Embrace ​– Elhívás (Violet Eden krónikák 1.) 176 csillagozás

Jessica Shirvington: Embrace – Elhívás

Violet nem vágyik másra, csak hogy Lincolnnal lehessen. De a fiú olyan súlyos titkot rejteget, amely bármikor szétszakíthatja őket. És persze ott van Phoenix is. A lenyűgöző és kifürkészhetetlen srác, aki azonban mindig a lány mellett áll.

A világosság és a sötétség örök küzdelmének csapdájában vergődve – ahol az angyalok bosszúra szomjaznak, és az emberek hősként harcolnak – Violetnek el kell döntenie, mekkora áldozatot hajlandó hozni. És kiben bízhat…

A rossz döntés nem csupán az életébe kerülhet, hanem a végzetébe is.

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
392 oldal · ISBN: 9789633739143 · Fordította: Robin Edina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
392 oldal · ISBN: 9789633739150 · Fordította: Robin Edina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
388 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633739136 · Fordította: Robin Edina

1 további kiadás


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Phoenix · Violet Eden · Lincoln Wood


Kedvencelte 19

Most olvassa 11

Várólistára tette 172

Kívánságlistára tette 146

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

deen>!
Jessica Shirvington: Embrace – Elhívás

Sokáig halogattam ezt a könyvet, mert a százalékos értékelése elriasztott. Rosszra számítottam, valószínűleg ezért csalódtam kellemesen. Sajnos a szereplők hagytak maguk után kívánni valót, Violet egy butuska kamasz, akit pont azért mert nagyon fiatal, jobban lesújt, hogy szíve választottja eltitkolt előle dolgokat, mint az, hogy teljesen felfordult az élete. Bár ez talán érthető is, a szívfájdalom kezelhető probléma, ami a megváltozott életét illeti, azt nem ő választotta. Lincoln pedig szintén nem volt túlzottan szimpatikus. Nem tetszett, hogy amikor neki úgy volt jó, fölényeskedő volt és lekezelő. Kifejezetten kegyetlennek tartottam, spoiler. Nem elég, hogy Vi tudja, hülyeséget csinált, tudja meg mindenki, és forgassák csak benne a kést. Violet pedig lehetett volna kicsit gyanakvóbb, akkor talán gyorsabban ment volna a puzzle összerakása. Komolyan még Phoenix volt a legszimpatikusabb karakter, de csak azért mert ő az volt, ami, nem is próbált meg másként viselkedni. Összefoglalva, a szereplők a gyenge pontja a könyvnek, amin ha túllépünk, egész izgalmas és érdekes világot látunk. Nagyon tetszett például a képességek leírása, ahogyan érzékelik a világot és egymást. A cselekmény kicsit döcögősen indult, és csak remélni tudtam, hogy Violetnek Lincolnon kívül más is megfordul majd a fejében, mert ez egy idő után nagyon unalmassá vált. Szerencsére ugyan lassan, de biztosan és gördülékenyen haladtunk a történetben és a végére jött egy kis izgalom is, ami átbillentette nálam a könyvet az érdekel a folytatás kategóriába. Voltak hibái a történetnek, de azért felcsillant a remény egy jobb folytatásra. Kíváncsian várom.

MVivien>!
Jessica Shirvington: Embrace – Elhívás

Ebben a könyvben a csodaszép borító fogott meg.
Imádom az angyalos könyveket, de sajnos már elég rég olvastam ilyet. Amikor kiderült hogy ez a könyv is angyalokról szól biztos voltam benne, hogy szeretni fogom.
A történet végig nagyon tetszett, volt benne romantika és akció is. A kedvenceim ebben a történetben Linc és Phoenix voltak. Nagyon szerettem Steph-et is.
A főshősnő Vi-t nagyon nem szerettem. Kiakasztott, egy éretlen csitri miatta vontam le egy csillagot. Remélem a folytatásokban kicsit érettebben fog viselkedni.
A főhősnő viselkedésé ellenére nagyon szerettem ezt a történetet, és a hibái ellenére szerintem nagyon alul van értékelve.
Alig várom hogy folytathassam a történetet.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Jessica Shirvington: Embrace – Elhívás

