Zajlik ​az élet 189 csillagozás

Jewel E. Ann: Zajlik az élet

Sosem ​tudhatod, mikor kell átértékelni az elveidet…

Parker Cruse megveti a hűtlenséget.

Valószínűleg azért, mert a barátja az ikertestvérével csalta meg. Aztán némi hashajtó a nővére esküvőjén végleg tönkreteszi eleve feszült viszonyukat. Parker elhatározza, hogy felnő és végre huszonhat évesként viselkedik.

Első lépés: Kiköltözni a szülői házból. Második lépés: Munkát szerezni. És erre lehetőség is adódik, amikor találkozik új szomszédjával, Gus Westmannel. A konzervatív értékrenddel és nem mindennapi kinézettel rendelkező férfi különleges képessége, hogy hihetetlenül erotikusan mondja ki Parker nevét. És nős. A felesége, Sabrina, egy sikeres cég vezetője, felveszi a lányt. Parker a lehető legjobb személyi asszisztens akar lenni, ezért megfogadja, hogy mindenre odafigyel, megsétáltatja a kutyát, elmegy a vegytisztítóba, és nem csókolja meg Gust – újra.

Harmadik lépés: Ne ítélkezz!

Negyedik lépés: Tartsd észben, hogy ha közbeszól az élet, …… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
464 oldal · ISBN: 9789635610693 · Fordította: Szarvas Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
464 oldal · ISBN: 9789635610709 · Fordította: Szarvas Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576594 · Fordította: Szarvas Szilvia

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

August Westman (Gus) · Levi Paige · Parker Cruse · Piper Faith Cruse · Sabrina Westman


Kedvencelte 19

Most olvassa 1

Várólistára tette 188

Kívánságlistára tette 175

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson P>!
Jewel E. Ann: Zajlik az élet

Nagyon nehéz értékelnem ezt a könyvet, ugyanis erős kettősséget érzek vele kapcsolatban.
Érdekes kérdést boncolgat a regény, méghozzá hogy mi számít megcsalásnak és vannak-e olyan körülmények, amelyek esetén megbocsátható, továbbá felmerül ezen kívül a gyász, továbblépés, pályakeresés témaköre is. A nehezebb témák ellenére a könyv mégsem volt nyomasztó és komor, ugyanis az írónőnek mindezen humorral és vicces helyzetekkel sikerült enyhítenie. A szereplőket is nagyon megkedveltem a történet során, még ha nem is értettem egyet olykor a döntésükkel.
Másrészt… Zavart, hogy nagyon gyorsan pörögtek az események, Parker két hónap alatt spoiler. Szerintem ezt az időszakot jobban szét lehetett volna húzni, nekem egy kissé irreális volt. Ugyanakkor az sem tetszett, hogy a könyv elején Parker egy munkanélküli, célokkal nem rendelkező lány spoiler
Végül zavart a könyv felénél a nagy csavar, amelyet már az elején is sejtettem. Nekem nem tetszett ez a fordulat, és amely irányba vitte az írónő a történetet, hiába spoiler.
Összességében nem rossz könyv, a címe nagyon találó, és egyáltalán nem sablonos, de többször nem szívesen olvasnám el.

Naiva P>!
Jewel E. Ann: Zajlik az élet

Nagyon szeretem Jewel E. Ann könyveit, de talán nem volt véletlen, hogy ezt a könyvét még nem olvastam. Meglehet, badarság, de ez a könyve elcseszett, de a lehető legjobb értelemben. Nem lehetett tudni merre halad a történet, csak azt lehetett érezni, hogy a váratlan fordulatok ellenére is az írónő ügyesen a kezeli a cselekményt. Ezért nem éreztem elveszettnek a történetet. Annyi minden történik ebben a könyvben, hogy az olvasó nem tehet más, mint reménykedhet a főszereplők reménye szempontjából.
Nem a legjobb könyve az írónőnek, de nem volt vészes.

