…szólóban 81 csillagozás

Jill Mansell: …szólóban

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Amikor ​a szép és tehetséges, ám a szerelemben nem túl szerencsés festőnő, Tessa Duvall egy unalmas partin megismerkedik Ross Monahannal, nincsenek illúziói a férfival kapcsolatban, akit az egész város szélhámosként ismer. A lány tudja, hogy Rosst csak egy valami érdekli, így azon a bizonyos éjszakán ő is boldogan adja át magát az élvezeteknek. Pár héttel később azonban Tessa, miután négy sonkás-tojásos szendvicset fal föl egy ültő helyében, rájön, hogy az egyéjszakás kalandnak kicsivel komolyabb következményei lettek, mint hitte.
A temperamentumos és öntörvényű Tessa elhatározza, hogy egyedül vág neki a nagy feladatnak, de Rossnak, aki nincs hozzászokva, hogy visszautasítsák, más tervei vannak…

Jill Mansell szellemes, fordulatos női regényeit lehetetlen letenni. Tökéletes kikapcsolódás, és olvasás közben végig azt érezzük, mintha a legjobb barátnőnkkel beszélgetnénk. Ő is, mi is pontosan tudjuk, manapság milyen nehéz nőnek lenni, de mégsem megoldhatatlan feladat.… (tovább)

Jill Mansell: Solo

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 1992

>!
Kulinária, Budapest, 2009
410 oldal · ISBN: 9789639905092 · Fordította: Molnár Edit
>!
Kulinária, Budapest, 2009
198 oldal · ISBN: 9789639905078 · Fordította: Molnár Edit

Kedvencelte 4

Most olvassa 3

Várólistára tette 39

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Bitten
Jill Mansell: …szólóban

Ami biztosítékom volt azt mind kiverte….. Egyik kedvencem: Én vajúdok a tűző napon a párom meg félre helyezi királyibb felét – hát gratulálok – aztán összeveszünk később a párom újra más tűzhelyen melegíti a káposztát………
Az a mentalitás, amivel eme regény rendelkezik az én türelmemet feszegette….
Ross tetteit az én gyomrom nem veszi be ….. prűd lennék …. lehet / nem kizárt!
Túl sok szálat futtat ….

Kedves Jill Mansell!
A jövőben önsanyargatásra szorulok majd újra megkereslek! Addig jegeljük barátságunkat!

4 hozzászólás
>!
zuna19
Jill Mansell: …szólóban

Ez volt a második próbálkozásom az írónővel, de ez se tetszett, sőt egyenesen irritált a könyv. Amikor a kezembe akadt és elolvastam a tartalmát nagyon megtetszett és alig vártam, hogy elkezdjem olvasni. Körülbelül a 70. oldal után volt bennem egy olyan érzés, hogy inkább le kellene tennem, de én bolond folytattam és nem érte meg. Csalódás az egész. Nem szeretek ilyet írni, de nem tetszett egy cseppet sem, sem a történet, sem a szereplők. Biztos nem fogok az írónőtől többet olvasni. Alig vártam, hogy ezt is végre befejezzem.

6 hozzászólás
>!
Csoszi
Jill Mansell: …szólóban

Tipikus női regény. Inkább tetszett, mint nem, bár Jill Mansell-nek nem tudom megbocsátani, hogy spoiler. Sok szereplő, különböző karakterek spoiler, szövevényes kapcsolatok. Van benne klisé rendesen, ugyanakkor humoros, szórakoztató, fordulatos. Ennyi elég volt, hogy pár órára jól érezzem magam.

