The ​Redemption of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a megváltás (Véletlen 2.) 783 csillagozás

Jessica Sorensen: The Redemption of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a megváltás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​sötét titok, amit Kayden hosszú évek óta rejtegetett, végül napvilágra került. Ám ami még ennél is rosszabb, hogy a fiút súlyos testi sértéssel vádolják. Egyedül az óvhatná meg a becsületét, ha Callie elárulná az igazat – Kayden viszont soha nem kérné ezt tőle. Inkább hajlandó megtenni bármit, hogy megvédje őt… még akkor is, ha emiatt le kell mondania az egyetlen lányról, akit valaha szeretett.
Callie tudja, hogy Kaydenen ismét eluralkodnak a démonai, és kétségbeesetten szeretné megmenteni. Ám ez azt jelenti, hogy szembe kell néznie legsúlyosabb félelmével, és el kell árulnia legfájdalmasabb titkait. A csönd megtörésének puszta gondolata is rémisztő – de nem annyira, mint annak gondolata, hogy örökre elveszítheti Kaydent.
A szíve mélyén Callie tudja, hogy eljött az idő: neki és Kaydennek el kell felejteniük a múlt fájdalmát. Barátai, Seth és Luke segítségével Callie tervet sző, hogy megmutassa Kaydennek, milyen életük lehetne együtt. De vajon meg tudja győzni, hogy… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
368 oldal · ISBN: 9789633993392 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
368 oldal · ISBN: 9789633993408 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
366 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633992869 · Fordította: Komáromy Zsófia

1 további kiadás


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Kayden Owens · Callie Lawrence · Seth · Luke Price · Violet Hayes


Kedvencelte 126

Most olvassa 37

Várólistára tette 154

Kívánságlistára tette 177

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

ZitussKa>!
Jessica Sorensen: The Redemption of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a megváltás

Mindenki megèrdemel egy újrakezdèst ès egy fájdalom nèlküli, remènnyel teli jövőt. De legfőkèppen a megváltást, valaki szemèlyèben, aki szereti ès elfogadja a másikat.
Szerettem Kaydent ès Calliet. Minden bizonytalanságukkal ès fejlődèsükkel együtt. Szèpen kiforrta magát a törtènet.
Egèszen biztos, hogy fogom ezt mèg olvasni!

2 hozzászólás
Bitten>!
Jessica Sorensen: The Redemption of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a megváltás

Egy téma, mely sok embert oldalakra állít…..
Egy termékeny és minőségi írónő!!!!
Most lehet megköveztek, de igen erről írni kell azért mert sok fiatal és még idősebb korosztály is elolvassa és….. talán……. manapság esélyesebb hogy szembejön magánéletünkben az adott gond ……
Sok-sok elfordított fejjel járó ember….. akár családon belül is sajnos……
Apró pont ez ugyan ebben a témában de elgondolkodtató……
Nagyon szeretem ahogy ír , persze vannak hibái.
Folytatást szeretnék (!!!!!!) és még több Sorensen művet! :)

2018.07.27.
Akarom a többi részt is a polcomra…..
Luke…. újra megszakadt szívem értetek…..

10 hozzászólás
Csakegyolvasólány P>!
Jessica Sorensen: The Redemption of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a megváltás

Oké, ez két rész valami fantasztikus volt. *-* Valami eszméletlen volt olvasni Kayden és Callie történetét, akik próbálnak meggyűrközni a fájdalommal, a megaláztatással és a félelemmel. Mind a ketten sok mindenen mentek keresztül, s ezért megértettem, hogy Kayden a történet elején miért is volt olyan tartózkodó Callie-vel. Ugyan akkor megértettem Callie-t is, aki egyedül Kaydenben (és természetesen Sethben is) bízhatott, hiszen ő tudta a titkát.
Tetszett a kiruccanásuk, illetve ahogyan közeledett újra egymáshoz a két szerelmes. De, ami tényleg elnyerte a tetszésemet az a könyv vége felé volt. spoiler
S emiatt megkapták a boldog befejezés. :)

5 hozzászólás
gabiica P>!
Jessica Sorensen: The Redemption of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a megváltás

Nagyon nehéz témát feldolgozó könyv ez, én is nehezen birkóztam meg vele, és nem azért, mert nem tetszett.
Ugyanolyan jónak találtam, mint az első részt. Azt éreztem, hogy Callie és Kayden spoiler sokkal nagyobb szenvedést okozott, mint a teljes első rész.
Tetszett, hogy végül spoiler
Szembenéztek a démonaikkal, leküzdötték a félelmeiket, ami ebben a helyzetben nagyon nehéz. Nagyon örülök, hogy végül bevallották az igazságot, meg merték tenni ezt a lépést.
Bátran ajánlom ezt a könyvet, nagyon szuper!

Zsani1418>!
Jessica Sorensen: The Redemption of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a megváltás

Nekem óriási kedvencem lett „Callie, Kayden és a véletlen” és nagyon vártam már a második részt, mert borzasztóan kegyetlen függővéggel zárult az első rész, így a könyvfesztiválon rögtön be is szereztem magamnak a folytatást.*-*
Teljesen elbűvölt Callie és Kayden története. Egyszerre kegyetlen, fájdalmas, szomorú, de ugyanakkor két csodálatos ember egymásra találásának/szerelmének és gyógyulásának, továbblépésének nagyszerű történet volt. Imádtam az egész történetet, a szereplőket, az írónő stílusát/írásmódját, a szereplők fejlődését, egy szóval mindent szerettem benne. :)
Bár az első részben is kapunk Kayden életéből is részleteket, de szerintem az inkább szólt Callie-ről és arról, hogy ő végre szép lassan elkezdjen előbújni a saját kis „buborékjából”, bár még ebben a részben is bőven volt mit fejlődnie, de mégis ez inkább Kayden-ről szólt. Ez a rész sokkal sötétebb, fájdalmasabb volt. Sokszor nagyon rossz volt Kayden gondolatait, belső vívódásait olvasni, voltak részek, amiket meg is könnyeztem és szinte már nekem is fájt.
Callie nagyon sokat fejlődött szerintem az első részhez képest, sokkal erősebb lett és nagyon tetszett a kitartása, hogy segítsen Kayden-nek leküzdeni a démonait és küzdött azért is, hogy újra együtt legyenek, mert Callie-nek és Kayden-nek együtt kell lenniük. spoiler mert ők ketten együtt minden akadályt le tudnak győzni, így erősebbek. Nagyon tetszett, hogy bár elindultak egyfajta úton, hogy leküzdjék a múltjukat, de ez még se hirtelen, egyik napról a másikra történt, még hosszú út áll előttük, de már elindultak egy jó irányba.
Kayden szüleit még mindig gyűlölöm és szülőknek se igazán lehet őket nevezni. Nekem nem mentség az, hogy spoiler Remélem, hogy a szülei megkapják majd méltó büntetésüket.
Nagyon szerencsés Callie és Kayden, hogy ilyen barátaik vannak, mint Seth és Luke, mert ők is sokat segítettek nekik és én is imádom őket. :) Most már rettentően kíváncsi vagyok Luke történetére is, hogy mi állhat az ő viselkedésének hátterében. Bár kaptunk pár apró morzsát az ő történetéhez is, amik biztos fontosak lesznek, de gondolom ezek a teljes képhez képest még csak kis darabkák voltak.
Szerencsére ez a rész azért már sokkal jobban zárult, mint az első és ennek nagyon örülök, de várom Callie-ék könyvének következő részét, csak sajnos, ha minden igaz, akkor most 3 könyv jön Luke történetével (legalábbis moly szerint), szóval még várnom kell Callie-ék folytatására, de azért remélem feltűnnek Luke könyveiben is.
Csak ajánlani tudom a mindenkinek ezt a könyvet is és persze az első részt is! :) ♥

2 hozzászólás
K_A_Hikari>!
Jessica Sorensen: The Redemption of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a megváltás

Őszinte leszek: nem tudom, mit mondhatnék még…megint ott a nyavajás gombóc a torkomban, ugyanakkor mosolygok is.
Igen, csomó fájdalom, titok, szenvedés volt benne. Mégis csodálatos volt. Olyan, amilyennek lennie kellett.
Mindenki megérdemli, hogy szerethessen, hogy szeressék.
Mindenki megérdemli, hogy kapjon vagy épp adjon megváltást.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2015/09/jessica-sorre…

3 hozzászólás
Orsi999>!
Jessica Sorensen: The Redemption of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a megváltás

Az előző rész befejezése után muszáj volt minél előbb elkezdenem, mert nagyon kíváncsi voltam, hogy vajon mi lesz a továbbiakban a szereplőkkel.
A legeslegeleje nem tetszett, spoiler
Ebben a részben Callie helyett inkább Kayden volt a középpontban. Sokkal jobban megismerhettük a gondolatait, mint az előző részben. spoiler
A végén a lezárás nem volt a legtökéletesebb, de végül is happy end lett a vége. spoiler
Ha valaki tud valamit arról, hogy a többi rész meg fog-e jelenni magyarul akkor az írja már le hozzászólásban. Nagyon szívesen elolvasnám a többi szereplő történetét is.

Magdi1017>!
Jessica Sorensen: The Redemption of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a megváltás

Nehéz ez most egy kicsit nekem.
Feldúlt ez az egész történet, sokszor rándult görcsbe a gyomrom, miközben olvastam, a Kaydennel történtekek… Igen, főleg az, ami vele esett meg. Hogy képes egy szülő ennyire a látszatra adni, hogy az anyagi biztonság sokkal fontosabb, mint a gyerekei testi-lelki egészsége??? Fújj… Gondolok itt Maci Owensre
Sajnos nem szabad elmenni amellett a tény mellett hogy a családon belüli erőszak egy nagyon komoly és gyakori probléma. Csak itt az a baj, hogy a környezetben élő emberek inkább a homokba dugják a fejüket,sokszor a közeli hozzátartozók is. :(
Viszont egy olyan szívszorító történet volt, amit nem fogok egykönnyen elfelejteni.
Annyira izgultam értük, kicsit bosszús voltam, mikor egymástól akarták megvédeni a másikat, ami igazából érthető is volt, de mégis kicsit sok.
Szerencsére Callie családja végül észbe kapott, teljesen mellé álltak, bár mikor Calebet ajnározták, szívesen kioszottam volna 1-2 maflást, hogy kinyíljon a szemük.
Érdemes volt belevágnom, nagyon tetszett!

Evelena P>!
Jessica Sorensen: The Redemption of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a megváltás

Úgy tűnik, a késői órákban kezdett könyvek nálam jó döntésnek bizonyulnak. Miután befejeztem az első részt, másnap bele is kezdetem a folytatásba. Örülök, hogy megvan a második könyv is, mert nem bírtam volna hosszabb várakozást.
Más azért egy kicsit, mint az első rész. Az elején külön utakon járunk, fel kell fedezniük a szereplőknek, hogy meg tudnak birkózni az őket körülvevő nehézségekkel, amihez magukból is erőt kell meríteniük.
Olyan kilátástalannak tűnt minden a kezdetekkor, féltettem őket, hogy hogyan oldják meg a dolgokat. A könyv számomra rávilágított arra, hogy mennyire hiányoznak nekem a fiú barátok, mert itt Luke és Seth nagyon a szívembe lopta magát. Luke-ot jobban is megismerhettük, kicsit a folytatásra való előkészítés is volt ez a kötet. Kíváncsian várom már Luke történetét. :)
Kifejezetten örültem ismét a kisebb történéseknek (a korcsolyázás, az utazás a tengerpartra stb.). Milyen sokat tud segíteni egy kedves baráti megszólalás, egy apróbb elsuttogott vicc, egy mosoly.
Az erotikusság is kissé jobban megjelent a történetben, ami dobott az egész hangulatán. :)
Az írónő csodásan ír, a könyv az érzelmi sokszínűségével, az igaz barátság és szerelem szépségének megmutatásával megmutatja ott is a fényt, ahol sok a nehézség, a fájdalom.
Nem az az örökké mosolygós, folyton boldog történet, és mégis van benne valami, ami odatapaszt a könyvhöz és megállás nélküli olvasásra késztet.
Örülök, hogy találnak megoldást, hogy megtalálják az útjukat, a kiutat abból, ami megsebezte, visszafogta őket, hogy meglelik az erőt önmagukban és egymásban, no és persze azokban, akik igazán szeretik őket.
Újabb kedvencem lett, remélem a sorozat többi kötete is hasonlóan tetszeni fog majd. :)

perpetua P>!
Jessica Sorensen: The Redemption of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a megváltás

