Emblaze ​– Lángolás (Violet Eden krónikák 3.) 54 csillagozás

Jessica Shirvington: Emblaze – Lángolás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Violet Eden ismét nehéz helyzetbe kerül. Ellenségei is erősebbek. Mégsem tudhatja senki, mennyire szenved…

Amikor az ember egy vulkán szélébe kapaszkodva lóg ég és föld között, mégis hogyan hozhatná meg élete legfontosabb döntését? Violet Eden számára egyre nehezebb feladat elválasztani a helyes utat a helytelentől. Csak mert a Grigori félig angyali harcosa, még nincs mindig igaza. Hiszen mi lehet helyes abban, ha választania kell a legjobb barátja élete és az emberiség megmentése között? Mi van akkor, ha a száműzött angyalok legsötétebbike, Phoenix mégsem olyan elvetemült, mint Violet mostanáig gondolta?
Mindkét oldal – angyalok és száműzöttek – elkeseredetten küzd, hogy megfejtse az ősi Írást, aminek segítségével bárki visszahozható az alvilágból, ahová örök időkre zárták. A középpontban pedig ismét Violet áll. Csupán egy esélye van, hogy meghozza a helyes döntést…

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
464 oldal · ISBN: 9789633996706 · Fordította: Robin Edina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
464 oldal · ISBN: 9789633996713 · Fordította: Robin Edina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
464 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633996690 · Fordította: Robin Edina

1 további kiadás


Kedvencelte 6

Most olvassa 5

Várólistára tette 42

Kívánságlistára tette 35

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

deen>!
Jessica Shirvington: Emblaze – Lángolás

Mindig azt érzem ezzel a sorozattal kapcsolatban, hogy szuper ötcsillagos lenne, ha nem Violet lenne a főszereplő. Mert a cselekmény egyre jobb lesz, egyre izgalmasabb, feszültebb, de még mindig nem az igazi. Lincoln viselkedése szerintem elég bosszantó. Az elején már örültem, hogy végre nem állandóan Violet Linc utáni sóvárgásával lesz tele a könyv, de nem sokáig örülhettem. Mert most már fizikai fájdalommal jár Vi-nek Lincoln hiánya és közelsége is, és bizony öt oldalanként le is írja, az írónő, hogy el ne felejtsük. Ráadásul nekem főleg az a bajom, hogy a két szereplő között szerintem abszolút nem működik a kémia. Hatalmas szikla gurult le a vállamról, mikor Lincoln végre megnyílt egy kicsit, így szerethetőbbé vált. A cselekmény az Írások körül szerveződik, Phoenix eltökélte, hogy megszerzi és használni is akarja a tartalmát. Ehhez viszont meg kell szereznie. A Grigorik mindent megtesznek, hogy megakadályozzák Phoenixet tervei kivitelezésében, de Phoenix továbbra is agyafúrt és igen motivált, tudja mi Violet gyenge pontja és természetesen ki is használja. Végre egy kicsit az ő fejébe is beleláthatunk, hiszen, sajnos csak egy fejezet erejéig, de az ő szemszögéből olvashatjuk a történéseket. Továbbra is, hiába ő a rosszfiú, neki szurkolok. Ez nagyon sokat elárul arról, mennyire nem szimpatikus a főszereplő páros. Steph, Onyx, Dapper és Spence megint nagyon sokat lendített a cselekményen, azt viszont sajnáltam, hogy Salvatore és Zoe alig szerepelt. Ugyanakkor megjelent az Akadémia második embere, Josephine, aki Vi-t akarja tesztelni és a módszerei nem éppen kifinomultak. A csapat ezúttal Szantorinire ruccan ki, ahol eldőlhet minden. Violetnek pedig ismét döntenie kell, mi a fontos. A könyv vége ezúttal igen érdekes függővéggel zárul, ami eléggé felkeltette az érdeklődésemet és valahogy az az érzésem, tartogat még ez a sorozat meglepetéseket. Kérdés, hogy mikor fogják folytatni a magyar kiadást.

