Marvel-szuperhősök ​titkos háborúja 17 csillagozás

Jim Shooter: Marvel-szuperhősök titkos háborúja Jim Shooter: Marvel-szuperhősök titkos háborúja

Egy hihetetlenül hatalmas lény, a Túlontúli elrabolta a Föld legnagyobb hőseit és bűnözőit, hogy megmérkőzzenek egymással a Csatavilágnak nevezett bolygón. Megígérte, hogy a győztesek minden kívánságát teljesíti, ám a vesztesekre biztos halál vár!

A gyűjtemény a Marvel Super Heroes Secret Wars 1-6. számát tartalmazza.

Eredeti mű: Jim Shooter: Secret Wars

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Nagy Marvel Képregénygyűjtemény

>!
168 oldal · keménytáblás · Illusztrálta: Mike Zeck, Bob Layton, John Beatty
>!
190 oldal · keménytáblás · Illusztrálta: Mike Zeck, Jack Abel, Mike Esposito, Bob Layton, John Beatty

Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

>!
fekiyeti79 P
Jim Shooter: Marvel-szuperhősök titkos háborúja

Úgy érzem, a Marvel világában nem vagyok elég „naprakész” ahhoz, hogy korrekt értékelést írjak, viszont egy gyerekkori kívánságom vált valóra ezzel a két kötettel, ezért megérdemel pár szót.
(Tényleg párat! :) )

A történet jó. Sőt, nagyon jó. Pont olyan, amilyenre számítottam; akciódús, fordulatos, néha humoros, néha drámai. Akár tökéletes is lehetne…
Ami miatt mégsem az: Annak ellenére, hogy kerek sztori, maradnak elvarratlan szálak és így önállóan nem állja meg a helyét, csupán egy kisebb szelete egy nagy tortának. Na meg Vulkána nyünyögése – Owie így, meg Owie úgy – határozottan idegesített.

Egyébként baromira élveztem és nagyon örülök, hogy sok év után így egyben, ilyen szép köntösben tudhatom magaménak a Marvel-történelem eme mérföldkövét. :)

>!
MortuusEst
Jim Shooter: Marvel-szuperhősök titkos háborúja

Valamikor ezer éve olvastam korábban a semices sorban. A képregénytörténeti jelentőségét értem, de tipikusan az a képregény nekem, ami bizony nem jól öregszik. A négy csillag inkább a gyerekkori emléknek szól.

>!
Gunray16
Jim Shooter: Marvel-szuperhősök titkos háborúja

Régen azért belekezdtem a régi Kandi Lapos Pókember sorozatba. Sajna az is csak neten. Igy kiváncsi voltam erre a törtènetre is. Izgi történet volt jó volt látni az akkori hősöket így egyben. Csak egy valami zavart …sokat beszèltek magukban :D lehet anno ez termèszetes volt egy kèpregényben de így olvasva fura volt. Megérte elolvasni ezt a klasszikust .Köszönöm Marvel.

>!
jardo
Jim Shooter: Marvel-szuperhősök titkos háborúja

Átszenvedtem magam rajta, de a végén már igencsak ösztökélni kellett magam, hogy már csak ennyi oldal van vissza, már csak annyi oldal van vissza. Értem én, hogy képregénytörténeti mérföldkő, meg látom is, hogy miért, szóval oké, kult, de legyünk őszinték, elég rosszul öregedett szerintem ez a képregény. Eleve bizonyos hendivel indult nálam, mert ez pont az a korszak, ami nekem nem annyira jön be, sem rajzstílusban, sem szövegben, sajnos ezek a 70-80-as évek színes-szagos gumicukor kinézetű képregényei nem a kedvenceim. De ettől független el akartam olvasni mindenképpen.

Na szóval. Először is történet, mint olyan, gyakorlatilag nincs, inkább csak események sorozata. Ráadásul baromi fárasztó az egész, a rengeteg bunyó meg harc, azok között meg többnyire totál érdektelen filler események történnek, azok is elég fröccsöntött minőségben (pl. a szerelmi szálak, stb.). A szövegek is iszonyú darabosak és szaggatottak, plusz egy csomó már-már kínosan gyenge. A rajzok is hullámzó minőségűek, néha egészen pofásan néznek ki, máskor meg, többnyire a nagy totál képeknél, röhejesen elnagyoltak és skicc szerűek. Itt is megértem, hogy a sok szereplő miatt szükség volt az olyan panelekre, amik sok karaktert ábrázolnak, de ettől még gyengék ezek, na. A világ is nevetségesen elnagyolt és üres, tudom, hogy más tészta, meg más kor terméke, de pl. a Planet Hulkban ezerszer hihetőbbre sikerült egy tök idegen planéta ábrázolása.

Két dolog tetszett igazán. Az egyik az a céljaiért mindenen és mindenkin átgázoló Fátum Doktor karaktere, a másik pedig az, hogy a hősök között is komoly törésvonalak húzódnak, pl. Angyalok vs. X-Men, X-Men vs. Magneto, Kapitány vs. Magneto, Rozsomák vs. Kapitány, vagy mondjuk Vihar vs. Xavier, stb.

Egy szó, mint száz, ezt inkább csak kötelező jelleggel tudtam le, egyszer elolvastam, most már ismerem ezt a – vitathatatlan – mérföldkövét is a Marvel képregényeknek, hurrá, pipa, haladjunk tovább.

>!
Panda
Jim Shooter: Marvel-szuperhősök titkos háborúja

Hű, már nagyon érdekelt ez a titkos háború, annyi utalást tettek már rá, hogy már kifolyt az oldalam a kíváncsiságtól. Ezért egy kicsit csalódtam is valamennyire, mert jobbra számítottam. Aztán láttam, hogy igazából ’84-es, tehát másnak is kell lennie, mintha na íródott volna. Mások voltak a karakterek is kicsit, de meg lehetett szokni.
Ezeket a régi rajzokat se kedvelem annyira, a Hulk-os után fura volt.
Összességében azért jó kaland volt. :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Alan Moore: A teljes Watchmen
Alan Moore: Watchmen – Az Őrzők
Brian Michael Bendis: Fenegyerek 1. – Alfőnök
Kurt Busiek: Csodák kora
Gerry Conway – Paul Jenkins – J. M. DeMatteis – Stan Lee – Tom DeFalco – Tony Isabella: A hihetetlen Pókember – Gwen Stacy halála
Frank Miller: Batman: Az első év
Alan Moore: Batman: A gyilkos tréfa
Scott Snyder: Batman: A Baglyok Bírósága
Todd McFarlane: Spawn: Kezdetek 1.
Ed Brubaker: Amerika Kapitány – A Tél Katonája