Zajlik ​az élet 9 csillagozás

Jewel E. Ann: Zajlik az élet

Sosem ​tudhatod, mikor kell átértékelni az elveidet…

Parker Cruse megveti a hűtlenséget.

Valószínűleg azért, mert a barátja az ikertestvérével csalta meg. Aztán némi hashajtó a nővére esküvőjén végleg tönkreteszi eleve feszült viszonyukat. Parker elhatározza, hogy felnő és végre huszonhat évesként viselkedik.

Első lépés: Kiköltözni a szülői házból. Második lépés: Munkát szerezni. És erre lehetőség is adódik, amikor találkozik új szomszédjával, Gus Westmannel. A konzervatív értékrenddel és nem mindennapi kinézettel rendelkező férfi különleges képessége, hogy hihetetlenül erotikusan mondja ki Parker nevét. És nős. A felesége, Sabrina, egy sikeres cég vezetője, felveszi a lányt. Parker a lehető legjobb személyi asszisztens akar lenni, ezért megfogadja, hogy mindenre odafigyel, megsétáltatja a kutyát, elmegy a vegytisztítóba, és nem csókolja meg Gust – újra.

Harmadik lépés: Ne ítélkezz!

Negyedik lépés: Tartsd észben, hogy ha közbeszól az élet, …… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576594 · Fordította: Szarvas Szilvia

Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 92

Kívánságlistára tette 126

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
pveronika
Jewel E. Ann: Zajlik az élet

Ez a történet pont olyan volt, mint maga az élet: kicsit hektikus, kicsit kiszámíthatatlan, de a maga módján nagyon is kerek.

Az idei évben Jewel A. Ann volt az egyik szerző, akitől talán a legtöbbet olvastam (egészen pontosan ez volt az 5. könyvem tőle), és bár nem ez volt az eddigi kedvencem, de az írónő ezen könyve is nagyon tetszett. Azt szeretem a szerző könyveiben, hogy sohasem sablonosak, hanem mindig tartogatnak valami váratlant, és ez most sem volt másképp. Mégis kicsit hullámzó volt a kapcsolatom ezzel a történettel. Az elején imádtam a furcsa, bohókás főszereplőlányt, aztán volt egy kisebb hullámvölgy, egy nagy fordulat, és végül egy olyan befejezés, amit abszolút tökéletesnek éreztem.

Parker Cruse egykor tökéletesen eltervezte az életét, de aztán sajnos mégsem úgy alakult, ahogy szerette volna. Most 26 évesen sérelmekkel a szívében, állás nélkül, a szüleivel szemben álló nagyszülei farmházába átcuccolva, mindenféle tervek nélkül találja magát, és nem tudja, hogyan tovább. De aztán megismerkedik a szomszédaival, akiknek váratlanul az élete részévé válik, és hirtelen olyan leckék sorát kapja az élettől, amely örökre megváltoztat mindent…

Nagyon érdekes volt látni, ahogy a főszereplő keresi az útját, hogy hogyan feszegeti a határait, hogyan formálódik a személyisége és hogy hogyan változik meg a gondolkodásmódja az út során. Úgy gondolom, hogy a befejezés tökéletes volt, mert úgy érzem, hogy végül körbeértünk és minden a helyére került. Meggyőződésem, hogy az életben mindennek oka van, és igazából ez ebben a történetben is így volt. Egyedül a lány munkáját illetően van egy aprócska hiányérzetem. spoiler

Ez a könyv valóban az életről szól. Hogy olykor mennyire kiszámítatlan, és hogy bármelyik pillanatban felrúghatja a terveinket, a normáinkat, a meggyőződéseinket és az elveinket. Hogy egyetlen pillanat vagy egyetlen személy mindent megváltoztathat. Összességében nekem nagyon tetszett, és mindenképpen ajánlom!