Violet Eden krónikák 1

Vegyes érzéseket keltett a könyv, de azért nem volt rossz, végül is tetszett. A borítója meg csodaszép, de ez eléggé általános a KMK-nál.
A női főszereplő gondolkodásával nem tudtam azonosulni, szerintem egy buta tyúk volt. Olyan dolgokért harafudott Lincolnra, amiről nem tehetett, mivel mindent titkolnia kellett a lány 17. születésnapján. Aztán meg megbízott az egyik esküdt ellenségben, méghozzá fenntartások nélkül, pedig alig ismerte. Na mindegy.
Lincol volt a kedvenc szereplőm és lehet ez így is marad, legalábbis a 3 meglévő rész elolvasásánál.
Végül csak helyes döntést kellett hoznia és kitisztultak a dolgok, de sok veszteség árán.
Remélem fejlődni fog a csajszi a következő részekben. Igaz kaszálták 3 rész után a sorozatot, lehet nem véletlen.

perpetua P>!
Jessica Shirvington: Embrace – Elhívás

A HWM magazinban láttam egy remek értékelést a sorozatról és nagyon megmaradt bennem, hogy szeretném olvasni ezt a könyvet. Hatalmas meglepetésemre pár hónap múlva kiderült, hogy magyarul is megjelenik és még a borítót is megtartották, így azonnal megvettem. :) Kicsit mégis később kezdtem elolvasni, mert megijesztettek a százalékok. :(Utólag nem is értem, hogy miért alacsony, mert szerintem jobb annál ez a kötet. :)
Azért mégis a negatívumokkal kezdeném. Violet lehetett volna egy kicsit izgalmasabb hősnő. A története a képességei izgalmas folytatást ígérnek, de most nem tudtam teljesen egyetérteni a döntéseivel. 17 évesen nem felnőtt, nem feltétlenül tud ésszerű döntéseket hozni, de a duzzogása Lincoln felé, szerintem teljesen fölösleges volt, vagy ha nem is fölösleges, az ok nem volt „helyes”. Ezen kívül, ha kell össze tudta magát szedni, bátran belevágta magát a kihívásokba, ott már nem volt gond, csakis ez a fölösleges duzzogás…
Legjobban az érzések, az érzelmek leírását szerettem. A szereplők származásuk miatt fokozottan érzékelnek mindent és ezek nagyon szépen megjelentek előttünk. A két srác is a szívemhez nőtt, Phoenix titokzatossága lekötötte a gondolataimat, szerencsére már ebben a részben lelepleződik az igazság, de hogy ez miként befolyásolja a jövőt az még nagyon érdekes lehet. Lincoln a biztos pont Violet életében és jók voltak a pillanatok, amikor ő is megszegi a szabályokat, mert nem tud parancsolni az érzelmeinek. Az ő akadályaik is elég komolyak, kíváncsi vagyok, hogy milyen megoldást lehet találni, ha az ő boldogságuk felé haladunk később.
Tetszett ez az angyalos világ, engem meggyőzött, sok-sok titok maradt leleplezetlenül. Violet kiléte és képességei még sok meglepetést tartogatnak. Azt kell mondjam, hogy jó volt ez a könyv. :)

Edina_Varga>!
Jessica Shirvington: Embrace – Elhívás

Nem tudott megfogni a könyv. Kidolgozatlannak tűnik, leginkább a cselekmények szempontjából. Tulajdonképpen azonkívül, hogy kiderült ki is Violet és képbe került Phoenix semmi érdekes nem történt. Unalmas és lapos volt végig, még az „izgalmasnak” mondható részek is. Bár ez már lehet, hogy a szereplők miatt inkább. Violettől kiver a víz. Rettentő buta libának lett a karaktere kialakítva. Csak nyafog, jajgat végig. Ahelyett, hogy észre venné mi folyik előtte, körülötte. Lincoln sem ragadott meg. A külsejét leszámítva, belül ő sem egy igazi észlény. Sajnálom, hogy így el lett rontva egy érdekes történet. Függővégű, de nem esek hanyatt a folytatásért…

Tímea_Kocsis_2>!
Jessica Shirvington: Embrace – Elhívás

Érdekes alapfelvetés rengeteg nyűglődéssel. Egy sorozat indító kötete, leteszi az alapokat, indítja az eseményeket. Középpontban az angyalok és az egyensúly. Violet szeretne átlagos lenni, de ez semmilyen szinten nem jön össze neki. Faramuci szerelmi háromszög, ilyen-olyan okból egyik fiú sem tűnik reális esélyesnek.

