Nevermoor ​(angol) (Nevermoor 1.) 20 csillagozás

The Trials of Morrigan Crow
Jessica Townsend: Nevermoor (angol) Jessica Townsend: Nevermoor (angol) Jessica Townsend: Nevermoor (angol) Jessica Townsend: Nevermoor (angol) Jessica Townsend: Nevermoor (angol)

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​breathtaking, enchanting new series by debut author Jessica Townsend, about a cursed girl who escapes death and finds herself in a magical world--but is then tested beyond her wildest imagination

Morrigan Crow is cursed. Having been born on Eventide, the unluckiest day for any child to be born, she's blamed for all local misfortunes, from hailstorms to heart attacks--and, worst of all, the curse means that Morrigan is doomed to die at midnight on her eleventh birthday.

But as Morrigan awaits her fate, a strange and remarkable man named Jupiter North appears. Chased by black-smoke hounds and shadowy hunters on horseback, he whisks her away into the safety of a secret, magical city called Nevermoor.

It's then that Morrigan discovers Jupiter has chosen her to contend for a place in the city's most prestigious organization: the Wundrous Society. In order to join, she must compete in four difficult and dangerous trials against hundreds of other children, each… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780316460446 · Illusztrálta: Jim Madsen
>!
Orion Children's, Great Britain, 2018
374 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781510103825 · Illusztrálta: Beatriz Castro
>!
Orion, London, 2017
374 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781510104112

2 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Morrigan Crow · Fenestra · Kedgeree Burns


Kedvencelte 3

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

brigi11 P>!
Jessica Townsend: Nevermoor (angol)

Jessica Townsend: Nevermoor (angol) The Trials of Morrigan Crow

Aranyos, bájos, kalandos, szerethető, felvezető könyvnek elmegy de olyan, mintha az írónő belerakta volna egy turmixgépbe a Harry Pottert, az Éhezők viadalát és a Marry Poppinst, majd egyszer-kétszer mintha nem tudta volna eldönteni, hogy mit is kezdjen ezzel az egésszel. Néhol kapkodó, néhol túl sok. Remélhetőleg a folytatás jobb lesz.

1 hozzászólás
pikkupilvi P>!
Jessica Townsend: Nevermoor (angol)

Jessica Townsend: Nevermoor (angol) The Trials of Morrigan Crow

Eggyel nőtt a Nevermoor-rajongók száma becses személyemben! Nem voltak elvárásaim, nem ismertem alapjaiban sem a történetet, így a baljós felütéssel kezdődő, lassan építkező, Nevermoor furcsaságait a félelmetes epizódokkal váltogató sztorit hamar megszerettem. Kreatív ez a világ, egy csepp mágiával, sok potenciállal, remélem, később sem ül le a történet. A végét viszont mintha elvágták volna, a kilencedik aláírást megszerezni smafu? Vagy az átcsúszik a következő kötetre?

littlelinda P>!
Jessica Townsend: Nevermoor (angol)

Jessica Townsend: Nevermoor (angol) The Trials of Morrigan Crow

Ez egy fantasztikus történet volt! Nem is tudom hol kezdjem, annyira nagyon imádtam benne mindent… Jó pár dolog különösen kiemelkedő volt számomra, az egyik ilyen maga Nevermoor világa: annyira egyedi, érdekes és fantasztikus volt, hogy sokszor csak kapkodtam a fejem – itt egy óriási, beszélő macska; ott egy vámpír törpe; amott egy szoba, ahol életre kelnek az árnyékok, és egy másik, ami folyamatosan a lakója igényéihez alakítja magát (ilyet énis akarok! meg egy Magnificatet is). És akkor ott volt még a Wundrous Society és a próbák, amiken Morrigannek meg kellett felelnie. Nagyon imádtam mindet, annyira ötletesek voltak – a Fright Trial ugyan lehetett volna még egy kicsit ijesztőbb, de mivel gyerekkönyv, ezt elnézem :D Nagyon tetszett, hogy az egész könyv folyamán jelen volt a próbákra való készülés (már amelyikre készültek), miközben ott lebegett felettük a Wundersmith legendája, és folyamatosan nagyon apró jelek utaltak rá, hogy valami nincs rendben. Ez az utalgatás zseniálisan volt kivitelezve, érezhető volt, hogy van valami különleges Morriganben, de Jupiter, ahogy Morrigan aggályait, úgy az olvasóét is elaltatta, és ahogy Nevermoor világa lenyűgözte az olvasót, úgy el is felejtette azt a gyanús két mondatot például arról, hogy spoiler. Engem a végére már kikészített a rengeteg titkolózás, és már alig bírtam ki, hogy végre kiderüljön Morrigan különleges képessége, hogy azért sikerült kitalálnom előre, de csak az utolsó pár fejezetben :D A történet végig, de konkrétan az elejétől a végéig, nagyon izgalmas, egy unalmas fejezet vagy oldal sincs benne – számomra először a St. Nick vs Yule Queen fejezet tűnt kicsit feleslegesnek, de annyira jó téli/karácsonyi hangulatot teremtett, és nagyon beleillett a könyvbe. A szereplőket is nagyon megszerettem, főként Jupitert és Hawthorne-t: Jupiter őrült zsenialitása kicsit Crowley-ra emlékeztettet a Good Omens-ből valószínűleg ezért bírtam annyira; az pedig annyira jó érzés volt, hogy Hawthorne tényleg igazi barátja volt Morrigannek, semmilyen buta szerelmi szál nem volt közéjük erőltetve. Nekem még a Wundersmith is szimpatikus volt, remélem egy sötét, érdekes múlt rejtőzik mögötte, amire a következő kötetben fény derül :)