MissFortune>!
Jewel E. Ann: Zajlik az élet

Elég vegyes érzéseim vannak a könyvvel kapcsolatban. Nem tudom rámondani egyszerűen, hogy tetszett. Parker egy nős pasival kezd, ami szerintem egyáltalán nem szép dolog, viszont ezt ő is tudja. A saját elvei ellen megy tulajdonképpen. Parker így számomra egyáltalán nem volt szimpatikus, illetve Gus se. Igazmondó Levi pedig elég semleges karakter maradt számomra. Tehát a szereplők semmi esetre sem jók. A történet nem rossz, sok váratlan fordulat van benne, például a közepén teljesen meg tudott lepni az író. Így úgy döntöttem, azért nem 3 csillagot adok, mert ritkán kapok a kezembe ilyen romantikust, ami ennyire összetett, ennyi esemény van benne. Olvastatta magát.

pveronika>!
Jewel E. Ann: Zajlik az élet

Ez a történet pont olyan volt, mint maga az élet: kicsit hektikus, kicsit kiszámíthatatlan, de a maga módján nagyon is kerek.

Az idei évben Jewel A. Ann volt az egyik szerző, akitől talán a legtöbbet olvastam (egészen pontosan ez volt az 5. könyvem tőle), és bár nem ez volt az eddigi kedvencem, de az írónő ezen könyve is nagyon tetszett. Azt szeretem a szerző könyveiben, hogy sohasem sablonosak, hanem mindig tartogatnak valami váratlant, és ez most sem volt másképp. Mégis kicsit hullámzó volt a kapcsolatom ezzel a történettel. Az elején imádtam a furcsa, bohókás főszereplőlányt, aztán volt egy kisebb hullámvölgy, egy nagy fordulat, és végül egy olyan befejezés, amit abszolút tökéletesnek éreztem.

Parker Cruse egykor tökéletesen eltervezte az életét, de aztán sajnos mégsem úgy alakult, ahogy szerette volna. Most 26 évesen sérelmekkel a szívében, állás nélkül, a szüleivel szemben álló nagyszülei farmházába átcuccolva, mindenféle tervek nélkül találja magát, és nem tudja, hogyan tovább. De aztán megismerkedik a szomszédaival, akiknek váratlanul az élete részévé válik, és hirtelen olyan leckék sorát kapja az élettől, amely örökre megváltoztat mindent…

Nagyon érdekes volt látni, ahogy a főszereplő keresi az útját, hogy hogyan feszegeti a határait, hogyan formálódik a személyisége és hogy hogyan változik meg a gondolkodásmódja az út során. Úgy gondolom, hogy a befejezés tökéletes volt, mert úgy érzem, hogy végül körbeértünk és minden a helyére került. Meggyőződésem, hogy az életben mindennek oka van, és igazából ez ebben a történetben is így volt. Egyedül a lány munkáját illetően van egy aprócska hiányérzetem. spoiler

Ez a könyv valóban az életről szól. Hogy olykor mennyire kiszámítatlan, és hogy bármelyik pillanatban felrúghatja a terveinket, a normáinkat, a meggyőződéseinket és az elveinket. Hogy egyetlen pillanat vagy egyetlen személy mindent megváltoztathat. Összességében nekem nagyon tetszett, és mindenképpen ajánlom!

http://veronikasreaderfeeder.com/jewel-e-ann-zajlik-az-…

2 hozzászólás
deen>!
Jewel E. Ann: Zajlik az élet

Tetszett ez a könyv, érdekes és váratlan fordulatot tartogatott, bár kissé sok volt benne a szomorúság. Parker barátja elvesztése után nem találja a helyét. Addig mindent eltervezett, de az éle közbe szólt és Caleb helyette a testvérét választotta. Parker elhatárolódik a csalfa emberektől és megveti őket. Egészen addig, míg szomszédja a nem mellesleg nős Gus be nem kopog hozzá. Parker a saját csapdájába esik és kétségbeesetten próbál ellenállni a vágyainak. Aztán az élet ismét közbeszól és Parker hamarosan egy teljesen más világban találja magát, keresi a helyét és a jövőjét. Bevallom Levi nekem nem volt szimpatikus, túl sok volt benne minden, de Parkernek pont egy ilyen ember kellett, hogy átértékelje a múltat és elinduljon a jövő felé. Egyetlen dolog nem tetszett, az pedig az időfaktor volt. Minden annyira gyorsan történt. Parker négy spoiler. Szerintem az ember nem tud ilyen gyorsan feldolgozni ekkora horderejű dolgokat. Mindenesetre elgondolkodtató történet volt, arról, hogy az élet nem mindig azt a lapot osztja, amit szeretnénk, de mindig ki lehet belőle hozni a legjobbat, ha igazán akarjuk.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Jewel E. Ann: Zajlik az élet

