The ​Coincidence of Callie & Kayden (Coincidence 1.) 34 csillagozás

Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

There ​are those who don’t get luck handed to them on a shiny platter, who end up in the wrong place at the wrong time, who don’t get saved.

Luck was not on Callie’s side the day of her twelfth birthday when everything was stolen from her. After it’s all over, she locks up her feelings and vows never to tell anyone what happened. Six years later her painful past consumes her life and most days it’s a struggle just to breathe.

For as long as Kayden can remember, suffering in silence was the only way to survive life. As long as he did what he was told, everything was okay. One night, after making a terrible mistake, it seems like his life might be over. Luck was on his side, though, when Callie coincidentally is in the right place at the right time and saves him.

Now he can’t stop thinking about the girl he saw at school, but never really knew. When he ends up at the same college as Callie, he does everything he can to try to get to know her. But Callie is… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Sphere, London, 2013
390 oldal · ISBN: 9780751552607
>!
276 oldal · ASIN: B00ANDLC6K

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Callie Lawrence · Seth


Kedvencelte 12

Most olvassa 7

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Ittimi78>!
Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden

Hm, hm, hm… Kicsit gondban vagyok.

A könyv nem lenne rossz, mert jó a stílus, és szerethetők a karakterek, hamar végig is olvastam. Sőt, valószínűleg a második részt is fogom. De sok bajom volt a logikával/pszichológiával.

Nagyon divatosak most a sérült lelkű fiatalokról szóló YA-k, és ez a könyv a csúcsok-csúcsa ebből a szempontból. Alapjában véve semmi bajom, a nehéz sorsú, vagy bántalmazott szereplőkkel, ha a könyv maga nem csak egy klisé halmaz, és hoz valami újat. Itt viszont mindenki (azaz mindenki!) sérült és bántalmazott.

spoiler

spoiler

spoiler

spoiler

spoiler

Szóval igen, mérges vagyok a könyvre, mert lehetett volna sokkal jobb is. Szerintem.
A vége miatt pedig (ami természetesen teljesen kiszámítható volt) biztos, hogy olvasni fogom a második részt is. Hogy végig e, az majd eldől, de a kíváncsiságom megmaradt. Egyenlőre.

18 hozzászólás
LittleStar>!
Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden

Kedves @zsebibaba007, köszönöm szépen a könyvet! :) Végre akadt egy kis időm, hogy megírjam az értékelést (persze zh-ra kellene tanulnom, de hát nem ráérek még? :D ). Nagyon tetszett a könyv és maradandó nyomokat hagyott bennem ez biztos. A vége azóta is birizgálja a fantáziámat, hogy hogyan tovább, remélem minél előbb lesz időm olvasni. A szereplőket megkedveltem, majdnem egytől egyig, kivétel persze a negatív szereplők, őket nyilván nem. Nagy benyomást gyakorolt rám a regény, még órákkal később is éreztem a hatását. Akkor is még a cselekményen és a szereplőkön kattogtam.
Akiknek bejön a hánytatott sorsú fiatalok téma, azoknak bátran ajánlom, meg persze akik szerették a Rubin pöttyös könyvek nagy részét, legalábbis magamból kiindulva. :) Nagyjából ugye azonos alaptémákat dolgoznak fel.
Határozottan kedvencem lett a könyv! :) Köszönöm szépen Fruzsi, még egyszer! :)

Bővebben: http://dorcosolvas.blog.com/2015/03/17/jessica-sorensen…

5 hozzászólás
csucsorka IP>!
Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden

Az tetszett ebben a legjobban, hogy bár a főszereplők nyilvánvalóan egymásba voltak zúgva, mégsem dobálóztak a „love” szóval. „Valamit érzek iránta, amit még soha nem éreztem más iránt”, „alig ismerem”, „letaglóz”, „crush”… Ez így annyival életszerűbb és intelleginsebb volt, mint a műfajtársak bugyuta megoldásai! Így a realitása miatt nem zavart az sem, hogy baromi lassan toporogtunk egy helyben – már rákerestem ebookon a 'kiss' szóra, hogy tudjam, meddig kell várni, hogy ez a két idióta összemelegedjen :D

Nekem kicsit sok volt a dráma; de ha objektív akarok lenni, azt kell mondjam, ügyesen volt vezetve, nem hasalt el apróságokon az írónő. A kötetek számát és az első rész tempóját tekintve rétestészta típusú sztorira számítok.

Kayden nem olyan srác, akibe beleszeretsz a lapokon keresztül. Olyan, akivel önmagában nem tudnék mit kezdeni, mert Callie-nek lett kitalálva. Egymásnak lettek írva – ettől lesznek ketten baromi hitelesek, a történetetet pedig ezek a -mellékszereplőket is beleértve- gondosan megalkotott karakterek teszik egésszé. Ők ketten, együtt, olyan közel kerültek hozzám, hogy megszámlálhatatlanul sokszor dobogott a torkomban a szívem, és el is tört párszor a mécses.

lilice>!
Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden

OMG!OMG! Hogy lehet így vége?! A falat akartam kaparni, de szerencsére – és még sosem örültem ennyire, hogy egy könyv – sorozat nyitódarab, és az írónő ígérete szerint februárban jön a folytatás. Huh, nagy kő leesett.
Nagyon jó volt, szörnyen tetszett. Nehéz sorsú fiatalok, és itt aztán tényleg mindkét oldalon megállja a helyét ez a nehéz sors: erőszak, agresszív apa, testi-lelki bántások, sérülések sorozata az életük. Ahogy egymásba szeretnék, az valami eszméletlen szépen van megírva, teljesen hihető, átélhető: együtt izgultam végig az egészet a főhősökkel. Ráadásul váltott nézőpontos, ami plusz jó dolog.
Ja, és kilátásban van egy 3. (spinoff-féle) rész is, amelyben valamelyik háttérszereplő kap teret. Remélem Luke lesz az :)
Óriási csillagok, és persze 5!

4 hozzászólás
Sonja>!
Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden

OMG! Hát nem ezt a befejezést vártam… vagyis nem tudom. Ezt vártam? Az események sodrában természetesen kinézett valami hasonló… de nem ez. Tutira nem halogatom soká a folytatást!
A könyv nagyon tetszett. A karakterek, ahogy kiderültek a dolgok – tudtam már, de mikor kimondják, az annyival másabb. Meg az ahogy támogatják, segítik egymást. Nagyon jól megírt történet, magábaszippant, s tisztára függővé tesz.
Szeretem azokat a történeteket, amelyeknek van valóság-alapja. Ez alatt az értem, hogy a történet nem rugaszkodik el a valóságtól, el tudom képzelni, hogy megtörténjen egy ilyen, pont így. Mert logikus a menet, a cselekedetek, a gondolatok.

becky_b>!
Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden

Rettenetesen tetszett. Bekerült a kedvenceim közé a történetével, a karaktereivel, a zenéivel, a mindenével… Ahogy az írónő felépítette, ahogy leírja mi történt, mi csinálnak, hogyan kezelik a tragédiát, pontosabban ahogy nem mondja el, de mégis tudod, aztán amikor ténylegesen ki is mondja, még jobban fáj. Vannak könyvek, amikben nagyon gyatrán és rosszul ábrázolják ezeket a szörnyűségeket és feldolgozásaikat, de itt szerintem félelmetesen jól eltalálta Sorensen. (Ismerek embereket, ugyanezekkel vagy hasonló problémákkal, szóval személyes tapasztalatból is alá tudom támasztani a hitelességét. )
Igaz, hogy a vége cliffhanger, de számomra akár befejezettnek is lehetne tekinteni. Sok kérdés van, amire természetesen várom a választ, de nem tudom… Persze nagyon várom a folytatás, de mivel szeretem a lezáratlanul-lezárt történeteket, számomra tökéletes lenne akkor is, ha nem lenne folytatása. :)

Bladri>!
Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden

Most előszőr találkozom ezzel a műfajjal de már magammal ragad. A végéről ne is beszéljünk. Javaslom a következő rész megírását külömben idegbajt fogok kapni.

Nani_Grapes>!
Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden

Nem nem nem nem…Ezt hajtogattam egy fél napon keresztül, miután elolvastam az utolsó mondatot. A tipikus „ez nem lehet a vége, vagy ha igen, akkor megyek és kiugrom a földszinti ablakon”-érzés.
Nagyon jól felépített mű, a különböző szemszögek csak még élvezhetőbbé és életszerűbbé tették a helyzetet. Egyszerűen imádtam!!


Népszerű idézetek

csucsorka IP>!

I hardly slept last night. I lay in bed, listening to Callie breathe, trying to match my own breathing to the rhythm

Cheril>!

“In the existence of our lives, there is a single coincidence that brings us together and for a moment, our hearts beat as one.”

szentesaniko>!

I may end up being one of those old ladies with a thousand cats and eating cat food straight out of the can.

Cheril>!

I feel like I need to get up and dance or something. Liven up this party.”

I motion my hand in the air. “Dance away.”

He cocks his head to the side at the round man sitting next to him, wearing a beanie and a hooded sweatshirt, and stuffing his face with peanuts. “I wonder what this guy would do if I did.”

I laugh, tucking my hands between my legs. “Probably throw those peanuts at you.”

He pulls a face and then exaggeratedly rubs his belly. “Good, I hope he does. I’m starving.”

Kapcsolódó szócikkek: Callie Lawrence · Seth
Szelén>!

The beating before that weren't too severe; slaps across the face, lashings with his belt, and sometimes he would punch us or kick us, but would hold back just enough that it hurt like hell but could be hidden.

Szelén>!

It's amazing how the things you remember forever are the things you'd rather forget and the things you desperately want to grasp onto seem to slip away like sand in the wind.

Cheril>!

Life is full of luck, like getting dealt a good hand, or simply by being in the right place at the right time. Some people get luck handed to them, a second chance, a save. It can happen heroically, or by a simple coincidence, but there are those who don’t get luck on a shiny platter, who end up in the wrong place at the wrong time, who don’t get saved.

Kapcsolódó szócikkek: Callie Lawrence

A sorozat következő kötete

Coincidence sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

L. J. Shen: Broken Knight
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Us
Colleen Hoover: Maybe Someday
Lisa De Jong: When It Rains
Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Five Feet Apart
L. J. Shen: The Devil Wears Black
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls
Vi Keeland: Sex, Not Love