Vérrítusok (A Dresden-akták 6.) 11 csillagozás

Jim Butcher: Vérrítusok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ha sorra vesszük Harry Dresden eddigi megbízásait, határozottan nem az tűnik a legrosszabbnak, hogy egy felnőttfilm-forgatáson kell nyomoznia. Ám természetesen a legújabb ügyben is van valami hátborzongató. A film producere úgy véli, valaki elátkozta őt – ám mégis a körülötte lévő nők halnak meg.

Harry helyzetét az sem könnyíti, hogy ebbe a bizarr, rejtélyes nyomozásba Thomas, a kacér, arrogáns vámpír rángatta bele, akinek finoman szólva is kétes a híre. A vámpír valamilyen módon személyesen is érintett az ügyben, bár Harry eleinte nem érti, hogyan. Aztán előkerül egy csontváz Thomas családjának szekrényéből, ami mindent a feje tetejére állít…

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
Delta Vision, Budapest, 2020
560 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633953198 · Fordította: Tüzér Judit

Kapcsolódó zóna

!

Dresden, az egyetlen mágus, aki megtalálható a telefonkönyvben

10 tag · 3 karc · Utolsó karc: 2020. szeptember 23., 12:34 · Bővebben


Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 22


Kiemelt értékelések

kvzs P>!
Jim Butcher: Vérrítusok

Dresden sosem javul meg: szókimondó, vonzza a bajt, és valahogy mindenből kiverekszi magát.
Ebben a kötetben megtudhatunk némi plusz információt a családjáról, beleláthatunk a Fehér Udvartartás viselt dolgaiba, és természetesen megint végigizgulhatjuk, ahogy Harry megmenti a világot és mellesleg önmagát is. Szórakozásnak még mindig kiváló.

Vác_nembéli_István_fia_istván>!
Jim Butcher: Vérrítusok

Igy a hatodik rész környékén egyre nehezebb bármit is írni.
Szerencsére nem romlik a minőség.
Szerencsére nem ismétli magát, legalábbis eddig volt mindig valami új valami izgalmas ami arra sarkal, hogy tovább olvassam.
Szerencsére nem csinálnak Dresdenből valami magányos hőst, vannak segítői talán barátai és egy új „ember” is belép az életébe.
Szerencsére ott van továbbra is Bob, ja én személy szerint több Bod-ot szeretnék.
Szerencsére még jó sok rész van hátra, amit remélem majd olvashatok.

BBetti86 >!
Jim Butcher: Vérrítusok

Jim Butcher most sem fogyott ki az ötletekből. Ez a Harry Dresden-regény is hozza a minőséget, fordulatokat, izgalmas világot.
Harry fejére vadásznak a vámpírok, és már nincs más választása, mint a nyílt támadás. Ehhez csapatot szervez, és sürgősen pénz is keresnie kell, mert a felbérelt zsoldos fizetés híján a mágust is képes lenne levadászni. Félig ezért, félig szívességből köt ki egy pornó forgatásán, ahol a tulaj hiszi, hogy megátkozták és sorra halnak körötte az emberek. Egy másik vámpír udvar ügyeibe merülhet nyakig, ahol egy olyan igazság várja az anyjáról, amire semmi nem készítette fel előre.
Ahogy Butcher szokta, most sem egyetlen esemény köré szövi a történetét. Ott van a munka a forgatáson, és a két vámpír udvar is. Ugyan a végére sok szál összeér, de addig is izgalmasan és humorral bonyolódik a történet minden szála. Nagyon olvastatja is magát, hiszen folyamatosan mozgásban vannak az események és a szereplők.
Közben jó a világépítés is, a Fehér Vámpírok ügyeiről fogunk most sok mindent megtudni. Ezzel egy újabb mitikus világot épít ki a szerző a regényen belül. Át van gondolva, ötletes, és jól illeszkedik a korábban megtudottakhoz. Thomas karaktere is sokkal árnyaltabb most, és bírtam, ahogy a faja predesztinálja a sorsát.
Harry jelleme is kap egy új színt. Az anyja, a család előtérbe kerül, és kicsit jobban meg lehet érteni, hogy lett a mágus az, aki. Eddig is tudtuk, mekkora a szíve, de most még inkább láthatjuk ezt. Az ironikus, néha cinikus stílusa meg szórakoztató, mint eddig is.
Különben a regényben bőven akad idézhető sor is: vicces is, tartalmasabb is.
Ki kell emelném meg a tibeti kutyát, nagyon megszerettem azt a szőrcsomót! Nem állatos könyv, de Egéren már most jókat mosolyogtam. (Szerintem még fogok is, mert van egy olyan érzésem, Harry tévesen gondolja, hogy Egér kicsi is marad.)
Izgalmas, néhol vicces, máskor szinte ijesztő és izgalmas, remek kikapcsolódás. Kérem a következő részt is! :)

donzella P>!
Jim Butcher: Vérrítusok

Tetszik, hogy a kötetről kötetre bontakozik ki egy életút, úgy, hogy nem kifezetten egy főre koncentrál. A többi szereplő élete, érzelmei, magánélete is begyűrűzik és befolyásolja az eseményeket. Lassan kezdjük elveszíteni a magányos hős szerepét, és átveszi a történetet a csapatmunka dinamikája, mindezt úgy, hogy megtartja a mágus, Dresden – túlsúlyt, de mégsem lesz egy Rambo belőle.
Jöhet a folytatás. :)


Népszerű idézetek

BBetti86 >!

Az állás az élet része. Talán már hallottál erről az elképzelésről. Munkának nevezik. Tudod, az történik, hogy addig szenvedsz végig egy halom idegesítő és megalázó dolgot, amíg ki nem fizetik érte a véletlenül sem elég pénzt.

20. oldal

BBetti86 >!

Az univerzum hatalmas – mutattam rá. – Senki sem ismerheti az egészet.

22. oldal

BBetti86 >!

Mindened meglehet a világon, de ha nincs az életedben szeretet és szerelem, az egész szart sem jelent – vágta rá azonnal. – A szeretet türelmes. A szeretet jóságos. A szeretet mindig megbocsát, bízik, támogat és kitart. A szeretet nem szűnik meg soha. Azonban, amikor minden csillag kihűl a mennyekben, és a mélység színén csend honol újra, azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három.

247. oldal

BBetti86 >!

A kacajnak – akárcsak a szeretetnek – megvan a hatalma, hogy túlélje a legrosszabb dolgokat is, amit az élet kínál. Mindezt ráadásul stílusosan.

460. oldal


A sorozat következő kötete

A Dresden-akták sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Ben Aaronovitch: Föld alatti suttogás
Kim Harrison: Dead Witch Walking – Boszorkányfutam
Karen Chance: Árnyak vonzásában
Jennifer Rardin: Harapnivaló
Max Gladstone: Nagyrészt halott
Szergej Lukjanyenko: Utolsó őrség