The ​Coincidence of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a véletlen (Véletlen 1.) 1289 csillagozás

Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a véletlen

Sorsszerű ​a szerelmük?
Új, igéző regény sorsról, barátságról és a szerelem gyógyító erejéről…

Kayden megtanulta, hogy egyetlen esélye a túlélésre az, ha némán tűri a szenvedést. Ha szerencséje volt, meg tudta húzni magát, és tette a dolgát, kibírta egyik napot a másik után. Ám egy este úgy tűnt, végül mégis oda a szerencséje – és az élete… míg fel nem bukkant egy Callie nevű lány, éppen időben, hogy őrangyalként megmentse.

Callie nem hisz a szerencsében. A tizenkettedik születésnapján történt szörnyűség óta nem. Miután túlélte a borzalmat, Callie eltemette magában az érzelmeit, és megfogadta, hogy soha senkinek nem árulja el, mi történt. Most, hat évvel később, még mindig küszködik ezzel a fájdalmas titokkal, ami kis híján felemészti.

Amikor a sors úgy hozza, hogy Kayden és Callie ugyanarra az egyetemre kezdenek járni, a fiú elszánja magát: megismerkedik a gyönyörű lánnyal, aki megtörte a végzetét. A csöndes és visszahúzódó Callie még mindig fél… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
344 oldal · ISBN: 9789633738986 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
344 oldal · ISBN: 9789633738993
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633738610 · Fordította: Komáromy Zsófia

2 további kiadás


Enciklopédia 22

Szereplők népszerűség szerint

Kayden Owens · Callie Lawrence · Seth · Luke Price


Kedvencelte 246

Most olvassa 37

Várólistára tette 391

Kívánságlistára tette 388

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a véletlen

Hát ezt most bedaráltam. Nagyon olvastatta magát, egyszer csak azon kaptam magamat, hogy hopp, már vége is.
A szereplők mindegyike szerethető. Callie és Kayden kapcsolatának alakulását különösen jó volt végig követni. Mindkettejüknek megvan a maga terhe, amit már évek óta cipelnek a hátukon. A szívem megszakadt attól, amin keresztül mentek, végig nagyon vártam az áttörést, hogy kicsit felengedjenek. Ezúttal nem éreztem azt, hogy feleslegesen húzza a szerző az időt. Nem volt hiábavaló hiszti, dráma. Tökéletesen jól ábrázolja szerintem azt az élethelyzetet, amiben a főszereplők vannak, hiszen néha megbotlanak, majd újból felállnak.
Mindenképp kell említést tenni a mellékszereplőkről is, hiszen Luke és Seth nagyon viccesek, illetve igazán jó barátok.

DarknessAngel >!
Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a véletlen

Jesszusom! A francba a függővégekkel, miért kell már mindenkinek ilyen kegyetlennek lennie?
Eleve úgy indultam neki a könyvnek, hogy tetszeni fog, és nem is kellett csalódnom, még túl is tett az elvárásaimon.
Callie és Kayden is rejteget sötét titkokat, amiről senkinek sem beszélnek.
A lány egyik napról a másikra furcsán kezd viselkedni, túlzott smink, bő ruhák és fiús haj mögé rejti magát.
A srác tele van hegekkel, amiről nem csak a kőkemény futball tehet.
Maga a véletlen sodorja őket egymás felé, amiből a végén, vagy valami fantasztikus, vagy valami totális katasztrófa születik.

Egyszerűen imádtam Callie és Kayden lassan, de biztosan alakuló kapcsolatát, ahogy fokozatosan felengednek egymás mellett, és menthetetlenül elvesznek egymásban. Nagyon tetszett, hogy itt nem voltak fölösleg drámázások (legalábbis én nem éreztem úgy, hogy lettek volna).
A két fontos jóbarát, Seth és Luke, is nagyon megkedveltette magát velem, és kellőképpen felhívta magára a figyelmem ahhoz, hogy az ő sorsukért is aggódjak.
Nagyon, nagyon, de nagyon akarom azt a folytatást… érdemes elolvasni.

7 hozzászólás
ZitussKa>!
Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a véletlen

Csillagos ötös.
Az egyik kedvenc könyvem, a legjobban összerakott karakterekkel. Akik még nagyon sokat fejlődnek együtt és külön is. Szívfájdító történet mégis pezseg benne egy olyan életerő és humor, ami irigylésre méltó.
Szeretem.

1 hozzászólás
Niitaa P>!
Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a véletlen

„Az élet csupa szerencse, például amikor az ember jó lapokat kap, vagy egyszerűen csak jókor van jó helyen. Egyeseknek ezüsttálcán kínálják a szerencsét, az új esélyt, a menekvést. A megmentő lehet hősies, vagy akár lehet csak a puszta véletlen, viszont vannak, akiknek egyáltalán nem jut szerencse, akik rosszkor kötnek ki rossz helyen, akiket nem mentenek meg.”

