Zajlik ​az élet 143 csillagozás

Jewel E. Ann: Zajlik az élet

Sosem ​tudhatod, mikor kell átértékelni az elveidet…

Parker Cruse megveti a hűtlenséget.

Valószínűleg azért, mert a barátja az ikertestvérével csalta meg. Aztán némi hashajtó a nővére esküvőjén végleg tönkreteszi eleve feszült viszonyukat. Parker elhatározza, hogy felnő és végre huszonhat évesként viselkedik.

Első lépés: Kiköltözni a szülői házból. Második lépés: Munkát szerezni. És erre lehetőség is adódik, amikor találkozik új szomszédjával, Gus Westmannel. A konzervatív értékrenddel és nem mindennapi kinézettel rendelkező férfi különleges képessége, hogy hihetetlenül erotikusan mondja ki Parker nevét. És nős. A felesége, Sabrina, egy sikeres cég vezetője, felveszi a lányt. Parker a lehető legjobb személyi asszisztens akar lenni, ezért megfogadja, hogy mindenre odafigyel, megsétáltatja a kutyát, elmegy a vegytisztítóba, és nem csókolja meg Gust – újra.

Harmadik lépés: Ne ítélkezz!

Negyedik lépés: Tartsd észben, hogy ha közbeszól az élet, …… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
464 oldal · ISBN: 9789635610693 · Fordította: Szarvas Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
464 oldal · ISBN: 9789635610709 · Fordította: Szarvas Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576594 · Fordította: Szarvas Szilvia

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

August Westman (Gus) · Levi Paige · Parker Cruse · Piper Faith Cruse · Sabrina Westman


Kedvencelte 15

Most olvassa 6

Várólistára tette 193

Kívánságlistára tette 184

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

pveronika >!
Jewel E. Ann: Zajlik az élet

Ez a történet pont olyan volt, mint maga az élet: kicsit hektikus, kicsit kiszámíthatatlan, de a maga módján nagyon is kerek.

Az idei évben Jewel A. Ann volt az egyik szerző, akitől talán a legtöbbet olvastam (egészen pontosan ez volt az 5. könyvem tőle), és bár nem ez volt az eddigi kedvencem, de az írónő ezen könyve is nagyon tetszett. Azt szeretem a szerző könyveiben, hogy sohasem sablonosak, hanem mindig tartogatnak valami váratlant, és ez most sem volt másképp. Mégis kicsit hullámzó volt a kapcsolatom ezzel a történettel. Az elején imádtam a furcsa, bohókás főszereplőlányt, aztán volt egy kisebb hullámvölgy, egy nagy fordulat, és végül egy olyan befejezés, amit abszolút tökéletesnek éreztem.

Parker Cruse egykor tökéletesen eltervezte az életét, de aztán sajnos mégsem úgy alakult, ahogy szerette volna. Most 26 évesen sérelmekkel a szívében, állás nélkül, a szüleivel szemben álló nagyszülei farmházába átcuccolva, mindenféle tervek nélkül találja magát, és nem tudja, hogyan tovább. De aztán megismerkedik a szomszédaival, akiknek váratlanul az élete részévé válik, és hirtelen olyan leckék sorát kapja az élettől, amely örökre megváltoztat mindent…

Nagyon érdekes volt látni, ahogy a főszereplő keresi az útját, hogy hogyan feszegeti a határait, hogyan formálódik a személyisége és hogy hogyan változik meg a gondolkodásmódja az út során. Úgy gondolom, hogy a befejezés tökéletes volt, mert úgy érzem, hogy végül körbeértünk és minden a helyére került. Meggyőződésem, hogy az életben mindennek oka van, és igazából ez ebben a történetben is így volt. Egyedül a lány munkáját illetően van egy aprócska hiányérzetem. spoiler

Ez a könyv valóban az életről szól. Hogy olykor mennyire kiszámítatlan, és hogy bármelyik pillanatban felrúghatja a terveinket, a normáinkat, a meggyőződéseinket és az elveinket. Hogy egyetlen pillanat vagy egyetlen személy mindent megváltoztathat. Összességében nekem nagyon tetszett, és mindenképpen ajánlom!

http://veronikasreaderfeeder.com/jewel-e-ann-zajlik-az-…

2 hozzászólás
deen>!
Jewel E. Ann: Zajlik az élet

Tetszett ez a könyv, érdekes és váratlan fordulatot tartogatott, bár kissé sok volt benne a szomorúság. Parker barátja elvesztése után nem találja a helyét. Addig mindent eltervezett, de az éle közbe szólt és Caleb helyette a testvérét választotta. Parker elhatárolódik a csalfa emberektől és megveti őket. Egészen addig, míg szomszédja a nem mellesleg nős Gus be nem kopog hozzá. Parker a saját csapdájába esik és kétségbeesetten próbál ellenállni a vágyainak. Aztán az élet ismét közbeszól és Parker hamarosan egy teljesen más világban találja magát, keresi a helyét és a jövőjét. Bevallom Levi nekem nem volt szimpatikus, túl sok volt benne minden, de Parkernek pont egy ilyen ember kellett, hogy átértékelje a múltat és elinduljon a jövő felé. Egyetlen dolog nem tetszett, az pedig az időfaktor volt. Minden annyira gyorsan történt. Parker négy spoiler. Szerintem az ember nem tud ilyen gyorsan feldolgozni ekkora horderejű dolgokat. Mindenesetre elgondolkodtató történet volt, arról, hogy az élet nem mindig azt a lapot osztja, amit szeretnénk, de mindig ki lehet belőle hozni a legjobban, ha igazán akarjuk.

pribrgre P>!
Jewel E. Ann: Zajlik az élet

Az alapfelállás nem a megszokott volt, ez tetszett benne, ennek ellenére vártam a szokásos romantikus történetet. Aztán kb. a könyv felénél akkora pofont kaptam, hogy a fal adta a másikat. Gondoltam, hogy lesz majd ott valami huncutság, na de erre sosem gondoltam volna. :) Őszintén szólva elképzelésem nem volt, hogy innentől kezdve mire megy ki a játék, bár gondolhattam volna, hogy a második fele nem a spoiler fog szólni. :D
A könyv második fele nekem jobban tetszett. Az első részben nem tudtam annyira szurkolni a szereplőknek, amennyire szerettem volna, ráadásul spoiler

Hópárduc P>!
Jewel E. Ann: Zajlik az élet

Érdekes könyv volt, és tetszett is.
Majdnem 5 csillagos. :)
A cím találó, mert ez a könyv az életről szólt és nagyon is életszerű volt. A történet is nagyon „életszagú”.
Kicsit szomorkás volt, de fordulatokban gazdag. A könyv elején még nem gondoltam volna, hogy ilyen fordulatot vesz a történet a közepétől.
A szereplők szimpatikusak voltak és olykor viccesek is. :)

perpetua P>!
Jewel E. Ann: Zajlik az élet

Huh, ritkán történik ennyi minden egy „sima” kortárs romantikus regényben.
Parker-t a saját ikertestvére árulta el, és nem tudja megfelelően feldolgozni ezt. Lehet, hogy kissé túl haragtartó vagy kissé túlreagálta a dolgokat, de most komolyan, sokan hasonlóan cselekednénk. Egy sima megcsalást is nehéz feldolgozni, őt pedig tulajdonképpen két ember is megcsalta. Lehet hozott rossz döntéseket, de a lényeg, hogy próbál továbblépni, próbálja megfelelő mederbe terelni eddig nem túl sikeresnek mondható életét. Ekkor találkozik Gus-szal, aki új színt visz a mindennapjaiba, csupán egy aprócska probléma van vele, hogy nős. A fülszöveg alapján könnyű leírni a történetet, de ne tegye senki, mert több van benne annál, amit az sugall. Olvasás közben is vártam a nagy morális dilemmákat, és már elkönyveltem a forgatókönyvet is, ahol Parker (és persze Gus is) hosszasan vívódik, hogy nem szabad vonzódniuk, nincs jövője a kapcsolatuknak, aztán varázsütésre elhárulnak az akadályok és a két szerelő boldogan élhet egymással. A könyv közepén már azon agyaltam, hogy ha ilyen jól haladunk előre, mi lesz még itt?
Akkor jött a nagy arculcsapás, és az állam leesett. Szinte két regényt rejt ez a könyv, a fordulat előtti és utáni eseményeket. Innentől igen nehéz spoiler mentesen írni, úgyhogy kicsit homályosabb leszek. Nagyon meglepett a fordulat és az is, mibe vág ezután Parker. Azóta is agyalok, hogy nem volt-e túl gyors a döntése, de olyan állapotban mégis el tudom képzelni, hogy valaki ilyen hirtelen veti új dolgokba magát. Akadnak még itt is események, ami miatt agyalnia kell, hogy jól döntött-e, de sok-sok spontaneitás és szerethető szereplők is.
Egy átlagos ember talán nem is él meg ennyi mindent, amit Parker, de az biztos, hogy ilyen az élet is. Hiába tervezel előre, bármikor történhet változás, amihez kénytelen vagy alkalmazkodni. Élveztem, ahogy úsztam az árral. :)

Ács_Milán >!
Jewel E. Ann: Zajlik az élet

Vegyes érzéseim vannak a regénnyel kapcsolatban.
Azt mondanám, hogy kb a feléig hellyel-közzel tetszett. Mondjuk Parker állandó bugyi ázásait inkább elfelejteni szeretném. Nem is tudom elképzelni, hogy ennek a lánynak mekkora bugyi kollekcióval kellett rendelkeznie, ha ilyen sűrűn kellett váltania a fehérneműt.
Bármennyire ellenzem a házasságból való kitekintgetéseket, Gus karaktere szimpatikus volt nekem. El is képzeltem már a történet további alakulását fejben…
Aztán jött a hidegzuhany! Amikor olvastam, nem is igazán akartam hinni a szememnek, de kénytelen voltam tudomásul venni, hogy jól olvastam és nem értettem félre semmit.
Ekkor a történet felénél jártam és azonnal az a kérdés foglalkoztatott, hogy akkor most miről is fog szólni a következő kb 200 oldal?
A történet további alakulása abszolút nem tetszett. Parker eddig sem volt valami szimpatikus számomra, na innentől fogva pedig még annyira sem, mint eddig.
Igazából Levivel megbarátkoztam egy idő után, de elég nehezen ment. Ennek egyetlen oka van. spoiler
Ami igazán zavart még, hogy én nem éreztem a kémiát a főszereplők között, főleg Parker részéről. Velem nem tudta elhitetni, hogy tényleg szereti és szerelemmel szereti a férfit.
Az epilógus természetesen hozta a kézenfekvő befejezést, minden meglepetés nélkül.

genevieve P>!
Jewel E. Ann: Zajlik az élet

Először is az „Olvasd el, de készíts magad mellé zsebkendőt!” figyelmeztetést igenis figyelembe kell venni!

Jewel E. Ann külföldön méltán ismert írónő, azonban eddig nem olvastam tőle… Zajlik az élet című könyve egy humoros, mégis szívszaggató történet.
A történet több szálon fut. Először Parker és Gus, majd Levi és Parker szemszögét ismerhetjük meg.
Parker egy kedves, szeleburdi lány. Hihetetlenül nagy szíve van, rendkívül könnyen szerelembe esik. A 26 éves Parker össze sem hasonlítható korábbi önmagával, el nem tudnám képzelni hogy noteszbe jegyez fel mindent. Mintha nem is ő lenne. A történet végére hatalmas jellemfejlődésen esik át. Megtanulja, sőt saját bőrén tapasztalja meg, hogy nem minden fekete vagy fehér.

Olvasd tovább: https://www.gcksbookreviewblog.com/2020/01/ertekeles-be…

Evika82 P>!
Jewel E. Ann: Zajlik az élet

Parkernél tényleg zajlott az élet. Annak ellenére, hogy néha túl gyorsnak tartottam a történéseket, teljesen magával ragadott a sztori. Ez az írónő is megvett a könyvével kilóra. Remélem olvashatok még tőle valamit magyarul. ♥ :)

Réka0128 P>!
Jewel E. Ann: Zajlik az élet

Ez a könyv hű a címéhez az biztos… :)

Nem az a tipikus rubin pöttyös olvasmány volt, amihez hozzászoktam, de pont ezért is tetszett annyira. Ami rögtön felkeltette a figyelmemet a könyvvel kapcsolatban az az egyik fő témája volt, ami nem más mint a hűtlenség. A fülszöveg nagyon kreatívan van megírva és nem is sejtettem, hogy a negyedik lépésnél a történet elér egy ponthoz ahol összetöri a szívem. A könyv első fele talán egy picit jobban megfogott, de a második fele is teljes mértékben le tudott kötni. A bejezéssel teljesen elégedett voltam, szerintem tökéletesre sikerült.
Parkert már az első oldalaktól kezdve megkedveltem, mert egy nagyon eredeti karakter. Mindig kimondja amit gondol és igazán talpraesett, de emellett hihetetlenül jószívű és érzékeny lelkű. A történet a hűtlenség mellett az ő útkereséséről szól és arról hogyan változik meg Parker gondolkodásmódja, amikor az élet igazán közbeszól.
Amikor megláttam a könyv borítóját majdnem eltántorított attól, hogy megvegyem, mert nem igazán tetszett. De nagyon örülök neki, hogy nem így tettem. :) Remélem a kiadó jóvoltából olvashatunk még az írónőtől.

bodor_regina>!
Jewel E. Ann: Zajlik az élet

„– Félek, hogy enyém lesz minden, ami semmit, és semmi, ami mindent jelent.”

