Szenvedélyek ​viharában 23 csillagozás

Jim Harrison: Szenvedélyek viharában

Jim Harrison kitűnő író, akinek eddig még nem jelent meg könyve magyar fordításban. Regényalakjaival azonban már találkozhattunk a mozivásznon: az Oscar-díjas Szenvedélyek viharában című filmben Anthony Hopkins, Julia Ormond, Brad Pitt, a Bosszú-ban Kevin Costner, Anthony Quinn és Madeleine Stowe elevenítette meg a főbb szerepeket.

Kötetünkben Jim Harrison három kisregényét, Szenvedélyek viharában, Bosszú és Az ember, aki eldobta a nevét címűeket adjuk közre. Mindhárom nagyívű dráma tomboló szenvedélyekkel, az ember legmélyebb érzelmeit megérintő, megrázó és felkavaró történettel. A sorsok az észak-amerikai hegyvidékektől Mexikó kopár tájain és az első világháború harcterein át a karibi szigetvilágig, sőt még azon is túl sodorják a szereplőket, de a drámák igazi színtere mindig az emberi lélek: a hősök bosszú és önfeláldozás, gyűlölet és megbocsátás, szerelem és hűtlenség között hányódnak.

Kiadónk a kötetet Bornai Tibor és Révbíró Tamás fordításában adja az olvasó kezébe.

>!
Pilis-Print, Budapest, 2007
270 oldal · ISBN: 9789639788015 · Fordította: Bornai Tibor, Révbíró Tamás

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 15

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

ursus>!
Jim Harrison: Szenvedélyek viharában

@Panna minapi filmajánlata juttatta eszembe ezt a könyvet. Úgy két éve már mérgelődtem rajta egyet, akkor értékelést sem írtam, annyira. Most viszont megmozdult bennem a film, és gyorsan elolvastam újra. Még mindig haragszom az íróra, amiért így vetette papírra ezt a csodálatos történetet, de tettem egy érdekes felfedezést a könyv és a film viszonyáról, ami azonban nem fér el itt. Úgyhogy akit érdekel, fáradjon át ide: http://konyvtamasz.wordpress.com/2014/09/24/legends-of-…

8 hozzászólás
MezeiMarcsi>!
Jim Harrison: Szenvedélyek viharában

3 nagyszerű kisregény egyben. A Szenvedélyek viharában csak köszönő viszonyban van az azonos című filmmel,ami nagy kedvencem volt eddig is. A másik kettő számomra ismeretlen volt, de szintén nagyon tetszett. Ez a könyv ismét bizonyíték arra,hogy nem kell ezer oldal, vagy 6 részes sorozat ahhoz, hogy legyen eleje és vége egy történetnek.

Dolostiel>!
Jim Harrison: Szenvedélyek viharában

A három kisregényből az első (Szenvedélyek viharában) nagyon tetszett. Bár a belőle készült filmet korábban láttam, és olyan nagyon nem tértek el benne az eredeti történettől, ez mégsem vont le semmit a könyv élvezhetőségéből. Mondjuk annak jobban örültem volna, ha rendesen ki vannak fejtve az események, és nem csak egy kisregényként.
A második történet nem volt rossz, csak volt benne egy alapvető hiba számomra, mert szerintem a főszereplőnknek semmi joga nem lett volna bosszúért kiáltani a cselekedeteit figyelembe véve. Viszont érdekesen voltak kidolgozva a karakterek, és a befejezés sem épp hétköznapi.
A harmadik kisregény viszont teljesen értékelhetetlen volt. Nagyon untam a teljesen felesleges csapongását. A mondanivalóját értékeltem, de az odáig elvezető út maga a kínlódás volt számomra. Sokszor elgondolkoztam az olvasása közben, hogy inkább abbahagyom, csak azért nem tettem, mert nem szeretem félbehagyni a könyveket.

lamucat>!
Jim Harrison: Szenvedélyek viharában

Két fantasztikus film: a Szenvedélyek viharában és a Revans! Mindkettőt megnéztem másodszor is, mert elsőre olyan soknak éreztem, hogy nem sikerült megemészteni minden részletében őket. De még egyszer már nem tudnék leülni a TV elé, és megnézni ezeket a történeteket, mert lelkileg nagyon igénybe veszik az embert.
Nos, ezeknek a rám nagyon-nagy hatással volt filmek kisregényben megírt irodalmi alapjai olvashatók a könyvben és még egy írás. DE csalódás az olvasásuk! Különösen a Szenvedélyek viharában marad el a filmtől, kissé szenvtelen, éppen a szenvedélyeket alig érzékeltetni tudó leírás csak! A Bosszú, amelyből a magyarul Revans címmel forgalmazott film készült, talán többet adott a filmhez.
De mindenképpen nagyrészt a forgatókönyvírók, a rendezők érdemének tartom a sikeres megfilmesítést! Örülök, hogy ők belelátták filmjeiket az alapokba!

baritimi>!
Jim Harrison: Szenvedélyek viharában

az első történetet ismertem filmről, és nagyon szerettem. olvasva nem kaptam tőle többet, csak megerősített, hogy milyen szép…a vidék, az emberek, a testvéri szeretet. viszont ez a három történet valahogy…mindig tudnám őket olvasni.
valaki tudna ajánlani még az írótól könyvet? más írásai is ilyenek?

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

lamucat>!

Amióta hatodik osztályba járt a vidéki elemi iskolában, azóta álmodott arról, hogy eljut Afrikába, és nem a vadászat miatt – mert Egy Döfés megtanította neki a vadászat tisztességes és célszerű jelentőségét: hogy az ember ne az egója kielégítése érdekében öljön állatokat – hanem csak azért, hogy lássa Afrikát, hogy érezze a szagát, hogy megtapintsa, megismerje, hogy lássa, mennyire hasonlít a térképekért bolonduló egykori kisfiú álmaihoz, aki volt.

46. oldal

lamucat>!

Helena (Montana állam fővárosa-megj.) szinte természetellenes mértékben kivette az erejét – idegesítette az a sok léhűtő, akiket a gyanús „közalkalmazott” megjelöléssel illettek,…

71. oldal

lamucat>!

…láthatólag nem vagyunk képesek nagyból kicsire váltani, hiszen minden ugyanakkora. A bőr annyira lehatárol mindenkit, annyira elképzelhetetlenek vagyunk egymás számára.
Ilyenképpen Tristan is éppen csak egy foszlányát fogta fel annak, milyen kínszenvedést okozott Susannah-nak.

41. oldal

_Horváth_Bernadett_ >!

Néha a legfurcsább tetteink jellemzőek ránk a
legmélyebben: a titkos vágyak megmaradnak erőtlen
képzelgésnek, ha nem társul hozzájuk erős szándék,
hogy valóra váltsuk. A „szándékot” természetesen senki
sem látja, és talán nem is több olcsó leegyszerűsítésnél,
egyetlen, ügyetlen szó, amely ezernyi módosító
kiegészítést igényel.


Hasonló könyvek címkék alapján

Ken Follett: A katedrális
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Andy Weir: A marsi
Margaret Peterson Haddix: Az utolsó kulcs
Rick Riordan: A kígyó árnyéka
Soman Chainani: Jótett helyébe
Tomcsik Nóra: Az új idők hősei
Michael Morpurgo: Peaceful közlegény
Stephanie Garber: Legendary
Robin LaFevers: Sötét diadal