8 hozzászólás
heysunny>!
Jessica Townsend: Nevermoor (angol)

Jessica Townsend: Nevermoor (angol) The Trials of Morrigan Crow

Imádtam! Pedig az elején nem gondoltam volna, hogy tetszeni fog, de amint megérkeztünk Nevermoorba, onnantól le se tudtam tenni. Annyira szuper és színes a világa, hogy azonnal beszippantott, nem beszélve az imádnivaló karaktereiről. Aki ismeri a játékot, annak talán nem annyira meglepő, hogy sokszor volt A Hat in Time fíilingem az egésztől, nem is igazán tudom, miért, de ez abszolút pozitívum, mert imádom azt a játékot.

Jupiter, Fen, Hawthorne mind-mind hatalmas kedvencekké váltak és maga a hotel is az összes alkalmazottjával. Annyira jó volt az a rész, amikor Morrigan arról mesélt, hogyan spoiler Többen írták, hogy nagyon hosszú – nekem ezzel folyamatosan problémám van könyveknél, de itt egyáltalán nem éreztem hosszúnak a sztorit, onnantól kezdve, hogy Nevermoorba kerültünk, már hihetetlen gyorsan kiolvastam, csak át kellett lendülni a kezdeti szuperdepresszív hangulaton. Remélem, jó sok része lesz a sorozatnak, mert szeretnék sokáig elmerülni ebben a varázslatos világban – bár kicsit félek attól, hogy újra egy darkosabb vonalat kapunk majd el, már ha csak a következő kötet címére gondolok.

2 hozzászólás
Sillya>!
Jessica Townsend: Nevermoor (angol)

Jessica Townsend: Nevermoor (angol) The Trials of Morrigan Crow

Egyik kihíváson szerencsére erre esett a választás, ezért rögtön neki is estem.

Egyszerűen imádom ezt a könyvet. Kezdjük a főszereplővel, aki első percben szívembe lopta magát. Adott egy érdekes és kedves kislány, akinek vág az esze és kellő mennyiségű szarkazmussal van megáldva. Hát kell ennél jobb főszereplő? Már az elején sírva nevettem a levelein. Közben meg nagyon sajnáltam, amiért úgy bántak vele, ahogy. Amikor átkerült a másik világba, egy nagyon érdekes és összetett rendszerrel ismerkedhetünk meg. Nem tudom kellőképpen dícsérni. Érdekes világ, érdekes karakterek és bár még inkább ismerkedős szakaszban vagyunk, illetve most arról szól a történet, hogy Morrigan megtalálja a helyét ebben a világban, de szerintem a főszál is kellőképp érdekes lesz. Biztos volt hibája, de én most azt nem vettem észre, sajnos elég elfogult vagyok a történettel kapcsolatban. Elég sok helyen láttam, hogy a Harry Potterrel hasonlítgatják össze, de jelenleg nálam ez nagyobb befutó, mint a HP.

Bár fiatalabb korosztálynak íródott elméletben, gyakorlatban én minden korosztálynak ajánlom, akik szeretik a fantasy könyveket jó karakterekkel és sok kalanddal.