PKatica>!
Jessica Shirvington: Embrace – Elhívás

Hát igen, nem biztos, hogy Phoenixet kellett volna megkedvelnem. De így… igen, ő lett a kedvencem. Még ezek után is. Lincoln… hát, nem szerettem. Nem volt szimpatikus, és mivel én alapból is Phoenixnek szurkoltam, ő csak útban volt. Egyrészt. Másrészt, nem tetszett a stílusa sem, és úgy alapból sem, amit csinált. Violettel nem volt bajom, viszont nem is lett kedvenc. Sok döntésével nem értettem egyet, dehát… az mindegy. A történetről még annyit, hogy egy nagyon érdekes világot ismertem meg, és mindenképpen folytatni fogom.

KönyvMoly_1989>!
Jessica Shirvington: Embrace – Elhívás

Hm, hm… Nem volt olyan rossz, de sajnos nem az a „letehetetlen” kategória… :/
Az első fele egy tini szerelmes regényre hajazott, a második felében volt ugyan némi „akció”, de én többet vártam. Sokkal többet ki lehetett volna hozni az egyébként jó alapsztoriból.
A szereplők egyébként tetszettek, szimpatikusak voltak, jól karakterizáltak, ezen a téren nincs okom panaszra… Csak épp elég sekélyesre sikerült maga a történet. :(

LyliaBloom I>!
Jessica Shirvington: Embrace – Elhívás

Amellett, hogy érdekes az alapötlet ezzel az angyalszülős, bukott angyalos sztorival, nagyon erősen megvannak benne a „tipikus” elemek, amik miatt sablonos lesz az egész. Tetszik maga a sztori, mégis szinte minden 5. oldalon felsóhajt az ember, hogy „igen, ezt már olvastam ezerszer” vagy „igen, erre totál számítani lehetett”. Mégis érdekes, mert csak kíváncsi vagyok mi sül ki az egészből :)

Paulina_Sándorné P>!
Jessica Shirvington: Embrace – Elhívás

Nem volt rossz történet, kedvelem az angyalokat. Violet azért egy csöppet idegesítően viselkedett. Jó volt benne valamennyi „varázslat” is Phoenix-nek köszönhetően, de azért nem lehet mindent arra fogni. Nekem Lincoln szimpatikusabb, mint Phoenix. spoiler Nem semmi, hogy ki Phoenix anyja, spoiler. Várható még nagy csata, gondolom.


Népszerű idézetek

zsiina>!

Néha akadnak dolgok az ember életében, amelyekről túlságosan nehéz beszélni.

zsiina>!

Ha már tudod, mit akarsz, felerészben azt jelenti, hogy azt is tudod, miről kell lemondanod azért, hogy megszerezd.
SIDNEY HOWARD

Doreen>!

Ne feledjétek, minden szenvedély alapja a szerelem vagy a gyűlölet. De vigyázat! Sosem tudhatjuk, hogy boldogsággal vagy szomorúsággal ér-e véget.

268. oldal

VNoémi>!

– Lehet, hogy nem angyal, de lehozza neked a csillagokat is.

347. oldal

catilde>!

Tudod jól, hogy amikor utállak, csak azért van, mert olyan szenvedéllyel szeretlek, amely kizökkenti helyéről a lelkemet.
Julie De Lespinasse

335. oldal

VNoémi>!

Néha mindannyiunknak hinnünk kell abban, hogy még a káosznak is van célja.

380. oldal

zsiina>!

Ha valóban a semmi vár ránk, cselekedjünk valami igazságtalant; harcoljunk a sorsunk ellen, még akkor is, ha nincs remény.

VNoémi>!

– Hitted volna, hogy mi ketten ennyire összeillünk?

70. oldal

Doreen>!

Tartsd nyitva a szemed, de ne higgy el mindent, amit mutatnak neked! A képzelet az ő fegyverük, a szabad akarat a miénk.

24. oldal


A sorozat következő kötete

Violet Eden krónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Wendy Higgins: Angyali gonosz
Alexandra Adornetto: Lázadó
Richelle Mead: A halál csókja
Joss Stirling: Summer
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai
Richelle Mead: Vérvonalak
Imre Viktória Anna: Kísértés Rt.
Vanessa Len: Only a Monster – Csak egy szörnyeteg
Tracy Wolff: Sóvárgás
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna