A ​ló, akit Csodának hívnak (Telivér 1.) 26 csillagozás

Joanna Campbell: A ló, akit Csodának hívnak

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ashleigh Griffen megfogadta: soha többé nem fog másik lovat szeretni azok után, hogy szülei tenyészfarmján az összes lovat elpusztította egy szörnyű betegség – közöttük a kislány legkedvesebb lovát, Csillagport is. A szülők a Townsend-birtokon kapnak állást, a családnak költöznie kell hát, és Ashleigh már előre utálja az új helyet.

De akkor egy kicsi, beteges csikó születik, egy gyönyörű, sárga kis kanca, aki nagyon hasonlít Csillagporra. Senki sem hiszi, hogy a kancacsikó életben marad, vagy hogy megérné fáradozni a megmentésével. Senki, egyes-egyedül Ashleigh. Vajon képes-e csodákat tenni egy kislány szeretete?

Tagok ajánlása: 8 éves kortól

>!
PonyClub, Budapest, 2006
148 oldal · ISBN: 963870683X · Illusztrálta: Paul Casale

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

vikcs>!
Joanna Campbell: A ló, akit Csodának hívnak

Számtalanszor elolvastam a könyvet, mert olyan akartam lenni, mint Ashleigh. Lovak között felnőni, minden nap hozzájuk szaladni haza, belefúrni az arcomat a puha, selymes szőrükbe, érezni azt a különleges illatot, ami csak Nekik van, érezni a testének a melegét, hogy mennyire erős ez a csodálatos állat, mennyire hatalmas, mégsem bánt, mégis barátként tekint rám. Azt hiszem, ez egy örök álom marad, de örülök hogy átélhettem a lány szemén keresztül, és remélem sok ilyen emberke van a világon, aki nem hagy elveszni egy apró, pici Csodát. :)

Nóci>!
Joanna Campbell: A ló, akit Csodának hívnak

Ebben a könyvben Csoda és Ashleigh rengeteg megpróbáltatáson megy keresztül. Lenyűgöző, az, hogy senki, mégcsak esélyt sem ad Csodának, azt hiszik, nem lehet megmenteni, kivéve Ashleigh.
Vajon képes-e csodákat tenni egy kislány szeretete? A válasz: igen. A szeretetnek olyan ereje van, ami bármire képes, szinte minden sebet begyógyít, legyen az lelki, vagy akár testi seb.
Mindenkinek ajánlom ezt a könyvet, illetve a telivér sorozat köteteit is. :)

Brigi1994>!
Joanna Campbell: A ló, akit Csodának hívnak

Szeretem az ilyen rövidke lovas regényeket. Nem mindig értem, hogy a karakterek miért reagálnak, úgy ahogy reagálnak, de gondolom ez azért van, mert fiataloknak készült. Néha azt érzem, hogy túlságosan is félnek valamitől, aztán meg csak nézek, mikor leszidják a főhőst, hogy ez tényleg ekkora probléma? Az előbbieket csak úgy általánosságban mondtam, mert ez már nem egyszer megesett velem, persze az ellenkezője is. Nos, máshogy értékelek dolgokat.
Ez a regény különösen tetszett, mert számomra nagyon élethűek benne a lovak. Különlegesek, egyediek, de nem csinálnak hihetetlen dolgokat. És ez a regény folytatására is igaz, legalábbis annyira, amennyit én olvastam.

KisCsikós>!
Joanna Campbell: A ló, akit Csodának hívnak

Bár ránézésre már „kinőttem a mesékből”, úgy gondolom, ilyen téren sosem fogok igazán felnőni… Szeretem az ilyen lovas regényeket, mert jó kikapcsolódást nyújtanak arra a kis időre, amíg olvassa őket az ember. Nincsenek benne nagy csattanók, kiszámíthatatlan fordulatok, nagy cselekmények, időnként még teljesen értelmetlen döntések és reakciók is előfordulnak bennük. Mégis, egy pillanatra félre lehet tenni a világot, és olvashatok olyan gyerekekről, akiknek megadatott az, hogy lovak mellett nőhettek fel, s így ösztönösen tudnak bánni velük. Nekem sajnos csak nagy vágyam volt a saját ló gyerekként, és bár talán egyszer még lehet majd, de addig is legalább olvasok róluk egy kicsit. :)


A sorozat következő kötete

Telivér sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lucy Daniels: Édes Charity
Lauren Brooke: Hazatérés
Sarah Bosse: Anna hamis nyomon
Póli Matilda: Az otthon tüze
Luzie Bosch: Tori és az elveszett kanca
Angela Dorsey: A betolakodó
Julia Boehme: Bori a lovastanyán
Andrea Wandel: Pónik és egyéb csibészek
Kelly McKain: Flóra és Fényes
Agnes Kottmann: A szerelem ereje