Tökéletes folytatása ez Callie és Kayden kapcsolatának, így teljes a történet. :)
A durva befejezés után ugyanúgy izgultam, hogy vajon boldog lezárásban reménykedhetek-e? Mindkét fiatal sötét múltjára fény derült már korábban, de most láthattuk azt, hogyan dolgozzák fel ennyi idő után a tragédiáikat. A történtek miatt Kayden távolságot próbál tartani a lánytól. ennek egyáltalán nem örültem, de az érzelmeknek nem lehet parancsolni, és fokozatosan kezdtem megnyugodni. :) Callie a legsötétebb pillanataiban is igyekszik támaszt nyújtani Kayden-ek, még akkor is, amikor az ő feje fölött is összecsapnak a hullámok. A srác nehezen fogadja el a segítséget, annyira összetört fiatal korában, hogy nem is hiszi, hogy van olyan, aki feltétel nélkül segíti. Egymás „betegségét” önmagukkal igyekeznek gyógyítani (mert igen a szerelem mindenre gyógyír ^-^) A vége tetszett a legjobban, főleg hogy kaptunk epilógust is. :)
Seth és Luke jelenléte is nagy öröm volt olvasáskor. Seth mindig igyekszik felvidítani a társaságot, pedig tudjuk, hogy az ő élete se volt mindig tökéletes, de úgy látszik, hogy neki nagyjából sikerült megbirkóznia a múlttal és mivel tudja milyen nehéz lehet másnak is, boldogan segít a hozzá közel állóknak. Luke nagy rejtély még számomra. Róla is tudtunk már meg morzsákat, de nagyon várom, hogy őt is megismerjem, mert őt is megszerettem. :)
Szeretnék még, még Jessica Sorensen-t olvasni. :)))))

20 hozzászólás

Népszerű idézetek

MFKata>!

Néha azok a legjobb dolgok, amiket nem tervez meg előre az ember, amiket a pillanat hevében határoz el.

287. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kayden Owens
Fufukaaa>!

– A múltat nem lehet elfelejteni. Csak túl lehet lépni rajta. Hátra lehet hagyni. Hogy az lehess, akinek eleve lenned kéne, nem pedig az, akinek a történtek miatt érzed magad.

194. oldal, 11. fejezet - Callie

Kapcsolódó szócikkek: Seth
Könyvmolyképző KU>!

– Ugye tudod, hogy nekem bármit elmondhatsz? Biztosan meg fogom érteni. – Nagyot nyel, miközben remegő ujjal cirógatom az arcát. Még mindig olyan borostás, mintha továbbra sem borotválkozna. Bőre durva tapintású. – Kérlek!
A fejét csóválja.
– Nekem… nekem ez nem megy.
– De, de igen, megy. – Áthajolok a sebváltó fölött, muszáj közelebb kerülnöm hozzá. – Majd én segítek! – Ahogy te segítettél rajtam.
Meleg lehelete az arcomat bizsergeti, még jobban felgyorsul a légzése, ahogy tekintete az ajkamra vándorol.
– Callie… – Felém húzódik, és a szája egyszeriben hevesen az enyémre tapad.
Azonnal szétválik az ajkam, hagyom, hogy a nyelve a számba hatoljon, miközben kiszakad belőlem az eddig görcsösen bent tartott levegő. Hiányzott ez – ő –, még annál is jobban, mint amennyire be mertem vallani magamnak. Szükségem van Kaydenre. Borzasztóan szükségem van rá.

99. oldal

DarknessAngel>!

– Ja, elfelejtettem megkérdezni. – Visszapattintja az üveg kupakját. – Mit vettél fel a ruha alá?
[…]
– Semmit.
– Nahát, bugyi nélkül nyomod? – kérdi ördögi vigyorral. – Úgy még jobb!

195. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Callie Lawrence · Seth
Gretii>!

– Az emberek általában azt látják, amit látni akarnak, de ettől még nem rosszak.

333. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Callie Lawrence
ƨɔɴом P>!

– […] sosem voltam oda az okos ötletekért […]. – Én az esztelen, meggondolatlan döntésekben hiszek, azok teszik érdekessé az életet. Márpedig az életnek muszáj érdekesnek lennie, mert csak egyszer adatik meg nekünk.

78. oldal


A sorozat következő kötete

Véletlen sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sherry Gammon: Elviselhetetlen
Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely – Sötét, magányos átok
Meghan March: Vágy és kétség
Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames – Ezüst lángok udvara
Anita Boza: Édes borzongás
J. D. Robb: Meztelenül a halálba
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve
Jennifer L. Armentrout: Míg a halál…
Catherine Rider: Csók New Yorkban