Értékelések 5

Darth_Revan>!
Jim Zub: Dungeons & Dragons 1. – Baldur's Gate legendák: Sárkányok háborúja

Sárkányok háborúja képregény
A Sárkányok háborúja képregény egy igazi, ízig-vérig könnyed és szórakoztató fantasy kaland, mely a Forgotten Realms – az Elfeledett Birodalmak – világán játszódik. A helyszín Baldur Kapuja. Időben a VSz – Völgyi Időszámítás – szerint 1480-ban járunk, vagyis több mint 100 év telt el a Baldur’s Gate videojátékok eseményei óta. A képregény két szereplője Minsc és Bú már a játékban is felbukkantak. Itt, ebben a sztoriban főszereplők lesznek Delina, a vadmágus és a két tolvaj Shandie és Krydle mellett. Nagy változások álltak be a világban az elmúlt száz évben. Visszaterét a Netheri Birodalom, túl vagyunk a Mágiavész eseményein és a Hasadás is folyamatban van. Ezekre az eseményekre nem is utalnak a sztoriban, így nem kell attól félni, hogy az olvasó ne értené a történetet ezek miatt.
Egy gyors, pörgős és izgalmas történetet kapun. Delina, a vadmágus Baldur Kapujába érkezik, hogy kiderítse, hol van az ikertestvére, Deniak. spoiler
Nagyon-nagyon élveztem. Tényleg, igazi, hamisítatlan kaland sztori nagyszerű harcokkal, kalanddal, fordulattal, mágiával és nem kevés humorral. Igazán üdítő volt ilyet is olvasni a sok komor hangulatvételű fantasy történet tengerében. A zavarodott, habókos, de csupa szív Minsc beszólásai és beszélgetései Búval a hörcsöggel igen sokszor megnevettettek és mosolyt csaltak az arcomra. A szereplőket hamar megkedveltem. Erről a csapatról szívesen olvasnék a közeljövőben. A hírek szerint Minsc és Bú a Baldur’s Gate III játékban is tiszteletüket teszik. Akkor nem véletlenül hozták vissza őket ezekben a képregényekben. Nagyon jól szórakoztam. Jim Zub jól ért a könnyed, humoros és kalandos történetekhez. Max Dunbar rajzai pont jól illenek ehhez a történethez. Pompásan tudja ábrázolni az érzelmeket, a humoros szituációkat és a harci jelenetek is ragyogóan látványosak lettek. Mindenféleképpen ötös. Remélem a csapat következő történetszála a Shadows of the Vampire is megjelenik egyszer, ez már Ravenloft világába is elvisz bennünket.

Hirdetés
Popovicsp87 P>!
Jim Zub: Dungeons & Dragons 1. – Baldur's Gate legendák: Sárkányok háborúja

Minsc és törpenövésű óriás csillaghörcsöge Bú visszatértek, hogy segítsenek egy bajba keveredett elf vadmágus lánynak.
A kötet nem találja fel a spanyolviaszt, a tempója is kicsit gyors.
Viszont Minscen jókat nevettem, jó beszólásai vannak, a történet kellően szórakoztató, bár nem egészen értettem, hogy a karakterek kicsodák off.
Bevezető kötet, ez érződik rajta, de szerencsére nem kellett benne csalódnom.

>!
Szukits, Szeged, 2020
132 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634975922 · Fordította: Oszlánszky Zsolt · Illusztrálta: Max Dunbar
fekiyeti79 P>!
Jim Zub: Dungeons & Dragons 1. – Baldur's Gate legendák: Sárkányok háborúja

Nem mondhatom, hogy túlzottan járatos lennék a D&D világában, volt néhány regényhez szerencsém (pl. Dragonlance), amiket szerettem és szeretek, na és egy-két játékkal játszottam valamikor fénykoromban, ami ehhez a világhoz köthető, de ebben ki is merülnek az ismereteim.
Így is álltam neki ennek a képregénynek, így nem is ért csalódás, nem vártam tőle többet, mint amit adott.
Kis, tarka-barka csapat, akik valami világmegváltó ügy érdekében összeállnak. A szokásosnak mondható „alakulat”; elf, félelf, félszerzet, ember, akiket a sors egy irányba, egy helyre terel, hogy együtt kalandozzanak tovább. A helyszín nem túl változatos, nem járunk be egész világot, csupán egyetlen városra, a címadó Baldur kapujára helyeződik a hangsúly, itt keverednek hőseink mindenféle – olykor humoros – csetepatéba.
A történet egy kicsit sietős, már-már kapkodós, de teljesen érthető. A rajzolás nekem annyira nem jött be, viszont vannak azért szemet gyönyörködtető jelenetek.
A grafikai stíluson kívül nem igazán találtam benne kivetnivalót; egyszerű, de szórakoztató, könnyed kikapcsolódás, összességében tetszett.
De a Dragonero jobb!! :D

4 hozzászólás