Szerepcsere 94 csillagozás

Jill Mansell: Szerepcsere

Dexter Yates jóképű, gazdag pénzügyi szakértő. Igazi nőfaló, gondtalanul él Londonban, az ágyában szebbnél szebb nők váltják egymást. Ám a helyzet drámaian megváltozik, amikor nővére meghal, és kiderül, Dexter gyámságára hagyta 8 hónapos kislányát, Delphit.
Molly Hayes grafikusnő korábbi párkapcsolatai rendre kudarcba fulladtak. Amikor Dexter a kisbabával a szomszédjába költözik, lassan kölcsönös vonzalom alakul ki köztük. De Molly óvatos, és nem mer hinni a tapasztalt nőcsábásznak. Elege van már a kötődésre képtelen férfiakból. Egyértelmű a kérdés: mit kell Dexternek tennie, hogy Molly higgyen neki?

Jill Mansell az egyik legnépszerűbb angol írónő. Regényeit életszerű helyzetek, csavaros történetek és humoros csattanók teszik letehetetlenné. Műveit eddig több mint 5 millió példányban adták el, stílusát a kritikusok Marian Keyes, Sophie Kinsella és Nora Roberts könyveihez hasonlítják.
A népszerű bestseller írónő könyveiből eddig több mint 5 millió példány kelt el szerte a világon!

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Kulinária, Budapest, 2015
366 oldal · ISBN: 9789639905528 · Fordította: Sárossy-Beck Anita
>!
Kulinária, Budapest, 2014
368 oldal · ISBN: 9789639905214 · Fordította: Sárossy-Beck Anita
>!
Kulinária, Budapest, 2013
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639905214 · Fordította: Sárossy-Beck Anita

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Dexter Yates · Frankie Taylor · Molly Hayes · Muriel Shaw


Kedvencelte 7

Most olvassa 2

Várólistára tette 41

Kívánságlistára tette 30


Kiemelt értékelések

Csoszi>!
Jill Mansell: Szerepcsere

Jó kis pörgős, tipikus csajos könyv. Igazi Jill Mansell-es. Többször hangosan felnevettem a vicces párbeszédeken, szituációkon. Hatalmas pozitívum, hogy az írónő ezúttal nem nyírt ki egyetlen szimpatikus szereplőt sem:)
Főhősünk, Dex a londoni aranyifjak életét éli. Jóképű, sikeres a munkájában, a nők szinte verekszenek egymással a férfi kegyeiért. Ám nővére halálával óriási felelősség szakad a nyakába, ugyanis neki kell felnevelnie árván maradt 8 hónapos kis unokahúgát. Képes-e megváltozni és felnőni a feladathoz? Londoni életét hátrahagyva vidéki házában telepedik le. A kisvárosban rengeteg kedves emberrel ismerkedik meg, köztük szomszédjával a képregény készítő, grafikus Molly-val és a csinos doktornővel Amandával. A mellékszereplők többségét is megkedveltem.

Paulina_Sándorné P>!
Jill Mansell: Szerepcsere

Egy kedves Molybarát kihívásához kapcsolódóan került a szemem elé az írónő és a könyvei. Ez volt az első a sorban. Aranyos, kedves történet volt, azaz történetek. Több szálon futott a könyv, ez néha zavart. Simán össze lehetett volna hozni belőle egy sorozatot. Dex szimpatikus volt, tetszett, ahogy Delphi-vel bánt, spoiler Molly megkedveltem, de a csípőből való visszautasításkor egy picit haragudtam rá. Szerintem a sors emiatt adta mellé egy kis időre Vince-t. Muris, idegesítő egy pasas volt. Hát Joe-n ledöbbentem, csodaszámba megy, hogy ennyi ideig nem bukott le. spoiler

2 hozzászólás
Laura_Bakos P>!
Jill Mansell: Szerepcsere

Már szinte meg is feledkeztem róla.
Még szerencse, hogy jelzett a Moly, hogy még ennek a könyvnek az értékelésével is megcsúsztam ;)
Dexter egy jó pasi. A fejemben biztos, de nem hinném, hogy a valóságban is ezt mondanám róla, ha létezne. A történet nagyon aranyos volt, csak egy kicsit kuszának tűnt nekem. Pláne, a vége felé.
Szerintem minden könnyebb lett volna, ha képesek lettek volna normálisan megbeszélni mindent a karakterek. Talán így sok-sok bonyodalmat megspóroltak volna ezzel.
Borító mániás vagyok, de ennek a borítója nagyon nem tetszett, és nem hiszem el, hogy nem volt egy másik, ami jobban passzolt volna a könyvhöz. Mindegy, ez csak az én véleményem.
A történet nálam 10/7 volt, ami még jónak mondható.

