The ​Destiny of Violet & Luke – Violet, Luke és a sors (Véletlen 3.) 38 csillagozás

Jessica Sorensen: The Destiny of Violet & Luke – Violet, Luke és a sors

A ​Callie, Kayden és a megváltás nagy sikerű szerzőjének új története sebhelyekről, bátorságról és új lehetőségekről…

Luke Price élete mindig is a rendről, az önfegyelemről és a kemény külső látszatának fenntartásáról szólt. A futó kalandok csak figyelemelterelésként szolgálnak a számára: így próbálja elhessegetni magától gyermekkora gyötrelmes emlékeit. Kétségbeesetten szeretne megfeledkezni a múltjáról, de az egyre csak kísérti, bármit tesz is.

Violet Hayesnek nehéz élete volt. A szüleit gyerekkorában meggyilkolták, semmi mása nem maradt utánuk, csak a szörnyű emlékei az azóta is megoldatlan esetről. Úgy nőtt fel, hogy egyik felelőtlen, drogos, elhanyagoló nevelőszülőtől a másikhoz került, miközben képtelen volt feldolgozni annak az éjszakának a rettentő emlékét, amikor elvették tőle a szeretteit. Egy lezáratlan ügyet nehéz elfelejteni, és Violet álmait még mindig kísérti az a tragikus éjjel. Csak úgy tud megbirkózni az élettel, hogy senkihez sem kerül közel, és… (tovább)

Eredeti mű: Jessica Sorensen: The Destiny of Violet & Luke

Eredeti megjelenés éve: 2014

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634574071 · Fordította: Komáromy Zsófia

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Seth · Luke Price · Violet Hayes · Greyson


Kedvencelte 3

Most olvassa 9

Várólistára tette 99

Kívánságlistára tette 96

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
DarknessAngel 
Jessica Sorensen: The Destiny of Violet & Luke – Violet, Luke és a sors

Végre valahára elérkezett Violet és Luke könyve.
Tényleg már alig vártam, hogy olvashassam. A történet eléggé lehangoló és elszomorító, viszont kevésbé depis, mint vártam, így ennek nagyon örültem. Violet és Luke élete teljesen el van cseszve a saját katasztrofális múltjuk miatt. Mindketten elég defektesek is ez miatt, de ennek ellenére próbálnak túlélni, még ha nem is a legjobb módszerekkel.
Eléggé sajnáltam mindkettejüket, így nagyon örültem mikor végre összetalálkoztak, és kicsivel mindigg több időt töltöttek együtt. Jó volt látni, ahogy fokozatosan leengedik a falaikat egymással szemben, megosztják egymással a múltjuk árnyékait.
Kaptunk elég sok cuki jelenetet is a két főhőssel:)
Seth itt elég bunkóként viselkedett, de szerencsére Greyson és Luke kicsit megregulázta.
A történet számomra felérte az elvárásaimat. Persze, ha kevesebb alkohol és lerészegedés lett volna benne, nem bántam volna.
A végéről csak annyit, hogy teljesen nyilvánvaló volt a nagy csattanó, meg az is, hogy mi lesz ennek a következménye Violetre és Lukra nézve. Nem értek egyet Violet döntésével, de megértem, ő miért ezt a megoldást választotta.
Nem mondanám, hogy nagyon függővéges a sztori, viszont eléggé érdekesen fejeződött be ahhoz, hogy mindjárt akarjam a folytatást. Kíváncsi vagyok, mi lesz.

spoiler

6 hozzászólás
>!
ap358 P
Jessica Sorensen: The Destiny of Violet & Luke – Violet, Luke és a sors

A sorozat első két része nagy kedvencem, mégis féltem, hogy a hosszú várakozás alatt kinőttem ebből a stílusból.
Korábban elég sok furcsaság történt Luke körül, amiből lehetett következtetni a vacak és igencsak rejtélyes életére. Violet ezzel szemben izgalmas karakternek tűnt.
Szóval nem egy habkönnyű sztorira számítottam, a szenvedést előre elkönyveltem, akárcsak Callie és Kayden esetében. (De a könyv 2/3-áig erre még én sem számítottam.)
Luke mindig is szimpatikus karakter volt a maga vagányságával, színlelt lazaságával. Szerettem volna a burok mögé látni, és tudni, mi formálta ilyenné. E mellett mindig is igazi barátként jelent meg, így sajnáltam, hogy ebben a kötetben ő nem kapta meg ugyanezt a megerősítést a másik oldalról. Számos elborult éjszaka, italozás és verekedés áll mögötte, mégsem volt egyetlen olyan jelenet sem, amikor Kayden felbukkant volna, hogy segítsen rajta. (Az ő életükben is maradtak lyukak, furcsa volt őket, mint rózsaszín felhőkön ücsörgő szerelmespárt látni.)
Luke és Violet azok a könyves karakterek, akik között az első pillanattól kezdve működik a kémia. Nem ugranak egyből egymásnak, hanem szépen építkezik a kapcsolatuk, a bizalommal és a barátsággal együtt alakul ki a szerelem, és ez az, amit igazán szeretek az írónő könyveiben.
Habár a két szereplő belátja, hogy szükségük van egymásra, a szerelmük mégsem hoz gyökeres változást, lassan formálódnak, apró lépéseket tesznek a normális élet felé.
Amikor a csattanó sejtetni kezdi magát, onnantól kezdve én magam is szenvedtem olvasás közben, és izgatottan vártam, miként fog lehullni a lepel. Nem hittem volna, hogy ennyi kínzás után még ez is megtörténhet, azt meg pláne nem tudom, ezek után miként alakul majd a szereplők kapcsolata.
Bízom benne, hogy ezúttal nem kell éveket várni a folytatásra, legalább az olvasókat ne kínozzák, ha már Luke és Violet nem úszhatja meg.

>!
Bitten
Jessica Sorensen: The Destiny of Violet & Luke – Violet, Luke és a sors

Halld fogadalmam: ha nem hozzátok a folytatást végig soha többet belétek pénzt, bizalmat…. nem fektetek!

2015ben elolvastam, a maga morbid módján imádtam és értettem. Aztán vártam…. nem is zudom mire…. lehet angolul is menne…. lehet a lustaság….. mit tudom én…..
Szóval most kaptunk egy magaslabdát, ugyanakkor megjegyezném nincs olyan volumenű és erejű mint Callie és Kayden sztorija volt anno, de van benne vacumer és sok lehetőség. És egy veszett nagy függövég…..sejtettem….de hát ki tudja megállni mikor évek óta szomjazza a sorait.

Oh a fr…ba te nő hogy lehet ilyet írni?!

>!
Trice29 P
Jessica Sorensen: The Destiny of Violet & Luke – Violet, Luke és a sors

Miért, miért miért?
Már egyszer belerohantam Jessica pofonjába a sorozat első részénél, erre most újra odatartom a fejem :o(
Nem bírom a függővéges sorozatokat, főleg akkor nem, amikor évek telnek el egy-egy rész között és elfelejtek közben mindent.
Újra remek történetet hozott össze az írónő, de még egyszer nem esek ebbe a hibába. Ez a páros még elcseszettebb, még jobban megdolgozza a lelkemet. Így még nehezebb feldolgozni, hogy nincs megnyugvás.Csak akkor olvasom tovább, ha mindegyik része megjelenik. Ez így idegesítő.

2 hozzászólás
>!
Enikő_Darai_Enii P
Jessica Sorensen: The Destiny of Violet & Luke – Violet, Luke és a sors

Callie és Kayden élete elcseszett. Na de Violet-é és Luke-é? Ultra elcseszett!
Luke egy nagyon szerethető karakter, még a hibái ellenére is. Hiszen hiába történt sok minden vele kiskorában (és onnét kezdve), de azóta is hűségesen kiáll a barátai, szerettei mellett és segít nekik, ahol csak tud. Az életmódja számomra kicsit kifogásolható, de reménykedem benne, hogy ez a továbbiakban változni fog.
Violet eddig elég negatív szereplőként volt ábrázolva Callie szobatársaként. Úgy gondoltam csak egy nyávogós liba. Nos… már megszokhattam volna, hogy Jessica Sorensen könyveiben semmi sem az, aminek látszik. Egyáltalán nem az, akinek elsőre gondoltam. Egy nagyon is szerethető lányról van szó, akivel „kicsit” elbánt az élet. Ez pedig nyomot hagyott benne és egy védekező mechanizmust épített fel maga köré, így távol tartva magától az embereket és az esetleges bántásokat, csalódásokat.
Azt kell mondanom, hogy Luke és Violet között meg van az a bizonyos kémia! Tűkön ülve vártam a közös részeiket tekintve, hogy már az első – igazi – találkozásuk sem sikeredett átlagosra.
A fél csillag levonás a túltolásért jár. A végén már igazán soknak éreztem, hogy ennyire sz@r az életük. Ugyan felkészülhettem volna a „bombára”, de úgy néz ki nem sikerült.
Ez most tényleg komoly?!

6 hozzászólás
>!
turanett P
Jessica Sorensen: The Destiny of Violet & Luke – Violet, Luke és a sors

Végre a kezembe vehettem Violet és Luke történetét. Hát.. tegnap este mikor befejeztem, csak ültem és ültem. Úgy voltam vele, hogy majd reggel írok pár sort róla. De még mindig kivagyok. Hogy lehet két ember élete ennyire elcseszett? Persze ahogy haladtunk előre a történetben, már tudtam, hogy mi is lesz a csattanó, de jó lett volna ha nem. Eleve nem volt egyszerű összekeveredniük, erre a végén kapnak egy marha nagy pofont. Persze kell ez megértem, de így az ember rághatja a körmét, míg megérkezik a következő rész. Persze, ha megérkezik, mert ez a mai világban soha nem lehet tudni. A borítót viszont nem értem. Ez nem egy habos-babos történet, ahol ilyen vidám szerelmes emberek vannak. (Persze leszámítva Calliet és Kaydent, de ők olyan keveset szerepeltek, hogy ők nem számítanak). Az első két könyvnél nagyon eltalálták, kár,hogy itt nem így volt.

>!
Annie1416
Jessica Sorensen: The Destiny of Violet & Luke – Violet, Luke és a sors

Annyira nem szeretem, amikor a szereplőknek ilyen hànyattatott sorsa van, és nemhogy annyi szenvedés, kínlódàs utàn haladhatnának a boldogsàg felé, inkább még több katyvasz és rossz vàr ràjuk.
Egyébként tetszett, csak a könyv depresszív hangulata lehúzott kicsit.

>!
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog
Jessica Sorensen: The Destiny of Violet & Luke – Violet, Luke és a sors

Jessica Sorensen egy nagyon tehetséges író, azt hiszem, ehhez kétség sem fér. Nagyon jó alaptörténeteket talál ki, erős karaktereket épít fel, és olyan sodró lendülettel ír, hogy nehéz letenni a könyveit. Tudom, néha tényleg van egy olyan érzése az embernek, hogy a szereplőkkel annyi rossz történik, ami a világon nincs, de nekem még ezzel sincs bajom.

Bővebben a blogon:
▶️ http://sorok-kozott.hu/2019/06/konyvkritika-jessica-sor…

>!
Réka0128
Jessica Sorensen: The Destiny of Violet & Luke – Violet, Luke és a sors

Valahogy nem igazán tudott megfogni…

A sorozat első két kötetét szerettem és már nagyon régóta vártam Violet és Luke történetét. Mindkét szereplőnek szörnyű gyerekkora volt, de mégse jött át egyikőjüknél sem az az igazi fájdalom.
Ami tetszett azok a Violet és Luke közötti szócsaták voltak. Örültem, hogy Seth és Greyson felbukkant, viszont Callie-t és Kayden-t hiányoltam.
A könyv végén lévő fordulatot már a negyedénél sejtettem… Mivel függővégel fejezte be az írónő, ezért valószínű el fogom olvasni a folytatást, mert kíváncsi vagyok végül mi lesz kettőjükkel.
A borító önmagában nem rossz, viszont a történethez szerintem egyáltalán nem illik.

>!
Iloonka
Jessica Sorensen: The Destiny of Violet & Luke – Violet, Luke és a sors

Az első két rész abszolút magasra tette a mércét, ezért is vártam el sokat a könyvtől. Maga, a történet levezetése, a szereplők lelkivilágának megismerése most sem hiányzott, viszont mégis ilyen érzéseim voltak a történettel kapcsolatban. Valami hiányzik, és ez az érzés elkísért engem a történet végéig.
Persze, Lukeot és Violetet futólag már ismerhetjük az előző részekből. Lukenak tudtuk is, hogy problémái vannak az anyjával, viszont az alkoholproblémáiról már kevésbé. Talán ez egy kissé meglepett, illetve a betegsége is.
Violetet teljesen megtudtam érteni, viszont a karaktere ennek ellenére annyira nem volt szimpatikus. Persze, minden oka megvolt rá, hiszen nem volt könnyű élete.
A csattanót már előre sejtjük, hisz elhullajt egy olyan információmorzsát az írónő, amivel nem igazán meglepően zárul a vége. Szerintem nagyobbat szólt volna, ha semmit sem tudunk meg erről a morzsáról, akkor nagyobbat szólt volna a meglepettség és a váratlan húzás.
Nem tudta lényegében megütni azt a szintet, amit az első kettő igen, de ennek ellenére kíváncsi vagyok Violet és Luke történetére, miként is folytatódik.


Népszerű idézetek

>!
ap358 P

Utálom bárkivel is megosztani az ágyamat, így hát tudom, hogy igenis nekem kéne a másik matracra feküdnöm, vagy legalább elfogadnom Luke ajánlatát, és neki átengedni azt. Ám valamilyen oknál fogva azon kapom magam, hogy kíváncsi vagyok, milyen lenne egy ágyban aludni ezzel a fiúval.
– Jól van, na, megosztozhatunk. – Visszafekszem, és a falhoz kucorodom, amennyire csak bírok, hogy a lehető legtávolabb legyünk egymástól. – Csak ne gyere túl közel!
– De te se! – vág vissza, mire a szememet forgatom. – És ne aggódj, nem szoktam beszélni álmomban.. habár smárolni néha igen.

242-243. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Luke Price · Violet Hayes
>!
ap358 P

Utálok futni, mégis, mintha folyton csak azt csinálnám.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Luke Price
>!
ap358 P

Mindenféléről imádok olvasni: hercegnőkről, szörnyekről, varázslatos királyságokról… Egyszer megkérdeztem aput, hogy a valóságban is léteznek-e olyan dolgok, mint a mesében, és azt válaszolta, még szép: azt mondta, gondoljak csak bele, milyen unalmas lenne az élet, ha a tündérmesék nem volnának titokban igazak.

53. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Violet Hayes
>!
ap358 P

Sosincs úgy, ahogy én akarom, de több eszem van, mint hogy ezt ki is mondjam.

9. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Luke Price
>!
ap358 P

A fejemet csóválom, műmosolyom csak úgy sugárzik. Ha emberek közé megyek, szinte úgy szoktam felölteni, mint egy nyakláncot: szépen tündököl rajtam, és csinosabbnak mutat, aztán hazaérve megszabadulok tőle, félreteszem, amíg újból szükség nem lesz rá.

31. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Violet Hayes
>!
ap358 P

– Alhatunk ülve – felelem, és kinyitom a szemem. – Vagy alhatsz hátul, a platón.
– Hű, ez aztán az úriemberhez illő ajánlat – poénkodik kis mosollyal, és a kettőnk közti feszültség szertefoszlik.
– Nem próbáltam úriemberként viselkedni – válaszolom, alig megállva a mosolygást. – És soha nem is próbálnék az lenni.
– Akkor jó, mert nem is akarnám, hogy ezzel próbálkozz. Azok a pasik, akik úriembernek adják ki magukat, mindig rohadéknak bizonyulnak.

213, oldal

Kapcsolódó szócikkek: Luke Price · Violet Hayes
>!
ap358 P

A fiú jelentette a menekvést az érzelmeimtől, ugyanakkor épp ő korbácsolta fel azokat. Még soha nem éreztem ennél furábbat, és sehogy se bírtam eldönteni, mit tegyek. Így hát csak álltam ott, és hagytam, hogy Luke döntsön…

220. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Violet Hayes
>!
CsiPe_z

A garázs sötétbe borul körülöttem, úgy érzem, fojtogat a feketeség. De ez semmiség, meg tudok birkózni vele. Rémségeket látni sokkal rosszabb, mint nem látni semmit, csak a sötétséget. Bírom a sötétet.

27. oldal

>!
CsiPe_z

A sírás ellen sem hadakozom, mert a sötétben rendben van: azzal nyugtatom magam, hogy a sötétben úgysem láthat meg senki.

27-28. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Meghan March: Véletlen szeretők
Julia Lewis Thomson: Többek által
Anna Todd: Before – Mielőtt
Leisa Rayven: Megtört Júlia
Karina Halle: Veszélyes trükkök
Jeaniene Frost: Síri csendben
J. D. Robb: Halálos testvériség
Gail Carriger: Soulless – Lélektelen
Julie James: A hamis partner