>!
nypiro P
Jill Mansell: …szólóban

Könnyed kis olvasmány az írónő stílustá kedvelőknek. Ez a ahrmadik olvasmányom tőle, és ez a bronzéremes. Amiért magas csillagot kapott: az írónőtől nagyon jó, viszont túl sok a szereplő és kcisit túlhúzta a cselekményt.
Adott egy alpszitu, öszehoztak egy bébit. Majd Ross megpróbált jófiú lenni, aki tényleg beleszeretett Tessába. Csak hát a korábbi énje elő-elő bukkan. Amin nem segít a pszichopata Antonia nyomulása sem. Majd bejön a képbe a még régebbi botlása, aminek ugye Grace az eredménye, akiről semmit nem tud. Mattie és Richard megérdemelte volna a boldogságot, inkább Antoniának kellett volan negatív befejezést írni, nem csak elutaztatni Amerikába. Tessa is húzta az időt, bár az indokai megérthetőek Ross korábbi és időnként a jelenelgi viselkedését nézve. Igazán keveset udvarolt, kb. csak kijelentett. Aztán csak összeszedte magát, de a helyzetek nem voltak igazán kedvezőek. Szerencsére meglesz az az esküvő :D. Olivia kis cuki lehet :D Meg Grace is „megjavult”. Jót tett neki a felelősség.
Maxot nem bírtam megszereti, egy seggfej volt végig. Holly meg jól tette, hogy útilaput kötött a talpára. Kissé hihetetlen a pálfordulása a végére. Amiért a magas csillagozást kapta: le sem tudtam tenni a kezemből míg be nem fejeztem, annyira sodort magával a történet.
Szeretem nagyon, hogy az írónő abszolult elvarázsol; és még erotikával teri részek sem hiányoznak hozzá.

>!
tonks
Jill Mansell: …szólóban

Én szeretem a romantikus sztorikat, de b*sszus, mi volt ez?
Most belecsömörlöttem a rengeteg bonyodalomba, egy 200 részes dél-amerikai szappanopera elbújhat a könyv mögött, én mondom.
Borzasztó az egész, az összes szereplő, az összes szenvedés… a hátsó borító azt állítja, hogy „minden nőnek jár egy kis Jill Mansell”… miért, hogy egy pohár narancslébe fojtsam magam elkeseredésemben? Szörnyű.

u.i.: csak én nem tudom komolyan venni a Ross nevű könyvszereplőket? Mert eddig akármikor találkoztam a névvel, mindig Ross Geller jut eszembe a dinós nyakkendőjével és egyszerűen onnantól nem tudom komolyan venni a karaktert.

1 hozzászólás
>!
minnie
Jill Mansell: …szólóban

A legborzalmasabb könyv élményem volt egész életemben. Azt hittem sose lesz vége a könyvnek. Az összes szereplőt kivétel nélkül utáltam. Egy olyan megmozdulásuk nem volt, amiért megkedveltem volna őket. Én még nem is olvastam olyan könyvet, amiben minden karaktert utáltam volna. Elég rossz érzés. Ezért a történetet sem tudtam egy csöppet sem élvezni. Pedig maga az alapszitu nem is lett volna rossz.
Na mindegy.. az biztos, hogy egy életre elment a kedvem ettől az írónőtől. Soha többet egy könyvét se..

>!
Anikóka
Jill Mansell: …szólóban

Hát tényleg nem egy, az élet értelmét boncolgató komolyságú történet, de aki elkezdi olvasni, az nagyjából tisztában is van ezzel. A végére egy kicsit besűrűsödtek a romantikus klisék, éppen ezért a második felét kisebb küzdelem volt végigolvasni. De egynek jó volt!

>!
LyennSunny
Jill Mansell: …szólóban

Ahogy megláttam, megtetszett a borító. Először az fogott meg :) Beleolvastam és attól a pillanattól fogva a kezemhez nőtt a könyv. :)

>!
Salsita
Jill Mansell: …szólóban

A karakterek nem kifejezetten hitelesek, de érdekesek, és a sztori is enyhén szólva nehezen hihető, viszont kellemesen szórakoztató, és néha pont ez kell :)

>!
márika
Jill Mansell: …szólóban

Nagyon nyögve nyelős egy könyv, rohadt sokat szenvednek benne….


Népszerű idézetek

>!
zuna19

Már egészen beleélte magát abba, hogy ő lesz az egyetlen nő a világtörténelemben, aki Ross ágyában aludt… de egyedül.

16. oldal

>!
zuna19

– Szemet szemért, bókot bókért.

316. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Joss Stirling: Storm és Stone
Jenny Downham: Amíg élek
David Nicholls: Egy nap
Joanne Harris: Csokoládé
Marina Fiorato: A muránói üvegfúvó
Ian McEwan: Vágy és vezeklés
Katie Fforde: Száz boldog esküvőm
Katie Fforde: Ház kilátással
Tony Parsons: A kedvenc feleségem