Libriomancer (Magic Ex Libris 1.) 6 csillagozás

Jim C. Hines: Libriomancer

Isaac ​Vainio has spent the past two years working at the Copper River Library in northern Michigan, secretly cataloguing books for their magical potential, but forbidden from using that magic himself . . . except for emergencies. Emergencies like a trio of young vampires who believe Isaac has been killing their kind, and intend to return the favor.

Isaac is a libriomancer, brilliant but undisciplined, with the ability to reach into books and create objects from their pages. And attacking a libriomancer in his own library is never a good idea.

But vampires are only the beginning. This was merely the latest in a series of attacks against members of Die Zwelf Portenære, a secret organization founded five centuries ago by Johannes Gutenberg to protect the world from supernatural threats. Among the casualties is Ray Walker, Isaac’s friend and mentor in magic.

Complicating matters further is the arrival of a dryad named Lena Greenwood. Lena packs a pair of wooden… (tovább)

>!
DAW, USA, 2012
308 oldal · ISBN: 9780756407391

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Noro>!
Jim C. Hines: Libriomancer

Ha létezik olyan, hogy geek-fantasy, akkor a Libriomancer az. MI, Bob űrhajók helyett varázslókkal. Ennek az urbánus világnak az alapja tulajdonképpen a Végtelen történet kiterjesztése: a könyvek a képzelet, és ebből következően a mágia forrásai. A varázslóknak nincs más dolga, mint a rajongók ezreinek képzeletét felhasználva benyúlni egy könyv lapjai közé és kirántani onnan egy elképzelt tárgyat. De a mágikus lények is a fantasy olvasók tudatalattijából jönnek létre, és annál gyakoribbak, minél népszerűbb az őket bemutató regény. A keményvonalas SFF-rajongó fantáziája nyilván azonnal beindul…

Bevallom, eleinte meg voltam róla győződve, hogy paródiát olvasok, amely abban fog kimerülni, hogy enciklopédikus tudású könyvtárosunk fézerrel és fénykarddal felszerelkezve öldösi a Sanguinarius Meyerii (Meyer csillámvámpírja) okvetlenkedő példányait. De a könyv hamar túllépett az öncélú poénkodáson, és egy meglehetősen eredeti történetet épített fel Gutenberg és az ő galaxisa köré. Még az olyan látványosan abszurd motívumok mögé is sikerült némi tartalmat csempésznie, mint a nimfomán nimfa karaktere. Persze ez a sorozat sem újítja meg az urban fantasyt, de sokkal szórakoztatóbb az átlagnál, és így a céljának több, mint megfelel.

Lobo P>!
Jim C. Hines: Libriomancer

Csak épp a nevem nincs rajta, hogy ez feltétlenül nekem szóló regény. Mindenképp az év egyik élménye: olyan urban fantasy, ahol a könyvek adják a varázslatot, mert akinek van hozzá tehetsége, az ki tudja használni amit olvas. S ki ne álmodott volna arról, hogy ráteheti a kezét mondjuk egy igazi fénykardra, varázspálcára, gyógyitalra stb. Na itt mindez megtörténik, sőt még több is.
http://olvasonaplo.net/olvasonaplo/2013/08/01/jim-c-hin…

1 hozzászólás
Gulo_gulo>!
Jim C. Hines: Libriomancer

Az ötlet nagyon tetszik, a megvalósítással sincs komoly gond, de zseniálisnak sem mondanám. A vége sokkal gyengébb, szerintem. Remélem, a következő kötetben előkerül még egy-két jó ötlet, különben semmi sem menti meg az ellaposodástól.

NewL P>!
Jim C. Hines: Libriomancer

Egy új kedvenc írót találtam, és egy újabb nagyon jó könyvet. A világ jól felépített, a főszereplő meg a szívemhez nőtt. Én is sokszor álmodtam arról, hogy bekerülök egy történetbe, de hogy a történetből emeljek ki tárgyakat, ez soha nem jutott eszembe.


Népszerű idézetek

metahari P>!

Some people would say it's a bad idea to bring a fire-spider into a public library.

(első mondat)

Wish P>!

My hands were empty. Where was the book?
There, discarded on the ground. Smudge stood to one side, covered in orange fire. I pointed and screamed something I never would have imagined myself saying.
„Burn it !”

197


A sorozat következő kötete

Magic Ex Libris sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ilona Andrews: Magic Triumphs
Kresley Cole: Wicked Deeds on a Winter's Night
Jim Butcher: Blood Rites
Chloe Neill: Biting Cold
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Vampires, Scones, and Edmund Herondale
Derek Landy: Skulduggery Pleasant
Rainbow Rowell: Carry On
Holly Black – Cassandra Clare: The Copper Gauntlet
Lev Grossman: The Magician's Land