Entice ​– Csábítás (Violet Eden krónikák 2.) 67 csillagozás

Jessica Shirvington: Entice – Csábítás

Violet Eden a Grigori tagja – részben angyal, részben emberi lény. Arra a sorsra született, hogy megvédelmezze az emberiséget a száműzött angyalok bosszújától.

Életbevágóan fontos, hogy Violet pontosan tudja, kiben bízhat meg, ám amikor megérkezik az erősítés a Grigoritól, hamar nyilvánvalóvá lesz számára, hogy mindenkinek van titkolnivalója. Még Lincolnnak is. Egy tényt azonban Violet már biztosan tud… hogy Phoenix hatalma, amellyel a markában tartja, egyre nagyobb veszedelmet rejt számára.

A verseny, hogy megszerezzék az egyetlen dolgot, ami akár örökre kibillentheti a hatalom ősi egyensúlyát, mindnyájukat a Jordán szent hegyei közé vezeti, és a végsőkig próbára teszi Violet képességeit. S lelepleződik a legszörnyűbb árulás.

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
464 oldal · ISBN: 9789633993620 · Fordította: Robin Edina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
464 oldal · ISBN: 9789633993637 · Fordította: Robin Edina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
464 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633993613 · Fordította: Robin Edina

1 további kiadás


Kedvencelte 5

Most olvassa 6

Várólistára tette 58

Kívánságlistára tette 53

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

deen>!
Jessica Shirvington: Entice – Csábítás

Bizalmat szavaztam a sorozatnak az első rész felemássága után is, és nem bántam meg. Violet ugyan még mindig többnyire unszimpatikus, de jött egy csomó új szereplő, Spence, Salvatore, Zoe, Rudyard és Nyla, akik viszont ellensúlyozták ezt. Lincoln ebben a részben még kiállhatatlanabb, mint volt, újra titkolózik Violet előtt, ezzel teljesen aláásva a bizalmat kettőjük között. Steph szerencsére kívülállóként jobb rálátással bír a dologra és nagyban segíti Vi-t a titok megfejtésében. Violet is szerencsére túllép az állandó nyafogáson, és végre Grigoriként cselekszik, egyre jobban uralja a hatalmát. Azt sajnáltam, hogy Phoenix keveset szerepelt, de természetesen a kulcsfontosságú jelenetekben ott volt a helye, és még mindig jó karakter. Violetről és a Grigoriról is több mindent megtudunk, így pár korábbi kérdésre megszületik a válasz. A cselekmény az Írások megszerzése körül forog, amit a száműzöttek is meg akarnak kaparintani és úgy tűnik egy lépéssel a Grigori előtt járnak. Azt sajnáltam, hogy a nyomozás helyett sokszor visszakanyarodtunk Vi-re és Lincolnra, a kevesebb több lett volna ezúttal is. A Jordániai utazás viszont sokat javított a cselekményen, kimozdította a holtpontról. A vége természetesen függővég, és biztosan el is fogom valamikor olvasni a befejezést.

MVivien>!
Jessica Shirvington: Entice – Csábítás

A borítója ennek a könyvnek is gyönyörű, csak úgy mint az előzőnek, de sajnos a történet gyengébb.
Ebben a részben megismerhetünk néhány új szereplőt, én szinte mindegyiküket megkedveltem. Lincoln is jobban negismerhettük. Violet sajnos nem változott semmit, így őt ebben a részben sem kedveltem, az egyetlen szimpatikus cselekedete az volt spoiler.Ebben a részben is nagyon szerettem Steph-et, nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogyan alakul a kapcsolata Salvatore-val. Igazából nem lepődtem meg Magda-n sem, lehetett sejteni , hogy valami rosszban sántikál. Phoenix is hozta a formáját, bár gonosz, őt mégis jobban kedvelem Lincoln-nál.
Új szereplők közül akit nagyon megszerettem az Spence volt, spoiler.
A könyv végén nagyon sajnáltam Rudyard-ot és Nyla-t.
A sorozat folytatására kíváncsi vagyok, így biztosan el fogom olvasni. Remélem a folytatásban nem kell csalódnom.

Doreen>!
Jessica Shirvington: Entice – Csábítás

Izgalmas volt ez a rész is, de Violet néha túlságosan sokat nyafogott Lincoln miatt, hogy lehet van barátnője meg hogy vajon épp mit csinál a csajjal..
A történet és a szereplők is tetszettek, kivéve Violetet.
Függővég is van, így lehet izgulni a folytatáson.

Edina_Varga>!
Jessica Shirvington: Entice – Csábítás

Kérem szépen, alakul a sorozat! Azért nem adtam több csillagot, mert ennél azért jobb könyveket is értékeltem 4 csillaggal. Pedig ez a rész már egészen érdekes volt. De nem az eddig megismert szereplők miatt. Az új szereplők hoztak magukkal egy kis színt, egy kis humort, némi fejtörést is. Violet barátnőjének Stephnek is nagyobb szerep jutott és ő is egy érdekes, értelmes, kicsit szarkasztikus figura. Phoenix jól megkavart mindent megint, de most jobban meg is lett írva. Magda szerepe számomra már az elején sejthető volt, kicsit bosszantott is az átláthatósága ennek a résznek. Jobban örültem volna egy kis döbbenetnek. Amit ugyan kaptunk is a végére, persze nem a jóból azt sem. Sajnálom a csata alakulását…
Most már kifejezetten várom a folytatást, ha lesz… Még úgy is, hogy Violet-ünk nem sokat fejlődött, sem agyi teljesítményben, sem fizikálisan. Na de nem is kell mindig szeretni a főszereplőt. :)

perpetua P>!
Jessica Shirvington: Entice – Csábítás

Még olvasás közben belefutottam egy értékelésbe, aminek hatására teljesen megvilágosodtam. Ez a könyv sokkal jobb lenne, ha nem Violet lenne a főszereplő. És tényleg! Ő zavart leginkább, pedig a történet nagyon érdekesen alakul és jobban is tetszett az első résznél. Jót tett az eseményeknek az újabb szereplők felbukkanása, Spence volt az egyik kedvencem, bizakodom, hogy később is sokat fogok vele találkozni. Az új szereplőkkel újabb képességeket is megismerhettünk, ezeket pedig mindig imádom.
A történet tényleg egyre érdekesebben alakul, a két oldal küzdelme egyre komolyabb, nő a tét. Meglepő fordulatok is tarkították az oldalakat, a szerelmi szál pedig egyre inkább bonyolódik. Érdekel a folytatás, de nagyon örülnék, ha Violet képes lenne változni. :D

LyliaBloom I>!
Jessica Shirvington: Entice – Csábítás

Érdekes volt, de kicsit talán elnagyolt. Valamint nagyon idegesített hogy ami totál nyilvánvaló 1-1 beszólásból, a szereplők persze nem jönnek rá, csak sokkal később.

ViveEe P>!
Jessica Shirvington: Entice – Csábítás

Bár nem túl erős a történet, és sokszor felidegesítem magam Violeten és Lincolnon, de leköt.
A két főszereplő próbál újra egymásra találni, de természetesen megint nekiállnak titkolózni egymás előtt, és az előző részben olyan csúnyán megrendült bizalmuk még kevésbé tud helyreállni.
Nagyon idegesítő a nyüglődésük, amikor mindketten akarják egymást. Úgy éreztem még csak esélyt sem akarnak adni kettejüknek. Na de a sors ad egy lehetőséget, ajánlom, hogy most már éljenek vele.
Becsatlakozott néhány új szereplő, akiket nagyon megkedveltem, de mégis azt érzem, hogy egyedül Steph rúg labdába az egész sztoriban. Ez a lány mindenkit lepipál, komolyan. Örülök, hogy legalább egy karakternek van agya a jó oldalon.
A másikon Onyx, akit tényleg csíptem.
Viszont így nagyon kibukik mennyire rettenetesen hülye is Violet. Komolyan kínos milyen lassan fog fel mindent. Szerencsére a végén egy kicsit javít ezen.
A fülszövegben lévő nagy árulás még csak meglepetést sem okozott, annyira egyértelmű.
Remélem befejezik a sorozatot, mert érdekel mi lesz a továbbiakban.

Paulina_Sándorné P>!
Jessica Shirvington: Entice – Csábítás

Nem mindig találtam meg azt a történetben, ami lekötött volna. A legjobban Violet és Lincoln részeit kedveltem, bár sokszor fájt értük a szívem. spoiler Spencer aranyos figura, nagyon csípem őt. Steph nagyot alkotott, ügyes egy lány. Vannak beszólásai is, ezeket nagyon bírtam. Magdán meglepődtem. Azért érdekesen alakul a történet.

Démonika>!
Jessica Shirvington: Entice – Csábítás

Az előző részt elég régen olvastam ehhez képest, így nehéz volt belerázódni, hogy ki kicsoda, és mi miért történt úgy ahogyan.

Az előzőrészért teljesen oda voltam, mert valami újnak tűnt, valami varázslatosnak.
Most a második rész elolvasása után azt kell mondjam, hogy ez is igazából egy amolyan egy kaptafára készült tucat fantasy. félreértés ne essék, azért tetszett Végig olyan erős deja vu-m volt. Aztán idővel kezdtem rájönni, hogy miért.
Olyan szinten Végzet Ereklyéi feelingje volt, hogy azt le nem tudom írni. De komolyan mintha azt olvastam volna újra némi módosításokkal. Pedig annyi szuper egyedi dolgot lehetett volna csinálni ezzel a történet szállal, de Jessica inkább megmaradt a tuti biztos receptnél, és felhasznált minden lehetséges klisét ami csak a rendelkezésére állt.
Emiatt minden csavar és rejtély roppant kiszámítható volt.
A szereplők is csak középszerű feledhető ezerszer látott példányokká lettek. Akik meg mégis rendelkeztek némi egyediséggel, vagy nagyon keveset szerepeltek, vagy meg lettek halasztva….

Nagyon ütős lehetett volna, mert egy tökéletes fantáziadús alap állt az írónő rendelkezésére, de ő inkább írt egy kissé elnagyolt, középszerű valamit, amiből már egy tucat másikat láttunk korábban….

És Phoenix!?
Körülbelül az egyetlen értelmes, jól megformált karakter, aki kicsit feldobja a könyv monotonitását erre úgy két fejezete ha volt…

EMkönyv>!
Jessica Shirvington: Entice – Csábítás

Na jó. Nem igazán tudom, hányadán állok ezzel a könyvvel…
Az első részt nem utáltam, de nem is szerettem, olyan közepes volt. Bennt találtam a könyvtárban, gondoltam, kiveszem, miért ne. És… még mindig nem tökéletes, de lényegesen jobb, mint az első. Tény, hogy sok dolog idegesít benne, mégis találok benne néhány olyan szálat, ami érdekel. Mindenesetre a fejlődést lehet érezni, adok egy esélyt, hátha kifut valahova. Most már várom, mi lehet belőle. De ez a főhősnő… Egyelőre maradok egy óvatos három csillagnál, aztán majd még átgondolom a harmadik könyv után.


Népszerű idézetek

Doreen>!

Mindnyájunkban megvan a képesség, hogy megtaláljuk magunkban az akaraterőt, és véghez vigyük a küldetésünket. Még ha a ránk váró feladat rémülettel tölti is el a lelkünket.

453. oldal

Doreen>!

[…] mert a győzni akarás az egyetlen emberi érzelem, amely mélyebben él a bizalmatlanságnál is.

417. oldal

tinush04>!

És te egyenesen besétáltál a csapdájába!
Fel akartam pofozni magam.

tinush04>!

Késésben voltam, és úgy néztem ki, mint az ördög öreganyja.


A sorozat következő kötete

Violet Eden krónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Wendy Higgins: Angyali gonosz
Alexandra Adornetto: Lázadó
Richelle Mead: A halál csókja
Joss Stirling: Summer
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai
Richelle Mead: Vérvonalak
Imre Viktória Anna: Kísértés Rt.
Vanessa Len: Only a Monster – Csak egy szörnyeteg
Tracy Wolff: Sóvárgás
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna