Lovagi ​ujjtorna 7 csillagozás

8 táblás játék ovis kortól
Jesztl József – Lencse Máté: Lovagi ujjtorna

A Lovagi ujjtorna nemcsak könyv, hanem 8 táblás játék is! Nem kell hozzá kocka, bábu, semmilyen eszköz, csak a fejünk és az ujjaink — egyszerre tornáztatjuk az ujjainkat és az agyunkat! Közösen végigjátszhatjuk benne a négy kis lovag útját, hogy végül mindenki eljusson a várába. Útra kelünk velük, kiálljuk a hét nehéz próbát, átjutunk az erdőn, a lápon, a labirintuson.
A játékok 4 éves kortól játszhatóak, de felnőtteknek is kihívás mindegyik, mert az elsőre könnyűnek tűnő logikai és ügyességi feladványok is hamar nehézzé válnak, ha nyolc kéz tapad a táblákra! Ráadásul míg szórakozunk, fejlődnek a téri tájékozódás és a finommotorika, az írás-olvasást megalapozó készségek.

Kiadói ajánlás: 4 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pagony, Budapest, 2021
20 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634107309 · Illusztrálta: Vörös Jutka

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Jesztl József – Lencse Máté: Lovagi ujjtorna

A Lovagi ujjtorna fantasztikus cím és koncepció, mert arra épül az összes játék, hogy az ujakkal, mindenféle egyéb eszköz nélkül lehessen játszani. Ennek nagyon sok előnye van. Egyrészt bármikor, bárhová magunkkal vihetjük, ahová a gyerekeinkkel megyünk, csak bedobjuk a táskába, nem kell mellé keresgélni semmit, kézen fogjuk a gyereket és már indulhatunk is.

Ebből kifolyólag a másik előnye az, hogy bárhol elővehetjük, akár várakozás közben, akár csak napsütéses időben a parkban, de otthon sem kell hozzá semmi előkészület, magukkal vihetik a gyerekek a nagyszülőkhöz, vagy egy szülinapi partira.
A 8 játék között többféle stílusú játékot találunk, mindenki kiválaszthatja a kedvencét, vagy kipróbálhatja mindet. Minden játék játszható két fővel is, tehát nem muszáj nagy társaságot összeverbuválni, ezért is vehető elő akárhol ez a könyv.
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.com/2021/06/jesztl-jozsef-len…

lenne P>!
Jesztl József – Lencse Máté: Lovagi ujjtorna

Van amelyik játék sodrásához nincs elég agyam olykor, de amúgy nagyon jó. Sajnos a kisebbik gyerek (4 éves lesz) annyira nem akar bekapcsolódni a „normál” játékba, viszont szívesen játszik mást a táblákon.

Kooczka>!
Jesztl József – Lencse Máté: Lovagi ujjtorna

Hétvégén a párommal végigjátszottuk otthon, és ugyan nekem már akkor is nagyon tetszett, azért várni akartam az értékeléssel, amíg a suliban is kipróbálom a másodikosaimmal – kíváncsi voltam, ők mit szólnak hozzá.
Még nem minden csoportommal jutott alkalom rá, de a kezdeti tapasztalatok alapján a várakozásomon felüli a sikere. Persze, bíztam benne, hogy lesz olyan köztük, ami nekik is tetszeni fog, de nem gondoltam volna, hogy ennyire.
A legfantasztikusabb élmény az volt, hogy az a kisfiú, aki nem szereti – sőt kerek perec hárítja – a „mese-alkotó” játékokat, most mégis vállalkozott rá, hogy a barátjával kipróbálja a történetalkotást a „Merre tovább?” játékkal. A végén aztán vigyorogva mondta, hogy: „Ez volt a legjobb játék!” Hát nekem pedig ennél több nem is kell. :D

Szóval nagyon jó gyűjtemény – az különösen tetszik benne, hogy többféle jellegű játékot tartalmaz: van pl. kooperációs, ügyességi, memória, vizuális figyelmet igénylő, logikai – illetve ezek kombinációja –, meg persze a történet alkotó. Tökéletesen beilleszthetők a foglalkozásainkba.
Azért persze nem tudok teljesen elvonatkoztatni a munkámtól, és egyik-másik alapötletet célzott fejlesztőjáték készítésére is fel fogom használni – mert kiválóan továbbgondolhatók ilyen irányban –, de a könyv játékai továbbra is megmaradnak játéknak.

loz>!
Jesztl József – Lencse Máté: Lovagi ujjtorna

Látatlanban megvettem, tudtam, hogy jó lesz (bár már volt kint akkor bemutatója a neten, de nem jött szembe). Évek óta megvan a Jól játszani, alig várom, hogy belenőjön a gyerek (4 éves), szóval éppen nekünk való ez az új kötet.

Egy alkalmas délutánon ovi után kimentünk a parkba piknikezni, oda vittem az új könyvet, jó kis meglepetés volt. Érdemes a játékvezetőnek előre kiokosodni a játékokból (alapnak, aztán úgyis alakul), hogy azzal ne menjen az idő, aztán indulhat a móka. És valóban móka, nagyon jól szórakoztunk és szórakozunk azóta is. A „mi”, az valóban mi, nem anyai többes.
Csak a nagyalakú formátum nem tetszik – extra szatyorban akasztottam a hátizsákomra, amibe akkor sem férne bele, ha történetesen üres volna, de együtt tudok élni vele, mert amúgy meg teljesen ideális a méret a játék és a strapabíróság (mondjuk egy kisebb, de kihajtható tábla tuti csak rosszabb lenne) szempontjából. Szóval anniyra nem kompakt, de mégis.
Nagyon értően határozták meg a korosztályt. Mindegyik táblán játszottunk, de azok a kedveltebbek, amik a besorolás szerint is már nekünk valók.

Eddig a legtöbbet az Egy-két-há oldalain időztünk. Az „amilyen egyszerű, olyan nagyszerű” tipikus esete. Amikor adott egy keret és van hová kilépni belőle. A Labirintus a másik kedvenc eddig (naná, útvesztő, meg kincsek). És a mesélőset is szeretjük (sztorikocka.. vagy inkább sokkal jobb).


Hasonló könyvek címkék alapján

Rangáné Lovas Ágnes – Radván Simon: Sok-sok új találós kérdés
Vig Balázs: Todó kitálal az oviról
Lesi Zoltán: Karton és Matild – A zombimentők
Szécsi Magda: Az álmos pék
Núria Roca: A 6 láb
Carmen Bohera: A kollázs
Ursula Barff – Inge Burkhardt – Jutta Maier: Nagy színes barkácskönyv gyerekeknek
Disney – Jégvarázs 2
Lénárt Krisztina: Kincsesládám játékai
Selmeczi Marcella (szerk.): Szedem szép virágom