The ​Destiny of Violet & Luke – Violet, Luke és a sors (Véletlen 3.) 137 csillagozás

Jessica Sorensen: The Destiny of Violet & Luke – Violet, Luke és a sors

A ​Callie, Kayden és a megváltás nagy sikerű szerzőjének új története sebhelyekről, bátorságról és új lehetőségekről…

Luke Price élete mindig is a rendről, az önfegyelemről és a kemény külső látszatának fenntartásáról szólt. A futó kalandok csak figyelemelterelésként szolgálnak a számára: így próbálja elhessegetni magától gyermekkora gyötrelmes emlékeit. Kétségbeesetten szeretne megfeledkezni a múltjáról, de az egyre csak kísérti, bármit tesz is.

Violet Hayesnek nehéz élete volt. A szüleit gyerekkorában meggyilkolták, semmi mása nem maradt utánuk, csak a szörnyű emlékei az azóta is megoldatlan esetről. Úgy nőtt fel, hogy egyik felelőtlen, drogos, elhanyagoló nevelőszülőtől a másikhoz került, miközben képtelen volt feldolgozni annak az éjszakának a rettentő emlékét, amikor elvették tőle a szeretteit. Egy lezáratlan ügyet nehéz elfelejteni, és Violet álmait még mindig kísérti az a tragikus éjjel. Csak úgy tud megbirkózni az élettel, hogy senkihez sem kerül közel, és… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
384 oldal · ISBN: 9789635610518 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
384 oldal · ISBN: 9789635610525 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634574071 · Fordította: Komáromy Zsófia

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Seth · Luke Price · Violet Hayes · Greyson


Kedvencelte 11

Most olvassa 9

Várólistára tette 121

Kívánságlistára tette 113

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

DarknessAngel>!
Jessica Sorensen: The Destiny of Violet & Luke – Violet, Luke és a sors

Végre valahára elérkezett Violet és Luke könyve.
Tényleg már alig vártam, hogy olvashassam. A történet eléggé lehangoló és elszomorító, viszont kevésbé depis, mint vártam, így ennek nagyon örültem. Violet és Luke élete teljesen el van cseszve a saját katasztrofális múltjuk miatt. Mindketten elég defektesek is ez miatt, de ennek ellenére próbálnak túlélni, még ha nem is a legjobb módszerekkel.
Eléggé sajnáltam mindkettejüket, így nagyon örültem mikor végre összetalálkoztak, és kicsivel mindigg több időt töltöttek együtt. Jó volt látni, ahogy fokozatosan leengedik a falaikat egymással szemben, megosztják egymással a múltjuk árnyékait.
Kaptunk elég sok cuki jelenetet is a két főhőssel:)
Seth itt elég bunkóként viselkedett, de szerencsére Greyson és Luke kicsit megregulázta.
A történet számomra felérte az elvárásaimat. Persze, ha kevesebb alkohol és lerészegedés lett volna benne, nem bántam volna.
A végéről csak annyit, hogy teljesen nyilvánvaló volt a nagy csattanó, meg az is, hogy mi lesz ennek a következménye Violetre és Lukra nézve. Nem értek egyet Violet döntésével, de megértem, ő miért ezt a megoldást választotta.
Nem mondanám, hogy nagyon függővéges a sztori, viszont eléggé érdekesen fejeződött be ahhoz, hogy mindjárt akarjam a folytatást. Kíváncsi vagyok, mi lesz.

spoiler

6 hozzászólás
Finn_Hudson P>!
Jessica Sorensen: The Destiny of Violet & Luke – Violet, Luke és a sors

Millió és egy könyv van ilyen a piacon, ami hányatott sorsú fiatalok egymásra találásáról szól, az írónő mégis képes elérni, hogy azonnal kézbe akarjam venni a következő részét.
Luke-nak és Violetnek nehéz gyerekkoruk volt, amit mindketten sajátos módon próbálnak meg feldolgozni. Bár sokszor fejbe csaptam volna őket, hogy ne akarjanak annyi marhaságot elkövetni, a helyükben nem tudom, mennyire cselekedtem volna másképp.
Sok történés nincs a könyvben, inkább két lélek egymásra találásáról szól, de olyan függővéggel, amitől az olvasó azonnal akarja a következő kötetet.

