10. legjobb gyermek- és ifjúsági irodalom könyv a molyok értékelése alapján
31. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
64. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Csudamíves (Nevermoor 2.) 182 csillagozás

Morrigan Crow baljós öröksége
Jessica Townsend: Csudamíves

Morrigan ​Crow legyőzte a halálos átkot, kiállta a veszélyes próbákat, és felvételt nyert a rejtélyes Csudálatos Társaságba, a titokzatos Nevermoor azonban még számtalan felfedeznivalót tartogat számára. Ám hamar rá kell jönnie, hogy nem minden varázslat a jót szolgálja.

Morrigan a Társaság új tagjaként azt reméli, hogy végre igazi családra és barátokra lel. Csudákra számít, kalandokra és felfedezésekre, de kiderül, hogy a Társaság egyetlen dologgal akarja megismertetni: a Csudamívesek által elkövetett rémtettekkel. Ráadásul valaki zsarolja a társait…

És ami a legrosszabb: az emberek sorra tűnnek el. Nevermoor fantasztikus városát, amely valaha a mágia biztonságos szigete volt, most félelem és gyanakvás fojtogatja…

A világhírű sorozat első kötete, a Nevermoor: Morrigan Crow négy próbája című ifjúsági regény 2017-es megjelenése óta szinte az egész könyvszakmát lázban tartja. Nem véletlen, hiszen sokak szerint a Harry Potter-könyvek méltó utódja született meg.… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

Kiadói ajánlás: 10 éves kortól · Tagok ajánlása: 11 éves kortól

>!
Kolibri, Budapest, 2019
414 oldal · ISBN: 9789634375432
>!
Kolibri, Budapest, 2019
414 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634370253 · Fordította: Pék Zoltán

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Morrigan Crow · Jupiter North · Hawthorne Swift · Ezra Squall · Kedgeree Burns


Kedvencelte 38

Most olvassa 9

Várólistára tette 71

Kívánságlistára tette 88


Kiemelt értékelések

Suba_Csaba P>!
Jessica Townsend: Csudamíves

Jessica Townsend: Csudamíves Morrigan Crow baljós öröksége

Tavaly egyszerre vettem meg a két eddig megjelent Morrigan Crow történetet, de szándékosan nem egymás után olvastam el őket, mert tudtam, hogy sokat kell még várnom a folytatásra.
Ezt a kötetet is próbáltam direkt lassan olvasni, hogy tovább tartson. :))) Annyira tetszik ez a történetfolyam, teljesen lenyűgözött a Csudavilág. Nekem ugyanis a Harry Potter sorozat nem volt meg rendesen, mert csak három és fél könyvet olvastam el belőle, utána átnyargaltam a filmekre és már nem volt kedvem elolvasni a könyveket. Nem hozta azt az élményt, mint most ez a történet.
Nekem az első könyv nem ült annyira, mint most ez. Szerintem turbó üzemmódra kapcsolt az írónő az első kötethez képest. Valahogy sokkal összeszedettebb volt az egész és bár sok dolog továbbra is kérdőjel nemcsak az olvasó, de Morrigan fejében is, sokkal cselekménydúsabb volt ez a kötet. Már könnyebben megbocsátom azt is, hogy Jupiter kevés dolgot árul el Mognak. A lány ugyanis kezd a saját lábára állni és önálló döntéseket hozni. Valószínűleg koncepció az, hogy vele együtt fedezzük fel a körülötte lévő dolgokat. Én pedig ezt nagyon kajálom. Úgyhogy kíváncsian várom a folytatást és remélem a gyerekeim pár év múlva már velem együtt várják majd a soron következő köteteket vagy akár a könyvből készült filmeket. ;)
Bár nagyon tetszik maga a kiadvány, mind a borító, mind a betűstílus tekintetében, amellett nem tudok elmenni szó nélkül, hogy a lapok számomra az átlagoshoz képest átlátszóbbak. De ez tényleg csak minimálisan zavart olvasás közben. És bizony volt pár gépelési hiba is…