Szerintem még sosem volt ilyen nehéz értékelést írni, és csillagozni. Erre a történetre nem tudod azt mondani, hogy szerettem, hogy jó volt, mert ez a könyv olyan, mint maga az élet. Kiszámíthatatlan.
A feléig nagyon egyértelműen haladt a történet előre, szinte vártam, hogy megtörténjen ez a dolog. spoiler De aztán akkora pofontot kaptam, amit csak az élet tudna adni. Aucs.. Ki számít ilyen fordulatra te jó ég??
Tényleg nehéz értékelni, mert amikor nem olvastam a könyvet, állandóan ezen kattogtam, rengeteg gondolatot ébresztett bennem. Még a kapcsolatomat is átgondoltam. Vajon tényleg van olyan, hogy csak a vágyról szól? Van olyan, ami több mint szerelem, és táplálni sem kell? Mi az ami valódi? Ez alapján az 5 csillagot is simán vinné.
Egyébként a szereplőket, hiába nem voltak hibátlanok, nagyon szerettem. Tényleg mostanában mindenki a tökéletesre törekszik, és annyi minden miatt okoljuk, emésztjük magunkat, annyira kényszeresen szeretnénk dolgokat. Ez a könyv emlékeztet arra, hogy néha állj meg a mindennapi rohanásban és nézz körül. Igen zajlik az élet.
Az pedig egy nagyon szép gondolat, hogy a múltat el kell fogadni, ami már megtörtént, az az életünk része marad, ezek miatt lettünk azok, akik vagyunk. Parkernek nagyon nehéz lehetett ez minden, durva milyen érzelmi sokkon ment át párszor. spoiler
Durva rubinpöttyös. A borítóból, sőt még az ismertetőjéből sem sejtettem, hogy ilyen lesz. Azt hittem, hogy az ikertestvériségre és a megbocsátásra lesz kihegyezve. De annyi mindent adott, hogy szerintem simán elfért volna 2 könyvben is. Mert most úgy érzem, hogy felrobban a szívem, összezavarodott a lelkem. Legszívesebben adnék 1 csillagot (az életnek magának) és 5 csillagot ennek a könyvnek.

„– Te vagy életem balladája.”


Népszerű idézetek

pveronika>!

Levi ráadta Ragsre a pórázt.
– Sajnálom a történteket.
– Sajnálja? Maga viccel velem? – képedt el a nő.
Levi nem tudta, hogyan kérjen bocsánatot, amiért a kutyája meghuppantott egy másik kutyát. Ilyen dolgokat nem tanítottak az építészkaron.

cs_jenni>!

– (…) Nem tudsz felkészülni a csodára, a csoda magától történik.

Tóth_Orsolya_3 P>!

Azt hiszem, egész életemben hozzád tartottam.

451. oldal

pveronika>!

– Nehéz, ugye? Ha pedig épp nem nehéz, akkor bűnösnek érzed magad. Parker oldalra billentette a fejét.
– Mire gondolsz?
– A gyász. A bánat. Ha valaki meghal, néhány napig úgy érzed, soha többé nem fogsz mosolyogni vagy nevetni. Aztán jön valami vagy valaki, te pedig elmosolyodsz, esetleg el is neveted magad, és olyan jó érzés… Aztán rádöbbensz, hogy jól érzed magad, és…
– És a gyász ellopja, vagy jön a bűntudat…
– Jaj, a bűntudat… – Levi elnyújtotta a kilégzést – ….a legrosszabb. Mintha nem lenne elég a gyász, a bűntudat rátelepszik a lelkiismeretre, és azt kérdezgeti, mégis minek örülsz annyira. De azt hiszem, lázadnunk kellene.

pveronika>!

Gus tévedett. Létezett valami férfi és nő között, ami mélyebb volt, mint a vágy, tovább tartott, mint a hűség, és táplálás nélkül is életben maradt – nem úgy, mint a szerelem. Csak egyszerűen létezett. Levi volt a csend az élet fülsüketítő zajában. Nem tudta megmagyarázni, de érezte. Ez volt az egyetlen dolog, amiben biztos volt ebben a kifürkészhetetlen életben.

zuna19 >!

– Az emlékek tartanak minket ebben a világban, segítenek, hogy értékelhessük az életet. Ünnepeld az életét azzal, hogy éled a magadét. Előbb-utóbb mindenkinek meg kell halnia.

Ács_Milán >!

Ha egyszer elkövetsz egy bűnt, sokkal könnyebb újra és újra elkövetni.

bodor_regina>!

A szerelem és az élet ugyanúgy fájt, mint a halál.

404. oldal

bodor_regina>!

Levi félt, hogy az igazsággal veszíti el őt. Parker attól félt,
hogy egy hazugság miatt veszíti el Levit.
A helyzetben rejlő iróniától elszédült.

403. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

B. N. Toler: Lélekvesztők
Lisa De Jong: When It Rains – Amikor esik…
Julianne Donaldson: Edenbrooke
Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel
Stephenie Meyer: A Vegyész
Mary Alice Monroe: Déli karácsony
Katarina Bivald: Garantált hepiend
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok
Jenny B. Jones: Tiéd leszek