ap358 P>!
Jessica Sorensen: The Destiny of Violet & Luke – Violet, Luke és a sors

A sorozat első két része nagy kedvencem, mégis féltem, hogy a hosszú várakozás alatt kinőttem ebből a stílusból.
Korábban elég sok furcsaság történt Luke körül, amiből lehetett következtetni a vacak és igencsak rejtélyes életére. Violet ezzel szemben izgalmas karakternek tűnt.
Szóval nem egy habkönnyű sztorira számítottam, a szenvedést előre elkönyveltem, akárcsak Callie és Kayden esetében. (De a könyv 2/3-áig erre még én sem számítottam.)
Luke mindig is szimpatikus karakter volt a maga vagányságával, színlelt lazaságával. Szerettem volna a burok mögé látni, és tudni, mi formálta ilyenné. E mellett mindig is igazi barátként jelent meg, így sajnáltam, hogy ebben a kötetben ő nem kapta meg ugyanezt a megerősítést a másik oldalról. Számos elborult éjszaka, italozás és verekedés áll mögötte, mégsem volt egyetlen olyan jelenet sem, amikor Kayden felbukkant volna, hogy segítsen rajta. (Az ő életükben is maradtak lyukak, furcsa volt őket, mint rózsaszín felhőkön ücsörgő szerelmespárt látni.)
Luke és Violet azok a könyves karakterek, akik között az első pillanattól kezdve működik a kémia. Nem ugranak egyből egymásnak, hanem szépen építkezik a kapcsolatuk, a bizalommal és a barátsággal együtt alakul ki a szerelem, és ez az, amit igazán szeretek az írónő könyveiben.
Habár a két szereplő belátja, hogy szükségük van egymásra, a szerelmük mégsem hoz gyökeres változást, lassan formálódnak, apró lépéseket tesznek a normális élet felé.
Amikor a csattanó sejtetni kezdi magát, onnantól kezdve én magam is szenvedtem olvasás közben, és izgatottan vártam, miként fog lehullni a lepel. Nem hittem volna, hogy ennyi kínzás után még ez is megtörténhet, azt meg pláne nem tudom, ezek után miként alakul majd a szereplők kapcsolata.
Bízom benne, hogy ezúttal nem kell éveket várni a folytatásra, legalább az olvasókat ne kínozzák, ha már Luke és Violet nem úszhatja meg.

Bitten>!
Jessica Sorensen: The Destiny of Violet & Luke – Violet, Luke és a sors

Halld fogadalmam: ha nem hozzátok a folytatást végig soha többet belétek pénzt, bizalmat…. nem fektetek!

2015ben elolvastam, a maga morbid módján imádtam és értettem. Aztán vártam…. nem is zudom mire…. lehet angolul is menne…. lehet a lustaság….. mit tudom én…..
Szóval most kaptunk egy magaslabdát, ugyanakkor megjegyezném nincs olyan volumenű és erejű mint Callie és Kayden sztorija volt anno, de van benne vacumer és sok lehetőség. És egy veszett nagy függövég…..sejtettem….de hát ki tudja megállni mikor évek óta szomjazza a sorait.

Oh a fr…ba te nő hogy lehet ilyet írni?!

Trice29 P>!
Jessica Sorensen: The Destiny of Violet & Luke – Violet, Luke és a sors

Miért, miért miért?
Már egyszer belerohantam Jessica pofonjába a sorozat első részénél, erre most újra odatartom a fejem :o(
Nem bírom a függővéges sorozatokat, főleg akkor nem, amikor évek telnek el egy-egy rész között és elfelejtek közben mindent.
Újra remek történetet hozott össze az írónő, de még egyszer nem esek ebbe a hibába. Ez a páros még elcseszettebb, még jobban megdolgozza a lelkemet. Így még nehezebb feldolgozni, hogy nincs megnyugvás.Csak akkor olvasom tovább, ha mindegyik része megjelenik. Ez így idegesítő.

2 hozzászólás
turanett P>!
Jessica Sorensen: The Destiny of Violet & Luke – Violet, Luke és a sors

Végre a kezembe vehettem Violet és Luke történetét. Hát.. tegnap este mikor befejeztem, csak ültem és ültem. Úgy voltam vele, hogy majd reggel írok pár sort róla. De még mindig kivagyok. Hogy lehet két ember élete ennyire elcseszett? Persze ahogy haladtunk előre a történetben, már tudtam, hogy mi is lesz a csattanó, de jó lett volna ha nem. Eleve nem volt egyszerű összekeveredniük, erre a végén kapnak egy marha nagy pofont. Persze kell ez megértem, de így az ember rághatja a körmét, míg megérkezik a következő rész. Persze, ha megérkezik, mert ez a mai világban soha nem lehet tudni. A borítót viszont nem értem. Ez nem egy habos-babos történet, ahol ilyen vidám szerelmes emberek vannak. (Persze leszámítva Calliet és Kaydent, de ők olyan keveset szerepeltek, hogy ők nem számítanak). Az első két könyvnél nagyon eltalálták, kár,hogy itt nem így volt.

Enikő_Darai_Enii P>!
Jessica Sorensen: The Destiny of Violet & Luke – Violet, Luke és a sors

Callie és Kayden élete elcseszett. Na de Violet-é és Luke-é? Ultra elcseszett!
Luke egy nagyon szerethető karakter, még a hibái ellenére is. Hiszen hiába történt sok minden vele kiskorában (és onnét kezdve), de azóta is hűségesen kiáll a barátai, szerettei mellett és segít nekik, ahol csak tud. Az életmódja számomra kicsit kifogásolható, de reménykedem benne, hogy ez a továbbiakban változni fog.
Violet eddig elég negatív szereplőként volt ábrázolva Callie szobatársaként. Úgy gondoltam csak egy nyávogós liba. Nos… már megszokhattam volna, hogy Jessica Sorensen könyveiben semmi sem az, aminek látszik. Egyáltalán nem az, akinek elsőre gondoltam. Egy nagyon is szerethető lányról van szó, akivel „kicsit” elbánt az élet. Ez pedig nyomot hagyott benne és egy védekező mechanizmust épített fel maga köré, így távol tartva magától az embereket és az esetleges bántásokat, csalódásokat.
Azt kell mondanom, hogy Luke és Violet között meg van az a bizonyos kémia! Tűkön ülve vártam a közös részeiket tekintve, hogy már az első – igazi – találkozásuk sem sikeredett átlagosra.
A fél csillag levonás a túltolásért jár. A végén már igazán soknak éreztem, hogy ennyire sz@r az életük. Ugyan felkészülhettem volna a „bombára”, de úgy néz ki nem sikerült.
Ez most tényleg komoly?!

2 hozzászólás
K_A_Hikari P>!
Jessica Sorensen: The Destiny of Violet & Luke – Violet, Luke és a sors

"– Én semmitől sem félek.
Ez nem lehet igaz. Mindenki fél valamitől.

Már Callie és Kayden élete és múltja sem volt egy habos torta, így felkészültem, hogy Violet és Luke története se lesz egy könnyű olvasmány.
Igazam lett, valóban nem volt az.
Hamisítatlan Jessica Sorensen regény lett! Nem hibátlan (van egyáltalán tökéletes könyv?), de élvezhető. Kellett ez a romantika a lelkemnek most, még akkor is, ha kaptam mellé jó néhány múltbéli kísértetet is.
Mindenki megérdemli a szeretetet, a biztonságot. Ők is.
Remélem rendeződik a sorsuk a folytatásban, mert ez így most nagyon nem fair.

Blogbejegyzés: https://irasaimtarhaza.blogspot.com/2019/09/jessica-sor…

2 hozzászólás
LittleStar>!
Jessica Sorensen: The Destiny of Violet & Luke – Violet, Luke és a sors

Nagyon szerettem volna már elolvasni, a könyvtárnak hála sikerült. Nagyon imádtam, ahogy annak idején az előző két részt. Kicsit szkeptikus voltam, hogy na vajon az új szereplőkkel hogyan fogom felvenni a fonalat, de egy percig sem volt gond. Kedvencem lett, ahogy az előzőek is. És ide nekem a negyedik részt :D azonnal, de rögtön <3
5*

Hópárduc P>!
Jessica Sorensen: The Destiny of Violet & Luke – Violet, Luke és a sors

Nem tudom….
Nagyon szomorú hangvételű volt a számomra ez a könyv. Persze, gondoltam, hogy nem lesz öröm és mámor. De, boldogságból nem sok jutott.
A borító nem nagyon passzol a történethez. Kevés a vidámkodás a könyvben.
Neki fogok a folytatásnak, hátha….


Népszerű idézetek

ap358 P>!

Mindenféléről imádok olvasni: hercegnőkről, szörnyekről, varázslatos királyságokról… Egyszer megkérdeztem aput, hogy a valóságban is léteznek-e olyan dolgok, mint a mesében, és azt válaszolta, még szép: azt mondta, gondoljak csak bele, milyen unalmas lenne az élet, ha a tündérmesék nem volnának titokban igazak.

53. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Violet Hayes
ap358 P>!

Utálok futni, mégis, mintha folyton csak azt csinálnám.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Luke Price
K_A_Hikari P>!

Habár jónak tűnnek az esélyeim, ez még nem jelenti, hogy tényleg velem van a szerencse. Ez a kártyázás első szabálya. Akárcsak az életé.

223. oldal

ap358 P>!

A fejemet csóválom, műmosolyom csak úgy sugárzik. Ha emberek közé megyek, szinte úgy szoktam felölteni, mint egy nyakláncot: szépen tündököl rajtam, és csinosabbnak mutat, aztán hazaérve megszabadulok tőle, félreteszem, amíg újból szükség nem lesz rá.

31. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Violet Hayes
ap358 P>!

Utálom bárkivel is megosztani az ágyamat, így hát tudom, hogy igenis nekem kéne a másik matracra feküdnöm, vagy legalább elfogadnom Luke ajánlatát, és neki átengedni azt. Ám valamilyen oknál fogva azon kapom magam, hogy kíváncsi vagyok, milyen lenne egy ágyban aludni ezzel a fiúval.
– Jól van, na, megosztozhatunk. – Visszafekszem, és a falhoz kucorodom, amennyire csak bírok, hogy a lehető legtávolabb legyünk egymástól. – Csak ne gyere túl közel!
– De te se! – vág vissza, mire a szememet forgatom. – És ne aggódj, nem szoktam beszélni álmomban.. habár smárolni néha igen.

242-243. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Luke Price · Violet Hayes
K_A_Hikari P>!

Ez a lány többet tud rólam szinte bárki másnál, és mégis itt van velem, még mindig; megcsókol, és hagyja, hogy ilyen közel legyek hozzá.

349. oldal

vörös_áfonya>!

[…] olyan egyszerűnek tűnik az, ami kettőjük között van, akár a lélegzés. De számomra néha még a lélegzés is nehéz.

71. oldal, 2. fejezet (Könyvmolyképző Kiadó, 2019)

Kapcsolódó szócikkek: Luke Price
ap358 P>!

– Alhatunk ülve – felelem, és kinyitom a szemem. – Vagy alhatsz hátul, a platón.
– Hű, ez aztán az úriemberhez illő ajánlat – poénkodik kis mosollyal, és a kettőnk közti feszültség szertefoszlik.
– Nem próbáltam úriemberként viselkedni – válaszolom, alig megállva a mosolygást. – És soha nem is próbálnék az lenni.
– Akkor jó, mert nem is akarnám, hogy ezzel próbálkozz. Azok a pasik, akik úriembernek adják ki magukat, mindig rohadéknak bizonyulnak.

213, oldal

Kapcsolódó szócikkek: Luke Price · Violet Hayes

A sorozat következő kötete

Véletlen sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

B. N. Toler: Lélekvesztők
Karina Halle: Veszélyes trükkök
Vi Keeland: Egomániás
Sierra Cartwright: Megláncolva