Kísértő ​vész (A Dresden-akták 3.) 7 csillagozás

Jim Butcher: Kísértő vész

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Harry Dresden már szembenézett néhány igen rémisztő ellenféllel a pályafutása során. Hatalmas skorpiókkal, szexuálisan túlfűtött vámpírokkal, elmebeteg vérfarkasokkal…hogy csak néhányat említsünk. Ez a munkával jár, ha az ember az egyetlen profi mágus Chicago területén, aki ráadásul még a telefonkönyvben is szerepel.

A mostanihoz hasonlóval azonban Harry még nem találkozott természetfeletti nyomozóként eltöltött évei alatt. A szellemvilág bekattant. A holtak lelkei egész Chicagóban gondot okoznak… és nem csak az ajtócsapkodó, hátunk mögé lopakodó fajták, akik azt kiáltják: búúú! Ezeket a szellemeket megkínozták. Erőszakosak és halálosak. Valaki – vagy épp valami – szándékosan felkavarja őket, hogy földöntúli zűrzavart keltsen.

Vajon mi állhat a háttérben? És miért vezetnek a szálak a legtöbb áldozattól Harryhez? Ha nem fejti meg gyorsan a titkot, hősünk maga is szellemként végezheti…

Eredeti mű: Jim Butcher: Grave Peril

Eredeti megjelenés éve: 2001

>!
Delta Vision, Budapest, 2018
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633952672 · Fordította: Tüzér Judit

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 42


Kiemelt értékelések

>!
deen
Jim Butcher: Kísértő vész

Továbbra is nagyon tetszik a sorozat. Harry ezúttal keményebb fába vágja a fejszéjét és talán most kerül legközelebb ahhoz, hogy feldobja a talpát. Mágusunk kissé hőskomplexusban szenved, így nem átallja magát folyton a végletekig hajtani. Szerencsére most kap egy kis isteni segítséget is, Michael személyében és még egy kissé túlfűtött vámpír is megkedveli. Dresdenhez közel álló személyek válnak célponttá, így nem is kérdéses, hogy meg akarja szüntetni a vészt, még ha a Keresztanyjával Leával kell is alkut kötnie, aki amúgy is feni a fogát Harryre. Akciódús, izgalmas rész volt. Bob kifejezetten jót tett a történetnek, remélem legközelebb is kap jó pár oldalt a kis koponya. Susant viszont nagyon sajnáltam. Most komolyan mindig ki kell szúrni szegény Harryvel?
Remélem hamar jön a következő rész.

>!
Vác_nembéli_István_fia_istván
Jim Butcher: Kísértő vész

A harmadik kötet után is azt tudom írni, hogy egy nagyon szórakoztató regény sorozat.
nem nagyon tudok arra indokot mondani miért ne olvasnám el a következő részt is el.
Ja ami nagyon fontos több Bobot kerék bele .

>!
Rviki85
Jim Butcher: Kísértő vész

Eddig ez a rész tetszett a legjobban. Igaz, hogy mindegyik kötet egy önálló történetként olvasható, de azért voltak visszautalások az előző két könyvre. Dresden még mindig kicsit sokat spoiler tépelődik, a végére azért összeszedte magát :) Remélem mielőbb megjelenik a következő rész és kicsit több Bob és Thomas lesz benne :)

>!
JuZsu
Jim Butcher: Kísértő vész

Ezt a könyvet Thomas és Bob, jelenléte tornázta fel nálam 4 csillagig. Egyébként csak 3 csillagot adtam volna rá. Szőrös szívű vagyok tudom. Nincs semmi bajom Butcher stílusával. Dresden is elég jól ki van találva, és valljuk meg hogy bárki ember fia nyavalyog ennyit néha néha, amikor az Élet kifejezetten őt szivatja.
DE Susan tényleges halála nekem bőven belefért volna. Ez a szereplő majdnem elérte azt, hogy hosszabb ideig ne akarjak semmilyen könyvhöz sem nyúlni. Lehet hogy később még szerepe lesz ennek is, de egyszerűen olyan mint a Twilight Bellája (és tudom, hogy a két művet nem lehet egy lapon említeni de akkor is) félre értés ne essék, csípem Dresdent, de én úgy érzem, hogy Murphy lenne az aki igazán illene a mágusunk mellé. Továbbá Susan karakterénél azt éreztem az író részéről, hogy: „nyah lökjünk az útjába egy segítségre szoruló nőt, úgy is megsegíti.”
Maga a történet jó volt, remélem Susant a további könyvek kihagyja az író. Ja azt hiszem nem szeretem.
Továbbá gyanúsan új kedvenc vámpírt is avattam Thomas személyében. Bár mintha láttam volna a karakterében elő-elő villani egy másik vámpír körvonalait ;) de Thomas eddig teljesen más kategóriának tűnik.
És több Bob jobbat tenne a történetnek. :)


A sorozat következő kötete

A Dresden-akták sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ben Aaronovitch: London folyói
Amanda Stevens: Örök kísértés
Darynda Jones: Harmadik sírhant
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
Laurell K. Hamilton: Tigrisvadászat
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Max Gladstone: Nagyrészt halott
Nalini Singh: Angyalcsók
Rachel Vincent: Rogue – Latrok
Lauren Beukes: Zoo City