A ​kijevi hercegnő (Hódítók asszonyai 2.) 11 csillagozás

Joanna Courtney: A kijevi hercegnő

A ​kijevi Jelizaveta hercegnőnek született, és arra nevelték, hogy egy napon beleszője családját az európai uralkodóházak szövetébe. A szíve mélyén azonban igazi lázadó, aki mindig újabb és újabb kalandokat keres: leevez az áradó Dnyeper zuhatagain, és egyenrangú partnere szeretne lenni leendő királyi férjének.
Egy nap egy félelmet nem ismerő viking harcos érkezik az apja udvarába. Jelizaveta azonnal megkedveli a férfit, és tudja, hogy benne méltó társra találhat. A harcos azért jött Kijevbe, hogy hírnevet és vagyont szerezzen magának, és idővel nemcsak a kincseit bízza a céltudatos és csábító lányra, de a szívét is. Ketten együtt útra kelnek észak felé, hogy a hatalmas tengereket átszelve elfoglalják Norvégia trónját.
A nyughatatlan Jelizavetát azonban űzi a kalandvágya, a vakmerő Keménykezű Haraldot pedig a tenger hívó szava nem hagyja nyugodni, így hát hosszú évek békés uralkodása után úgy döntenek, meghódítják Angliát…
A Hódítók asszonyai trilógia második… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Regényes történelem

>!
General Press, Budapest, 2017
400 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634520597 · Fordította: Frei-Kovács Judit
>!
General Press, Budapest, 2017
400 oldal · ISBN: 9789634520603 · Fordította: Frei-Kovács Judit

Most olvassa 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

>!
sztinus P
Joanna Courtney: A kijevi hercegnő

A közepéig elèggè lapos volt a törtènet. Kevésbè tetszett, mint az első kötet Joanna Courtney: A walesi királyné, sőt, úgy érzem, inkàbb ez az első törtènet, és az a második, mindkettő vége összeér. Nem ír èlvezetesen, sajnos. Pedig van benne romantika bőven, intrikàk, és hercegek meg szeretők.

>!
Trixi
Joanna Courtney: A kijevi hercegnő

Kb. ugyanaz a véleményem, mint az 1. kötetről. A történelem momentumai a nők szemszögéből, mindig izgalmas és hálás feladat. A helyszín és a kor is jó (juhéééé vikingek!!!!). De mégsem működik (emiatt kicsit át kellett értékelnem az 1. kötetet is). Látszik, hogy a szerző sok energiát fektetett a háttérmunkába, de a regény mégis döcög, nagyon is. A legjobban a párbeszédektől voltam rosszul, most már nem sutácskának nevezném, hanem szimplán borzasztónak. Nem tudhatom, hogy akkoriban ki, mit és hogyan mondott, de akkor is így nem beszélhetett két „tini”, vagy Harald. Nem tud a szerző karakterek, jellemeket ábrázolni. „Keménykezű” Harald is inkább szűkölő kiskutyának tűnt, nem ilyennek képzelnék el egy hódítót. A legjobban Jelizaveta idegesített – ami egy főszereplő esetében nem szerencsés eset – semmi se volt neki jó. Mégis ő volt az egyetlen, akit legalább igazi karakterként ábrázolt a szerző, mégsem volt szimpi. Az állandó hisztijeitől a falra másztam. Pedig ezt a részt jobban vártam, mint az elsőt (a vikingek miatt) ……kár…… :( . Egynek elment.

>!
kajariildi
Joanna Courtney: A kijevi hercegnő

Ez a kötet kevésbé tetszett, mint az első könyv. A történet maga jó volt, de az elmesélését kicsit laposnak találom, pedig Jelizaveta és Harinis szerethető szereplők számomra. Az nyilvánvaló, hogy az írónő rengeteg kutatást végzett, és ez kedvére való volt, de nem nem szippantott be a sztori teljes mértékben. Azt mondanám, hogy egynek elemgy. Imádom a "királyi történeteket ezért is volt a várólistámon, még meglatom, hogy a 3.kötettel megpróbalkozom-e…


Népszerű idézetek

>!
Trixi

Néha attól félek, hogy pogány szív lakozik bennem.


A sorozat következő kötete

Hódítók asszonyai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Herbjørg Wassmo: Dina vagyok
Margit Sandemo: A magányos lovag
Hász Róbert: A Vénusz vonulása
Michael Moorcock: Harcikutya
Cliff Graham: A harc napja
Monica McCarty: A Vipera
Robert Low: Az ordas tenger
Cey-Bert Róbert Gyula: A pozsonyi csata
Robert E. Howard: A koponyák holdja
Cseke Lajos: Csiglemező