Porcelánéletek 21 csillagozás

Joanna Trollope: Porcelánéletek

Susie Moran sikeres üzletasszony. A saját maga által alapított kerámiagyárat igazgatja, és a rendkívül jól jövedelmező vállalkozásban már három lánya is dolgozik. Susie büszke a családjára, a sikereire nemkülönben, és esze ágában sincs bármin is változtatni. De az élet állandó változások sora, így természetesen ebben a történetben sem maradhat minden ugyanolyan. Mikor Susie sosem látott édesapja váratlanul feltűnik az életükben, mindenki élete a feje tetejére áll. Egy csapásra megváltozik minden, és egyértelművé válik, hogy Susie élete sosem lesz már a régi. Miközben a talpraesett üzletasszony imádott cégét igyekszik megóvni a változásoktól, nem veszi észre, hogy ha nem vigyáz, valami sokkal értékesebbet fog elveszíteni.

Eredeti mű: Joanna Trollope: Balancing Act

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Kossuth, Budapest, 2015
336 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630979832
>!
Kossuth, Budapest, 2015
256 oldal · ISBN: 9789630982313 · Fordította: Dudák Annamária Éva

Enciklopédia 2


Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 14

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Csoszi
Joanna Trollope: Porcelánéletek

Nagyon jó, gyorsan olvasható könyv a családon belüli – férj-feleség, szülő-gyerek, illetve a testvérek közti – kapcsolatokról. A főszereplő Susie egy jól menő vállalkozást irányít már több évtizede. A családi cégben dolgozik a három lánya és az egyik veje. Susie mindig is csak a cégnek élt, a lányok felnevelése és a háztartás vezetése pedig a férje feladata volt. Ahogy én látom nem túl szerencsés összekeverni a családot és a munkát, mert ez számos konfliktus forrása lehet, mint a könyvben is. A lányok szeretnék, hogy haladjanak a korral, Susie azonban nem akar változást, mégsem tud ellene tenni.

>!
Nóra_Alpekné_Barna P
Joanna Trollope: Porcelánéletek

Kihívásra olvastam, és nem csalódtam, sőt nagyon megszerettem. Olvasmányos, a mindennapi életet és emberi kapcsolatokat bemutató mű. Érdekes családtörténet, lehet belőle tanulni szülőnek, gyereknek, anyósnak, vejnek egyaránt. Cselekményes, mozgalmas, többféle embertípust felvonultató és a kompromisszumot kereső. Olvasás után még most is foglalkoztat a kötet több szereplője, egymáshoz való viszonyuk. Ilyen nehéz elengedni a felnevelt, saját útjára lépő gyermekünket, elfogadni, hogy neki is joga van saját tapasztalatokhoz, tévedésekhez, szülőkkel ellentétes véleményekhez, meggyőződésekhez?

3 hozzászólás
>!
l2njpx
Joanna Trollope: Porcelánéletek

Néhány fejezet egy család életében. Nem nagy dolog. És mégis. Ismerős és hangulatos. Jól esett.

>!
Mariann_ P
Joanna Trollope: Porcelánéletek

Családregény.
A család időnként problémás, időnként unalmasnak tűnhet, időnként megjelenhet egy általad jól ismert probléma , megoldásra várva.
Nekem tetszett a történet, szívesen olvastam olyan férfiről akinek az önbecsülését nem dönti romba a háztartásvezetés, és nem is bonyolítja túl, mint mi nők.
Olvashattam benne olyan férfiről is, aki látszólag eltávolodott a feleségétől, de nagyon szoros a kötelék köztük, eszébe sem jut a válás.
Pár szívet melengető gondolatsorra is leltem olvasás közben.
A családregény kategóriába tökéletesen beleillett .


Népszerű idézetek

>!
Csoszi

Néha el kell indulni a rossz úton, hogy rátalálhassunk a jóra.

335. oldal

9 hozzászólás
>!
Csoszi

Hibás vagyok abban, hogy nem tettem semmit. Meg abban, hogy mindenkinek meg akarok felelni, nem merek a sarkamra állni, és inkább igent mondok.

237. oldal

>!
Csoszi

A saját döntéseinkért nem hibáztathatunk másokat, tök mindegy, milyenek a körülmények.

257. oldal

>!
Csoszi

Mindenki maga dönti el, ki tetszik neki és ki nem. Ilyen az emberi természet.

137. oldal

>!
Csoszi

Ne rontsd el a pihenőidődet azzal, hogy máris a holnapon pörög az agyad.

101. oldal

>!
Csoszi

Nem tettem semmit, csak szunyókáltam a fa alatt, és vártam, hogy a számba repüljön a sült galamb.

132. oldal

>!
Csoszi

Be kell látnod, hogy többféle módon is meg lehet valósítani az elképzeléseidet, és hogy nem minden rossz, ami nem egyezik a te véleményeddel.

256. oldal

>!
Csoszi

Ne süllyedj odáig, hogy hízelegni kezdesz nekem.

124. oldal

>!
Csoszi

Susie óvatosan letette az asztalra a dobozt.
– És honnan szerzik be hozzá a fémlemezt? – kérdezte mintegy mellékesen.
– Természetesen Kínából – vágta rá Nick vidáman.
– Pontosan – nézett a szemébe Susie.
– De …
– Nem akarok kínai fémlemezt, akkor sem, ha az olcsó. Szeretném, ha azoktól a sheffieldi fémlemezgyáraktól szereznék be az alapanyagot, ahonnan az én termékeimhez mindig is rendeltek.
– De az lehet, hogy duplájába fog kerülni…
– Az én termékeimen – fejtegette Susie még mindig a férfi szemébe nézve –, az én nevemmel jelzett termékeken a „brit termék” felirat olvasható. Minden bögrén, minden papírszalvétán, minden kekszes dobozon. Számomra a „brit termék” megjelöléshez az is hozzátartozik, hogy minden alapanyag brit termék, a porcelán, a papír, a bádog, az üveg, minden itt készül, s innen származik. Vannak olyan gyártók, az én területem is, Nick, akik Kínában gyártatnak, itthon pedig csak díszítenek, mégis rányomják a termékre a „brit termék” pecsétet. Szerintem ez csalás. Én nem állok be ebbe a sorba. Azt szeretném, ha a brit termék valóban az is lenne. És ebbe az önöktől vásárolt bádog is beletartozik.

175. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai
Freya North: Mindent anyánkról
Ian McEwan: Vágy és vezeklés
Alan Hollinghurst: Más apától
Santa Montefiore: A ház a tengernél
Sebastian Faulks: Madárdal
Kate Atkinson: Fénykép ezüstkeretben
Lesley Pearse: Titkok
Diane Setterfield: A tizenharmadik történet
B. A. Paris: Zárt ajtók mögött