http://veronikasreaderfeeder.com/jewel-e-ann-zajlik-az-…

2 hozzászólás
>!
wzsuzsanna P
Jewel E. Ann: Zajlik az élet

Elöljáróban annyit elmondanék, hogy ez a regény egyfajta kísérletezés volt a részemről, hogy kilépjek kicsit a komfortzónámból. A new adult műfaján belül elég keveset szoktam olvasni a friss megjelenések közül, korábban voltak próbálkozásaim és egy-két jó tapasztalatom is, de sok történetnél éreztem úgy, hogy valami hiányzik. Vagy a cselekményt találtam kicsit vontatottnak, vagy a szerelmi szálat túlságosan teátrálisnak és csöpögősnek, ettől függetlenül sikerült már belenyúlnom olyan regényekbe is, ahol érdekes és elgondolkodtató témák kerültek a középpontba- és szerencsére ez történt most is. Jewel E. Ann- nek már számos könyve megjelent, de ha jól láttam, ezek közül eddig egyik sem volt elérhető magyar nyelven. A Zajlik az élet mindenesetre remek bemutatkozó regény, mert kezdeti könnyedsége ellenére komoly kérdéseket és erkölcsi dilemmákat boncolgat.
Nálam már ott meghozta a hangulatot, hogy főhősünk, Parker személyében egy totálisan zizi, de mellette hatalmas szívvel rendelkező fiatal nőt ismerhetünk meg. A húszas évei vége felé járó Parker éppen egy nagy elakadás és krízis után tart az életében: előző pasija csúnyán elárulta, amikor megcsalta, de még ennél is nagyobb fájdalmat okozott a lánynak, hogy mindezt ikertestvérével, Piper-rel követte el. A hatalmas sokk után Parker éppen próbálja összekapargatni maradék önbecsülését, és újrakezdeni az életét a család tulajdonában álló iowa-i házban. Bár alapvetően vidám és optimista természet, az, hogy csalódott az életében két legfontosabb emberben, némileg cinikussá tette, megbocsátani képtelen, és mélységesen elítél mindenkit, aki valaha is félrelépett egy kapcsolatban. A sztori eddig önmagában még nem hangzik olyan különlegesnek, később viszont azzá teszi, hogy főhősünk éppen olyan helyzetbe bonyolódik, ami miatt meg kell kérdőjeleznie minden korábbi véleményét.(…)
Ha ez a történet „csak” egy romantikus/erotikus sztori lenne, sok-sok vágyódással és tipródással, akkor nem hiszem, hogy különösebben lekötött volna (ez teljesen szubjektív, én felvállaltan nem szeretem az olyan könyveket, amik csak erre vannak kihegyezve). Azonban itt rengeteg olyan kérdés adódott a kapcsolatok és a házasság vonatkozásában, amiről hosszasan lehet morfondírozni, és az olvasónak akarva-akaratlanul állást kell foglalnia egy sor morális dilemmával kapcsolatban.(…)
A könyv közepe táján nem várt fordulat következik be, amitől a korábban könnyed történet hirtelen igencsak drámaivá válik. Természetesen ennek részleteiről nem árulhatok el többet, de azért piros pont, hogy a cselekmény olyan irányba halad tovább, amire abszolút nem számítottam. A regény második fele kicsit kevésbé fogott meg, mint az első, de még ezzel együtt is fent tartotta az érdeklődésemet és elszórakoztatott. Parker karaktere, személyisége nagyon eredetire sikeredett, igazán könnyű volt őt megkedvelnem. Ami a szívén, az a száján, szinte gyermeki őszinteséggel és rácsodálkozással viszonyul az őt körülvevő világra, ugyanakkor nagyon érzékeny és sebezhető is, és ha kell, képes érett döntéseket hozni. (…)
Sajnos van néhány dolog, amit nem tudnék anélkül kifejteni, hogy lelőjek pár fordulatot, de annyit garantálhatok, hogy aki szereti a romantikus történeteket, és azokból is azt a fajtát, ami néhol elgondolkodtató, néhol szívszorító, az nem fog csalódni. Azért a beígért zsebkendő nálam most elmaradt, elég sírós típus vagyok, de valamiért ez a könyv nem rázott meg ilyen értelemben. Helyette inkább elgondolkodtatott arról, milyen furcsa helyzeteket tud hozni az élet, akkor és olyan személyekkel, amikor és akikre a legkevésbé sem számítunk. De hát ilyen az, amikor zajlik az élet, és ez a történet remekül rávilágít arra, hogy ítélkezés helyett vizsgáljunk meg mindent alaposabban.
Bővebben:
https://konyvesmas.blogspot.com/2019/11/zajlik-az-elet-…

>!
cs_jenni
Jewel E. Ann: Zajlik az élet

Minden könyv hátlapján található néhány olvasói ajánlás, én pedig mindig elolvasom őket. Azonban egy sem talált még ennyire telibe, mint a következő:
„…kitépi a szíved, aztán darabonként teszi vissza.”
Ez az egyetlen mondat mindent elmond erről a könyvről, ami fontos.

ui: Higgy az írónak, készíts magad mellé zsebkendőt.

Köszönöm a @Könyvmolyképző kiadónak, hogy olvashattam ezt a csodát!