Teljesen gyanútlanul fogtam bele az olvasásba, tetszett Parker bohóckodása, ahogy Gust kezelte, hogy mennyire fontos számára a hűség. Azt gondoltam, maradunk ezen a vonalon, mert Gus és Parker jó páros voltak, Sabrina meg egy görény. A szerző azonban mást gondolt, és a 200 oldal környékén pofáncsapott a sztori. Igazából nem tudom, hogy mit gondoljak Leviről, olyan, mint valami tinédzser, vagy rajzfilmfigura, nekem annyira nem tűnik valóságosnak. Az eredeti felállás jobban tetszett, de Parker megérdemli a boldogságot.

pribrgre P>!
Jewel E. Ann: Zajlik az élet

Az alapfelállás nem a megszokott volt, ez tetszett benne, ennek ellenére vártam a szokásos romantikus történetet. Aztán kb. a könyv felénél akkora pofont kaptam, hogy a fal adta a másikat. Gondoltam, hogy lesz majd ott valami huncutság, na de erre sosem gondoltam volna. :) Őszintén szólva elképzelésem nem volt, hogy innentől kezdve mire megy ki a játék, bár gondolhattam volna, hogy a második fele nem a spoiler fog szólni. :D
A könyv második fele nekem jobban tetszett. Az első részben nem tudtam annyira szurkolni a szereplőknek, amennyire szerettem volna, ráadásul spoiler

Hópárduc P>!
Jewel E. Ann: Zajlik az élet

Érdekes könyv volt, és tetszett is.
Majdnem 5 csillagos. :)
A cím találó, mert ez a könyv az életről szólt és nagyon is életszerű volt. A történet is nagyon „életszagú”.
Kicsit szomorkás volt, de fordulatokban gazdag. A könyv elején még nem gondoltam volna, hogy ilyen fordulatot vesz a történet a közepétől.
A szereplők szimpatikusak voltak és olykor viccesek is. :)

Ács_Milán>!
Jewel E. Ann: Zajlik az élet

Vegyes érzéseim vannak a regénnyel kapcsolatban.
Azt mondanám, hogy kb a feléig hellyel-közzel tetszett. Mondjuk Parker állandó bugyi ázásait inkább elfelejteni szeretném. Nem is tudom elképzelni, hogy ennek a lánynak mekkora bugyi kollekcióval kellett rendelkeznie, ha ilyen sűrűn kellett váltania a fehérneműt.
Bármennyire ellenzem a házasságból való kitekintgetéseket, Gus karaktere szimpatikus volt nekem. El is képzeltem már a történet további alakulását fejben…
Aztán jött a hidegzuhany! Amikor olvastam, nem is igazán akartam hinni a szememnek, de kénytelen voltam tudomásul venni, hogy jól olvastam és nem értettem félre semmit.
Ekkor a történet felénél jártam és azonnal az a kérdés foglalkoztatott, hogy akkor most miről is fog szólni a következő kb 200 oldal?
A történet további alakulása abszolút nem tetszett. Parker eddig sem volt valami szimpatikus számomra, na innentől fogva pedig még annyira sem, mint eddig.
Igazából Levivel megbarátkoztam egy idő után, de elég nehezen ment. Ennek egyetlen oka van. spoiler
Ami igazán zavart még, hogy én nem éreztem a kémiát a főszereplők között, főleg Parker részéről. Velem nem tudta elhitetni, hogy tényleg szereti és szerelemmel szereti a férfit.
Az epilógus természetesen hozta a kézenfekvő befejezést, minden meglepetés nélkül.

