Egzotikus ​csók és gyilkosság (Hannah Swensen titokzatos esetei 1.) 216 csillagozás

Joanne Fluke: Egzotikus csók és gyilkosság

Bridget Jones és az „Állítsátok meg Terézanyut!” Kéki Katája után itt a legújabb szingli hősnő, a Miss Marple féle leleményességgel nyomozó süteménybolt-tulajdonos, Hannah Swensen.

Az álmos amerikai kisváros, Lake Eden életét egy nap gyilkosság rázza fel.
A helyi ex-futballsztárt és ügyeletes álompasit, a tejtermék fuvarozással foglalkozó Ron LaSalle-t saját furgonjában szíven lövik. Hannah talál rá a halott férfira, kezében egy Egzotikus csókkal. A vöröshajú cukrásznő, miközben újabb és újabb sütemény-kreációkkal lepi meg kávézója vendégeit, agyafúrt logikával bogozza ki a bűneset szálait. Újabb rejtélyes gyilkosság, fordulatos bűnügyi történet, a szingli-hősnők jellegzetes stílusa, szerelem és ínycsiklandó sütemények a hozzávalói a klasszikus krimi receptjének.

És még valami:
A történetben fontos szerepet játszó sütemények kiváló receptjei is megtalálhatóak az aktuális fejezetek végén.

Eredeti mű: Joanne Fluke: Chocolate Chip Cookie Murder

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
Illia, Budapest, 2006
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638682345 · Fordította: Sacher Stefánia

Enciklopédia 1


Kedvencelte 7

Most olvassa 4

Várólistára tette 85

Kívánságlistára tette 43

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Orsi_olvas 
Joanne Fluke: Egzotikus csók és gyilkosság

Édes, aranyos kis történet, szó szerint és átvitt értelemben is!
Első találkozásom a gasztro-krimivel műfajával és kimondottan jól szórakoztam olvasás közben.
Nem kell sok mindent várni a könyvtől, a krimi szál kitalálható, nincsenek nagy fordulatok se mély filozófiai mondanivaló.
Vannak viszont szerethető karakterek, egy cuki macska, kedvesen évődő család, némi szerelem és rengeteg sütemény! Kicsit Gilmore Girls érzésem volt, talán az amerikai kisváros hangulat miatt, meg a mérhetetlen mennyiségű kávé és édesség miatt.
Nem hibátlan és persze kicsit valószínűtlen, de kikapcsolódásnak igazán remek volt!
A fejezetek végén lévő süti recepteknek nagyon örültem, ki is fogok próbálni párat.

>!
sztinus P
Joanne Fluke: Egzotikus csók és gyilkosság

Az eleje nehezen indult be, aztán elutaztam ebbe a kisvàrosba, ahol minden nagyon amerikai, de amikor kezd kiderülni, hogy ezek mögött elèg jó karakterek vannak, belecsöppentem szèpen. Nyomoztam, kedvem támadt kekszet sütni, megkedveltem a fogdokit, szóval működött.
Sokat nem szabad vàrni a könyvtől, de egynek jó.

>!
Felixa P
Joanne Fluke: Egzotikus csók és gyilkosság

Egyszerre kellemes, könnyed, humoros és izgalmas. Tehát kikapcsolódásnak tökéletesen megfelelő. Hannah már az elején megfogott azzal, ahogy Móse-hoz kötődnek egymáshoz. Móse: ❤
Hamar a végére lehet érni, és ezek után folytatni fogom a sorozatot.

>!
Viktória_Erdei 
Joanne Fluke: Egzotikus csók és gyilkosság

Sajnos nem nyerte el a tetszésemet ez a könyv. Szinte az egész könyv csak Hannak nyomozásáról szólt, mintha Bill nem is lenne nyomozó. Egyrészről Hannah jó lenne nyomozónak, de másrészt, nem kellene kikotyognia mindenkinek a nyomozás részleteit. Egyszer folytatom.