>!
rafaelo0824
Jewel E. Ann: Zajlik az élet

Nekem ez nem annyira tetszett, valami sokkal többre vártam, de ez így olyan volt, mintha az írónő elkezdett volna egy sztorit, és rájött, hopp ez így nem lesz jó, de már nem akarta, hogy az a párszáz oldal veszendőbe menjen, és kitalált ahhoz valami befejezést. Amúgy nem tudom, miért voltak úgy oda Parkerért, én nem találtam különösebben különlegesnek. Gus szimpatikus volt néha, de nem mindig, a kutya amolyan kötelező elemnek tűnt, Levi meg határozottan fura volt kicsit. Parker családja nem csoda kiakasztotta a csajt…

>!
wallery
Jewel E. Ann: Zajlik az élet

Sokáig gondolkodtam,mit is írjak, hány pontot adjak,mert ez egy megosztó könyv számomra.Fantasztikusan indult,aztán jött ,hogy a sarokba dobtam volna,hiszen érdekesen közelíti meg a megcsalást.Elvágára került egy fontos szál, aztán hirtelen új szerelem,majd megint pár felejthetetlen pillanat…


Népszerű idézetek

>!
pveronika

Levi ráadta Ragsre a pórázt.
– Sajnálom a történteket.
– Sajnálja? Maga viccel velem? – képedt el a nő.
Levi nem tudta, hogyan kérjen bocsánatot, amiért a kutyája meghuppantott egy másik kutyát. Ilyen dolgokat nem tanítottak az építészkaron.

>!
pveronika

– Nehéz, ugye? Ha pedig épp nem nehéz, akkor bűnösnek érzed magad. Parker oldalra billentette a fejét.
– Mire gondolsz?
– A gyász. A bánat. Ha valaki meghal, néhány napig úgy érzed, soha többé nem fogsz mosolyogni vagy nevetni. Aztán jön valami vagy valaki, te pedig elmosolyodsz, esetleg el is neveted magad, és olyan jó érzés… Aztán rádöbbensz, hogy jól érzed magad, és…
– És a gyász ellopja, vagy jön a bűntudat…
– Jaj, a bűntudat… – Levi elnyújtotta a kilégzést – ….a legrosszabb. Mintha nem lenne elég a gyász, a bűntudat rátelepszik a lelkiismeretre, és azt kérdezgeti, mégis minek örülsz annyira. De azt hiszem, lázadnunk kellene.

>!
pveronika

Ha az élet játék, miattad örökké játszani akarom, mindegy, ki nyer vagy veszít.

>!
pveronika

Gus az idő kilencven százalékában halálra idegesítette Parkert, a maradék tízben pedig összetörte a szívét. Azon kapta magát, hogy vonzódik a tökéletlenségeihez, és elbűvöli a férfi, aki nem akart mást, csak szeretni egy nőt.

>!
pveronika

Gus tévedett. Létezett valami férfi és nő között, ami mélyebb volt, mint a vágy, tovább tartott, mint a hűség, és táplálás nélkül is életben maradt – nem úgy, mint a szerelem. Csak egyszerűen létezett. Levi volt a csend az élet fülsüketítő zajában. Nem tudta megmagyarázni, de érezte. Ez volt az egyetlen dolog, amiben biztos volt ebben a kifürkészhetetlen életben.

>!
pveronika

– Miért érzem ezt meghittebbnek, mint a szexet? – motyogta Parker Levi meztelen mellkasába. Elégedett lett volna, ha sosem kell kibújnia a karjai közül.
– Jó reggelt! – Levi megcsókolta a homlokát. – Azért, mert… – megköszörülte a torkát, hogy elrejtse a hazugságot – …nem szeretkeztünk, így nincs igazi összehasonlítási alapod.
Persze, nevetett Parker, hiszen… Levi.
– Szerintem meg azért, mert ha valakivel lefekszel, bízol abban, hogy örömöt szerez. De ha valakit átölelsz, akkor abban bízol, hogy megvéd.
– Megvéd? Mitől?
Parker végigfuttatta az ujjait Levi sebhelyén a tetoválás alatt.
– Bármitől. Fájdalomtól, zavartól, haragtól, félelemtől… az élettől. A szex azt mondja: akarlak. Egy ölelés azt mondja: megvédelek.

>!
pveronika

Parker nem a tökéletessége miatt szerette, hanem a hibái miatt, amik alig várták, hogy megkapják a második esélyt. A lelke sebezhető részéért, ami a helyét kereste a világban. Ő akart lenni ez a hely.

>!
cs_jenni

Nem tudsz felkészülni a csodára, a csoda magától történik.


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Lisa Kleypas: Az ördög télen
Christine Anne Colman: Megsebzetten
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz
Lakatos Levente: A hatalom szabályai
Tomcsik Nóra: Az elveszett ifjúság
Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa
Kim Holden: Bright Side
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok