A ​fenevad nyomában (Harcos Képzelet Játékkönyvek 7.) 9 csillagozás

Jim Caldwell: A fenevad nyomában

Ifjú, ígéretes harcos-varázsló vagy, az öreg Margalore mester kedvenc tanítványa. Pártfogód úgy döntött, hogy ajánlólevéllel elküld téged az ő régi mesteréhez, Feketebotos Mark'yhennonhoz. Ha a nevezetes ősmágus méltónak talál, talán folytathatod nála a tanulmányaidat. Csakhogy Mark'yhennon kastélyáig hosszú út vezet, veszedelmes tájakon keresztül, és úgy tűnik, a fekete botos varázsló rettentő próbatételeknek vet alá, mielőtt a kegyeibe fogadna…
Jöjj, lépj be a képzeletharcosok sorába, s cselekedj belátásod szerint. Döntsd el te, harcolsz, menekülsz, varázsolsz vagy ravaszkodsz, s milyen eszközöket használsz arra, hogy eljuss Mark'yhennon kastélyába! Csak dobókocka, papír, ceruza és radír szükséges, s máris indulhat a játék!
Ha sikerrel végig akarod játszani ezt a rejtélyekkel teli, kalandos történetet, fortélyosnak kell lenned, megfontolni döntéseidet, s észben tartani, hogy bár a szerencse segíthet a kockadobásoknál, nem biztos, hogy mindig te vagy az erősebb…

Eredeti cím: Catch the Beast

Eredeti megjelenés éve: 1993

>!
Cherubion, Debrecen, 1993
252 oldal · ISBN: 9637841180 · Illusztrálta: Bera Károly, Zubály Sándor

Kedvencelte 3

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
Laren_Dorr
Jim Caldwell: A fenevad nyomában

A legjobb lapozgatós könyv, amit valaha olvastam (játszottam).
Színvonalban olyan szinten kiemelkedik a hasonló játékkönyvek közül, hogy nagyon meg sem lepődtem, amikor megtudtam, Kornya Zsolt (alias Raoul Renier) írta. Egyébként egy általa mesélt Ravenloft szerepjátékos kaland alapján.
Talán nem is célszerű egy játékkönyvnél a túl izgalmas, csavaros, összetett történet, ugyanis az előttem értékelőhöz hasonlóan a kaland felénél én is sutba vágtam a kockákat, a játékot, és csak olvastam, olvastam tovább, hogy mi lesz ennek a sztorinak a vége.

3 hozzászólás
>!
Sang
Jim Caldwell: A fenevad nyomában

Egy poros faluba tévedünk utunk során (lakói nevéből ítélve valahol orosz területen: Vitalij, Szvetlána… érdekes), melyet egy farkasember tart rettegésben. Miután sikerül magunkat tisztázni a gyanú alól, hogy esetleg mi lennénk azok, segítünk a parasztoknak a nyomozásban.

Nem nehéz a játék, inkább realistább megközelítést igényel gondolkodásban, mint akár egy korunkban játszódó bűnmegoldós történet. Harc az átlaghoz képest minimális van benne, bár a keményebb ellenfelek miatt a jó harcértékek nem ártanak.

Hamar rá kell jönnünk hogy nem a szokásos kincsgyűjtő-harcoló kalanddal állunk szemben, hanem egy lassabb, inkább elméleti történettel. Rá kell hangolódni, fel kell venni a tempóját, aki zúzni szeret, az itt nem nagyon találja meg a számítását. Szép fokozatosan megismerjük a falu lakóit, akiknek karaktere teljesen jól megkülönböztethető. És hát itt van az Elátkozott bárd, aki egy nagyon eredeti figura, a sztori közepétől a végéig abszolút ő uralja a terepet. Én nagyon bírtam a stílusát, leginkább a Hegylakó című alkotásból Ramirez figurájára emlékezetett.
A történet amúgy egy kerek egész, nincs vele semmi baj, bár egy kicsit túl lineáris, nem nagyon lehet eltávolodni a fő csapástól. Mindenestre magasan a legjobb a Harcos Képzelet sorozatban, bár véleményem szerint, ezt a rangot nem nehéz kivívnia.

Bővebben: http://kjk-anime.blogspot.hu/2013/01/kjk-fenevad-nyomaban.html

>!
twillight
Jim Caldwell: A fenevad nyomában

Tudom hogy anno tényleg ez volt a HK-széria nonpluszultrája, de az az igazság, nem annyira tökéletes. Elöljáróban egyébként megemlíteném, hogy a szabályzat szerint Cherubionon bóklászunk… Hogy került Mark Yhennon Cherubionra?
A memorizálós varázslatrendszer nem túl jó, főleg hogy szabályosan játszva nagyon is pontosan szükségünk leszaz összes lehetséges varázslatra. Alternatív szabályként javaslom hogy a hőspontok 1-az-1-ben arányban elkölthetőek legyenek tanár nélkül.
Ha viszont a tanárnál szándékozunk elkölteni őket, sajna halhatatlanok leszünk a kriptás móka után, lévén olyanmagas Vé-nk lehet hogy egyszerűen senki nem tud megütni. Mi viszont meg tudjuk ütni őket.
A kaland meglehetősen lineáris, és a „fő” ponton, amikor a faluban végre mászkálhatunk, minden helyszínt bejárhatunk különösebb következmény nélkül. Ez sokat levont nálam az élményből az utolsó újrajátszásomnál.


A sorozat következő kötete

Robert Knight: Cherubion hőse Fantasztikus játékkönyv, melyben te vagy a főhős!

Harcos Képzelet Játékkönyvek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Steve Jackson: Kharé – A csapdák kikötővárosa
John S. Talbot: Nekropolisz – A holtak birtoka
Steve Jackson: Az elátkozott ház
Gordon Fletcher: A tök(él)etlen katona 2
Sárkánykrónikák
Mark Evans: Riveti utcák
Tihor Miklós – Mazán Zsolt: A sárkány háborúja
Ian Livingstone: A halál seregei
Ian Borouge: Ahol a Gonosz lakik