62. legjobb gyermek- és ifjúsági irodalom könyv a molyok értékelése alapján

Nevermoor (Nevermoor 1.) 274 csillagozás

Morrigan Crow négy próbája
Jessica Townsend: Nevermoor

Morrigan Crow elátkozott gyerek. Mivel épp Napszálltakor született, őt okolják minden bajért: ha megdöglik a konyhamacska, ha szívrohamot kap a kertész. Ám ami ennél is szörnyűbb, hogy a 11. születésnapján, pontban éjfélkor meg kell halnia.
Csakhogy épp mielőtt tizenkettőt ütne az óra, az ajtóban megjelenik egy különös férfi, és azt kérdezi: „Mondd csak, akarsz-e élni?” Jupiter kimenti a Füst és Árny Vadászainak karmából Morrigant, és egy titokzatos városba, Nevermoorba viszi. Ahhoz azonban, hogy maradhasson, és felvételt nyerjen a Csudálatos Társaságba, a lánynak négy próbát kell kiállnia.
Az élete a tét: ha sikerül, biztonságban élhet tovább Nevermoorban, ha nem, el kell hagynia a várost, és szembenéznie a végzetével.

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: 11 éves kortól

>!
Kolibri, Budapest, 2018
378 oldal · ISBN: 9789634373742 · Fordította: Pék Zoltán
>!
Kolibri, Budapest, 2018
378 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634370246 · Fordította: Pék Zoltán

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Morrigan Crow · Fenestra · Jupiter North · Hawthorne Swift · Ezra Squall · Corvus Crow · Frank · Ornella Crow


Kedvencelte 59

Most olvassa 16

Várólistára tette 253

Kívánságlistára tette 234

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

>!
AniTiger MP
Jessica Townsend: Nevermoor

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

Sötéten kezdő, ám lendületes és izgalmas mese egy szuper főszereplővel és rengeteg érdekes mellékszereplővel. Szerettem olvasni, mert már az elején bevonódtam, és ráhangolódtam Morriganre. Vele együtt szöktem át Nevermoorba, izgultam a próbákon, hitetlenkedtem azon, hogy milyen lökött Jupiter, milyen furcsa Jack és az egész Deukalión Hotel, és a kislánnyal együtt vágytam a Csudálatos Társaságba*.

Amint befejeztem, már jelöltem is kedvencnek Molyon…

Enyhe OFF: Muszáj volt 1-2 párhuzamot vonnom MC és HP élete és története között**, mert jelentős hasonlóságok vannak közöttük, de eltérések is akadnak bőven, amik méltó HP utóddá tették a szememben ezt a történetet. Remélem, hogy legalább akkora franchise alakul ki Nevermoor és a Csudálatos Társaság köré, mint anno a Roxfort és Harry Potter köré Abszolút megérdemelné ez az írónő is a sikert.

*Talán a könyv harmadánál döbbentem rá, hogy a Deukalión Hotelben akarok élni, ahol egy Fen nevű hatalmas macska a házvezető (fun fact: aki korábban ketrecharcos volt). :'D

** spoiler

Bővebben…
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2018/10/jessica-t…

>!
Kolibri, Budapest, 2018
378 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634370246 · Fordította: Pék Zoltán
8 hozzászólás
>!
Gorkie
Jessica Townsend: Nevermoor

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

Nagyon szeretem a fantasy világokat, különleges lényeket. Townsend felépített világa is nagyon érdekes lett. Kíváncsi vagyok, mit sikerül még kihozni a belőle.
Egy kicsit lassan lendültem bele, de aztán teljesen berántott a történet. Morrigan jól megírt, szerethető karakter, így végig átérezhetjük a vele történő eseményeket.
Több szereplőt hamar megszerettem, de akadt olyan is, akit csak később sikerült megkedvelni.
Kicsit tartottam tőle, hogy inkább gyerekeknek való lesz, de bátran ajánlom felnőtteknek is.
Nagyon tetszettek a próbák, izgalmasak, érdekesek voltak, ahogy a könyv vége is.
Mindenképpen folytatni fogom. :)

