Főbenjáró (A Dresden-akták 8.) 8 csillagozás

Jim Butcher: Főbenjáró

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Harry Dresden – az egyetlen mágus a chicagói telefonkönyvben – és a mágusok Fehér Tanácsa sosem voltak puszipajtások. A Tanács mindig is gyanakvással figyelte Harry ténykedését, ráadásul csak egy pimasz, fegyelmezetlen kölyökként tekintettek rá. Azonban a vámpírokkal vívott háború megtizedelte a seregeiket, így most – eléggé ironikus módon – Harrynek is magára kell öltenie a Felügyelők szürke palástját.

Miközben mágusunk igyekszik alkalmazkodni a megváltozott szerepekhez, újabb baj üti fel a piercinges, tetovált fejét egy régi barát lányának képében, aki mostanra felnőtt, és nyakig ül a slamasztikában. A pasija az egyetlen gyanúsított egy természetfelettinek tűnő, vagy már inkább horrorfilmbe illő támadásban. Az ártó lények, amelyek félelemből táplálkoznak, rövidesen elszabadulnak Chicagóban – nem mintha ez újdonság lenne a mágus, a hűséges kutyája és a beszélő koponya, Bob számára…

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Delta Vision, Budapest, 2020
672 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633953549 · Fordította: Tüzér Judit

Kapcsolódó zóna

!

Dresden, az egyetlen mágus, aki megtalálható a telefonkönyvben

13 tag · 8 karc · Utolsó karc: 2021. január 12., 20:35 · Bővebben


Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

deen>!
Jim Butcher: Főbenjáró

Kezd változni a sorozat, és ezt értem úgy, hogy ha lehet, még komolyabb veszély fenyegeti Dresdent. Ahogy már megszokhattuk, főhősünket az első pár oldal után bedobják a mély vízbe, ezúttal azonban a Tanács egyik tagjának kérésére kezd nyomozásba. Nos, ez a nyomozás sem fenékig tejfel, a horrorfilmek legjobb főgonoszai vonulnak fel Harry ellen, és mágus barátunk nincs igazán felkészülve a helyzetre, ahogy az már lenni szokott. A cselekmény ezúttal is ütős volt, és a vége olyan csavarosra sikerült, hogy csak pislogtam. A Tanácsot, főleg a Merlint most még jobban utálom. Szegény Harry pedig megint csöbörből vödörbe esett, kíváncsi vagyok, hogyan válik spoiler. Végre Thomas is többet szerepelt, és visszatért a Nyárhölgy és Nyárlovag, magukkal hozva a kalamajkát. Dresdennek pedig még Charity-vel is meg kellett küzdenie. Murphy-t nagyon sajnálom, hogy ilyen a munkája, és hogy nem elég bevállalós érzelmi téren. Remélem jövőre újabb részekkel gyarapszik a sorozat, nagyon várom.

donzella P>!
Jim Butcher: Főbenjáró

Ez a rész mintha szakított volna a hagyományokkal. A klasszikus egy-két szálon futó nyomozás helyét egy cikk-cakkos történet veszi át, és végig a csapatmunka dominált. Egyre erősebb befolyásoló tényező a korábbi ígéretek, szövetségek, megállapodásokban foglalt előnyök és hátrányok. Mindeközben kirajzolódik egy sötét háttérszál, amely elkezdte összekötni a köteteket a nyomozati aktákon kívül. jól van, jól van… :)

klaudia_kozak P>!
Jim Butcher: Főbenjáró

Imádtam! Egy hónapot kellett várnom rá, de megérte. :) Egyszerűen nem tudok rosszat mondani egy Dresden könyvre sem. Butcher minden egyes részben fokozza az izgalmakat, a kalandokat és rejtélyeket. Alig várom a folytatást.


Népszerű idézetek

klaudia_kozak P>!

A vér nem hagy foltot a Felügyelők szürke palástján.

(első mondat)


A sorozat következő kötete

A Dresden-akták sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Szergej Lukjanyenko: Utolsó őrség
Derek Landy: Az ősök jogara
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Kresley Cole: A sötétség démona
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Vámpírok, pogácsák és Edmund Herondale
Lev Grossman: A varázslókirály
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak