Csudamíves (Nevermoor 2.) 20 csillagozás

Morrigan Crow baljós öröksége
Jessica Townsend: Csudamíves Jessica Townsend: Csudamíves

Morrigan ​Crow legyőzte a halálos átkot, kiállta a veszélyes próbákat, és felvételt nyert a rejtélyes Csudálatos Társaságba, a titokzatos Nevermoor azonban még számtalan felfedeznivalót tartogat számára. Ám hamar rá kell jönnie, hogy nem minden varázslat a jót szolgálja.

Morrigan a Társaság új tagjaként azt reméli, hogy végre igazi családra és barátokra lel. Csudákra számít, kalandokra és felfedezésekre, de kiderül, hogy a Társaság egyetlen dologgal akarja megismertetni: a Csudamívesek által elkövetett rémtettekkel. Ráadásul valaki zsarolja a társait…

És ami a legrosszabb: az emberek sorra tűnnek el. Nevermoor fantasztikus városát, amely valaha a mágia biztonságos szigete volt, most félelem és gyanakvás fojtogatja…

A világhírű sorozat első kötete, a Nevermoor: Morrigan Crow négy próbája című ifjúsági regény 2017-es megjelenése óta szinte az egész könyvszakmát lázban tartja. Nem véletlen, hiszen sokak szerint a Harry Potter-könyvek méltó utódja született meg.… (tovább)

Eredeti mű: Jessica Townsend: Wundersmith

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kolibri, Budapest, 2019
420 oldal · ISBN: 9789634375432
>!
Kolibri, Budapest, 2019
420 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634370253 · Fordította: Pék Zoltán

Kedvencelte 7

Most olvassa 6

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 72


Kiemelt értékelések

>!
tinuviel89
Jessica Townsend: Csudamíves

Jessica Townsend: Csudamíves Morrigan Crow baljós öröksége

Magával ragadott, ahogyan az első rész is. Izgalmas a világfelépítés. Sötétebb, komorabb ez a rész. Fura, hogy a „felnőttek” soha nincsenek jelen. Morrigan pártfogója állandóan küldetésen van, de mégis mindent a gyerekek oldanak meg.
Jó és rossz között nincs egyértelmű vonal. Sokat foglalkozik a könyv a látszattal, és a csoporttal. Ami zavar, a történet fő szála még mindig túl “potteres”. Szerencsére sok eredeti ötlet van benne, ami bőven kárpótol.

>!
hkriszti83
Jessica Townsend: Csudamíves

Jessica Townsend: Csudamíves Morrigan Crow baljós öröksége

Az előző részt is nagyon szerettem, de szerintem ez még annál is jobb volt! Igaz, nagyon sok párhuzamot vonok akaratlanul is a HP-rel, de mivel azt imádom, egyértelmű, hogy Mog világában is nagyon otthon érzem magam! Ez a rész, főleg a könyv második felében nagyon izgalmas volt, és a szereplők továbbra is nagyon szeretnivalóak! Szívesen olvastam volna tovább…

>!
Saille P
Jessica Townsend: Csudamíves

Jessica Townsend: Csudamíves Morrigan Crow baljós öröksége

Nekem nagyon tetszik ez az ifjúsági fantasysorozat, Jupitert imádom, bár tény, hogy törődhetne kicsit többet Morrigannel, (de hát pasiból van, mit várunk?!). Morrigan kalandjai és megpróbáltatásai, és az egész varázsvilág érdekes, a Hotel és személyzete nagyon aranyos, a szereplők nem egysíkúak, hisz párszor kiderül, hogy akit bizalmunkba fogadnánk Morrigannel együtt, abban lehet a legnagyobbat csalódni, míg a félelmetesebb szereplők pont Morrigan érdekében cselekszenek. Mondjuk az néha idegesített, mikor csakazértse mondunk el valakinek valamit, így persze mindenki félig vakon futkos a veszélybe…. Ezt a klisés megoldást igazán lehetne helyettesíteni valami hihetőbb akadályokkal, de egye kukac, itt elmegy. spoiler Szóval egy igazán egyedi világ és kalandos történet, és várom a további folytásokat!!!

>!
Sillya
Jessica Townsend: Csudamíves

Jessica Townsend: Csudamíves Morrigan Crow baljós öröksége

Amint láttam, hogy előrendelhető lett, rögtön lecsaptam rá, mert az első kötet hatalmas kedvencem volt. Szerencsére az írónő hozza továbbra is a színvonalat, sőt a történet egyre érdekesebbé válik.

A történet ott folytatódik, ahol az első kötet abbamaradt és elég gyorsan belecsöppenünk az új információk áradatába, de szerencsére a szerző ezt olyan jól adagolja, hogy nem tűnik túl gyorsnak vagy túl soknak, hanem pont emészthető. Morrigan (és az olvasó is) azt hihette, hogy most már jobb sora lesz, de sajnos a baj csak tetőződött (de pont ettől vált izgalmassá a könyv). Szegény Morrigan-t sajnáltam, hogy mennyi ellenségeskedést kellett és kell elviselnie, de ez teszi érdekessé a karakterét. Eddig olyan főhősökről olvastam (főként a gyermekkönyveknél jellemző), akiket általánosságban szerettek és támogattak. Bár Morrigan is megkapja a kellő szeretetet, de ennyi gyűlölet és megvetés mellett sokkal nehezebb jót cselekedni, mint úgy, hogy mindenki támogat. Ezért érdekesebb Morrigan jelleme, mint az átlag hősöké. A világfelépítés is nagyon kreatív és érdekes. És úgy tűnik végre egy érdekes főgonosszal is találkozhattam, sokkal ravaszabb és titokzatosabb, mint amilyenek az ilyen stílusú történetekben szoktak lenni.

Nagyon szerettem ezt a kötetet is és a sorozat most már a kedvenceim közé tartozik. Sajnos a harmadik kötet még angolul se jelent meg, de alig várom, hogy olvashassam.

>!
Rainee
Jessica Townsend: Csudamíves

Jessica Townsend: Csudamíves Morrigan Crow baljós öröksége

Sokkal, sokkal, sokkal jobban tetszett, mint az első rész. Itt már jobban megismerhetőek voltak a karakterek. Még mindig kicsit kapkodós, de sokkal jobban, részletesebben, érthetően van megírva a cselekmény. Van még hová fejlődni, de szórakoztató. A Harry Potter koppintást továbbra sem érzem. Inkább azt, hogy elég sok helyről származnak, – az inspirációk hatására – a részecskék. A vége lezárt, nem falat kaparós. :) Mindenképpen ajánlott olvasmány.

>!
AMacska
Jessica Townsend: Csudamíves

Jessica Townsend: Csudamíves Morrigan Crow baljós öröksége

Sokkal jobban tetszett, mint az első rész. Valószínűleg a Csuta, a tanárok és az új terek miatt, ami az előző részből annyira hiányzott nekem. Kezdek felfedezni összefüggéseket a Harry Potterrel, az előző résznél még nem értettem igazán hogy miért hasonlítjàk hozzá, de most a kialakuló hàrmas baráti szál, a megjelenő tanárok és iskola, az egyre több különleges lény és csudállat, Jupiter akinek alig jut ideje a pártfogoltjára mind ezt a hangulatot hozta vissza. Aminek örülök hogy nem érződik ezek ellénre sem ugyanolyannak a történet, egyedi és különleges a vilàg amit az írónő megteremtett. Örülök a humoros részeknek, jó felnevetni az olvasása közben. Nagyon várom a folytatást és őszintén remélem hogy a színvonal továbbra is emelkedni fog!

>!
Kleotisz
Jessica Townsend: Csudamíves

Jessica Townsend: Csudamíves Morrigan Crow baljós öröksége

Egyszerűen imádtam. Az első rész már teljesen magával ragadott és szerelmes lettem a világba amit az írónő leírt. Nagyon sok különleges és megmagyarázhatatlan dolog történik benne, de emellett számomra rengeteg pozitív érzelmet áraszt.
Mindenkinek csak ajálani tudom. :) ♥️


Népszerű idézetek

>!
Rainee

Életében nem találkozott Izraféllel, mégsem tudta elviselni a gondolatot, hogy az angyal boldogtalan. Különös késztetést érzett, hogy adjon neki egy kekszet. Egy kiskutyát. Valamit.

19. oldal

Jessica Townsend: Csudamíves Morrigan Crow baljós öröksége

>!
hkriszti83

Morrigan rámeredt.
– Ennyi? Ígéred?
– Esküszöm. – Jupiter ünnepélyesen a szívére tette a kezét.
– Mondtam Franknek, hogy vegyen vissza, aztán abból még vegyen vissza, egészen addig, amíg úgy nem érzi, hogy gyászosan alulmúlja önmagát, és aztán abból még tízszer vegyen vissza.

24. oldal

Jessica Townsend: Csudamíves Morrigan Crow baljós öröksége


Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
John Flanagan: A Tölgylevelesek
Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak
Pierdomenico Baccalario: Az első kulcs
Robert Paul Weston: Szörnyen Titkos Részleg
Tasnádi István – Jeli Viktória – Vészits Andrea – Gimesi Dóra: Az ellopott időgép
Lois Lowry: Az emlékek őre
Patrick J. Morrison: A Holló hatalmában
Nyulász Péter: Kamor