Miranda egészen odavan, amikor megismerkedik Greggel. A pasi jóképű, lelkes, és kitűnő a humora. Minden nő arra vágyik, hogy ilyen férfi vigyen színt az életébe. Jóságos ég, ez a fickó gyakorlatilag tökéletes! Vagy mégsem? Miranda legnagyobb szerencséjére a férfiak olyanok, akár a buszok: az ember néha már beleőszül a várakozásba, aztán egyszerre mindjárt három is befut. Csak aztán nehogy rossz irányba induljunk… Jill Mansell szellemes, fordulatos női regényeit lehetetlen letenni. Tökéletes kikapcsolódás, és olvasás közben végig azt érezzük, mintha a legjobb barátnőnkkel beszélgetnénk. Ő is, mi is pontosan tudjuk, manapság milyen nehéz nőnek lenni, de mégsem megoldhatatlan feladat. Jill Mansell Bristolban él gyermekeivel és férjével, és minden idejét az írásnak szenteli. Habár, saját bevallása szerint ez nem egészen igaz, hiszen „sokat tévézik, gumicukrot eszik, imádja a házuk melletti sportpályán edző rögbijátékosokat bámulni, és órákat lóg a neten azon csodálkozva, hogy mennyi… (tovább)
Miranda nagy tévedése 134 csillagozás

Eredeti megjelenés éve: 1999

Ez most jól esett. Sokat nevettem rajta. Miranda igazán vicces helyzetekbe keveredik :)
spoiler
Miranda fodrászgyakornok egy menő londoni szalonban. Bev recepciós ugyanott. Miranda Florence-nál lakik akinek a fia Brian nem túl kedves ember, ajándékboltot vezet. Neki az alkalmazottja Chloe. Ők az alapszereplők. De az írónő jó sok szereplőt pakolt még bele, de nem túlzsúfolt a regény.
Miranda nem túl szerencsésen választ pasit magának ez az alaptörténet. A kidolgozása pedig néhol rettentően vicces.
Miranda elmegy egy fogadásra, hol megismerkedik Greggel, szépen alakulnak köztük a dolgok, az összeköltözés is szóba jön. Mire robban a bomba, de csak Miranda tud róla. Közben Chloet elhagyja a férje, mivel nő teherbe esett, a férfi pedig nem akar gyereket. Szoult helyzetéből Florence húzza ki, hozzá költözik.
Miranda születésnapja szépen indul, majd a bomba robban :). A nők nagyon jól viselik, sőt barátok maradnak továbbra is.
Ezután Miles-al keveredik egy rövid kapcsolatba Miranda, de az nem tud beteljesülni. Közben végig ott van Danny, az ujságíró spoiler. Vicces, csavaros ahogy az egész meg van írva. Ez egy nagyon jól sikerült könyve Mansellnek.

Tisztelt Jill Mansell! Szíveskedjék odafáradni, ahova most gondolom! Nem tanították az íróiskolában, hogy nem illik megríkatni a kedves olvasót, összetörni a szívét 80 oldallal a könyv vége előtt?? Jó értem én, hogy Miranda-nak már az elejétől fogva mást szánt, na de akkor is. Így elbánni egy aranyos, szimpatikus szereplővel nagyon aljas és kegyetlen dolog. Miért? Miért kellett? Egyszerűen nem tudom megérteni. Úgy potyogtak a könnyeim, hogy pár órára abba is kellett hagynom, és mikor nekiálltam folytatni, már elvesztettem a lendületet. Bár a happy end nem maradt el, nem tudtam őszintén és maradéktalanul örülni. Sajnálom.

Ez a második könyvem az írónőtől, és az első (Szerepcsere) sokkal jobban tetszett. Ez egy kicsit összecsapottnak tűnt, és kihagytam volna belőle az egész Miles sztorit.
De a szereplőket megkedveltem, főleg Miranda-t, Florence-t, és Fenn-t. Greg-et és Bruce-t viszont lassú tűzön égetném…

Szórakoztató, vicces történet volt, bár voltak idegesítő oldalak. Nem tudom, hogy miért, de valahogy sejtettem, hogy a hajléktalannal lesznek gondok. spoiler Miranda sokszor furcsa volt a számomra, egy szeleburdi, naiv teremtés. Szegénykém elég sokszor bajba került. Ez viszont jó pár vicces jelenetet eredményezett. Greg-et felrúgnám a holdig. Chloe aranyos lány, örültem neki, hogy spoiler Florance aranyos, vagány nőszemély, imádtam a stílusát. :-) Vicces volt, mikor Danny lelepleződött. Szegény Miranda spoiler

Ez egy teljesen átlagos limonádé könyv, ami a végére már kicsit uncsi lesz, meg amúgy is tudod, hogy mi lesz a vége. :D
Miranda az elején tök jófej és szimpi volt, de aztán én elvesztettem az érdeklődésemet vele kapcsolatban, és sokkal szívesebben olvastam a többiekről. Fenn és Chloe volt az egyik nagy kedvencem, illetve Florance is hatalmaaaaaas karakter volt benne. Iszonyat bírtam az öreglányt. :D
Van benne minden: öröm és sírás, gyász, válás, terhesség, új kapcsolatok dögivel, beszólások és cinkelések, pasik jönnek meg mennek.

