Hollowpox (Nevermoor 3.) 9 csillagozás

The Hunt for Morrigan Crow
Jessica Townsend: Hollowpox Jessica Townsend: Hollowpox Jessica Townsend: Hollowpox Jessica Townsend: Hollowpox Jessica Townsend: Hollowpox

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

"Something ​wicked is taking hold of Nevermoor…

In Morrigan Crow's third Wundrous adventure, she faces her most dangerous challenge yet.
Morrigan Crow and her friends have survived their first year as proud scholars of the elite Wundrous Society, helped bring down the nefarious Ghastly Market, and proven themselves loyal to Unit 919. Now Morrigan faces a new, exciting challenge: to master the mysterious Wretched Arts of the Accomplished Wundersmith, and control the power that threatens to consume her.

Meanwhile, a strange and frightening illness has taken hold of Nevermoor, turning infected Wunimals into mindless, vicious Unnimals on the hunt. As victims of the Hollowpox multiply, panic spreads. There are whispers – growing louder every day – that this catastrophe can only be the work of the Wundersmith, Ezra Squall.

But inside the walls of Wunsoc, everyone knows there is a new Wundersmith – one who's much closer to home. With Nevermoor in a state of… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2020

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781510103863
>!
Orion Children's, London, 2020
478 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781510108332
>!
384 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781510105300

5 további kiadás


Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Vicky3 P>!
Jessica Townsend: Hollowpox

Jessica Townsend: Hollowpox The Hunt for Morrigan Crow

Morrigan Crow kalandjai folytatódnak Nevermoorban, ahol egy titokzatos új betegség ütötte fel a fejét a Wunanimalok között, káoszt és félelmet terjesztve a lakosok körében. A betegség mellett Morrigannek szembe kell néznie a a félelemből fakadó hátrányos megkülönböztetéssel, a tömegek manipulálhatóságával és erőszakos hajlamával, mint válaszreakció az ismeretlenre, valamint az egyének kényelemre való törekvésére mindenek felett (még ha ez a korábbi nézeteik sárbatiprásával is jár). Morrigannek sok mindennel szembe kell néznie, bizonyos dolgokat átértékelnie és rengeteget kell tanulnia, ha meg akarja menteni azt a Nevermoort, amit megismert.

Nagyon vártam már, hogy visszatérhessek ebbe a világba, főleg így 2020-ban, mikor a komolyabb olvasmányok nehezen csúsznak, így a gyerekkönyvek szívesebben akadnak a kezembe. Aztán, mikor a könyv 1/3-nál leesett, hogy itt is egy járványról van szó, kissé megszeppentem, de végül örülök, hogy nem halogattam az olvasását a könyvnek.

Tetszik, ahogy az iskola és Morrigan pártfogója – általuk pedig az író – egyre mélyíti a sztorit, ahogy újabb és újabb infókról lebbenti fel a fátylat a Wundrous Societyvel, a társadalommal, a múlttal és a benne elfoglalt szerepükkel kapcsolatban. Nem érzem erőltetetnek a korábbi elhallgatásokat, pusztán egy természetes folyamatnak, ahogy a gyerekek idősödnek és tanulnak, úgy kapnak egyre több belátást az iskola működésébe és úgy válik egyre összetettebbé a kép a kezdetben megismert szivárványos csillámpónihoz képest. Persze mindez egy gyerekkönyvhöz mérten befogadható szinten van tálalva, (nem kell filozófiai kérdéskörökre számítani) de ugyanakkor nem nézi hülyének az olvasóját, amit nagyon értékelek. Tetszett, ahogy bemutatta a járvány következményeit, személyes, iskolai és egész társadalmi szinten, ahogy szépen begyűrűzött a pánik és nyomás a Societyre, hogy megoldást találjon, de azonnal. Ahogy megmutatta, hogy ilyen helyzetben a morális kérdések luxuscikké válhatnak a pánikoló tömeg szemében. Egészen meglepődtem, hogy ebbe akár érintőlegesen is, de belementünk egy gyerekkönyvben.

A karakterek tekintetében sincs különösebben panaszom: kellően színesek, emlékezetesek, 2-3 központi személyiségjeggyel, de ennek ellenére valamennyi mélységet kaptak a történet során. Látom a fejlődést, főleg Morrigan és a „gonosz” terén. Egyre emberibbé válnak, esendőek hibákkal, amikre az író nem rest rámutatni, ezáltal egyre komplexebbek és egyre közelebb is érzi őket magához az olvasó. Persze még mindig körüllengi a sztorit egy általános pozitív varázs, ami mindent megédesít egy kicsit, így nem lesz nyomasztó a kicsiknek a történet. Ugyanakkor ad annyi mélységet a sztorinak a szerző, amin el tudnak rágdni.

Talán az egyetlen fő negatívum, amit ki akarok emelni, az a mágikus iskola bemutatása. Nem tudom más olvasók hogy vannak vele, de én azért szeretek még ma is mágikus iskolákról olvasni, hogy a részese lehessek. Hogy órákra járjak a tanulókkal, hogy lássam a mágia tanulási folyamatait, nem pedig azért, hogy utólagosan összefoglalja nekem a szerző egy-két paragrafusban, hogy az elmúlt héten mit tanult Morrigan. Nekem ez így száraz és unalmas. Főleg, hogy Morrigan végre azt tanulja, amit akar! Egy mágikus suli, pedig nem legyen már száraz és unalmas. Éppen ezért, a könyv kb 30%-áig, amíg meg nem jelent a Hollopox, kifejezetten unatkoztam a könyvön.

Összességében nagyon tudom ajánlani a sorozatot kicsiknek és mesékre vágyó nagyoknak, főleg egy 2020-ban, ha egy kis spoiler járványügyre vágyik valaki.

>!
Hachette Children's Books, Nagy-Britannia, 2020
438 oldal · ISBN: 9781510103870
horsegirl>!
Jessica Townsend: Hollowpox

Jessica Townsend: Hollowpox The Hunt for Morrigan Crow

A Nevermoor sorozat lassan az egyik kedvencemmé növi ki magát. Minden megvan benne, amit egy jó fantasy-ban szeretek: remek világfelépítés, szerethető karakterek, izgalmas történet. Townsendnek (eddigiek alapján legalábbis) tehetsége van hozzá, hogy úgy szőjön bele új információt a világába, hogy a szemünk sem rebben. Most is új oldalát ismerjük meg a Csudamíveseknek, amit imádtam, az írónő elképesztő dolgokat mutatott be róluk. Roshni karakterét kedveltem spoiler, a munkáját én is kipróbálnám; kíváncsi vagyok, vajon milyen lehet bookfighternek lenni.
Amik még nagyon tetszettek:
spoiler
spoiler
spoiler
Remélem, a következő rész jövőre jön. *fingers crossed*

4 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Jessica Townsend: Silverborn The Mystery of Morrigan Crow

Nevermoor sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. R. R. Tolkien: The Hobbit
Gail Carson Levine: Ella Enchanted
Peter S. Beagle: The Last Unicorn
Jennifer Adam: The Last Windwitch
C. S. Lewis: The Last Battle
S. E. Grove: The Glass Sentence
J. K. Rowling: Harry Potter and the Philosopher's Stone
Rick Riordan: The House of Hades
John Flanagan: The Sorcerer of the North
Michelle Harrison: A Pinch of Magic