>!
Uzsonna 
Joanne Fluke: Egzotikus csók és gyilkosság

Végy egy adag izgalmat, egy adag humort, egy adag szingliséget kis csipet jó pasival, valamint egy jó nagy adag nyálcsorgató süteményt és máris kész a habkönnyű szórakozás.

>!
Habók P
Joanne Fluke: Egzotikus csók és gyilkosság

Már olvastam több részét a sorozatnak, de jót szórakoztam a szereplők első színrelépésén. Andrea ebben a kötetben elég idegesítő volt, és a férjvadász mama sem lett a kedvencem (tényleg van a szereplőkben egy kis Austin-hatás, nem véletlen a klub működése sem…), de a többi szereplő rögtön kedvelhető. (A macska meg aztán pláne!) Kriminek nem túl acélos, de gyanítom, nem is ez volt a fő cél. Viszont ez a sok sütemény! És receptekkel! Szinte kedvem támad sütni néhány tepsivel. Szerencsére ez hamar el szokott múlni.

3 hozzászólás
>!
Mazsola_78 P
Joanne Fluke: Egzotikus csók és gyilkosság

Pár éve beleszerettem a sorozat élénk, vidám színű borítóiba.
Maga a könyv stílusa illik a borítójához, könnyed, olvasmányos, igazi limonádé. A főszereplő pedig nagyon szimpatikus karakter.
Viszont mint krimi, elég harmatgyenge. Alig történt valami, pár mondatban összefoglalható.
Ha valaki egy rövid, könnyed olvasmányra vágyik, tökéletes választás, de mély nyomot nem fog hagyni benne.
Egy valamit nagyon hiányoltam a könyvből, sokkal kisvárosiasabb hangulatot vártam.

A folytatásra mindenesetre kíváncsi vagyok, milyen esetek következnek majd, valamint hogyan alakul Hannah magánélete. :)

2 hozzászólás
>!
Szédültnapraforgó
Joanne Fluke: Egzotikus csók és gyilkosság

Vicces krimi volt, nagyon tetszett, jól szórakoztam rajta. A hulláktól eltekintve. Nekem eszembe nem jutott volna, hogy Bridget Jones-hoz hasonlítsam főhősünket Hannah-t. Igaz, hogy az anyja mindig össze akarja hozni valami pasival, de hát ez bármely szinglivel előfordul :) Klassz családja van H-nak, bírtam, ahogy nyomoz, a macskája iszonyú jó fej kandúr! Ahogy a végén bezsebelte a két randit, hát nem volt semmi! Azon gondolkodtam, hogy lassan elolvasom a sorozatot :)

Kedvenc idézetek:
„Ha Isten Alzheimer-kórt osztott apának, akkor azt is meg kell értenie, ha elfelejti, hogy melyik egyházhoz tartozik.”

"- Mi az, hogy hiperaktív, Hannah néni?
– Egy másik szó arra, amikor a gyerekek jól érzik magukat."

„Hannah kedvesen rámosolygott, amint a férfi betessékelte az ajtón, de az nem mosolygott rá vissza. Minden kétséget kizáróan a kaszinó biztonsági őreinek követelménylistáján a fapofa szerepelt az első helyen.”

>!
gab001 P
Joanne Fluke: Egzotikus csók és gyilkosság

A könyvtől pontosan azt kaptam, amire számítottam: kisvárosi környezet, változatos karakterek, kis nyomozgatás, édes finomságok. Azaz még többet is, mert a rejtély bonyolultabb volt, mint elsőre gondoltam. Hannah-t első perctől kedveltem a humora és az egyenessége miatt, az éles esze pedig csak hab volt a tortán. Pasikból pedig csak egy csipetnyi volt, hogy megadja a zamatát. Vagyis a könyvnek sikerült betölteni a szerepét, s könnyed kikapcsolódást jelentet számomra. Biztosan elolvasom a következő részt és néhány receptet is kipróbálok.