Banditaa P>!
Jessica Townsend: Nevermoor (angol)

Jessica Townsend: Nevermoor (angol) The Trials of Morrigan Crow

Nagyon szerettem! Tudom, nem én vagyok a célközönsége, de attól még nagyon élveztem. Tetszett már az első lapok baljós hangulata is, Nevermoor pedig elvarázsolt. Morrigan Crowról eszembe jutottak a Baudelaire testvérek, Wednesday Adams és Flavia is, mégsem lehet őt velük összekeverni. Jupiter Northról persze a Doktor jutott eszembe, egész pontosan a 11-ik, ő volt ennyire bohókás és komoly egyszerre. A próbákról meg Harry Potter ugrott be, szóval van itt minden, ami jó, mégsem koppintás vagy gyenge másolat a könyv, mert az írónőnek a párhuzamok dacára sikerült egy teljesen egyedi világot létrehoznia és megtöltenie élettel és remek karakterekkel. Nagyon várom, hogy folytathassam a kalandozást!

PandaSueshi>!
Jessica Townsend: Nevermoor (angol)

Jessica Townsend: Nevermoor (angol) The Trials of Morrigan Crow

Azt gondoltam, hogy ez egy cuki mese lesz. Ehhez képest halálra izgultam magam egyes részeken! Angolul is teljesen érthető, könnyen olvasható. A kedvencem Fenestra lesz, úgy érzem :D

esztokam P>!
Jessica Townsend: Nevermoor (angol)

Jessica Townsend: Nevermoor (angol) The Trials of Morrigan Crow

Bár nagyon élveztem a könyvet és biztos előveszem a folytatást, a kicsi agyam képtelen felfogni, hogy egy gyerekregényt miért kell 480 oldalon keresztül húzni? Mi a fene ez az új trend? Most nagyon éreztem, hogy túl hosszú, a vége felé egyenesen kezdett unalmassá válni, de mint írtam fentebb, élveztem.
Mikor a könyv elején felbukkan Jupiter úgy éreztem a Doktor jelent meg a kis Morrigan életében. Kalandos, jól felépített a világ, érdekesek a szereplők és jól eltalált a hangulat. De bár ne lenne ennyire hosszú!

Moony>!
Jessica Townsend: Nevermoor (angol)

Jessica Townsend: Nevermoor (angol) The Trials of Morrigan Crow

Alig lehetett letenni! Izgalmas volt és vicces, az összes karakter a szívemhez nőtt, de főképp Jupiter és Morrighan. Annyira kedves volt az egész történet, és tetszett, ahogy a végén minden értelmet nyert – vagyis majdnem minden. Alig várom, hogy nálam legyen a folytatás.

AnnaBouk>!
Jessica Townsend: Nevermoor (angol)

Jessica Townsend: Nevermoor (angol) The Trials of Morrigan Crow

Mielőtt elkezdtem ezt a könyvet, sok értékelést olvastam róla, és szinte mindegyikben a Harry Potterhez hasonlították. Mivel a Harry Potter a kedvenc sorozatom, és a múltban volt már dolgom utánzatokkal egy kicsit óvakodva indultam neki ennek a regénynek. Reméltem, hogy a Nevermoor egyedi.
Nem kellett sokáig reménykednem, mert elég hamar rájöttem, hogy ez a történet, bár bizonyos szempontokból kapcsolatba hozható a Harry Potterrel valami új és különleges.
A szereplőket, a világot és a hangulatot nagyon hamar megkedveltem.
De mit nem lehet szeretni egy olyan világban ahol (többek között) egy vámpír törpe és egy óriás, beszélő macska él egy olyan szállodában aminek a szobái az éppen aktuális lakosok ízlésének megfelelően változtatják bútorzatukat és méretüket. A szálloda tetejéről esernyővel ugranak le, majd sikeresen földet érnek a különlegesebbnél különlegesebb emberek. Minden évszakhoz és ünnephez külön-külön szokás tartozik, mindegyik kicsit őrült, de nagyon fantasztikus. Pont, mint az emberek és lények akik benépesítik Nevermoort.
A könyv olyan témákkal is foglalkozik, mint a hovatartozás, család, önmagunk elfogadása olyannak amilyenek vagyunk – különlegesek egytől egyig.
Örökre a szívembe lopta magát ez a valóban egyedi, kalandos és színes történet aminek a folytatását alig várom! Új kedvencre bukkantam!


Népszerű idézetek

littlelinda P>!

Little crowling, little crowling, with button-black eyes,
Swoops down into the meadow, where the rabbits all hide.
Little rabbit, little rabbit, stay by Mother's side,
Or the crowling, little crowling, will peck out your eyes.

Jessica Townsend: Nevermoor (angol) The Trials of Morrigan Crow

zsebibaba007>!

“Hmm. It's a scary shadow, you say?"
„They're all scary. Even if you make a nice one, like a kitten, it'll turn into a man-eating tiger or something. It's like they're trying to be scary.”
„That makes sense.”
Morrigan was surprised. „Does it?”
„Shadows are shadows, Miss Crow.” His eyes reflected the moonlight. "They want to be dark.”

Jessica Townsend: Nevermoor (angol) The Trials of Morrigan Crow

Kapcsolódó szócikkek: Morrigan Crow
zsebibaba007>!

“Fenestra was silent for a while, and Morrigan thought she’d fallen asleep standing up. Then she felt something warm, wet, and sandpapery lick the entire right side of her face. She sniffled again, and Fen’s big gray head rubbed her shoulder affectionately. “Thanks, Fen,” Morrigan said quietly. She heard Fenestra padding softly to the door. “Fen?” “Mmm?” “Your saliva smells like sardines.” “Yeah, well. I’m a cat.” “Now my face smells like sardines.” “I don’t care. I’m a cat.” “Night, Fen.”

Jessica Townsend: Nevermoor (angol) The Trials of Morrigan Crow

Kapcsolódó szócikkek: Fenestra · Morrigan Crow
zsebibaba007>!

“They took a carriage home, and there was silence for most of the journey. Finally, as they turned onto Humdinger Avenue, Jupiter spoke. “You made a friend.” “I think so.” “Anything else of interest?” Morrigan thought for a moment. “I think I made an enemy too.” “I didn’t make my first proper enemy until I was twelve.” He sounded impressed. “Maybe that’s my knack?” Jupiter chuckled.”

Jessica Townsend: Nevermoor (angol) The Trials of Morrigan Crow

littlelinda P>!

Jupiter put Octavia into gear as he read from a screen displaying notices.
„Local time 6:13 am on the first day of Morningtide, Spring of One, Third Age of the Aristocrats. Weather: chilly, but clear skies. Overall city mood: optimistic, sleepy, slightly drunk.”

Jessica Townsend: Nevermoor (angol) The Trials of Morrigan Crow

AnnaBouk>!

'Step boldly!'

81. oldal, 6. fejezet - Morningtide (Hodder and Stoughton, 2018)

Jessica Townsend: Nevermoor (angol) The Trials of Morrigan Crow

zsebibaba007>!

“Ginger was an understatement, Morrigan thought, trying to hide her astonishment as the hat came off. Ginger of the Year or King Ginger or Big Gingery President of the Ginger Foundation for the Incurably Ginger would have been more accurate. His mane of bright copper waves could probably have won awards.”

Jessica Townsend: Nevermoor (angol) The Trials of Morrigan Crow

Szelén>!

The word Wundersmith didn't always mean something bad or evil.

Jessica Townsend: Nevermoor (angol) The Trials of Morrigan Crow

AnnaBouk>!

Morrigan's eyes widened. She'd just helped to smuggle toads into a garden party. A slightly hysterical laugh escaped her; this probably wasn't the sort of impression Dame Chanda had in mind.

139. oldal, 9. fejezet - Wundrous Welcome (Hodder and Stoughton, 2018)

Jessica Townsend: Nevermoor (angol) The Trials of Morrigan Crow

AnnaBouk>!

Kedgeree had fetched Jupiter and Morrigan from the Smoking Parlour, where they sat in a cloud of forest-green vapour (rosemary smoke: for sharpening the mind), playing a game of cards. Neither was certain of the rules, but Frank whispered advice into Morrigan's ear, and Dame Chanda did the same for Jupiter, and every now and then someone would yell 'Huzzah!' and the others would scowl or throw something, and all things considered Morrigan thought it was a pleasant way to spend an afternoon.

144. oldal, 10. fejezet - Illegal (Hodder and Stoughton, 2018)

Jessica Townsend: Nevermoor (angol) The Trials of Morrigan Crow

Kapcsolódó szócikkek: Kedgeree Burns

A sorozat következő kötete

Jessica Townsend: Wundersmith The Calling of Morrigan Crow

Nevermoor sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marquesate – Vashtan: Special Forces – Soldiers
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Ilona Andrews: Magic Breaks
Sherrilyn Kenyon: Acheron
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury
Nalini Singh: Kiss of Snow
Raymond Murphy: English Grammar in Use
Antoine de Saint-Exupéry: The Little Prince
Alice Oseman: Heartstopper 2.