Annyi szereplő és annyi eseménydús megmozdulás zsúfolódott bele ebbe a pár száz oldalba, hogy bizony nagyon kellett figyelnem, ki kicsoda, mit csinál – nem szerettem volna elveszíteni a fonalat…
Miranda annyi pasit elfogyasztott ebben a nem egészen kilenc hónapban, mint más évek alatt. :)
Chloét nagyon imádtam, és már az elején éreztem, hogy Fenn sem olyan, mint amilyennek mutatja magát, épp ezért az Ő kapcsolatuk számomra tökéletesen alakult. ♥️

Sajnos azt kell mondjam ez a könyv eléggé csalódást okozott. Ez már a 3. Jill Mansell könyvem, az előző kettő nagyon tetszett, de ez nem fogott meg. Valahogy a szereplők se voltak igazán szimpatikusak, főleg az elején, hiányzott az a dinamika és a vicces fordulatok is. Az egész story olyan valószerűtlen és erőltetett volt számomra, főleg ahogy a pasik jöttek-mentek Miranda életében. Greg még megérdemelte a sorsát, de ami Miles-al történt.. hát nem jött, hogy elhigyjem. Ezért még minusz egy csillag. A többi szereplő szál elég kevéssé volt kibontva, ezt a többi könyv után itt hiányoltam, sőt az volt az érzésem, hogy kicsit túl hamar kialakult a „tökéletes párkapcsolat” minden esetben.
Összességében azért voltak részek, amiket élveztem, megy egy idő után már kíváncsi voltam, mi lesz itt a végkifejlet. De azért remélem a többi könyv hozza majd az előzőekben megszokott stílust és hangulatot. :)

Könnyed, csajos, romantikus történet, csipetnyi humorral és kedves szereplőkkel. Néha azért túlbonyolított volt a cselekmény, voltak olyan elemek, amelyeket én kihagytam volna, mert már túl soknak és erőltetettnek tűntek. Ilyen volt például a Miles-szál, valahogy az nem illett bele az egész történetbe, annál az eseménysornál többször azt éreztem, hogy „na ne már, ezt nem hiszem el!” Szerintem ha ez kimaradt volna, akkor is kerek egész lehetett volna a sztori.
A kedvenc jelenetem – az utolsó, romantikus jeleneten kívül persze :) – a kamuesküvő volt, nagyon vicces és szórakoztató jelenet, amely olyan volt végül is, mint az egész könyv, néhol vicces, de általában szórakoztató :) Kellemesen csalódtam, bevallom, rosszabbat vártam!

Egy kihívás miatt találtam rá erre a könyvre és kellemes meglepetés volt. Na persze túl sokat nem kell várni tőle, de számomra szórakoztató olvasmány volt. Kellett jó néhány fejezet, mire belerázódtam, hogy ki kicsoda és milyen kapcsolatban állnak egymással. Miranda elég sok vicces szituációba keveredett a történet során. A női szereplők szimpatikusak voltak, a férfi szereplők közül viszont Greg nem győzött meg annyira, így örültem, hogy viszonylag hamar kikerült a képből. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy Miles-ból ilyen keveset kaptunk.
Összességében egy könnyed, szórakoztató kis történet.

Jill Mansellnek eddig még nem sikerült meghazudtolni önmagát, legalábbis a szememben. Folyamatosan hozza a tőle elvárt, laza humoros, romantikus történeteket, amelyek még sem egy kaptafára készülnek. Az eddig olvasottak közül ez az abszolút kedvenc tőle. A könyv borítójára nagy igazság van írva: „Minden nőnek jár egy kis Jill Mansell”. Főleg amikor kicsit magunk alatt vagyunk, amikor fáradtak vagyunk, amikor tele van a hócipőnk a világgal, na ilyenkor különösen jár nekünk egy ilyen könyv.

Miles Harper Forma 1-es pilóta alig egy éve robbant be az autóversenyzés világába, de a média azóta lankadatlan figyelemmel kísérte minden lépését. A feltűnően jóképű, vitathatatlanul tehetséges, lezser és mégis udvarias fiatalembert máris a világbajnok James Hunt méltó utódjaként emlegették.

Chloe szeme megtelt könnyel, amint szeretettel végigsimította a kicsi fej meg has vonalát. Látta, tényleg látta a pici szívet vadul kalapálni a képernyőn, és látta a madárcsontú lábacskákat kinyújtózni és rugdalózni…
Az ajkába harapott, amikor eszébe jutott a kórházi váró, tele kézen fogva érkezett párokkal.
Az a sok férj meg barát őszintén várja, hogy életében először megpillanthassák az ő saját kis egzotikus gombájukat.

– Ugyan mi baj van azzal? Sosem lehet tudni, ki nézi a műsort. – Az asszony kinyújtotta bütykös ujjait, és nyitott tenyérrel gesztikulálva magyarázta: – Gondolj csak bele, lehet, hogy vár valahol egy magányos texasi milliárdos, aki másra se vágyik, minthogy találjon valakit maga mellé a szégyentelen luxusban eltöltött öreg napjaira…