Az ​első az utolsó? 40 csillagozás

Jill Mansell: Az első az utolsó?

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Jessie ​Roscoe évekig titkolta, ki is a fia édesapja, senki sem tudta az igazságot. Ám tizennyolc év elteltével a szóban forgó férfi – Toby Gillespie,a karizmatikus színész – épp Jessie szomszédságába költözik. A titokra gyorsan fény derül, hiszen Tobynak elég egyetlen pillantást vetnie a fiúra, hogy egy kis fejszámolást követően felmérje a helyzetet. A férfi nagyon boldog, hogy ennyi év után viszontláthatja régi szerelmét, a fiával való találkozás pedig hatalmas meglepetés a számára. De mit szól mindehhez a felesége és kamasz gyerekei?
A helyzetet tovább bonyolítja, hogy az egykori szerelmesek között a szikra még nem hunyt ki. Ugyan Jessie nem bízik a boldog beteljesülésben, azt még ő sem sejti, hogy semmi sem az, aminek látszik, és mindenkire várnak még meglepetések…
Makrancos kamaszok, titkokat rejtegető szomszédok, undok anyósok, félrelépő férjek és hamis látszatházasságok – a pergő történetben mindenterítékre kerül, sok humorral és szeretettel tálalva. Pont úgy,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1998

>!
Kulinária, 2012
376 oldal · ISBN: 9789639905146 · Fordította: Molnár Edit

Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 28


Kiemelt értékelések

>!
serengeti P
Jill Mansell: Az első az utolsó?

Flow élmény ("nembíromletenni" érzés): 4
Stílus (írói): 4
Ötlet (eredetiség): 4
Tartalom (mondanivaló): 2
Hitelesség (könyv világának átélhetősége): 2
Érzelmek (ábrázolása): 4
Izgalom: 4
Humor: 4,5

Könnyű nyári olvasmány volt… Valójában túl könnyű. Peregtek ugyan az események, ki sem látszottunk az izgalmakból, és mégis, mindeközben valahogy egészében unalmas maradt a könyv. Minden előre kiszámítható volt, semmi meglepő, csupa-csupa klisé… Hiába a rengeteg szereplő, a meghökkentő események sorjázása és a jó humor – ez a könyv megmérettetett, és sajnos könnyűnek találtatott általam. Első és szerintem egyben utolsó elolvasott Jill Mansell-könyvem, úgyhogy igen: Az első az utolsó…

>!
blankaveronika IP
Jill Mansell: Az első az utolsó?

Én bírom Jill Mansellt. Könnyed, csajos, vicces. Nem kell sokat agyalni a történteken, de mindig van valami újabb izgalom.
Azért kap öt csillagot, mert hihetetlenül sok történetszál van ebben a könyvben, mégsem keveredtem bele. Pedig nem egyhuzamban olvastam végig! Szóval megérdemli.

>!
csucsorka P
Jill Mansell: Az első az utolsó?

Vizsgaidőszak, új munkahely, esküvőszervezés – tévénk nincs; ez volt az én szappanoperám. Kikapcsolta az agyam, kirángatott a valóságból és néha még szórakoztatott is. Volt egy pont, amikor majdnem félbehagytam, mert annyira egyértelmű volt, mi lesz a vége, aztán rájöttem, hogy az út a fontos, és érdekelt, hogyan jut el mind a száz szereplő a nyálas végkifejletig.

1 hozzászólás
>!
ZsuzskaH
Jill Mansell: Az első az utolsó?

Humor és romantika, pont az volt, amire számítottam, nagyon tetszett. A cselekmény számos szálon bonyolódik, ennek ellenére nagyon is követhető volt számomra, sőt, így talán izgalmasabb is. Kedvenc szereplőm azt hiszem Lili lenne a sok főszereplő közül, aki háromgyerekes anyukaként próbálja megtalálni a boldogságot ebben a káoszban, szerencsére sikeresen. Egyetlen negatívum talán a sok szétment házasság, bár mindegyik boldogtalannak volt beállítva és a végén mindenki a számára megfelelőbb partner mellett kötött ki. Ezt leszámítva fordulatokban és humoros jelenetekben gazdag a könyv, igazán élvezhető volt.

>!
Lillla
Jill Mansell: Az első az utolsó?

„Minden nőnek jár egy kis Jill Mansell”
Ez így igaz.Pont erre volt most szükségem. Könnyed, szórakoztató.

>!
pakita
Jill Mansell: Az első az utolsó?

Ismét egy könnyed csajos olvasmányt kaptam, ahogy azt már Jill Manselltől megszoktam. Elég sok szálon futott a történet, mégis egy kerek egészet alkotott, nem éreztem azt, hogy bármelyik szál is felesleges lenne benne. Volt benne romantika és poén, ami pont elég volt ahhoz, hogy egy könnyen olvasható könyvet kapjunk, amin nem kell gondolkodni, és teljesen kikapcsol.

>!
Kulinária, 2012
376 oldal · ISBN: 9789639905146 · Fordította: Molnár Edit
>!
bombi
Jill Mansell: Az első az utolsó?

Kellemes, pihentető könyv, ahogy az írónő többi könyve is! :)

>!
amyylee
Jill Mansell: Az első az utolsó?

Nekem most ez a könyv nem tetszett.Rettentően elnyújtott,sokszor semmitmondó részekkel :( Nagyon nehezen értem a végére,és csak a kihívás miatt olvastam ki!

>!
gellertanya
Jill Mansell: Az első az utolsó?

Erre volt szükségem! Csajos, könnyű, vidám, jóóóó :)

>!
Szigeti_Gabriella
Jill Mansell: Az első az utolsó?

Szórakoztató, humoros, olvastatja magát. Pihentető, felfrissítő. Néhol kicsit szövevényesek a szálak és túl sok az inger, de ez abszolút jóleső. A nyelvezete, humora is kellemes. Nekem tetszett.


Népszerű idézetek

>!
ZsuzskaH

Pfuj, ne ölelgessétek egymást, mert akkor kisbabátok lesz. És ti már nem akartok több gyereket – oktatta ki a kislány a szüleit. – Három is bőven elég.

275. oldal

>!
serengeti P

– Nuszi. Nuszi!
– Igen. – Lili úgy fordította a kocsit, hogy Freya is jól lásson. – Nézd, drágám, egy nyuszi.

23. oldal

>!
serengeti P

– Ki az?
– Walter Clutterbuck. Aggódik a teknőse miatt. Lady Penelope a neve…

351. oldal

>!
serengeti P

– Drew, Mrs. Childerley van odakint a boájával. Be tudnád hívni, mielőtt az a dög lenyeli Richie Bigelow cicáját?

250. oldal

>!
serengeti P

De Toby a háttérben hajladozó nyárfákra irányította sötétkék szemét.

344. oldal

>!
serengeti P

Doug, aki alig tudta elhinni, hogy ilyesmibe keveredett, átvágott a mellkasig érő erdei turbolyák között, a vad dzsungelt a Sisley-ház parkosított kertjétől elválasztó kőfalig.

147. oldal

>!
serengeti P

Amikor Dizzy bejelentkezett egy szállodába a Piccadilly Circus közelében, az volt a terve, hogy megfürdik, és az este hátralévő részét a bárban tölti.

260. oldal

>!
serengeti P

– Mi van? Lelépsz otthonról?
– Á! Csak Londonba megyek a haveromhoz. Ma reggel hívott fel.

222. oldal

>!
serengeti P

– Szóval egyetemre jársz. – Savannah lilával árnyékolt szemében érdeklődés csillant. – Hová?
– Exeterbe. Matematika szakra.

21. oldal

>!
serengeti P

Ha bárki Oliver apjáról próbálta faggatni Jessie-t, az szándékosan fahangon írta le a férfit. Toby szőke volt, elég magas, átlagos megjelenésű és intelligenciájú.

27. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Anne Tyler: Az alkalmi turista
Livia Norton: A Tét
Catherine Alliott: Én, a férjem és ő
Nicholas Sparks: Kéz a kézben
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje
Daniela Sacerdoti: Ments meg
Estelle Maskame: Mondtam már, hogy szeretlek?
Luanne Rice: Téli szerelem
Nina Stibbe: Férfi a háznál
David Ebershoff: A dán lány