The ​Stepsister Scheme (Princess 1.) 4 csillagozás

Jim C. Hines: The Stepsister Scheme

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Cinderella–whose real name is Danielle Whiteshore (nee Danielle de Glas)–does marry Prince Armand. And if you can ignore the pigeon incident, their wedding is a dream come true.
But not long after the “happily ever after,” Danielle is attacked by her stepsister Charlotte, who suddenly has all sorts of magic to call upon. And though Talia–otherwise known as Sleeping Beauty–comes to the rescue (she’s a martial arts master, and all those fairy blessings make her almost unbeatable), Charlotte gets away.
That’s when Danielle discovers a number of disturbing facts: Armand has been kidnapped and taken to the realm of the Fairies; Danielle is pregnant with his child; and the Queen has her own very secret service that consists of Talia and Snow (White, of course). Snow is an expert at mirror magic and heavy duty flirting.
Can the three princesses track down Armand and extract both the prince and themselves from the clutches of some of fantasyland’s most nefarious villains?

>!
DAW, New York, 2009
344 oldal · ISBN: 9780756405328

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Noro
Jim C. Hines: The Stepsister Scheme

Hófehérke és a Hét Antropomorfikus Őselemi Megtestesülés
Csipkerózsika és a Halálorsó
Hamupipőke és az Üvegkard
És ha a herceget elrabolja a gonosz mostoha, a királylányokra vár a feladat, hogy megmentsék… Ebben az alapból fél-komoly, de egy-két ponton nagyon is durva világot sejtető high fantasyben modernizált Grimm-mesék keverednek Charlie Angyalaival. Jópofa.

>!
A_Nagy_Levin P
Jim C. Hines: The Stepsister Scheme

Szerettem az egyszerűségét.
Nem akart sokat markolni, nem akarta megváltani a zsánert, csak szórakoztatni akart és elhinteni egy-két gondolatot az olvasóban.
Úgy éreztem, a háttér végig azonos maradt a világgal (gondolok itt a Grimmek tündérmeséire). Olyan az egész, mintha valaki egy grimdark tündérmese-világba beletette volna a hagyományos főszereplőket. A cselekmény kidolgozottsága a YA-vonalba teszi, a karakterek inkább eggyel felnőttebb kategóriát kívánnak.
Érdemes olvasni annak, aki elhiszi, hogy a tündérmesék is működhetnek, de azért nem szeretné elengedni a grimdarkot. Illetve, ebben az esetben, a grimmdarkot. :)


A sorozat következő kötete

Princess sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. R. R. Tolkien: The Hobbit
Leigh Bardugo: The Language of Thorns
Piers Anthony: The Source of Magic
Lindsay Buroker: Forged in Blood I
Nicholas Eames: Kings of the Wyld
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash
Sabaa Tahir: A Torch Against the Night
Brandon Sanderson: Words of Radiance
Brian Staveley: The Last Mortal Bond