>!
Kolibri, Budapest, 2018
378 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634370246 · Fordította: Pék Zoltán
>!
Vivienna P
Jessica Townsend: Nevermoor

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

" Maga a történet végül egy hatalmas pozitív csalódás lett számomra és a kezdeti nehézségek ellenére is sikerült nagyon megszeretnem és a szívembe zárnom ezt a történetet. Meg tudom érteni, hogy miért hasonlítják sokan a Harry Potter regényekhez, hiszen én is elég sok hasonlóságot fedeztem fel a két történet között, de szerencsére azért nem volt olyan nagy a hasonlóság köztük, hogy ez olvasás közben ez zavaróan hasson vagy pedig a végén úgy érezzem, hogy ezt a könyvet már olvastam, épp ellenkezőleg, úgy érzem, hogy a Nevermoor egy különleges, új világot adott számomra.

Tudomásom szerint az írónő 9 részesre tervezi a sorozatot, aminek nagyon örülök, hiszen ebből a csudálatos világból bőven van még, amit ki lehet hozni, illetve kár lenne gyorsan búcsút inteni Nevermoornak. "

Teljes értékelés: https://konyveskuckom.blog.hu/2020/03/01/jessica_townse…

>!
Niitaa P
Jessica Townsend: Nevermoor

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/05/morrigan-crow-e…

"Bár nem terveztem elolvasni, de az élet közbe szólt. Ezért szeretem az én drága barátnőmet, mert sokszor ő jobban tudja, hogy melyik könyvet kell elolvasnom, mint én magam. Nem tagadom, hogy mennyire élveztem. Igazi felüdülés volt ez a könnyed olvasmány. Kellő mennyiségű izgalmat tartalmaz. Nem terheli le az olvasót, sőt segít egy kicsit kikapcsolni is. Nem visz el nagy mélységekbe, de mégis van mondanivalója – nem csak a megcélzott korosztály számára.
Egyetlen egy dolgot sajnálok csak: a legjobb tudomásom szerint a valóságban nem létezik Nevermoor, így se a hotel, se a macskarizma sem. Pedig már most szervezném a nyaralást. Egy teljes hónapot szánnék rá, hogy az összes szobát végig tudjam látogatni, illetve az összes nevezetességet lássam. És hazahoznék egy macskarizmát. Természetesen.
Ha még könyvesboltba dolgoznék, s egy vásárló tőlem kérne segítséget, milyen könyvet válasszon a tíz-tizenkét éves lányának, magabiztosan adnám a kezébe ezt a történetet. Remélem, hogy hazánkban pont annyira lesz ismert Jessica Towsend neve, mint J. K. Rowling-é."

>!
Navi P
Jessica Townsend: Nevermoor

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

WOW …
Ez most nagyon tetszett :) Gyorsan olvasható, érdekes karakterekkel, titkokkal a végén.
Bevallom, én nem jöttem rá se Morrigan, se spoiler képességére.
Világ, amit a csuda működtet, képességek, tehetségek, amiket nem igazán lehet egy napon említeni. Hipnotizőr, sárkánylovas, látó, énekes, …
A 4 próba, amivel felmérik a jelentkezőket, a jellemüket.
Csudamíves. Mi van velem most? Hát, kiderül.
Nagyon kíváncsi vagyok a következő részre.

2 hozzászólás
>!
Hintafa P
Jessica Townsend: Nevermoor

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

Amíg tűkön ülve várom a Tél jegyeseinek a folytatását, egy új ígéret terelte el a figyelmem. Jessica Townsend Nevermoor -Morrigan Crow négy próbája c. könyvét röviddel a tavalyi megjelenés után már hatalmas siker övezte.

Nem mintha a csinnadrattára minden esetben érdemes lenne adni, de a gyakorlat mégis azt mutatja, hogy az adatok valósak, ismét egy történet, amit kifulladásig lehet olvasni.

Való igaz, Morrigan Crow négy próbája nyomokban tartalmaz némi párhuzamot a HP könyvekkel, de a legmarkánsabb és számomra a legfontosabb, hogy végre újra átélhetem azt az elsöprő erejű érzést, amikor egy könyv valósága a retinám mögé kúszik. Hiába sétálok az őszi fák alatt és ropog a vadgesztenye héja a talpam alatt, egy részem mégis Nevermoorban jár, ahol hősnőnk Morrigan Crow próbál a Csudálatos Társaság illusztris tagjai közé bekerülni.