perpetua P>!
Jewel E. Ann: Zajlik az élet

Huh, ritkán történik ennyi minden egy „sima” kortárs romantikus regényben.
Parker-t a saját ikertestvére árulta el, és nem tudja megfelelően feldolgozni ezt. Lehet, hogy kissé túl haragtartó vagy kissé túlreagálta a dolgokat, de most komolyan, sokan hasonlóan cselekednénk. Egy sima megcsalást is nehéz feldolgozni, őt pedig tulajdonképpen két ember is megcsalta. Lehet hozott rossz döntéseket, de a lényeg, hogy próbál továbblépni, próbálja megfelelő mederbe terelni eddig nem túl sikeresnek mondható életét. Ekkor találkozik Gus-szal, aki új színt visz a mindennapjaiba, csupán egy aprócska probléma van vele, hogy nős. A fülszöveg alapján könnyű leírni a történetet, de ne tegye senki, mert több van benne annál, amit az sugall. Olvasás közben is vártam a nagy morális dilemmákat, és már elkönyveltem a forgatókönyvet is, ahol Parker (és persze Gus is) hosszasan vívódik, hogy nem szabad vonzódniuk, nincs jövője a kapcsolatuknak, aztán varázsütésre elhárulnak az akadályok és a két szerelő boldogan élhet egymással. A könyv közepén már azon agyaltam, hogy ha ilyen jól haladunk előre, mi lesz még itt?
Akkor jött a nagy arculcsapás, és az állam leesett. Szinte két regényt rejt ez a könyv, a fordulat előtti és utáni eseményeket. Innentől igen nehéz spoiler mentesen írni, úgyhogy kicsit homályosabb leszek. Nagyon meglepett a fordulat és az is, mibe vág ezután Parker. Azóta is agyalok, hogy nem volt-e túl gyors a döntése, de olyan állapotban mégis el tudom képzelni, hogy valaki ilyen hirtelen veti új dolgokba magát. Akadnak még itt is események, ami miatt agyalnia kell, hogy jól döntött-e, de sok-sok spontaneitás és szerethető szereplők is.
Egy átlagos ember talán nem is él meg ennyi mindent, amit Parker, de az biztos, hogy ilyen az élet is. Hiába tervezel előre, bármikor történhet változás, amihez kénytelen vagy alkalmazkodni. Élveztem, ahogy úsztam az árral. :)


Népszerű idézetek

cs_jenni>!

– (…) Nem tudsz felkészülni a csodára, a csoda magától történik.

pveronika>!

Levi ráadta Ragsre a pórázt.
– Sajnálom a történteket.
– Sajnálja? Maga viccel velem? – képedt el a nő.
Levi nem tudta, hogyan kérjen bocsánatot, amiért a kutyája meghuppantott egy másik kutyát. Ilyen dolgokat nem tanítottak az építészkaron.

Tóth_Orsolya_3 P>!

Azt hiszem, egész életemben hozzád tartottam.

451. oldal

pveronika>!

– Nehéz, ugye? Ha pedig épp nem nehéz, akkor bűnösnek érzed magad. Parker oldalra billentette a fejét.
– Mire gondolsz?
– A gyász. A bánat. Ha valaki meghal, néhány napig úgy érzed, soha többé nem fogsz mosolyogni vagy nevetni. Aztán jön valami vagy valaki, te pedig elmosolyodsz, esetleg el is neveted magad, és olyan jó érzés… Aztán rádöbbensz, hogy jól érzed magad, és…
– És a gyász ellopja, vagy jön a bűntudat…
– Jaj, a bűntudat… – Levi elnyújtotta a kilégzést – ….a legrosszabb. Mintha nem lenne elég a gyász, a bűntudat rátelepszik a lelkiismeretre, és azt kérdezgeti, mégis minek örülsz annyira. De azt hiszem, lázadnunk kellene.

pveronika>!

Gus tévedett. Létezett valami férfi és nő között, ami mélyebb volt, mint a vágy, tovább tartott, mint a hűség, és táplálás nélkül is életben maradt – nem úgy, mint a szerelem. Csak egyszerűen létezett. Levi volt a csend az élet fülsüketítő zajában. Nem tudta megmagyarázni, de érezte. Ez volt az egyetlen dolog, amiben biztos volt ebben a kifürkészhetetlen életben.

zuna19>!

– Az emlékek tartanak minket ebben a világban, segítenek, hogy értékelhessük az életet. Ünnepeld az életét azzal, hogy éled a magadét. Előbb-utóbb mindenkinek meg kell halnia.

Ács_Milán>!

Ha egyszer elkövetsz egy bűnt, sokkal könnyebb újra és újra elkövetni.

bodor_regina>!

A szerelem és az élet ugyanúgy fájt, mint a halál.

404. oldal

bodor_regina>!

Levi félt, hogy az igazsággal veszíti el őt. Parker attól félt,
hogy egy hazugság miatt veszíti el Levit.
A helyzetben rejlő iróniától elszédült.

403. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Mary Alice Monroe: Déli karácsony
Stephenie Meyer: A Vegyész
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok
Jenny B. Jones: Tiéd leszek!
Meggin Cabot: A fiú a házból
Catherine Bybee: Házasság hétfőre
Sarah Morgan: Holdfény Manhattan felett
Abby Jimenez: A póráz két végén
Charles Martin: Hegyek között