Idézetek 88

Bla I>!

Eljött a nyár és én voltam Osló császára.

388. oldal

Bla I>!

Akkor hirtelen felbukkant a gondolat. Nyár, ötvenméteres medence. Kora reggel, szinte teljesen néptelen, napsütés, Rákel sárga bikiniben. Oleg és Harry el akarták dönteni, ki bír tovább úszni a víz alatt.

467. oldal

Bla I>!

Ne f elejtse el, hogy július volt. Meleg nyáreste. Az összes ablak nyitva…

69. oldal

Bla I>!

Azok a nyári szombatok. Kötényes férfiak a grillezők körül, sörrel a kezükben. Az asszonyok kiszűrődő fecsegése a konyha nyitott ablakából, ahol salátát készítettek és campait iszogattak.

30. oldal

ppeva P>!

Norvégiában az ember vagy focizik, vagy síel. Ha valaki arra vetemedne, hogy nyilvánosan vállalja, hogy teniszezik, az számítson gyanakvó pillantásokra és fojtott sugdolózásra.

318-319. oldal

ppeva P>!

– Maga mit gondol, Pran? Képes a norvég kutatóink közül bárki is arra, hogy feltaláljon egy ilyen anyagot?
Pran megrázta a fejét.
– És mi van a szerencsével? – kérdezte Harry.
Pran megvonta a vállát. – Természetesen nem zárhatjuk ki, hogy Brahmsnak szerencséje volt, amikor a Német requiemet írta.

241. oldal

ppeva P>!

A pasasnak nyilvánvalóan gőze sem volt az orosz bűnözők tetoválásairól. Nem tudta, hogy a macska azt jelenti, hogy lopásért ítélték el, a kétkupolás templom pedig azt, hogy két évet kapott érte. És azt sem, hogy a mellét elcsúfító forradás egy olyan tetoválás nyoma, amelyet ő maga égetett ki úgy, hogy magnéziumport kötözött közvetlenül a bőrére. Az egykori kép női nemi szervet ábrázolt, és egy örmény banda osztotta ki neki a második börtönbüntetése alatt, mert szerintük kártyaadóssága volt feléjük.
A tetováló nyilván azt sem sejti, hogy az előtte fekvő rajzon szereplő pisztoly egy Makarov, az orosz rendőrség szolgálati fegyvere, amely azt jelképezik, hogy ő, Szergej Ivanov meggyilkolt egy rendőrt.
A tetováló semmit nem tud, és ez így jó. Mindenki jobban jár, ha a pasas továbbra is pillangókat, kínai írásjegyeket és színes, norvég sárkányokat varr a jól táplált, norvég fiatalokra, akik azt hiszik, hogy tucatdíszeik jelentenek valamit.

192-193. oldal

Kapcsolódó szócikkek: tetoválás
ppeva P>!

– Hirtelen kezdett napokra eltünedezni. Nem tudtam, mit tehetnék. Azt csinált, amit akart. Hívtam a rendőrséget, kérdeztem pszichológusokat, szociológusokat. Még nem volt nagykorú, mégsem tehetett senki semmit addig, amíg rá nem sikerül bizonyítani, hogy drogozik vagy törvénysértést követett el. Olyan tehetetlennek éreztem magam. Én! Aki mindig azt gondoltam, hogy tulajdonképpen a szülőkön múlik, ha valami félresiklik. Hiszen azelőtt én voltam az, akinél mindig kéznél volt valami megoldás, amikor más gyerekekről azt hallottam, hogy kisiklottak. ne légy fásult, ne fojts el semmit, cselekedj!

108. oldal

ppeva P>!

– Akkor ezek szerint nincs is választásom?
Berntsen elmosolyodott, majd előadta kedvenc mondatát:
– A választás, Schultz, az a luxus, amivel maga már rég nem rendelkezik.

89. oldal

ppeva P>!

– Nézd csak! – sikkantotta a stewardess azzal az idióta glissandóval, amit akkor használnak a nők, ha azt akarják a világ értésére adni, hogy valami elképesztően édes látvány tárult eléjük.
Ő pedig nézte. A kicsi, világos bundájú, hosszú fülű, bánatos szemű kutyát, amely heves farkcsóválások közepette közeledett feléjük. Egy springer spániel. Egy nő vezette pórázon, akinek az eb szőréhez passzoló szőke haja, nagy fülbevalója és szelíd, barna szeme volt. Az ajka körül óvatos, bocsánatkérő félmosoly játszott.
– Hát nem édes? – gügyögte a nő mellette.
– De – felelte Tord kásás hangon.

38. oldal