Csavarosan kidolgozott, üdítően váltakozó tempójú és jól felépített történettel rukkolt elő az ausztrál szerző. Morrigan-nel a sivár és baljóslatú Köztársaság után fokozatosan merítkezünk meg Szabadállam felszabadítóan csodás, akarom mondani csudákkal telt miliőjében. Talán végre egy igazi otthon, szerető barátok és önazonosság vár rá. Olvasóként aligha remélhetünk többet annál, mint főhősünkkel együtt egy kicsit mi is részesei legyünk annak a boldogító érzésnek, hogy megtaláltuk a helyünket.

Elmaradnak a Dabos-nál kényes műgonddal ábrázolt nagy képek, apró részletekig kidolgozott tablók. Azok a helyszínek, ahová eljutunk, vibráló színekkel teliek. A csudaenergiával, titokzatos és nem kevésbé varázslatos Ökörnyállal, hipnotizőrökkel, sárkánylovasokkal, Csudalattival, macskarizmákkal és egyéb káprázatos különlegességekkel átszőtt világ ez. Magával ragadóan izgalmas és látványos. Pék Zoltán fordító, -tapasztalt fantáziavilág utazó- újfent egészen kiváló munkát végzett. Hangulatos megoldásai közelebb hozzák Nevermoort. És mennyi felfedezés vár még ránk! Természetesen készülőben van a film is, amit illő szkepticizmussal várok, nehogy tönkretegye a fantáziámban felépített szépséges képet.

Morrigan is beállt azoknak az antihősnőknek és hősöknek (Ophélie-k és Harry-k) sorába, akik első pillanatban aggasztóan átlagosak -talán ezért is lehet nekik olyan átlagon felüli izgalommal drukkolni innen kintről-, majd szép fokozatosan felnőnek, elfogadják, önmagukat és összeszedik a bátorságukat, hogy bátran lépjenek és hazaérjenek. Útközben kiderül, hogy Morrigan, aki egy maga is egy jelenség következetesen fekete ruhájában Nevermoor harsány színekben pulzáló világában, de üdítően csipősen fanyar a humora. Sokra viszi még ez a lány.
Bővebben: https://hintafa.blog.hu/2018/10/19/jessica_townsend_nev…

>!
diamondfox P
Jessica Townsend: Nevermoor

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

Lusta disznó vagyok és nincs is akkora ihletem hozzá, hogy egy egész bejegyzést áldozzak erre, így csak jelzem, hogy csatlakozom a Nevermoor lelkes olvasóinak táborához és mondhatni a rajongóihoz :)

Kezdjük azzal, hogy ezt a könyvet nem terveztem most elolvasni. De a múlthéten annyi könyvet hoztam fel a könyvheti dedikálásra, hogy nem fért be a táskába egy újabb olvasnivaló, így rájöttem (kényszerültem) az ebook olvasóm felavatására. Én kértem még karácsonyra, ehhez képest egy fél évet vártam arra, hogy ténylegesen használjam – de megérte! Kényelmes, gyorsan haladós meg minden, szóval nem bántam meg, hogy még anno a könyvfesztiváli ekönyv kedvezménnyel éltem és beruháztam erre a részre (lábjegyzet: már a második is kívánság listán csücsül és több könyvemet is ekönyv verzióban kívánom megszerezni).

