak is jó,olvastatja magát és nem túl nehéz a nyelvezete!


Hasonló könyvek címkék alapján

David Mitchell: The Bone Clocks
Peter James: Dead Simple
Karen M. McManus: One of Us Is Lying
M. J. Arlidge: Pop Goes the Weasel
Agatha Christie: Hallowe'en Party
David Mitchell: Cloud Atlas
Sarah Pinborough: Behind Her Eyes
Jane Corry: Blood Sisters
Paula Hawkins: The Girl on the Train
Paula Hawkins: Into the Water