>!
berg
Joanne Fluke: Egzotikus csók és gyilkosság

Több poénja is ült, ezért hajlamos lettem volna túllépni a szöveg gyengeségein: ismétlődő fordulatok, felszínes karakterek, szürke helyszínek, siralmas párbeszédek, hogy nincs légköre, belső világa, feszültséget meg sem próbál kelteni – ha nem aludtam volna el a finálé közepén. Ez így már sok. Az a néhány, egyébként sem olyan egetverően sziporkázó poén nem kárpótol a fentiekért. A főszereplő folyamatosan eteti az élőlényeket, konkrétan és átvitt értelemben is, ez sem volt valami szimpatikus. Nem tetszett, gyönge, unalmas.


Népszerű idézetek

>!
eeszter P

– Mi az, hogy hiperaktív, Hannah néni?
– Egy másik szó arra, amikor a gyerekek jól érzik magukat.

19. oldal

>!
Papusz SP

– (…) Ha Isten Alzheimer-kórt osztott apának, akkor azt is meg kell értenie, ha elfelejti, hogy melyik egyházhoz tartozik.

Első fejezet

4 hozzászólás
>!
Papusz SP

Minden nőnek szüksége van időnként egy pár fantasztikus cipőre, még akkor is, ha csak ott áll a szekrényében.

Tizenkettedik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: nők
>!
eeszter P

Hannah három tojást vett ki a pult mögött lévő hűtőszekrényből, és héjastul bedobta őket egy őrölt kávét tartalmazó tálkába. Aztán egy nehéz kanállal összetörögette a tojásokat, és meghintette az egészet egy csipet sóval. Miután az őrölt kávét összekeverte héjastul a tojásokkal, a tálka tartalmát a kávéfőző filterkosarába kaparta, majd bekapcsolta. Valahol azt olvasta, hogy ezt a kávéfőzési módot a magyarok fejlesztették tovább a török kávéból, és a vendégeinek az volt a véleménye, hogy Lake Edenben az ő kávéja a legjobb.

15. oldal

13 hozzászólás
>!
petronella10

– A csoki mindig segít. – Hannah ismét igazolva látta elméletét, miszerint a koffeinben és a csokoládéban lévő endorfin megnyugtatja az idegeket, éberebbé tesz, és jó közérzetet biztosít.

214. oldal

>!
FruzsinaRacz

Valami csakugyan nincs rendjén a rendszerrel, amelyben többet keres egy tanár, ha gyorsbüfében hamburgert osztogat.

>!
Papusz SP

– (…) És ha még egyszer meglátok egy parókás férfit, egyetlen szavát sem hiszem el. Az a pasas, aki hazudik a haját illetően, mindenben hazudni fog.

Második fejezet

1 hozzászólás
>!
Papusz SP

– A Fogászati előírások 101. címszava alatt tanították nekünk a betegekkel való beszélgetést. Sose tégy fel olyan kérdést, amit nem lehet megválaszolni Aahhah vagy Ááhhh – Aahhhhval.

Tizedik fejezet

>!
Röfipingvin MP

Minnesotában rövid az ősz, néhány hét alatt tarka színekbe fordulnak a levelek, s a mélyvörös, narancs és élénksárga lombok látványa szinte csábít a fényképezésre.

>!
Annigine

Mindig ez a baj a gyűjteményekkel. Ha megtudják, hogy gyűjtesz valamit, minden alkalomra ugyanazzal lepnek meg.

201. oldal (Illia, 2006)


A sorozat következő kötete

Hannah Swensen titokzatos esetei sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jessica Beck: Cukormázas gyilkosság
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Meg Cabot: Töltött galamb
Stephen King: A halálsoron
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd
Karen Marie Moning: Rossz hold kelt fel
Mario Puzo: A keresztapa
Isaac Asimov: Asimov teljes Alapítvány – Birodalom – Robot univerzuma I.
J. D. Robb: Halálos híresség