És magáról a történetről: olvastam sokszor, hogy az új Harry Potternek tartják. No-no-nooo. Semmi köze hozzá :') Ilyen alapon minden fantasy hasonlít a Gyűrűk urára, nemde? :D Tehát engem egy percig sem zavart, hogy elméletileg hasonlít rá, mert gyakorlatilag egy teljesen izgalmas történetet kaptam gyerekkönyvbe bújtatva! Kaland? Pipa. Furcsa tanító? Pipaaa. Furcsa emberek? Az is pipa! Nagyon tetszettek a tehetségek a legvégén spoiler, a családja olyan tipikusan rossz színben volt feltüntetve, de ettől még nem haragudtam rájuk, sőt, az elején még viccesnek tartottam, hogy minden hülyeségért Mogot hibáztatják, hiszen „elátkozott”. De sokkal jobb és több ez a könyv, mint egy tanulságos mese – izgalmas, és picit hátborzongató is (lásd Füst és Árny Vadászai).
Nekem nagyon tetszett, szóval bátran ajánlom bárkinek, még annak is, aki egyébként a Vöröspöttyösök világának fantasyjához szokott – ez is legalább annyira jó :)

>!
kratas P
Jessica Townsend: Nevermoor

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

Hát ötös, hát mi más lenne? :)))
Kedves szereplők, tündéri mese, az elején ugyan kicsit káosznak tűnt, de aztán magával ragadott az események bája. Folytatom is izibe!

>!
wzsuzsanna P
Jessica Townsend: Nevermoor

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

Néha megtörténik velem az a rettentő klassz dolog, hogy amint először megpillantom egy könyv fülszövegét és borítóját, érzem, hogy kedvenc lesz. Amolyan szerelem első látásra-módon, pillangókkal meg rózsaszín köddel. Aztán vannak olyan esetek persze, amikor a rózsaszín köd hamar elszáll, és az olvasás nem nyújtja azt az élményt, amit vártam volna tőle. Ez a történet viszont maximálisan beváltotta a hozzá fűzött reményeimet, sőt, kicsit még többet is: imádtam, kedvenc lett, örökre és visszavonhatatlanul rajongóvá tett. De lássuk, pontosan mi varázsolt el ennyire Morrigan Crow történetében.
Először is, adott egy nehéz sorsú, ártatlan gyerek-főhős, aki nem tud beilleszkedni, nem találja a helyét, úgy érzi, senki sem szereti, holott jószívű, okos és nagyon is szerethető. Morrigan eddigi rövidke életét abban a tudatban élte le, hogy el van átkozva, minden rosszért, ami történik, ő a felelős, ráadásul még meg is fog halni a következő születésnapján. Politikus apját kizárólag az érdekli, hogy lánya elátkozottsága éppen milyen hatással van a karrierjére, egyébként meglehetősen közönyösen viszonyul hozzá, mintha már rég halott lenne a számára. Lássuk be, ennyire nyomorult helyzetben még Harry Potter sem volt a sorozat elején (ha már úgyis sokszor vonnak párhuzamot a két történet között-egyébként nem ok nélkül, de erről majd később), úgyhogy minden feltétel adott, hogy hamar megkedveljük és együtt érezzünk kis hősnőnkkel. (…)
Egy fantasztikus világot, történetet manapság már nem nagy ördöngösség összehozni, Jessica Townsend azonban zseniális módon ötvözte egymással a klasszikus elemeket és az újszerű ötleteket (ha nem hiszed, majd megtudod, amikor a Póklábalóról, a kentaur görkorcsolyaversenyről vagy az Ökörnyálról olvasol). Mind a karakterek, mind a háttér kidolgozására nagy figyelmet fordított, így olyankor sem kell unatkoznunk, amikor éppen kevésbé akciódús részeket olvasunk. De ami engem a leginkább levett a lábamról az a stílusa és a humora volt. Tény, hogy sok szempontból méltán lehet emlegetni a Harry Potter utódjaként (amellett, hogy sok az egyezés a cselekmény egyes mérföldköveiben, a korábban említett leleményes világépítés is hasonlóvá teszi őket), nekem mégis sokszor eszembe jutottak Neil Gaiman történetei olvasás közben. Itt is megvan az a fanyar, sötét hangulat és humor, amit annyira szeretek, ráadásul úgy, hogy közben nem veszíti el a gyerekkönyvekre jellemző báját sem. Azt gondolom, ebben óriási szerepe volt a fordítónak, Pék Zoltánnak is, aki nem csak a minőségi és szórakoztató stílusról gondoskodott, hanem a frappánsan magyarra ültetett szójátékokról is. (…)
Őszintén azt gondolom, hogy egy ilyen erős kezdés után egy olyan sorozatra számíthatunk, ami teljes joggal írja be magát a kiemelkedő ifjúsági fantasy-k közé, és amit nemtől és kortól függetlenül bárki élvezni fog, aki csak fejest ugrik Nevermoor csodálatos világába. Nagyon remélem, hogy nem kell majd sokat várni a folytatásra, és hamarosan tovább kalandozhatunk ebben a mesés világban.
Bővebben:
https://konyvesmas.blogspot.com/2018/10/nevermoor-1-mor…

