Jól ​játszani 16 csillagozás

7 táblás játék
Jesztl József – Lencse Máté: Jól játszani

Nem tudtok úgy együtt játszani, hogy ne legyen veszekedés a vége? Mindig a nagyobb testvér nyer, és ezért a kisebbnek nincs kedve játszani?

Ebben a könyvben 7 táblás játékot találtok: a játékok alapját olyan közismert, klasszikus játékok adják, mint az amőba, a sakk vagy a dáma, de mindegyik alaposan meg van csavarva! Ráadásul mindegyikhez három variációt is bemutatunk, amelyek kisebb-nagyobb előnyt nyújtanak a gyengébb játékosnak. Jesztl József és Lencse Máté játékpedagógusok megmutatják, hogyan lehet jól játszani, úgy, hogy a kezdők, kisebbek is egyenrangúan szálljanak be a játékba, mégis megmaradjon a játék izgalma, és mindenki kihozza magából a legtöbbet. Játék közben még azt is megtanulják a gyerekek, hogy milyen érzés esélyt adni és elfogadni az előnyt.

Gyerekeknek és felnőtteknek

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pagony, Budapest, 2019
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634104612 · Illusztrálta: Vörös Jutka

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Hintafa>!
Jesztl József – Lencse Máté: Jól játszani

Akár kezdhetnénk is úgy, hogy: Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy különleges erdő, amiben játékos katicák, békák, manócskák éltek… A kirándulás végére, az erdő túlsó oldalán pedig előbukkan egy új játékos. A két elismert játékpedagógus a kötet bevezetőjében összeszedetten és szépen levezet minden, kezdők számára lényeges tudnivalót, a társasozás hatékony szabálymagyarázatától, néhány alapfogásig. A technológián túl valójában sokkal többet kapunk: bátorítást és kedvet!

Bizalom és a biztatás csillan meg a szerzők soraiban, amit csak azok értenek meg, akik tudják milyen jó érzés -akár naponta- leülni a gyerekkel és játszani Látni azt, hogy mennyit fejlődnek, milyen büszkék magukra, amikor saját erejükből köszönhetően legyőzik anyát, vagy apát… Olyan önbizalomfröccs ez, ami az iskolában és azon túl is komoly előnyt jelent majd.

A 7 játék mindegyike nagyon egyszerű (már 6 éves kortól tolhatjátok) rövid játékidejű, nem titkoltan egy-két klasszikus játék átdolgozása, újratervezett, gyerekbarát változatával ismerkedhettek meg. Vörös Jutka rajzai gyönyörű, erőteljes színeivel és apró ötleteivel elbűvöltek.
Bővebben: https://hintafa.blog.hu/2019/06/18/jesztl_jozsef_-lencs…

14 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!
Jesztl József – Lencse Máté: Jól játszani

A könyvben található hét különböző társasjáték mindegyike nagyszerű szórakozást nyújthat kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ezek tipikusan azok az absztrakt játékok, amelyeknek a szabályait viszonylag egyszerűen el lehet sajátítani, ám mindig lehet bennük fejlődni, minél többet játszunk velük annál jobban látjuk át a lehetőségeinket.

A könyvben jobbnál-jobb játékokat találhatunk, amelyek mindegyikéről elmondható, hogy rövid és gyors, mégis kellően gondolkodtatóak, az agyunk különböző területeit mozgathatjuk meg általuk, biztos, hogy mindenki talál benne kedvére valót.

Szerintem a legjobb fajta tanulás az amikor az ember észre sem veszi, hogy tanul, mert egyszerűen annyira élvezi amit csinál. A társasjátékozás pedig pont ilyen, a könyvben szereplő játékok a logikától a kreativitáson át a térlátásig sok készséget fejlesztenek.

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.com/2019/11/jesztl-jozsef-len…

Futóhomok>!
Jesztl József – Lencse Máté: Jól játszani

Mindegyik gyerekünknek szoktunk tanévzáróra „jutalomkönyvet” adni, no meg oklevelet. Az ovisunk idén ezt kapta és innen is köszi, @Hintafa, hogy felhívtad a figyelmet erre a játékos könyvre, ami már több vonatozáson is velünk volt. Zsombi kedvence a gyűjteményből a Mocsárjárás című társas:)

renata_pocsi>!
Jesztl József – Lencse Máté: Jól játszani

Nagyon okos játékos könyv sok jó játékkal.
A játékok egyszerűek, és gyerekeknek is könnyen érthetőek, mégsem unalmasak. Az igényes illusztráció miatt pedig az embernek egyből kedve támad mesélni. Külön piros pont, hogy nem csak egy szabályleirást kapunk a játékokhoz, hanem a kis elméleti rész után másként nézünk a játékra is. Szülőként pedig nagy segitség, hogy van egy kulcs az előnyadáshoz is, igy nem kell szándékosan figyelmetlennek lenni, ha kiegyenlitett esélyeket szeretnénk :-)
A gyűrűs gerinc miatt nem a legkényelmesebb a játék, és érdemes egy kis dobozt keresni, ahol a játékok elemeit lehet majd tárolni, de cserébe 7 igazán jó játékot kapunk igazán jó áron.

Vörös_Brigitta>!
Jesztl József – Lencse Máté: Jól játszani

5 és 7 éves fiaimmal játszottuk, vagyis próbáltunk párat. Lehet, hogy én vagyok a béna, de nekem némelyik játék nem elég egyértelmű a leírás alapján, így nem annyira élveztük. :(

2 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ecsédi Orsolya: Nyanyacraft
Grätzer József: SICC
Bogáti Péter: Az ágasvári csata
Géczi Zoltán – Halász Ferenc: Első sakk-könyvem
Lukácsy András – Weöres Sándor: Gyermekjátékok
Németh György: Ókori gyermekjátékok
T. Aszódi Éva (szerk.): Tarkabarka
Altay Margit: Az én babáim
Kun Erzsébet: Tojástánc
Rangáné Lovas Ágnes – Radván Simon: Sok-sok új találós kérdés