76. legjobb gyermekkönyv iskolásoknak könyv a molyok értékelése alapján

Nevermoor (Nevermoor 1.) 561 csillagozás

Morrigan Crow négy próbája
Jessica Townsend: Nevermoor Jessica Townsend: Nevermoor

Morrigan Crow elátkozott gyerek. Mivel épp Napszálltakor született, őt okolják minden bajért: ha megdöglik a konyhamacska, ha szívrohamot kap a kertész. Ám ami ennél is szörnyűbb, hogy a 11. születésnapján, pontban éjfélkor meg kell halnia.
Csakhogy épp mielőtt tizenkettőt ütne az óra, az ajtóban megjelenik egy különös férfi, és azt kérdezi: „Mondd csak, akarsz-e élni?” Jupiter kimenti a Füst és Árny Vadászainak karmából Morrigant, és egy titokzatos városba, Nevermoorba viszi. Ahhoz azonban, hogy maradhasson, és felvételt nyerjen a Csudálatos Társaságba, a lánynak négy próbát kell kiállnia.
Az élete a tét: ha sikerül, biztonságban élhet tovább Nevermoorban, ha nem, el kell hagynia a várost, és szembenéznie a végzetével.

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: 11 éves kortól

>!
Kolibri, Budapest, 2022
378 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635991914 · Fordította: Pék Zoltán
>!
Kolibri, Budapest, 2021
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634378983 · Fordította: Pék Zoltán
>!
Kolibri, Budapest, 2019
378 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634370246 · Fordította: Pék Zoltán

2 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Nevermoor

30 tag · 15 karc · Utolsó karc: 2022. május 15., 11:54 · Bővebben


Enciklopédia 28

Szereplők népszerűség szerint

Jupiter North · Morrigan Crow · Fenestra · Hawthorne Swift · Mikulás · Ezra Squall · John Arjuna Korrapati (Jack) · Cadance Blackburn · Corvus Crow · Frank · Ornella Crow


Kedvencelte 131

Most olvassa 31

Várólistára tette 420

Kívánságlistára tette 400

Kölcsönkérné 10


Kiemelt értékelések

AniTiger P>!
Jessica Townsend: Nevermoor

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

Sötéten kezdő, ám lendületes és izgalmas mese egy szuper főszereplővel és rengeteg érdekes mellékszereplővel. Szerettem olvasni, mert már az elején bevonódtam, és ráhangolódtam Morriganre. Vele együtt szöktem át Nevermoorba, izgultam a próbákon, hitetlenkedtem azon, hogy milyen lökött Jupiter, milyen furcsa Jack és az egész Deukalión Hotel, és a kislánnyal együtt vágytam a Csudálatos Társaságba*.

Amint befejeztem, már jelöltem is kedvencnek Molyon…

Enyhe OFF: Muszáj volt 1-2 párhuzamot vonnom MC és HP élete és története között**, mert jelentős hasonlóságok vannak közöttük, de eltérések is akadnak bőven, amik méltó HP utóddá tették a szememben ezt a történetet. Remélem, hogy legalább akkora franchise alakul ki Nevermoor és a Csudálatos Társaság köré, mint anno a Roxfort és Harry Potter köré Abszolút megérdemelné ez az írónő is a sikert.

*Talán a könyv harmadánál döbbentem rá, hogy a Deukalión Hotelben akarok élni, ahol egy Fen nevű hatalmas macska a házvezető (fun fact: aki korábban ketrecharcos volt). :'D

** spoiler

Bővebben…
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2018/10/jessica-t…

>!
Kolibri, Budapest, 2018
378 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634370246 · Fordította: Pék Zoltán
8 hozzászólás
Amál P>!
Jessica Townsend: Nevermoor

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

Egyszerűen imádtam ezt a könyvet. Már az elején beszippantott a történet. Szegény Morrigan Crow, akit senki nem szeret, mert úgy gondolják, hogy egy elátkozott gyermek és minden rossz miatta történik. Ő maga is elhiszi ezt, de szerencsére jön Jupiter North és átmenekíti Nevermoorba, ahol igazi barátokra, családra lel. Sikeresen teljesíti a felvételi próbát a Csudálatos Társaságba és ezzel folytatodnak Mog kalandjai. Jessica Townsend csodálatos könyvert írt, ami nem véletlenül lett sokak kedvence. A szereplői vagy nagyon szerethetőek, vagy nagyon utálhatóak számomra. A helyszínek színpompásak, szívesen vendégeskednék én is a Deukalión Hotelben.

Gorkie P>!
Jessica Townsend: Nevermoor

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

Nagyon szeretem a fantasy világokat, különleges lényeket. Townsend felépített világa is nagyon érdekes lett. Kíváncsi vagyok, mit sikerül még kihozni a belőle.
Egy kicsit lassan lendültem bele, de aztán teljesen berántott a történet. Morrigan jól megírt, szerethető karakter, így végig átérezhetjük a vele történő eseményeket.
Több szereplőt hamar megszerettem, de akadt olyan is, akit csak később sikerült megkedvelni.
Kicsit tartottam tőle, hogy inkább gyerekeknek való lesz, de bátran ajánlom felnőtteknek is.
Nagyon tetszettek a próbák, izgalmasak, érdekesek voltak, ahogy a könyv vége is.
Mindenképpen folytatni fogom. :)

>!
Kolibri, Budapest, 2018
378 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634370246 · Fordította: Pék Zoltán
Jagika >!
Jessica Townsend: Nevermoor

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

Igaz, hogy több(!), más műben megtalálható fantasy elemet véltem felfedezni e regényben, mégis tetszett a mű. Olvasmányos, humoros, titokzatos, pörgő a cselekmény – mindezek élvezetes olvasmánnyák teszik. A szereplők is fura alakok: természetesen mindenkinek van olyan titka, ami tovább tudja vinni a cselekményt. Morrigan és Jupiter személyisége, jelleme viszont már önmagában is szórakoztató. Remélem, hogy a folytatások megőrzik a regény ezen értékeit.

7 hozzászólás
Ezeregy_könyvem_meséi>!
Jessica Townsend: Nevermoor

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

" Maga a történet végül egy hatalmas pozitív csalódás lett számomra és a kezdeti nehézségek ellenére is sikerült nagyon megszeretnem és a szívembe zárnom ezt a történetet. Meg tudom érteni, hogy miért hasonlítják sokan a Harry Potter regényekhez, hiszen én is elég sok hasonlóságot fedeztem fel a két történet között, de szerencsére azért nem volt olyan nagy a hasonlóság köztük, hogy ez olvasás közben ez zavaróan hasson vagy pedig a végén úgy érezzem, hogy ezt a könyvet már olvastam, épp ellenkezőleg, úgy érzem, hogy a Nevermoor egy különleges, új világot adott számomra.

Tudomásom szerint az írónő 9 részesre tervezi a sorozatot, aminek nagyon örülök, hiszen ebből a csudálatos világból bőven van még, amit ki lehet hozni, illetve kár lenne gyorsan búcsút inteni Nevermoornak. "

Teljes értékelés: https://konyveskuckom.blog.hu/2020/03/01/jessica_townse…

ProKontra P>!
Jessica Townsend: Nevermoor

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

Nem meglepő, hogy a Nevermoor máris sok ember kedvenc könyve lett. Egy roppant szórakoztató és figyelemfelkeltő sorozat első részével indított Jessica Townsend. Az alapok megvannak, ami egy ilyen ifjúsági kötethez kell. A sötét és borús valóság, ahol minden szörnyű, az emberek önzőek és gonoszak, majd mindezt felváltja egy olyan élet reménye, amiben mindenki boldog, ezek pedig kiegészülnek azokkal az elemekkel, amire az ember vágyik egy bűbájjal megspékelt könyvben.
Sajnos az összehasonlítás Harry Potterrel a borítón, félrevezető, ezért volt bennem egy keserű szájíz olvasás közben. Nem tartom jó ötletnek ezeket a könyves hasonlítgatásokat, mert van olyan történet, amit nagyon nehéz felülmúlni és a Harry Potter ilyen. Egy jól felépített varázsvilág részletes kidolgozása, amíg a Nevermoor viszonylag kezdetleges, sivár és gyerekesebb, mint a fent említett regény. Nem éreztem hasonlóságot közöttük, mindkettő más-más tulajdonságával emelkedik ki a többi fantasy regény közül. Azonban, ahogy ezt elengedtem, már kifejezetten szerettem a Nevermoor-t és a benne rejlő fantáziát. Sikerült annyira felkeltenie az érdeklődésem, hogy egyhuzamban olvastam végig. Minden apró hibája ellenére, egy jó kezdés volt, amiben sok potenciál van és egy nagyon erős folytatást ki lehet hozni.
Folytatás:
https://prokontra.net/2020/08/05/jessica-townsend-nevermoor/

Cs_N_Kinga P>!
Jessica Townsend: Nevermoor

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

Végül megadtam a kötetnek a három és fél csillagot, pedig nagyon vacilláltam. Túl nagy elvárással indultam neki a kötetnek, már sokadjára történt velem ilyen. A nagy kedvenc karakterem a macskaszerű lény/recepciós?/ volt. Igazából mivel sorozat indító kötet és a harmadik részt megkaptam ajándékba fogom folytatni a sorozatot a közeljövőben, mert az első fele volt amivel problémám volt. A második fele már szépen folyt, ebből még egy nagyon jó sorozat is kikerekedhet. Ki tudja lehet szükség volt egy unalmasabb, semmi érzelmet kiváltó részre, hogy majd mindent értsünk a folytatásokban. A kislányunkat hol értettem hol nem, nem lehetett egyszerű élete. Ki szeretne úgy élni, hogy tudja mikor fog meghalni, aztán mégsem…. de megérkezik egy férfi aki kimenekíti a halál torkából és egy esélyt ad a túlélésre. A történet második felében, ahol a próbákon is túl esünk már, amiről sokkal szívesebben olvastam volna többet, mert ötletesek voltak, kezdődik az igazi izgalom. Kíváncsi lettem ez az igazság és remélem a második részre már tudok öt csillagot adni.
https://youtu.be/XwIeaU2OhVI

Milli88 P>!
Jessica Townsend: Nevermoor

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

Többen is párhozamot vonnak Nevermoor és a Harry Potter sztori között. Nem mondom, volt pár hasonlóság, de ezek felett én szemet tudok hunyni, mert nem egy copy-past sztorit kaptam (amitől egy kicsit tartottam is).

A bevezetést olvasva kicsit meglepődtem és el is keseredtem. Azt gondoltam, hogy mi lesz így a továbbiakban? De aztán nagy szerencsémre felbukkant Jupiter és megváltoztatta az egész könyvet. Tetszett a világ felépítése, hogy tele van minden varázslattal és kb semmi nem az, aminek első ránézésre gondolja az olvasó. Tetszettek a próbák és hogy lassan kiderült, hogy minden jelöltnek van valamilyen ismert, vagy rejtett képessége.
Az, hogy spoiler nagyon megdöbbentett. De minden sztoriban kell egy „rossz fiú” is.
Várom a folytatást, hogy kiderüljön hogyan folyik tovább Morrigan élete.

5 hozzászólás
Niitaa P>!
Jessica Townsend: Nevermoor

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/05/morrigan-crow-e…

"Bár nem terveztem elolvasni, de az élet közbe szólt. Ezért szeretem az én drága barátnőmet, mert sokszor ő jobban tudja, hogy melyik könyvet kell elolvasnom, mint én magam. Nem tagadom, hogy mennyire élveztem. Igazi felüdülés volt ez a könnyed olvasmány. Kellő mennyiségű izgalmat tartalmaz. Nem terheli le az olvasót, sőt segít egy kicsit kikapcsolni is. Nem visz el nagy mélységekbe, de mégis van mondanivalója – nem csak a megcélzott korosztály számára.
Egyetlen egy dolgot sajnálok csak: a legjobb tudomásom szerint a valóságban nem létezik Nevermoor, így se a hotel, se a macskarizma sem. Pedig már most szervezném a nyaralást. Egy teljes hónapot szánnék rá, hogy az összes szobát végig tudjam látogatni, illetve az összes nevezetességet lássam. És hazahoznék egy macskarizmát. Természetesen.
Ha még könyvesboltba dolgoznék, s egy vásárló tőlem kérne segítséget, milyen könyvet válasszon a tíz-tizenkét éves lányának, magabiztosan adnám a kezébe ezt a történetet. Remélem, hogy hazánkban pont annyira lesz ismert Jessica Towsend neve, mint J. K. Rowling-é."

Könyvmolyocska1 >!
Jessica Townsend: Nevermoor

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

Már nagyon bökte az oldalamat, hogy elolvassam a könyvet, mert már kíváncsi voltam rá. Nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog nekem. A történet egy elátkozott lányról szól, Morrigan-ról, akinek 11. születésnapján éjfélkor meg kell halnia, de eljön érte Jupiter North nevezetű alak, aki megmenti a haláltól és elviszi Nevermoor-ba. Nevermoor. Csudálatos világot alkotott Jessica Townsend. Mog-nak, hogy itt maradhasson ebben a békés helyen 4 próbát kell kiállnia, ami tanúbizonyságot tesz arról, hogy érdemes, hogy bekerüljön a Csudálatos társaság 919. egységégébe. Én is együtt izgultam vele, hogy sikerüljön neki a próbatételek, néhol felháborodtam az igazságtalanságokon, vele örültem örömében, s vele szomorkodtam bánatában. Minden próba más-más területen tette próbára. Morrigan Crow Jackalfax-ben nem érezte jól magát, senki sem szerette, mindenki egy elátkozott lánynak tartotta, de itt sikerült neki igaz barátokat szerezni és egy szerető családot találni. A történet néhol sötét, izgalmas, humoros volt. Az írónő szépen adagolta az információkat a különös világról. Nagyon örülök, hogy egyből lecsapott a Fox a könyvre és megfilmesíti, mert nagyon jó filmet lehet ebből kihozni. Nehéz szívvel, de vissza kellett vinni a könyvet a könyvtárba, de a csábítás nagy, ezért lehet, hogy beszerzem magamnak is. Kedvenc lett. *-*

>!
Kolibri, Budapest, 2018
378 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634370246 · Fordította: Pék Zoltán
2 hozzászólás

Népszerű idézetek

ValerinLanz P>!

– Sajnálom, Mog, közbejött valami. Még a kacsatavat se tudtam megmutatni, vagy az Üveges Micsodák termét.
– Mi az az Üveges Micsodák terme?
– Ahol a micsodáimat tartom üvegekben.

103. oldal, Deukalión Hotel

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

Kapcsolódó szócikkek: Jupiter North · Morrigan Crow
Morcant>!

– Miért néz mindenki minket?
– Téged azért, mert velem vagy. – Jupiter vidáman intett két nőnek, akik őket bámulták. – Engem meg azért, mert szörnyen jóképű vagyok.

133. oldal

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

Kapcsolódó szócikkek: Jupiter North
Cetti94>!

– Mióta félsz az öregasszonyoktól?
– Amióta csatornákból kiabálnak hozzám.

240. oldal, Tizenötödik fejezet - A Fekete felvonulás (Kolibri, 2018)

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

Kapcsolódó szócikkek: Hawthorne Swift
AniTiger P>!

    Fenestra hallgatott egy ideig. Morrigan azt hitte, állva elaludt, de akkor egy meleg, nedves és smirglis valami végignyalta a jobb orcáját. Megint szipogott, mire Fen szeretettel hozzádörgölte nagy, szürke fejét a vállához.
    – Kösz, Fen – mondta halkan. Hallotta, hogy a macska az ajtó felé caplat. – Fen?
    – Mm?
    – A nyálad szardíniaszagú.
    – Ja, hát macska vagyok.
    – Most szardíniaszagú az arcom.
    – Nem érdekel. Macska vagyok.
    – Jóccakát, Fen.
    – Jó éjt, Morrigan.

312. oldal, Huszadik fejezet - Hűlt hely

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

Kapcsolódó szócikkek: Fenestra · macska · Morrigan Crow
Levay_Luca>!

– Ideges vagy? – kérdezett rá Jupiter. Morrigan csak a szemöldökét vonta fel. – Értem, persze, hogy az vagy. De ez így is van rendjén. Ez az idegesség napja.
– Kösz, ettől sokkal jobban érzem magam.
– Komolyan?
– Nem.

163. oldal (11. fejezet - A Könyvpróba)

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

Kapcsolódó szócikkek: Jupiter North · Morrigan Crow
Aaron_Rgd>!

– Most tényleg hülye vagy – ült fel a fiú is. – Pocsék gonosz lennél. Nincs hozzá gyomrod. Én viszont jó gonosz lennék. A gonosz nevetésem csúcs. Mu-ha-ha-ha!
– Fogd be.
– Mu-ha-ha-ha… – Hawthorne köhögve elhallgatott. – Hoppá, ez cigányútra ment. Mu-ha-ha…

262-263. oldal

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

Kapcsolódó szócikkek: Hawthorne Swift · Morrigan Crow
Adrienn_Hujder_Spirit_Bliss I>!

– […] Most pedig azt óhajtja, hogy ön, Miss Crow, a tanítványa legyen… és az utóda.
– Utóda? Ez meg mit jelent?
– Azt jelenti, hogy Mr. Squall azt szeretné, egy nap ön vezesse a Squall Vállalatot, olyan gazdag és hatalmas legyen, amiről nem is álmodott, és a legnagyobb, legbefolyásosabb és legnyereségesebb szervezetet irányítsa, ami valaha létezett.
Morrigan pislogott.
– Otthon még a borítékot sem nyalhatom meg.
Mr. Jones ezen jót derült.
– Sajnos azt nem ígérhetem, hogy a Squall Vállalatnál lesz lehetősége borítékot nyalni.

39. oldal

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

Kapcsolódó szócikkek: Ezra Squall · Morrigan Crow
hkriszti>!

– Mog? – vágott pofát Morrigan.
– A Mog remek becenév! – ízlelgette Jupiter, ahogy a hosszú folyosón lépkedtek. – Mog. Moggers. Mogster. Olyan sokoldalú.
– Úgy hangzik, mint amikor egy állat okádik – fintorgott a lány.

96-97. oldal

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

Kapcsolódó szócikkek: Jupiter North · Morrigan Crow
Ibolya_Márkus>!

Az újságírók előbb megérkeztek, mint a koporsó.

(első mondat)

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

2 hozzászólás
_SEdina_>!

Mi a legnagyobb félelemed?
Ezen gondolkodnia sem kellett. Egyértelmű.
Hogy a delfinek megtanulnak járni, és savat fröcskölnek az orrnyílásukból.

Jessica Townsend: Nevermoor Morrigan Crow négy próbája

Kapcsolódó szócikkek: Morrigan Crow
1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Jessica Townsend: Csudamíves Morrigan Crow baljós öröksége

Nevermoor sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tea Stilton: A jéghercegnő
Eliot Schrefer: Erőpróba
Szigeti Kovács Viktor: A táltos
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
J. R. R. Tolkien: A hobbit
J. R. R. Tolkien: A babó
C. S. Lewis: A végső ütközet
Peter S. Beagle: Az utolsó egyszarvú
Katherine Arden: Apró terek
Lucy Strange: A nővérek átka