The ​Miniaturist 12 csillagozás

Jessie Burton: The Miniaturist Jessie Burton: The Miniaturist Jessie Burton: The Miniaturist Jessie Burton: The Miniaturist Jessie Burton: The Miniaturist Jessie Burton: The Miniaturist

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

There ​is nothing hidden that will not be revealed . . .

On an autumn day in 1686, eighteen-year-old Nella Oortman knocks at the door of a grand house in the wealthiest quarter of Amsterdam. She has come from the country to begin a new life as the wife of illustrious merchant trader Johannes Brandt, but instead she is met by his sharp-tongued sister, Marin. Only later does Johannes appear and present her with an extraordinary wedding gift: a cabinet-sized replica of their home. It is to be furnished by an elusive miniaturist, whose tiny creations mirror their real-life counterparts in unexpected ways . . .

Nella is at first mystified by the closed world of the Brandt household, but as she uncovers its secrets she realizes the escalating dangers that await them all. Does the miniaturist hold their fate in her hands? And will she be the key to their salvation or the architect of their downfall?

Beautiful, intoxicating and filled with heart-pounding suspense,… (tovább)

>!
Bolinda, 2015
ISBN: 9781489001993 · Felolvasta: Jessie Burton
>!
Picador, London, 2015
434 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781447250
>!
Picador, London, 2015
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781447284666

4 további kiadás


Kedvencelte 1

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

brigi11 P>!
Jessie Burton: The Miniaturist

Felemás érzések kavarognak bennem, mert sok hibája van a könyvnek, de még se lehet nem szeretni. Nem szerettem a szereplőket, egyik sem tudott igazán közel kerülni hozzám. Nem tetszett a rengeteg dráma benne, bőven elég lett volna a fele is. A vége pedig borzalmasan össze lett csapva. Nem is igazán értem, hogy mi is akar lenni. Viszont tökéletesen mutatja be a kor jellegzetességeit, a megrendezett házasság problémáit, a nők helyzetét abban a korban. A babaházas részeknek van valami megfoghatatlan bája, még akkor is, ha rengeteg kérdőjel maradt a történetben, és a borító is gyönyörű.

LauraV96>!
Jessie Burton: The Miniaturist

Szerintem ez a könyv maga sem tudja, hogy miről akar szólni.
Végig szenvedtem, de minek….?

Rosaliacska>!
Jessie Burton: The Miniaturist

Azt remeltem, hogy a könyvből majd jól kiderül, amit a filmből hiányoltam, hogy egyáltalán mik a miniatürizáló indítékai, de ebben csalódnom kellett. Mindazonáltal a történet engem beszippantott, és bár a szereplők nem túl szimpatikusak, érdekelt a sorsuk.

doszka>!
Jessie Burton: The Miniaturist

Hmmmm….. Nem erre számítottam. Főleg nem azután, amilyen ajánlásokat kapott a könyv. Nem voltak jól kidolgozva a történet szálai, igazából nem derült ki a miniaturist fonal lényege sem, fordulatokat próbált beletenni az írónő, de rengeteg elvarratlan szál maradt… Nem igazán értem ezt a regényt.. miért jött létre és mi volt a célja, mintha egy névtelen írónő első próbálkozása lenne. Nem váltott ki belőlem semmilyen érzelmet és mikor 1-1 történet szál elkezdett érdekelni, hamar azt is tönkretette a történet.


Népszerű idézetek

lone_digger P>!

Everything Man Sees He Takes For A Toy.
'Thus is he always, forever a boy,' Cornelia says wistfully.

69. oldal

lone_digger P>!

Eleven days alone as a wife, she thinks. Longer than it took God to make the world.

104. oldal

lone_digger P>!

EVERY WOMAN IS THE ARCHITECT OF HER OWN FORTUNE

76. oldal

lone_digger P>!

She stops by the hall cupboard and expects to find the cloak hanging, but it is crumpled on the floor. Kneeling down to pick it up, she finds it has a damp scent of a tired man and the cities he's seen.

21. oldal

szangi P>!

She always said there was something beyond her reach and she called it „the fleeting forever”.

376. oldal

rita_66>!

Nella is sure of one thing as she looks deeper into the shadows. She’s being watched. Come on, Nella Elisabeth, she tells herself, stepping over the threshold. Will her new husband embrace her, kiss her or shake her hand like it’s just business? He didn’t do any of those things at the ceremony, surrounded by her small family and not a single member of his.

lil155>!

Love is best a phantom than reality, better in the chase than caught.

rita_66>!

You are sunlight through a window, which I stand in, warmed. My darling.

rita_66>!

Growing older, Nella realizes, does not seem to make you more certain. It simply presents you with more reasons for doubt.

rita_66>!

I’d prefer to rise in love, she thinks – lifting up to the clouds, not plunging to the earth.


Hasonló könyvek címkék alapján

Deborah Moggach: Tulip Fever
John Green: The Fault in Our Stars
Tracy Chevalier: Girl with a Pearl Earring
Daniel Defoe: Moll Flanders (angol)
Neil Gaiman: American Gods
Joss Stirling: Summer Shadows
Jodi Ellen Malpas: Unveiled
Naomi Alderman: Disobedience
Joanne Harris: Peaches for Monsieur le Curé
Neil Gaiman: Coraline (angol)