Az ​első az utolsó? 53 csillagozás

Jill Mansell: Az első az utolsó?

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Jessie ​Roscoe évekig titkolta, ki is a fia édesapja, senki sem tudta az igazságot. Ám tizennyolc év elteltével a szóban forgó férfi – Toby Gillespie,a karizmatikus színész – épp Jessie szomszédságába költözik. A titokra gyorsan fény derül, hiszen Tobynak elég egyetlen pillantást vetnie a fiúra, hogy egy kis fejszámolást követően felmérje a helyzetet. A férfi nagyon boldog, hogy ennyi év után viszontláthatja régi szerelmét, a fiával való találkozás pedig hatalmas meglepetés a számára. De mit szól mindehhez a felesége és kamasz gyerekei?
A helyzetet tovább bonyolítja, hogy az egykori szerelmesek között a szikra még nem hunyt ki. Ugyan Jessie nem bízik a boldog beteljesülésben, azt még ő sem sejti, hogy semmi sem az, aminek látszik, és mindenkire várnak még meglepetések…
Makrancos kamaszok, titkokat rejtegető szomszédok, undok anyósok, félrelépő férjek és hamis látszatházasságok – a pergő történetben mindenterítékre kerül, sok humorral és szeretettel tálalva. Pont úgy,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1998

>!
Kulinária, 2012
376 oldal · ISBN: 9789639905146 · Fordította: Molnár Edit

Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 26


Kiemelt értékelések

nypiro P>!
Jill Mansell: Az első az utolsó?

Nem semmi könyv. Rengeteg szereplő. Sok mellékszereplőnek nagy szerepe van. Lassan azt éreztem akiket az írónő főszereplőnek kitalált Jesse és Toby annyit szerepeltek csak, mint 1-1 mellékszereplő. Ennek folytán nem is éreztem közöttük azt a kémiát. Nem éreztem azt, hogy a kapcsoilatuk épülne, haladna valamerre a bomba kirobbanása után. Jobban izgultam azért, hogy Lilli története jól végződjön. Megkedveltem Felicityt, Drewt, Beatricet :). Egy kicsit sok volt egy könyvben ennyi szereplő mássága. Beatrice és Felicity férjének van atörténet szempontjából jelentősége, viszont Lorna leszbikusságát sehová nem vezette a történetben. Michael megérdemelte amit kapott. Eléggé elhúzódott a végére Toby és Jesse HE-je, de Lillyét hamarabb meghkaptam, jobban megírva. A humoros részek tetszettek, jópofák voltak. spoiler

Paulina_Sándorné P>!
Jill Mansell: Az első az utolsó?

Aranyos történet volt. Néha sokalltam a szereplőket. Jessie aranyos volt. Tetszett, ahogy Toby-val viselkedett. Mondhatnánk, hogy milyen kicsi a világ. :-) Oliver aranyos fiú, nagyot nevettem, mikor végül kiderült, hogy spoiler Vicces volt. :-) Nekem nagyot szimpatikus volt Lili, a háromgyerekes anyuka. A férje megérdemelte, amit Bernadette-től kapott. Micsoda jelent volt. Mondjuk Michael nem volt szimpatikus az anyjával együtt. Érdekesen alakultak a családok sorsai, spoiler Felicity-nek nagyon örültem. Drew nagy kedvenc lett.

serengeti P>!
Jill Mansell: Az első az utolsó?

Flow élmény ("nembíromletenni" érzés): 4
Stílus (írói): 4
Ötlet (eredetiség): 4
Tartalom (mondanivaló): 2
Hitelesség (könyv világának átélhetősége): 2
Érzelmek (ábrázolása): 4
Izgalom: 4
Humor: 4,5

Könnyű nyári olvasmány volt… Valójában túl könnyű. Peregtek ugyan az események, ki sem látszottunk az izgalmakból, és mégis, mindeközben valahogy egészében unalmas maradt a könyv. Minden előre kiszámítható volt, semmi meglepő, csupa-csupa klisé… Hiába a rengeteg szereplő, a meghökkentő események sorjázása és a jó humor – ez a könyv megmérettetett, és sajnos könnyűnek találtatott általam. Első és szerintem egyben utolsó elolvasott Jill Mansell-könyvem, úgyhogy igen: Az első az utolsó…

blankaveronika IP>!
Jill Mansell: Az első az utolsó?

Én bírom Jill Mansellt. Könnyed, csajos, vicces. Nem kell sokat agyalni a történteken, de mindig van valami újabb izgalom.
Azért kap öt csillagot, mert hihetetlenül sok történetszál van ebben a könyvben, mégsem keveredtem bele. Pedig nem egyhuzamban olvastam végig! Szóval megérdemli.

csucsorka IP>!
Jill Mansell: Az első az utolsó?

Vizsgaidőszak, új munkahely, esküvőszervezés – tévénk nincs; ez volt az én szappanoperám. Kikapcsolta az agyam, kirángatott a valóságból és néha még szórakoztatott is. Volt egy pont, amikor majdnem félbehagytam, mert annyira egyértelmű volt, mi lesz a vége, aztán rájöttem, hogy az út a fontos, és érdekelt, hogyan jut el mind a száz szereplő a nyálas végkifejletig.

1 hozzászólás
ZsuzskaH>!
Jill Mansell: Az első az utolsó?

Humor és romantika, pont az volt, amire számítottam, nagyon tetszett. A cselekmény számos szálon bonyolódik, ennek ellenére nagyon is követhető volt számomra, sőt, így talán izgalmasabb is. Kedvenc szereplőm azt hiszem Lili lenne a sok főszereplő közül, aki háromgyerekes anyukaként próbálja megtalálni a boldogságot ebben a káoszban, szerencsére sikeresen. Egyetlen negatívum talán a sok szétment házasság, bár mindegyik boldogtalannak volt beállítva és a végén mindenki a számára megfelelőbb partner mellett kötött ki. Ezt leszámítva fordulatokban és humoros jelenetekben gazdag a könyv, igazán élvezhető volt.

Lillla>!
Jill Mansell: Az első az utolsó?

„Minden nőnek jár egy kis Jill Mansell”
Ez így igaz.Pont erre volt most szükségem. Könnyed, szórakoztató.

pakita>!
Jill Mansell: Az első az utolsó?

Ismét egy könnyed csajos olvasmányt kaptam, ahogy azt már Jill Manselltől megszoktam. Elég sok szálon futott a történet, mégis egy kerek egészet alkotott, nem éreztem azt, hogy bármelyik szál is felesleges lenne benne. Volt benne romantika és poén, ami pont elég volt ahhoz, hogy egy könnyen olvasható könyvet kapjunk, amin nem kell gondolkodni, és teljesen kikapcsol.

>!
Kulinária, 2012
376 oldal · ISBN: 9789639905146 · Fordította: Molnár Edit
bombi>!
Jill Mansell: Az első az utolsó?

Kellemes, pihentető könyv, ahogy az írónő többi könyve is! :)

gellertanya>!
Jill Mansell: Az első az utolsó?

Erre volt szükségem! Csajos, könnyű, vidám, jóóóó :)


Népszerű idézetek

ZsuzskaH>!

Pfuj, ne ölelgessétek egymást, mert akkor kisbabátok lesz. És ti már nem akartok több gyereket – oktatta ki a kislány a szüleit. – Három is bőven elég.

275. oldal

serengeti P>!

– Nuszi. Nuszi!
– Igen. – Lili úgy fordította a kocsit, hogy Freya is jól lásson. – Nézd, drágám, egy nyuszi.

23. oldal

serengeti P>!

– Ki az?
– Walter Clutterbuck. Aggódik a teknőse miatt. Lady Penelope a neve…

351. oldal

serengeti P>!

– Drew, Mrs. Childerley van odakint a boájával. Be tudnád hívni, mielőtt az a dög lenyeli Richie Bigelow cicáját?

250. oldal

serengeti P>!

De Toby a háttérben hajladozó nyárfákra irányította sötétkék szemét.

344. oldal

serengeti P>!

Doug, aki alig tudta elhinni, hogy ilyesmibe keveredett, átvágott a mellkasig érő erdei turbolyák között, a vad dzsungelt a Sisley-ház parkosított kertjétől elválasztó kőfalig.

147. oldal

serengeti P>!

Amikor Dizzy bejelentkezett egy szállodába a Piccadilly Circus közelében, az volt a terve, hogy megfürdik, és az este hátralévő részét a bárban tölti.

260. oldal

serengeti P>!

– Mi van? Lelépsz otthonról?
– Á! Csak Londonba megyek a haveromhoz. Ma reggel hívott fel.

222. oldal

serengeti P>!

– Szóval egyetemre jársz. – Savannah lilával árnyékolt szemében érdeklődés csillant. – Hová?
– Exeterbe. Matematika szakra.

21. oldal

serengeti P>!

Ha bárki Oliver apjáról próbálta faggatni Jessie-t, az szándékosan fahangon írta le a férfit. Toby szőke volt, elég magas, átlagos megjelenésű és intelligenciájú.

27. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Tracy Chevalier: Az utolsó szökevény
Anne Tyler: Az alkalmi turista
Milly Johnson: Madarak és méhek
Jojo Moyes: Tengernyi szerelem
Abby Jimenez: Barátnak tartalak
Penelope Ward: Gentleman Nine – Kilences Gavallér
Maddie Dawson: Szerelmi varázslás kezdőknek
Charles Martin: Hegyek között
L. J. Shen: Az ördög feketét visel
Sarah Morgan: Holdfény Manhattan felett