>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P
Jessica Townsend: Nevermoor

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

Nevermoor 1

Ez eszméletlenül jó könyv volt, ami eléggé a körmömre égett, pedig imádtam minden sorát.
Hiába sok az eszkimó, kevés a fóka. :XD
A főszereplő Morrigan teljesen belopta magát szívembe már az elején.
Szívszorítóan és könnyfakasztóan kezdődött a történet, többedmagával az ideális bűnbak szerepét osztotta rá a társadalom, de még a családja is. Fél árvaként egy rideg apával és mostohaanyával élte szeretetlen és behatárolt rövidre szabott életét, míg csodával határosan jött egy idegen, aki megmentette és a csodás Nevermoor-ba vitte. Hányattatott élete ellenére meleg szívű, kedves leány maradt, az önfeláldozás sem volt ellenére, ha ezzel másokon segíthetett..
Imádtam ezt az országot, ahol próbatételek ellenére is Morrigan végre boldog volt és barátokat is szerzett.
Élveztem a történetben sok helyen fellelhető humort, néha könnyesre nevettem magam, a sok komoly tartalom mellett.
Sok kaland és nehéz próvák vártak rá és egy meghökkentő titok is maradt a végére, ami kissé nyugvópontra érkezett. Ennek ellenére alig várom, hogy megszerezzem és olvashassam a következő részt.


Népszerű idézetek

>!
ValerinLanz P

– Sajnálom, Mog, közbejött valami. Még a kacsatavat se tudtam megmutatni, vagy az Üveges Micsodák termét.
– Mi az az Üveges Micsodák terme?
– Ahol a micsodáimat tartom üvegekben.

103. oldal, Deukalión Hotel

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

Kapcsolódó szócikkek: Jupiter North · Morrigan Crow
>!
AniTiger MP

    Fenestra hallgatott egy ideig. Morrigan azt hitte, állva elaludt, de akkor egy meleg, nedves és smirglis valami végignyalta a jobb orcáját. Megint szipogott, mire Fen szeretettel hozzádörgölte nagy, szürke fejét a vállához.
    – Kösz, Fen – mondta halkan. Hallotta, hogy a macska az ajtó felé caplat. – Fen?
    – Mm?
    – A nyálad szardíniaszagú.
    – Ja, hát macska vagyok.
    – Most szardíniaszagú az arcom.
    – Nem érdekel. Macska vagyok.
    – Jóccakát, Fen.
    – Jó éjt, Morrigan.

312. oldal, Huszadik fejezet - Hűlt hely

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

Kapcsolódó szócikkek: Fenestra · macska · Morrigan Crow
>!
Cetti94 P

– Mióta félsz az öregasszonyoktól?
– Amióta csatornákból kiabálnak hozzám.

240. oldal, Tizenötödik fejezet - A Fekete felvonulás (Kolibri, 2018)

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

Kapcsolódó szócikkek: Hawthorne Swift
>!
Aaron_Rgd

– Most tényleg hülye vagy – ült fel a fiú is. – Pocsék gonosz lennél. Nincs hozzá gyomrod. Én viszont jó gonosz lennék. A gonosz nevetésem csúcs. Mu-ha-ha-ha!
– Fogd be.
– Mu-ha-ha-ha… – Hawthorne köhögve elhallgatott. – Hoppá, ez cigányútra ment. Mu-ha-ha…

262-263. oldal

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

Kapcsolódó szócikkek: Hawthorne Swift · Morrigan Crow
>!
Arwen

– Miért néz mindenki minket?
– Téged azért, mert velem vagy. – Jupiter vidáman intett két nőnek, akik őket bámulták. – Engem meg azért, mert szörnyen jóképű vagyok.

133. oldal

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

Kapcsolódó szócikkek: Jupiter North
>!
Adrienn_Hujder_Spirit_Bliss I

– (…) Most pedig azt óhajtja, hogy ön, Miss Crow, a tanítványa legyen… és az utóda.
– Utóda? Ez meg mit jelent?
– Azt jelenti, hogy Mr. Squall azt szeretné, egy nap ön vezesse a Squall Vállalatot, olyan gazdag és hatalmas legyen, amiről nem is álmodott, és a legnagyobb, legbefolyásosabb és legnyereségesebb szervezetet irányítsa, ami valaha létezett.
Morrigan pislogott.
– Otthon még a borítékot sem nyalhatom meg.
Mr. Jones ezen jót derült.
– Sajnos azt nem ígérhetem, hogy a Squall Vállalatnál lesz lehetősége borítékot nyalni.

39. oldal

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

Kapcsolódó szócikkek: Ezra Squall · Morrigan Crow
>!
AniTiger MP

    Egy mesterséges család. Életre szóló testvérek.
    Most már értette. Jupiter azért viselkedett úgy, mintha király lenne, mintha láthatatlan buborék venné körül, ami megvédi minden rossztól az életben: mert tudta, hogy vannak emberek a világban – valahol odakint –, akik szeretik. Akik mindig szeretni fogják. Akármi történjék is.
    Ezt ajánlotta fel neki. Mintha csak egy tál forró húslevest nyújtana tálcán az éhezőnek – hiszen Morrigan semmire sem vágyott jobban.

123. oldal, Nyolcadik fejezet - Érdekes. Hasznos. Jó.

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

Kapcsolódó szócikkek: Jupiter North · Morrigan Crow
>!
kratas P

– Szóval… mégis a barátom akarsz lenni?
– Mi? Persze. Még szép – vágott pofát a fiú. Morrigan érezte, hogy a szája mosolyra görbül. Hawthorne úgy ajánlotta fel a barátságát, mintha semmiség lenne. Nem értette, hogy minden.

162. oldal

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

>!
AniTiger MP

    – Még le se vettem a kalapom, mi? Te jó ég! Micsoda faragatlanság! – Felvont szemöldökkel nézett döbbent hallgatóságára. – Csak semmi riadalom: rőt hajam van.
    Morrigan úgy gondolta, a „rőt” nem fedi a valóságot, és próbálta leplezni a megdöbbenését, ahogy a kalap lekerült. Jobban illett volna a férfira „Az év rőt hajú férfija” vagy a „Rőt király” vagy „A gyógyíthatatlan rőt hajúak rőt alapítványának nagy rőt elnöke” cím. Fényes, hullámos, rézszínű sörényével díjat nyerhetett volna. Levette a kendőt, és előbukkant a szakálla, ami csak egy árnyalattal volt kevésbé sokkoló.
    – Khm – mondta Morrigan, bevetve minden ékesszólását –, ki maga?
    – Jupiter. – A férfi végignézett az arcokon, a felismerés jelét kereste. – Jupiter North? Jupiter North a Csuda Társaságtól? A pártfogód?

54. oldal, Harmadik fejezet - A halál jön vacsorára

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

Kapcsolódó szócikkek: Jupiter North · Morrigan Crow
>!
Kleotisz P

– Kösz, Fen – mondta halkan. Hallotta, hogy a macska az ajtó felé caplat. – Fen?
– Mm?
– A nyálad szardíniaszagú.
– Ja, hát macska vagyok.
– Most szardíniaszagú az arcom.
– Nem érdekel. Macska vagyok.

312. oldal

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

Kapcsolódó szócikkek: Fenestra

A sorozat következő kötete

Jessica Townsend: Csudamíves Morrigan Crow baljós öröksége

Nevermoor sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Neptunus fia
Derek Landy: Az ősök jogara
Philip Pullman: Az arany iránytű
Pierdomenico Baccalario: A szikla őrei
Christopher Paolini: Örökség
Ransom Riggs: Üresek városa
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda
John Flanagan: A Tölgylevelesek
Nyulász Péter: Ciprián
Tina Markus: Pircsi és a zombizűr