The ​Bat (Harry Hole 1.) 12 csillagozás

Jo Nesbø: The Bat

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A young Norwegian woman, a minor celebrity who went to Australia to do bar work, is found washed up from the sea at the foot of a cliff. All the evidence points to murder. Harry Hole, of Oslo Crime Squad, goes to Sydney to assist with the Australian police investigation. He is meant to act as an observer, and one of the reasons for him going is that his superior thinks he could do with a break. Not only from his alcohol problems. He was in a car which crashed and a colleague was killed. However, being a passive onlooker is not a role Harry plays naturally; he gets involved and in the end is drawn into the case, also on a personal level, as he falls for Birgitta – a friend of the dead girl.

Eredeti megjelenés éve: 1997

>!
Vintage, London, 2013
374 oldal · ISBN: 9780307361028 · Fordította: Don Bartlett
>!
Random House, 2013
426 oldal · ISBN: 0099581876
>!
Harvill Secker, London
ISBN: 9781846556005

Kapcsolódó zóna

!

Jo Nesbø

172 tag · 90 karc · Utolsó karc: 2021. január 23., 21:02 · Bővebben


Enciklopédia 1


Most olvassa 2

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

brigi11 P>!
Jo Nesbø: The Bat

Végre én is megismerkedtem Nesboval, és azt kell mondjam a rossz százalék ellenére én szerettem. Elég jó bevezető könyv és ha a következő részek tényleg jobbak, nagyon jóban leszünk Harryvel. Igaz jogosnak érzem a negatív kritikákat is, mert helyenként valóban unalmas, semmi köze a nyomozáshoz, inkább valami ausztrál történelmi kisokosra emlékeztett, a romantikus szál is olyan semmilyen, és a történet 3/4 részénél Harry változása is sokkolt. Persze a végén szépen kiderül minden, Harry remekül hozza a figurát.
Kedves Harry! Van egy olyan érzésem, hogy nemsokára újra találkozunk.

just_aGirl>!
Jo Nesbø: The Bat

Remek krimi! Új kedvenc írót avattam!
Első találkozásomhoz Jo Nesbo-val a legelső regényét választottam, mert az értékelések alapján gyanítottam, hogy több művét is szívesen olvasom majd.
Szenzációsan sikerült az ismerkedés. A történet izgalmas, az író stílusa könnyed, megnyerő és olvasmányos. Számomra külön plusz erénye a könyvnek, hogy ismeretterjesztő elemeket is tartalmaz. Bepillantást nyerhetünk Sydney nem kimondottan turistalátványosságnak szánt éjszakai életébe, az őslakosok hitvilágába és információt kapunk az aboriginálok ma is időszerű problémáiról. Mindezt egy gyilkosságokkal fűszerezett, találó ütemben zajló nyomozás keretein belül olvashatjuk.
Kedves Harry Hole!
Vannak hibáid, előéleted nem kimondottan nevezhető feddhetetlennek, gyengéid emberivé tesznek, előérzeteid és szürkeállományod nagyszerűsége miatt jó nyomozó vagy, érzelemvilágod és értékrended szerethetővé tesz, a sors pedig mindig tartogat valami érdekes helyzetet a számodra, melybe teljesen véletlenül belecsöppensz. Ezek után alig várom a következő történetedet!

5 hozzászólás
BZsofi P>!
Jo Nesbø: The Bat

Nagyon régen terveztem, hogy Nesbot olvassak. Érdekes és pörgős regény, az, hogy ennyi ideig tartott az olvasása az én hibám, nem a könyvé. Fogok még olvasni Harry Hole-ról, de nekem a krimi azt hiszem, mindig Agatha Christie marad…

>!
Vintage, London, 2013
374 oldal · ISBN: 9780307361028 · Fordította: Don Bartlett
kitzz>!
Jo Nesbø: The Bat

Fuckyeah! Tud ez a csávó egyáltalán rossz könyet írni? Pár dolgot megtudtam végre Harry életéből, amiről a többi könyv hallgat. Vicces, hogy nem hagy ki csini svédet, idióta dánokat és egy részeg finnt sem (hehe), pedig a történet Ausztráliában játszódik. Nem spoilerezek. Imádtam ezt is. No, már csak két könyvét nem olvastam a kilencből. :-)

pocsai_dori>!
Jo Nesbø: The Bat

Nagyon izgalmas könyv, mindenkinek ajánlom, aki szereti a jó krimiket!


Népszerű idézetek

BZsofi P>!

The life you've lived is written all over you, for those who can read.

181. oldal (Vintage, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: élet
just_aGirl>!

I’m just one of the many millions of lonely souls trying to live on the face of this earth. I’m trying to acquit myself without making too many mistakes. Now and then I may even be on top of things enough to try and do some good. That’s all.

1 hozzászólás
just_aGirl>!

Six thousand people die in a tidal wave in India and are mentioned in a single newsflash. One homosexual clown has a few limbs cut off and it’s a world event.

just_aGirl>!

The truth is that no one lives off the truth and that’s why no one cares about the truth. The truth we make for ourselves is just the sum of what is in someone’s interest, balanced by the power they hold.

just_aGirl>!

In traditional crime fiction every detective with any self-respect has an unfailing nose for when people are lying. It’s bullshit! Human nature is a vast impenetrable forest which no one can know in its entirety. Not even a mother knows her child’s deepest secrets.

just_aGirl>!

"The waiters here are like the planet Pluto,” Andrew said. “They orbit on the periphery, only making an appearance every twentieth year, and even then are impossible to glimpse with the naked eye.”


A sorozat következő kötete

Harry Hole sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tom Rob Smith: Child 44
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls
J.D. Barker: The Fifth to Die
Stephen King – Peter Straub: Black house
Angela Marsons: Silent Scream
Donato Carrisi: The Lost Girls of Rome
Linda Castillo: Sworn to Silence
Chris Carter: The Night Stalker
Anthony E. Zuiker – Duane Swierczynski: Dark Origins
Katerina Diamond: The Teacher