Light_House>!
Jill Mansell: Szerepcsere

Az első könyvem Jill Mansell-től, de már biztos, hogy fogok olvasni még tőle. Tetszik a stílusa, a humora, a karakterei.
Kikapcsolt a történet, pont ezt vártam tőle. Külön tetszett, hogy nemcsak a főszereplők életébe csempészett fordulatokat, hanem a mellékszereplőkébe is.

2 hozzászólás
nypiro P>!
Jill Mansell: Szerepcsere

Jill Mansell megvett kilóra. Aranyos, cuki, igazi kis kedves történet. A kisbabával, kutyával a filmeket is el lehet adni. A könyveket is. Igaz itt kecske volt :). Kis cuki volt Deplhie. Dex meg, hát Dex az egy aranyos, nagyon nagy karakterfejlődésen keresztülmenő pasi volt. Akinek a testi adottságairól és más szereplőkéről sem tudtunk meg sokat. De ez a könyv szerencsére nem erről szólt. Aranyos kis faluról szól, akinek sok lakóját megismerhettem, együtt izgulhattam velük. Napi, valós problémákat, élethelyzeteket olvashattam. Olyan emberi a könyv. Nem arról szól ki milyen gazdag, milyen szuper okos és kockás a hasa, a királylány meg mennyire, gyönyörű csinibaba.
Ez a könyv jókor talált meg, köszönet az ajánlónak. Megszerettem az írót, el fogom olvasni több könyvét is.

Ani249>!
Jill Mansell: Szerepcsere

Humoros, szerethető történet. Nagyon szeretem ezeket a kisvárosban játszódó történeteke, ahol mindenki tud mindent mindenkiről. Itt is így volt! Mindenki előbb tudta a történet végét mint maguk a főhősök. Dexter hatalmasat változott-előnyére, de ezt a doktornős kisiklást nem értettem, még tőle sem volt szép :P

szilvamag_>!
Jill Mansell: Szerepcsere

A könyv egy kisváros lakóiról szólt, barátokról és szomszédokról, azok románcairól és problémáiról illetve az életük összefonódásáról. Azt nem mondom, hogy letehetetlen volt a könyv, de a hangulata nagyon tetszett és mindig kíváncsisággal vettem a kezembe, hogy vajon mi lesz a szereplők további sorsa.
Mivel ez volt az első könyvem az írónőtől, így nem igazán tudtam, hogy mire is számíthatok, illetve a könyv fülszövege alapján volt némi elképzelésem, de ahhoz képest teljesen mást kaptam. Nem mondom, hogy nem tetszett a könyv, de határozottan mást vártam.
Bővebben: http://goo.gl/s9UyPd

Dittta87 P>!
Jill Mansell: Szerepcsere

Nekem ez a könyv nagyon tetszett. Nem volt sablonos, kikapcsolt teljesen. Tetszett, hogy több szálon fut a történet, több pár történetét is megismerjük. És persze alig vártam, hogy a végén Molly és Dex végre egymásra találjon, mert az, hogy ők összejönnek, egyértelmű volt az elejétől kezdve.

Regényimádó>!
Jill Mansell: Szerepcsere

Egészen jól szórakoztam ezen a könyvön. Könnyed, laza olvasmány, egy kis város lakóiról, melybe Dex jóformán belecsöppen. A karaktereket imádtam, tényleg kisvárosi emberek, egyszerűek és szerethetőek. Az egyedülálló „apuka” egészen jól feltalálja magát és nagy változáson megy keresztül, Molly pedig folyton kellemetlen helyzetekbe kerül. Bár fordulatokban gazdag a történet, mégsem az a kimondottan körömlerágós izgalom lesz úrrá az emberen, hanem inkább a kellemes várakozás. A városka lakóival folyton történik valami és bár Szerepcsere a könyv címe, én mégis inkább más címet választottam volna, ami egy kicsit jobban tükrözné a kapcsolatokat.

Áfonya74>!
Jill Mansell: Szerepcsere

Igazi csajos, könnyed, kikapcsolós olvasmány, ahogyan az írónő szinte minden regénye.
Dexter csajozós, bulizós, független pasiból igazi apává válása adja a könyv alapját. Ahogy Ő is, körülötte szinte mindenki szerelembe esik, megtalálja a párját, ki könnyebben,ki nehezebben. Delphi igazi kis cukorbomba, aki mindenkit levesz a lábáról, nem csoda, ha Dex is képes volt feladni érte mindent.

