Mercury ​és én 11 csillagozás

Jim Hutton – Tim Wapshott: Mercury és én

"Alig hunyta le a szemét Freddie ’91 novemberében, azonnal telefonhívások és levelek özöne árasztott el. Úgy tűnt, az egész világ szeretne egy könyvet arról a Freddie-ről, akit én ismertem.
Az elmúlt néhány, igencsak keserves évben sok ismerősöm próbált segítségemre lenni abban, hogy fogyasztható formába öntsem gondolataimat, én azonban mégis úgy döntöttem egy közeli barátomat, Tim Wapshottot fogom felkérni a könyv megírására. Először is, ő igazi író, ezenkívül pedig, azt hiszem, jobban ismer engem, mint én magam.
Freddie Mercury nyílt, szókimondó ember volt, ezért úgy éreztem, ő is azt kívánná, hogy a kettőnkről írt könyv ugyanilyen őszinte és tárgyilagos legyen."
Jim Hutton

Egy hiteles könyv a híres rocksztár életéről
Ahogy a társa látta Freddie-t…
Milyen volt Freddie valójában?

Tartalomjegyzék

>!
Lap-ics, Debrecen, 1996
236 oldal · ISBN: 9634341756 · Fordította: Nitkovszki Staniszlav

Most olvassa 9

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 26

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Judyt IP
Jim Hutton – Tim Wapshott: Mercury és én

Ez egy nagyon kedves és érzelemdús visszaemlékezés attól az embertől, aki tényleg teljes szívéből szerette Freddie-t. Jim fantasztikus társ volt, aki annyi, de annyi mindent elviselt, eltűrt az évek alatt, amíg Freddie társa volt. Ápolta őt, vigyázott rá, szerette, biztatta. Tényleg igazi társa volt. Azután pedig még többet tűrt, hogy a szeretett személy elhunyt.
A történetek sokszor megmosolyogtattak, nagyon örültem, hogy nyomot hagyott Magyarország Jimben, azonban a vége felé közeledve egyre többször potyogtak a könnyeim. Sokszor felolvastam a könyvből Kedvesemnek, sokszor pedig szünetet kellett tartanom egy-egy résznél a felolvasásban, mert annyira szorította torkomat a sírás.
Méltatlannak tartom azt az eljárási módot, amivel Jimmel, Joe-val (Joe Fanelli) és Phoebevel (Peter Freestone) szemben eljártak Freddie halála után, de legfőképp Jimmel szemben tartom igazságtalannak. Azt meg már csak halkan jegyzem meg, hogy Maryben hatalmasat csalódtam. :(((

Szóval ahogy olvasom a könyveket Freddie-ről és a Queenről, egyre inkább értem, hogy miért mondják/mondták, hogy a Bohemian Rhapsody című film sok-sok dologban eltér a valóságtól. De a hangulatát mégis csak nagyon szeretem. :)

A szerkesztése azonban elég gyengére sikerült a kötetnek. A különböző történetek, melyeket felelevenít Jim annyira egybeolvadnak, hogy nehéz elkülöníteni őket. Mivel egy történeten belül is több bekezdés van – melyeknek első sorát szépen beljebb húzták –, mégis a következő történet is ugyanígy van „elválasztva”. Azt hiszem ezeknél jobb lett volna, ha akad egy plusz soremelés is.
Ez akkor volt igazán zavaró, amikor éppen felolvastam egy történetet, benne voltam a lendületben, aztán váltás, én meg fél mondat után megálltam és közöltem: „Ja, ez már egy másik történet.”

De Jimet szívembe zártam. Nagyon kedves, szeretetre méltó embernek találom a könyv alapján és természetesen sokat jelent, hogy ebből a szemszögből is megismerhettem Freddie Mercuryt. :)

>!
Lap-ics, Debrecen, 1996
236 oldal · ISBN: 9634341756 · Fordította: Nitkovszki Staniszlav
>!
robinson P
Jim Hutton – Tim Wapshott: Mercury és én

Érdekes, de nem mély, nem úgy életrajz. Egy ember, aki ott volt Vele, a közelében és szerette úgy, ahogy volt. Ápolta. Pár év története a barát oldaláról elmesélve.
Apró adalék, színes kiegészítés.
http://gaboolvas.blogspot.hu/2014/11/freddie-mercury.html

1 hozzászólás
>!
Sisyll
Jim Hutton – Tim Wapshott: Mercury és én

Azt hiszem rosszul választottam, mikor kivettem ezt a könyvet, hogy Freddieről olvassak. De csak ez volt a könyvtárban…
Magánéleti dolgokról azért nem szeretek olvasni, mert olyan, mintha nagymennyiségű bulvár újságokat bújnék. A felét nem merem elhinni. Mindegy, ezt kivettem, elolvastam. A hátuljára odaírták: „egy hiteles könyv a rocksztár életéről.” Néha csak pislogtam, hogy Freddie tényleg ilyen lett volna, és egyáltalán mit evett Jimen? De hát na. Nem voltam ott. Meg aztán amikor a rajongó imádott bálványáról olvas, és esetleg meghökkenti egy-két információ, akkor kicsit szkeptikus, és nem hajlandó elhinni a dolgokat. Végül is semmi rossz nincs Freddieről, nem volt rossz ember. Sőt! Csak ez a könyv, kicsit máshogy mutatja be, mint ahogy elképzeltem.
De azért még próbálok pár Mercuryről szoló könyvet megszerezni, elolvasni. Aztán összerakom a magam kis puzzlejét.
A dolgokon mondjuk nem változtat. Számomra akkor is a legzseniálisabb előadó marad, míg világ a világ.


Népszerű idézetek

>!
Sisyll

Egyik újság azt állította, Freddie megkérte Dave Clarkot, hogy tegye halhatatlanná a zenéjét. Ez nem volt igaz. Freddie tudta, zenéje ki fogja állni az idő próbáját.

199. oldal, Az elszakadás

>!
Marcsi061

Minden befejezett kapcsolat újabb gátat emel az emberben, amit később aztán roppant nehéz lebontani.

64. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Peter Freestone: Freddie Mercury
David Bret: Borotvaélen
Steven Tyler – David Dalton: Nem zavar a zaj a fejemben?
Richard Carman: Robert Smith & The Cure
Mark Eglinton: James Hetfield
Rick Sky: Freddie Mercury élete
Tony Iommi – T. J. Lammers: Iron Man
Jon Wiederhorn – Scott Ian: A gitáros faszi az Anthraxből
Jávorszky Béla Szilárd – Sebők János: A Rock története 1.
Al Jourgensen – Jon Wiederhorn: Ministry