Értékelések 5

Bea_Könyvutca P>!
Jesztl József – Lencse Máté: Jól játszani

A könyvben található hét különböző társasjáték mindegyike nagyszerű szórakozást nyújthat kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ezek tipikusan azok az absztrakt játékok, amelyeknek a szabályait viszonylag egyszerűen el lehet sajátítani, ám mindig lehet bennük fejlődni, minél többet játszunk velük annál jobban látjuk át a lehetőségeinket.

A könyvben jobbnál-jobb játékokat találhatunk, amelyek mindegyikéről elmondható, hogy rövid és gyors, mégis kellően gondolkodtatóak, az agyunk különböző területeit mozgathatjuk meg általuk, biztos, hogy mindenki talál benne kedvére valót.

Szerintem a legjobb fajta tanulás az amikor az ember észre sem veszi, hogy tanul, mert egyszerűen annyira élvezi amit csinál. A társasjátékozás pedig pont ilyen, a könyvben szereplő játékok a logikától a kreativitáson át a térlátásig sok készséget fejlesztenek.

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.com/2019/11/jesztl-jozsef-len…

Vörös_Brigitta P>!
Jesztl József – Lencse Máté: Jól játszani

5 és 7 éves fiaimmal játszottuk, vagyis próbáltunk párat. Lehet, hogy én vagyok a béna, de nekem némelyik játék nem elég egyértelmű a leírás alapján, így nem annyira élveztük. :(

2 hozzászólás
Hirdetés
Futóhomok>!
Jesztl József – Lencse Máté: Jól játszani

Mindegyik gyerekünknek szoktunk tanévzáróra „jutalomkönyvet” adni, no meg oklevelet. Az ovisunk idén ezt kapta és innen is köszi, @Hintafa, hogy felhívtad a figyelmet erre a játékos könyvre, ami már több vonatozáson is velünk volt. Zsombi kedvence a gyűjteményből a Mocsárjárás című társas:)

renata_pocsi>!
Jesztl József – Lencse Máté: Jól játszani

Nagyon okos játékos könyv sok jó játékkal.
A játékok egyszerűek, és gyerekeknek is könnyen érthetőek, mégsem unalmasak. Az igényes illusztráció miatt pedig az embernek egyből kedve támad mesélni. Külön piros pont, hogy nem csak egy szabályleirást kapunk a játékokhoz, hanem a kis elméleti rész után másként nézünk a játékra is. Szülőként pedig nagy segitség, hogy van egy kulcs az előnyadáshoz is, igy nem kell szándékosan figyelmetlennek lenni, ha kiegyenlitett esélyeket szeretnénk :-)
A gyűrűs gerinc miatt nem a legkényelmesebb a játék, és érdemes egy kis dobozt keresni, ahol a játékok elemeit lehet majd tárolni, de cserébe 7 igazán jó játékot kapunk igazán jó áron.