3 hozzászólás
AniTiger MP>!
Jessica Townsend: Csudamíves

Jessica Townsend: Csudamíves Morrigan Crow baljós öröksége

Csudálatos folytatása egy izgalmas sorozatnak.
Szeretem, hogy nem minden csupa vidámság Nevermoorban és Morrigan életében, mégis igyekszik a legkevesebb kapott infomációval is jól és jót cselekedni.
spoiler

Tetszett, hogy nem csak a CsuTán töltöttük az időt, hanem kimozdultunk a gyerekekkel a városba is, és ezáltal megismertünk pár Csudamíves által alkotott Csudálatos tettet, meglestük a Nevermoori Bazárt a totál bolond Swift családdal, és felbukkant több-kevesebb ideig Jack is, Frank is, Fen is, akikért már az első részben odáig voltam.

Jó volt visszatérni Morriganhez, és alig várom, hogy folytatódjon számára az iskola… Talán végre több normális órával…

Bővebben a blogon:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2019/05/jessica-t…

>!
Kolibri, Budapest, 2019
414 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634370253 · Fordította: Pék Zoltán
Navi P>!
Jessica Townsend: Csudamíves

Jessica Townsend: Csudamíves Morrigan Crow baljós öröksége

Imádom a sorozatot :)
Szerethető karakterekkel, izgalmakkal, örömmel, bánattal.
A professzor titkára nem jöttem rá, az árulót viszont már az elején kiszúrtam.
Nem tudom, milyen közös ellenségről beszélt Ezra, de ez biztosan ki fog derülni.
A titok, amit végül is őriztek, a testvériség, amivé kovácsolta őket.
Izgatottan várom, hogy mikor vehetem kézbe a következő részt.

7 hozzászólás
kratas P>!
Jessica Townsend: Csudamíves

Jessica Townsend: Csudamíves Morrigan Crow baljós öröksége

Nem ér, hogy nincs még folytatás. Hát hogy lehet így abbahagyni, az izgalmak tetőpontján?
És valóban, ez még akciódúsabb volt, mint az első rész, remélem a következő még ezt is felül tudja majd múlni.

2 hozzászólás
wzsuzsanna P>!
Jessica Townsend: Csudamíves

Jessica Townsend: Csudamíves Morrigan Crow baljós öröksége

A tavalyi év egyik legnagyobb durranása volt számomra a Morrigan Crow négy próbája, Jessica Townsend teljesen elbűvölt az általa felépített, fantasztikus világgal. Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy az írónő kilenc részesre tervezi a sorozatot, mert úgy éreztem, kicsit újraélhetem azt az izgatott várakozást, amit például a Harry Potter könyvek megjelenése okozott annak idején. Már csak az volt a kérdés, hogy vajon a folytatás is hozza-e azt a színvonalat, amit az első résznél tapasztaltam. A válasz szerencsére az, hogy nem csak hozza, de még jócskán meg is fejeli.
Történetünk ott ért véget, hogy a tizenegy éves Morrigan Crow, aki egész addigi életét abban a tudatban élte le, hogy el van átkozva, felvételt nyer a Csudálatos Társaságba. Korábban fogalma sem volt arról, hogy saját otthonán kívül létezik egy másik, rejtett világ is, a Szabadállam, ahol a különleges képességekkel rendelkező fiatalok bekerülhetnek ebbe az illusztris társaságba, hogy tovább pallérozzák tehetségüket. Morrigannek sok megpróbáltatáson kell keresztülmennie, de patrónusának, Jupiternek köszönhetően sikerrel veszi az akadályokat. Az egyetlen probléma, hogy az ő különlegessége merőben más, mint a többi csudálatos emberé és a többi jelölté. Morrigan ugyanis csudamíves, vagyis képes uralni azt a különös és hatalmas erővel rendelkező anyagot, amit Csudának neveznek. A csudálatosok történelmében voltak már mások is, akik képesek voltak erre, ezek az emberek viszont a köztudat szerint önző és gonosz célra használták adottságukat, mint például a rettegett Ezra Squall is. Így, bár felveszik Morrigant a társaságba, a legtöbben mégis bizalmatlanok vagy ellenségesek vele. (…)
Szerintem ez a rész sokkal komorabb, sötétebb hangvételű volt, mint az első, mind a cselekmény, mind a Morrigant foglalkoztató gondolatok és érzések szempontjából. Kicsit furcsának is tartom a korosztályi besorolást, azt pedig még inkább, hogy hőseink 12 évesek. Annak idején a Harry Potter esetében például azt tapasztaltuk, hogy a kötetek cselekménye és mondanivalója a szereplők életkorával együtt haladva lesz egyre komolyabb. Itt viszont túl felnőttesnek éreztem a szereplők személyiségét a regénybeli életkorukhoz képest, számomra sokkal hitelesebb lenne, ha Morrigan és barátai 14-15 évesek lennének. Ez az egyetlen dolog, amiben kivetnivalót találok, mert ha ezen felülemelkedem, azt kell mondjam, hogy egy tökéletesen felépített, izgalmas és nem várt fordulatokban bővelkedő történetet olvashattam, ami abszolút megállja a helyét a felnőtt olvasóközönség előtt is. (…)
Nagyon jól esett visszacsöppenni ebbe a világba, újra egy „varázslóiskola” falai között találni magamat, ahol egyszerre nevethetek, hatódhatok meg és gondolkodhatok a felvetett kérdéseken. Aki tehát úgy érzi, hogy még nem nőtt ki ebből a műfajból, vagy csak szeretné betölteni azt az űrt, amit annak idején a Harry Potter vége okozott benne, nyugodtan szerezze be a sorozat eddig megjelent részeit. Garantálom, hogy igazán eredeti, varázslatos és fantáziadús világot ismerhet meg, ahonnan nem szabadul majd egyhamar.
Bővebben:
https://konyvesmas.blogspot.com/2019/05/nevermoor-2-csu…

Boglinc P>!
Jessica Townsend: Csudamíves

Jessica Townsend: Csudamíves Morrigan Crow baljós öröksége

Az első kötetet is imádtam, és szerencsére a másodikban sem kellett csalódnom.

Némileg sötétebb hangulatú, de rendkívül izgalmas és fordulatos történetet kaptam. Morrigen ismét belecsöppen az események sűrűjébe, bár nem azt kapja, amire igazán számított…

Fogalmam sincs, hogy fogom kibírni a következő rész megjelenéséig, s hol vagyunk még a 9.-től? Te jó ég! Ha lehetne, már holnap olvasnám a folytatást…

Talán némileg összeszedettebben írtam róla itt is: https://booktasticboglinc.blogspot.com/2020/02/jessica-…

>!
Kolibri, Budapest, 2019
414 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634370253 · Fordította: Pék Zoltán
3 hozzászólás
Márk_2011 P>!
Jessica Townsend: Csudamíves

Jessica Townsend: Csudamíves Morrigan Crow baljós öröksége

Befejezve a 2.részt, végképp érzem nem az én könyvem! Félre ne értsétek, jó, de nem nekem. A korosztály, melynek íródott biztos élvezi! Van esemény bőven, és jól megírva.Szerintem én kinőttem.
Viszont ajánlom olvasásra, mert ez a világ még mindig Csudálatos!

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Jessica Townsend: Csudamíves

Jessica Townsend: Csudamíves Morrigan Crow baljós öröksége

Nevermoor 2

Ez a rész kicsit laposabb volt, főleg az elején, de azért tetszett.
Nevermoor városa ebben a részben is csodálatos kerete a történetnek, sok izgalmas és trükkös hellyel, amit élvezettel olvastam.
Morrigan első boldogsága, hogy családra és otthonra lelt, legalábbis ami az iskolát illeti, hamar szertefoszlott. A kilenc fős egységében egyetlen személyben, a sárkánylovas fiúban talál csak igaz barátra. A többiek vagy ferde szemmel néznek rá, vagy félnek tőle.
Miközben társai izgalmasabbnál izgalmasabb tanrendeket kapnak, neki egyetlen egy unalmasat engedélyeznek, amivel megpróbálják elnyomni esetleges képességeit, amikről a lánynak magának sincs tudomása. De a különböző képességet időnként spontán utat törnek maguknak, leginkább önvédelem vagy mások védelmében törnek elő és mindig a helyzetnek megfelelően.
Szóval továbbra is elég magányos az élete az egyetlen baráttal, de legalább az otthonában szeretik és dédelgetik.
Aztán előkerül az 1. rész fő gonosza és sok bonyodalom alakul ki, személyek, csudállatok, diákok tűnnek el és izgalmas de rémes dolgok történnek. Ráadásul egy kedves valakiről derül ki, hogy áruló és köze van az eltűnésekhez.
De a végére mégis összekovácsolódik az iskolai kis társaság és mindenki megállja a helyét, mindenki kiállja a hűségpróbát is.
Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra, remélem hamar megjelenik majd.

tinuviel89>!
Jessica Townsend: Csudamíves

Jessica Townsend: Csudamíves Morrigan Crow baljós öröksége

Magával ragadott, ahogyan az első rész is. Izgalmas a világfelépítés. Sötétebb, komorabb ez a rész. Fura, hogy a „felnőttek” soha nincsenek jelen. Morrigan pártfogója állandóan küldetésen van, de mégis mindent a gyerekek oldanak meg.
Jó és rossz között nincs egyértelmű vonal. Sokat foglalkozik a könyv a látszattal, és a csoporttal. Ami zavar, a történet fő szála még mindig túl “potteres”. Szerencsére sok eredeti ötlet van benne, ami bőven kárpótol.

Gnocchi7 I>!
Jessica Townsend: Csudamíves

Jessica Townsend: Csudamíves Morrigan Crow baljós öröksége

Erre a részre kicsit haragudtam, mert a cselekmény felét az vitte el, hogy rosszul kezelik Morrigant, és csak azt érik kb. el a viselkedésükkel, amit el akarnak kerülni. Úgyhogy emiatt kicsit mérges voltam. Viszont kíváncsi vagyok nagyon, hogyan folytatódik ezek után a történet, úgyhogy remélem gyorsan jönnek majd a további kötetek. :D


Népszerű idézetek

AniTiger MP>!

    – Nem tudom, mit mondjak, Mog. – Jupiter sóhajtott. – Vannak bátor kötekedők, és vannak barátságos gyávák.

392. oldal

Jessica Townsend: Csudamíves Morrigan Crow baljós öröksége

hkriszti>!

Morrigan rámeredt.
– Ennyi? Ígéred?
– Esküszöm. – Jupiter ünnepélyesen a szívére tette a kezét.
– Mondtam Franknek, hogy vegyen vissza, aztán abból még vegyen vissza, egészen addig, amíg úgy nem érzi, hogy gyászosan alulmúlja önmagát, és aztán abból még tízszer vegyen vissza.

24. oldal

Jessica Townsend: Csudamíves Morrigan Crow baljós öröksége

Kapcsolódó szócikkek: Jupiter North · Morrigan Crow
KockaCica>!

– Jó, van pénzetek? – kérdezte Dave a fiait és Morrigant. – Helyes. Vigyázzatok rá, a bazárban sok a zsebes. Pontban éjfélkor itt találkozunk. Egy másodperccel sem később, értve? Ha éjfélre nem vagytok a Keleti kapunál, utánatok küldöm anyátokat, aki a nyílt utcán fog előadni egy monodrámát egy nőről, aki elvesztette a gyerekeit, amibe beleőrül, és a végén mókusnak képzeli magát. Stimmt?

226. oldal

Jessica Townsend: Csudamíves Morrigan Crow baljós öröksége

Rainee>!

Életében nem találkozott Izraféllel, mégsem tudta elviselni a gondolatot, hogy az angyal boldogtalan. Különös késztetést érzett, hogy adjon neki egy kekszet. Egy kiskutyát. Valamit.

19. oldal

Jessica Townsend: Csudamíves Morrigan Crow baljós öröksége

AniTiger MP>!

    – Elnézést, Quinn elöljáró, hogy lehet ez a kislány Csudamíves? Már nincsenek Csudamívesek. Vagyis csak egy, a száműzött Ezra Squall. Ezt mindenki tudja.
    – Helyesbítek, Miss Mulryan – felelte Quinn elöljáró. – Egy volt, most már kettő van.
    – De az nem aggaszt senkit, hogy ez mit jelent? – kérdezte Hester. – North, tudjuk, hogy a Csudamívesek mire képesek. Ezra Squall megmutatta.
    Jupiter csücsörített, és két ujjal összeszorította az orrnyergét. Morrigan tudta, hogy így próbál nyugalmat erőltetni magára.
    – Squall nem azért tette, amit tett, mert Csudamíves, Hester. Csak történetesen Csudamíves és pszichopata. Sajnálatos kombináció, de… ez van.

40. oldal

Jessica Townsend: Csudamíves Morrigan Crow baljós öröksége

Aoimomo P>!

– (…) Maga nem egy egérke, Morrigan Crow. Maga egy sàrkány.

Jessica Townsend: Csudamíves Morrigan Crow baljós öröksége

Juca P>!

Csakhogy az irigység alattomos szörnyeteg. Egy éhes farkas, aminek nem lehet parancsolni.

112. oldal

Jessica Townsend: Csudamíves Morrigan Crow baljós öröksége

Kapcsolódó szócikkek: irigység
KockaCica>!

Napkelte gyermeke oly vidám. (…)
Napszállta gyermeke gonosz ám. (…)
Napkelte gyermeke hajnalt hoz. (…)
Napszállta gyermeke vihart vonz. (…)
Hová indulsz hajnal fia? (…)
Fel a meleg szél szárnyára. (…)
Hová indulsz éjnek lánya? (…)
Le a földnek mély gyomrába. (…)

290-291. oldal

Jessica Townsend: Csudamíves Morrigan Crow baljós öröksége

ValerinLanz P>!

– Gondold meg, mit beszélsz. A középszerű életedben először gondold át, mit akarsz mondani, mielőtt kiejted a kretén szádon.

214. oldal

Jessica Townsend: Csudamíves Morrigan Crow baljós öröksége

Kapcsolódó szócikkek: Jupiter North
AniTiger MP>!

    – Jó. Most elmondom, hogy én mit látok, amikor Nevermoorra nézek – közölte Mildmay. Olyan elragadtatva meredt az apró, zsongó városra, hogy a szeme szinte világított belülről. – Egy szörnyeteget látok. Egy szépséges-rettenetes szörnyeteget, ami mindnyájunkat táplál történetekkel, történelemmel és élettel, és cserébe ő is táplálékot követel. Egy szörnyeteget, ami a korok alatt meghízott öntudatlanokon, hiszékenyeken, sebezhetőkön… megrágta és lenyelte őket, sosem kerültek újra elő. – Elkapta tekintetét a térképről, és ujját a magasba emelve a hallgatósága felé fordult. – De… olyan szörnyeteget, amelyet meg lehet szelídíteni, ha hajlandóak kiismerni a viselkedését, a gyengeségeit és megtanulni, milyen veszélyeket rejt. Annak szenteltem az életemet, hogy megszelídítsem ezt a szörnyvárost, amit lényem minden porcikájával szeretek. Ha Nevermoorban életben akarnak maradni, akkor maguknak is ezt kell tenniük.

135. oldal

Jessica Townsend: Csudamíves Morrigan Crow baljós öröksége


Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Tűztrónus
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő
Christopher Paolini: Eragon
Lewis Carroll: Évike Tündérországban
Soman Chainani: Itt nincsenek hercegek
John Flanagan: A lángoló híd
J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve
Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István: A körző titka
Könyves Karolina: A csillagok kulcsa
Tea Stilton: Az erdők hercegnője