Az ​eltűnt gyémánt rejtélye (Mouseton Abbey 1.) 8 csillagozás

Joanna Bicknell – Nick Page: Az eltűnt gyémánt rejtélye

Cincin-kastély lakói a karácint ünneplik. A hagyomány szerint Lord Cincin és népes rokonsága a vacsora végén kézbe veheti a legféltettebb családi ereklyét, a Nagy Hatlyukú Sajtgyémántot, és kívánhat valamit. Ám idén nem úgy alakul az ünnep, ahogyan megszokták. A ház csillog-villog, az ünnepi vacsora csak tálalásra vár, ám a Nagy Hatlyukú Sajtgyémánt szőrén-szálán eltűnt!

Kövessük Lord Cincint és szolgálóit a kastély zegzugos emeletein, hogy megtaláljuk a családi kincset!
Vajon kudarcba fullad-e a karácin? Elhangozhatnak-e a karácini kívánságok? És előkerül-e időben a Nagy Hatlyukú Sajtgyémánt?

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Móra, Budapest, 2015
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631198102 · Fordította: Merényi Ágnes · Illusztrálta: Tim Hutchinson

Enciklopédia 1


Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Véda P>!
Joanna Bicknell – Nick Page: Az eltűnt gyémánt rejtélye

Hát, biztos, hogy van Az eltűnt gyémántnál jobb mesekönyv is, de hogy cukibb nem túl sok, az fix. Tele van inci-finci egérkékkel, akik mind jól öltözöttek, vagy jól horgaltak, döntse el mindenki maga. Az egyszerű kis történet körülöttük, illetve főként a kastély ura, Lord Cincin körül bontakozik ki. A Cincin-kastély lakói egyébként mind sajtnévvel bírnak, kedvesek és szeretnivalók. Ettől tutira nem fog rosszat álmodni a gyerkőc, egy ügyes anyuka pedig gondolatban tervezgetheti, hogy kit horgoljon meg elsőként a szereplők közül :)
(Jómagam egész biztos Cincin uraság mustársárga ruhás legkisebb egérlányára voksolnék, mert neki még nála is cukibb horgolt egérbaba van a hóna alá csapva. De úgy, ahogy van lemakettezném az Illatozó Ketskesajt Templom Egerei rendjének utódjaként szolgáló épületet. Megfelelő korú leánygyermek hiányában, erről inkább most leteszek.)

5 hozzászólás
Szávitrí P>!
Joanna Bicknell – Nick Page: Az eltűnt gyémánt rejtélye

Remekül szórakoztam, főleg az egerek nevein, mint pl. Pusztai Pál, Pareny Ica, Lady Gouda, stb. Aranyos kis könyv, kellően elmebeteg szójátékokkal és kötött egérfigurákkal.

meseanyu P>!
Joanna Bicknell – Nick Page: Az eltűnt gyémánt rejtélye

A kötött egérfigurák irtó cukik, elfogadnám őket élőben is, a történet meg helyes, aranyos, de semmi nagy durranás. Kislányként viszont biztos imádtam volna, a kastéllyal, grófkisasszonyokkal meg egyebekkel.

Bencuska>!
Joanna Bicknell – Nick Page: Az eltűnt gyémánt rejtélye

Nekünk ez a könyvecske igazán bejött.Lehet,hogy a kötött kedves figurák vagy az előre elkönyvelhető történet miatt.Mindenesetre a nagymamának leadtuk a megrendelésünket a szűk egércsalád elkészítésére.


Népszerű idézetek

imma P>!

Az évszázadok során a házat többször bővítették. 1525-ben hozzáépítették a nyugati szárnyat. 1528-ban hozzáépítették a keleti szárnyat. (1530-ban pedig megpróbált elrepülni.)

A Cincin-kastély rövid története

Véda P>!

Az épület eredetileg kolostorként szolgált, és az Illatozó Ketskesajt Templom Egerei rendjének adott otthont, ám 1473-ra kiürült, mert senki nem állhatta tovább a szagot.

Véda P>!

A Cincin-kastély valamikor 1927 körül épült, csütörtökön, vacsoraidőben, Mouseton Abbey néven.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: 1927

Hasonló könyvek címkék alapján

Walt Disney – Boldog karácsonyt Miki egér és barátai társaságában
Walt Disney – Miki egér, a karácsonyi postarepülő
Disney – Dumbo: A legjobb karácsony / Micimackó: Egy mézédes karácsony
Bombicz Judit: Mesék elalvás előtt
Fellner Kriszta – Nagy Dóra: Cincogók
Walt Disney – Karácsonyi mesék
Margo Sorenson: Ambróz és a hercegnő
24 mese téli estékre
Sven Nordqvist: Pettson karácsonya
Marék Veronika: Kippkopp karácsonya