Ez a könyv… Már az első gondolatával megfogott és nem eresztett, míg a végére nem értem. Rengeteg nem mindennapi dolgot vonultat fel. Mindenből egy kicsi, de olyan kegyetlenül valóságosan vágja Jessica Sorensen az olvasó arcába… nem lehet egy legyintéssel elmenni mellette.

A karakterek közül senki sem átlagos. Mindenki cipeli magával a csomagjait. A különbség, hogy van, akinek csak egy kis poggyász van a kezében, van akinek pedig egy hatalmas bőrönd. A könyv megmutatja, hogy nem szégyen más emberek, barátok, család segítségét elfogadni ahhoz, hogy ezeket a nehéz súlyokat letegyük. S fontos, hogy gondtalanul haladjunk tovább az életünk ösvényén, hiszen csak akkor lehetünk igazán boldogok, s csak akkor tudjuk kiélvezni azokat a perceket, amik még ránk várnak.

A teljes értékelést itt olvashatjátok: http://niitaabell.blogspot.hu/2016/12/jessica-sorensen-…

16 hozzászólás
janka0416>!
Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a véletlen

Mióta regisztráltam a molyra rájöttem,hogy az olvasás tele van váratlan fordulatokkal. Kayden története nem volt titok számomra, de amikor a folyamatos visszaemlékezéseket olvastam a Callie fejezetknél és megértettem végre miről van szó, hirtelen kicsúszott a lábam alól a talaj, és bumm padlóra küldött. Szó szerint. Én ugyan megúsztam egy apró horzsolással, amit egy ragtapasz eltakar, de néhány seb mélyebb. Néhány seb esetében le kell tépnünk a tapaszt, hogy levegőt kapjon, és idővel meggyógyuljon.

13 hozzászólás
gabiica P>!
Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a véletlen

Húha. Egyáltalán nem csalódtam a történetben, pedig hatalmas elvárásokkal indultam neki. Nem egyszerűen megemészthető, hiszen olyan fiatalokról szól, akik mind sötét titkokat rejtegetnek. Mindenkinek megvan a maga baja, és ezek nem apró-cseprő problémák, amelyekkel a tinédzserek általában megküzdenek.
Itt komoly dolgokról van szó.
Nem csak a főszereplők szenvednek, hanem mindenki.
Itt van Luke, spoiler
Kayden szülei,spoiler
Aztán itt van Kayden, aki spoiler
Callie pedig… szörnyű, amin keresztül megy. Ami vele történt, az semmiképp nem normális, nem mintha a többi az lenne. spoiler
Nehéz történet ez, nehéz témákat boncolgat. Képes-e a szerelem kioldozni a láncaikat?
Nagyon szerettem Callie és Kayden kibonatkozó kapcsolatát, a kettejük között lassan felépülő bizalmat. Mert ez a bizalom és ez a szerelem az, ami talán megmentheti őket.

Evelena P>!
Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a véletlen

Hajnali kettő körül támadt egy olyan ötletem, hogy elkezdem olvasni ezt a könyvet. Elég jó ötlet volt. :) A késői órához képest észrevettem, hogy az olvasás során szinte végig dupla annyi oldalt olvastam el egy óra alatt, mint más könyveknél szoktam (körülbelül az összes eddig olvasott könyveimnél).
A legelejétől kezdve megfogott a könyv, megdöbbentett, megérintett, többször könnyeztem az olvasás közben, de a könnyek közt is faltam a sorokat, mert nagyon érdekelt, hogy mi fog történni.
Körülbelül egy éve írtam egy karcot, amiben az állt: „A túl sok véletlen is véletlen?” és gyorsan kaptam is egy választ hozzászólásban: „Nincsenek véletlenek.”
Úgy érzem ebben a történetben, ha ennyiszer és így többször összehoz két embert az élet, az nem lehet véletlen.
Megszerettem a két drága főszereplőnket, akiknek borzasztó nehéz dolgokkal kell megküzdeniük, de közben olyan jók tudnak maradni, olyan gondoskodók.
Kayden esetében már a könyv elején rájöttem, hogy mi is zajlik a háttérben, Callie történetére is gyanakodtam, de iszonyú volt az igazság.
Luke is szimpatikus lett nagyon. :)
Seth pedig az egyik kedvenc mellékszereplőm lett, nagyszerű barát, vicces, kedves, és nagyon kíváncsi lennék arra a csúcs zenékből álló lejátszási listára, amit összeállított. :)
Hú, ezen kívül Callie és Seth listája nagyon tetszett, a fejezetek elejére is írni egy-egy pontot nagyszerű ötlet volt az írónőtől.
Tetszettek az apró jelentek, kirándulások, azok a kis mozzanatok, mosolyok, amik szebbé tettek mindent.
Rengeteg érzelmet okoz az olvasása közben, hol megmosolyogtat, hol könnyeket csal az ember arcára.
A legújabb kedvencemmé lett. Emellett nagyon örülök, hogy rögtön bele tudtam kezdeni a folytatásba. Remélem hamarosan megjelenik a sorozat többi kötete is. :)

6 hozzászólás
Orsi999>!
Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a véletlen

A borító nagyon tetszik, ez volt az első dolog, ami megfogott a könyvben. Utána a fülszöveg is teljesen megfogott és itt már sejtettem, hogy nagyon fog tetszeni ez a könyv.
Lehet, hogy az alaptörténet egy kicsit sablonos, de van benne valami, ami teljesen lenyűgözött. A szereplőket imádtam, nagyon szerethetőek és bár az elején Callie bizalmatlan volt szinte mindenkivel, ezért nagyon megörültem, amikor kezdett megnyílni Kayden és Luke felé.
Callivel kapcsolatban már a legelején volt egy sejtésem, hogy mi történhetett vele, így amikor ő mesélte el már nem volt akkor sokkhatás. A közepe felé meg már azt is lehetet sejteni, hogy ki volt az a Fiú.
Külön tetszett a fejezetek előtt lévő úgymond feladatok a listáról.
A végén lévő függővég pedig kikészített, úgy hogy valószínűleg a folytatást is gyorsan el fogom olvasni.

zsiina>!
Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a véletlen

Életünk során elég egyetlen véletlen, hogy összehozzon minket, és a szívünk egy pillanatra egyszerre dobbanjon.

Néha sok(k) volt a könyv, nagyon szívfacsaró Callie és Kayden története. Csak kapkodtam ide-oda a fejem, mire megnyugodhattam volna, újra jöttek a titkok, sérelmek, amik eléggé kikészítettek. Beleéltem magam a könyvbe, szinte tehetetlennek éreztem magam az olvasás során, hogy nem tehetek semmit sem értük.
Nem fogok ódákat zengeni a könyvről, aki elolvassa márpedig aki nem tette még meg, az mihamarabb kezdjen neki!, megfogja érteni, amit nem tudok szavakba önteni. Ezt a könyvet szeretni, érteni kell, a mélységét, hogy a világban milyen rossz dolgok történhetnek, és még csak nem is tudunk róla. Ajánlom mindenkinek ezt a könyvet.
Csodálatos, gyönyörű és egy szomorú történet 2 lelkileg és testileg sérült fiatalról, akiket nehéz megpróbáltatások elé állított az élet.

Tünde1>!
Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a véletlen

Fiataloknak szóló olvasmány az újrakezdésről.Történet két sérelmeket hordozó személyről,akik egymásra találnak.
Hogy mi lesz ebből?Függővég.off

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

Sheila_7 I>!

Életünk során elég egyetlen véletlen, hogy összehozzon minket, és a szívünk egy pillanatra egyszerre dobbanjon.

132. oldal, 5. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Callie Lawrence · szív · véletlen
Sheila_7 I>!

Elképesztő, hogy az ember csupa olyasmit jegyez meg örök életre, amit a legszívesebben elfelejtene, viszont mindaz, amit kétségbeesetten meg akar őrizni, elillan, akár homokszemcse a szélben.

54. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Callie Lawrence
DarknessAngel >!

– Rólam van szó?
Ajkamba harapok, felhevül az arcom.
– Nem.
– De igen! – mondja büszkén. – Még mindezek után is el tudom érni, hogy elpirulj. Öcsém, én aztán jó vagyok!

321. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Callie Lawrence · Kayden Owens
Cheril>!

Az élet csupa szerencse, például amikor az ember jó lapokat kap, vagy egyszerűen csak jókor van jó helyen.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Callie Lawrence
anikho>!

Csak azért, mert a világ tele van rossz dolgokkal, nekem még nem kell hagynom, hogy ez elszomorítson.

196. oldal

Sheila_7 I>!

Írás közben nincs ítélkezés, se szégyen, csakis szabadság. Amint a toll a papírhoz ér, egy pillanatra szabad vagyok.

194. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Callie Lawrence · írás · pillanat · szabadság · szégyen

A sorozat következő kötete

Véletlen sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Vi Keeland: Nagy játékos
L. J. Shen: Vagány
Rachel Van Dyken: Egyetlen
Kim Holden: Bright Side
L. J. Shen: A szégyentelen
Vi Keeland: Érzéki játék
Vi Keeland: Csak szex
Helen Hoang: Amit a szív diktál
Lisa De Jong: When It Rains – Amikor esik…