>!
Kulinária, Budapest, 2013
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639905214 · Fordította: Sárossy-Beck Anita

Népszerű idézetek

Málnika >!

Egy darabig még beszélgettek, és Molly azon kapta magát, hogy egyre jobban tetszik neki a férfi. És amilyen szerencséje volt, ez általában azt jelentette, hogy a pasi meleg vagy nős, netán egy földönkívüli.

214. oldal,33. fejezet (Kulinária Kiadó, 2013)

worsi P>!

     Azzal Vince előbbre hajolt, és olyan kemény puszit nyomott az arcára, mint egy pánikba esett harkály.

310. oldal, Negyvenkilencedik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: harkály
2 hozzászólás
Hales>!

Volt valami csodálatosan megnyugtató abban, amikor az ember kihallgatta, ahogy a szülei szeretettel beszélnek róla.

Boritek70 P>!

– Egy micsodát? Egy halat? Konkrétan egy pontyot?…Miért akarsz nekem egy döglött szemű kopoltyús rémet adni?
– Mert Graham ma reggel horgászni ment, és fogott nekem egy halat….Csak mert kedveskedni akart. Így próbál visszaszerezni.
– Ez az ember nem hallott még a gyémántokról?

Boritek70 P>!

Látott már hasonlót: azt a pillanatot, amikor egy-egy tanítványnak felragyog az arca, mert Molly megmutatja, hogyan tudják túlteljesíteni mindazt, amit valaha elképzeltek. Felemelő érzés. Mint amikor az ember először érzi meg a biciklijén pótkerék nélkül az egyensúlyt.

marizsold>!

– Hasonlít rám a baba?
– Ne hülyéskedj, még nincs egy órája, hogy megszületett. Te pedig harminckét éves vagy és borostás.

Vaklarma P>!

Az egészben az volt a legviccesebb, hogy Muriel ugyanúgy billentette félre a fejét, mint Wilbur, és mindketten ugyanazzal a kérdő pillantással néztek rá. Csupán annyi volt köztük a különbség, hogy Muriel egy Manhattan koktélt tartott a kezében, Wilbur pedig a farkát csóválta.

Kapcsolódó szócikkek: Muriel Shaw · Wilbur
Vaklarma P>!

Molly rajongott Murielért, gyakorlatilag első pillantásra szimpatikus volt neki, de nem járhat egy férfival csak azért, mert aranyos a nagymamája.

Kapcsolódó szócikkek: Molly Hayes · Muriel Shaw
Vaklarma P>!

Vince a vezető felőli oldalnál térdepelve felpillantott, és megkérdezte:
– És te, Frankie? Te rendesen vigyázol a kocsidra?
Frankie tétovázott.
– Hát… a múlt héten lemosattam.
– És méhviaszt is tettek rá?
Frankie a fejét rázta. – Azt hiszem, nem.
De miért néz így Molly Vince háta mögött?
– Pedig kellene. Mert nagyon fontos – magyarázta Vince. – Ha Molly vigyázott volna a kocsijára, most nem lenne ilyen állapotban. A megelőzés jobb, mint a tűzoltás.
– Értem. Hűha, akkor a jövőben biztosan vigyázni fogok.
Na, jó, most már pontosan tudja, miért nézett rá Molly olyan kétségbeesetten: jelezni akarta, hogy meneküljön, amíg még tud.

Kapcsolódó szócikkek: Frankie Taylor · méhviasz · Molly Hayes
Vaklarma P>!

– Csak nem szakítottam meg valami… fontosat?
– Nem.
– Csak mert nagyon lihegsz – állapította meg Dex.
– Nem lihegek.
– De igen. Mint egy kutya. Biztos vagy benne, hogy Vince és te nem…
– Köszi, de egész biztos. Csak épp nevettem.
– Min nevettél? – A férfi hangjából kihallatszó kételkedés csak megerősítette Mollyban, hogy jó döntést hozott: ha most bevallaná Dexnek, hogy éppen helyben futott a női mosdóban, mert megállíthatatlan ásítási roham tört rá, azt a ziccert biztosan nem hagyná ki.

Kapcsolódó szócikkek: Dexter Yates · Molly Hayes

Hasonló könyvek címkék alapján

Jane Austen: Büszkeség és balítélet
Philippa Gregory: A másik Boleyn lány
Jojo Moyes: Páros, páratlan
Charlotte Brontë: A lowoodi árva
Sophie Kinsella: Csörögj rám!
Charlotte Brontë: Jane Eyre
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Daphne du Maurier: A Manderley-ház asszonya
Dorothy Koomson: Barátnőm kislánya
Cassandra Clare: Hamuváros