Szami81>!
Jessica Shirvington: Emblaze – Lángolás

Nem tudom megállni, hogy rá ne mutassak a sorozat egy-két logikai bukfencére.

Az első részben Phoenix még simán tudott teleportálni, sőt másokat is el tudott vinnni magával (Violetet, Griffint). Most pedig van egy rész, ahol Violet döbbenten kérdezi, hogy jutott föl a szálloda tetején lévő erkélyére. Gondoltam talán csak elfelejtette, mert valljuk be, nem ő a legélesebb kés a fiókban. De aztán Phoenix azt feleli: a tetőkön ugrálva. Hmmm…???

A második részben Violet olyan Da Vinci kódba illő rejtélyt fejtett meg 2 perc alatt, amit a többszáz éves bölcsek sem tudtak, bár a sorozat 99%-ában még azt se érti szerencsétlen, amit a szájába rágnak.

Volt olyan rész is, ahol Violet az ajtó mögött lapulva kihallgatja Magda és Lincoln beszélgetését, és ezt nem veszik észre, holott tízoldalanként a szánkba rágja a könyv, hogy a társak megérzik egymás közelségét.

Mindezektől függetlenül kíváncsi vagyok a végére, és kimondottan élvezem az olvasást. Csak kötekszem. Szokás szerint. :)

perpetua P>!
Jessica Shirvington: Emblaze – Lángolás

A történet most is érdekesebb volt, bár a könyv hosszához képest nem volt túl hatalmas előrelépés a második rész óta. Kínlódunk, kínlódunk, de tulajdonképpen ugyanott tartunk, na jó, talán rosszabb lett a helyzet. Azért mégis kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a nagy megoldás ebben az egyre kilátástalanabb helyzetben.
Ami legjobban zavart most, az Violet és Lincoln kapcsolata. Szerintem nem láttam még két ennyire szenvedő embert. Ez az állandó sóvárgás már idegesített. Legalább, ha az indokuk érthetőbb lenne, talán én is jobban tolerálom, de egy nagy marhaság az egész. Ok nélkül kínozzák magukat, meg kellene élni a boldogságot.
Violet mintha fejlődne…. na nem személyiségileg, abban az ég világon semmi változás nincs, de legalább lelkesen edz, hogy napról napra keményebb harcos legyen. :D
Legnagyobb pozitívum Spence volt. Nagyon örülök, hogy állandóbb szereplő lett. És felbukkant egy olyan szereplő is, akinél azért tényleg kíváncsi vagyok, hogy mit okoz a jelenléte a későbbiekben.

Paulina_Sándorné P>!
Jessica Shirvington: Emblaze – Lángolás

Bajban vagyok ezzel a történettel. Vannak benne részek, szereplők, akiket imádok. Maga a történet is jó, mégis van valami, ami miatt mégsem vagyok teljesen elégedett. A gond az, hogy nem is igazán tudom ezt megmagyarázni. Imádom Violet és Lincoln kettősét, ahogy hatnak egymásra, ahogy zajlik közöttük a kémia. Steph egy zseni. Violet apja fura a számomra. Eddig nem igazán foglalkozott a lányával, most meg valamiért elkezdi. spoiler Nem semmi, ami Szantorinin történt.

Edina_Varga>!
Jessica Shirvington: Emblaze – Lángolás

Valamiért az első két része nem nyert meg, mikor olvastam őket. Most, hónapokkal utánuk a harmadik teljesen megnyert. Illetve mégsem. Egy valami sajnos nem változott se a könyvben, sem az én érzéseimben. Violet. Ő katasztrófális. Egy összeszedettebb, komolyabb főszereplővel ötcsillagos lehetne….
A cselekmény azonban sokkal jobb és kidolgozottabb lett. Érdemes volt elolvasni, bár most meg várhatom a folytatást. :)

ViveEe P>!
Jessica Shirvington: Emblaze – Lángolás

Annyira szuperjó sorozat lenne ez, ha nem lenne ez a nyüglődés a szerelmi szálban. Komolyan kiidegel most már. Ráadásul most magához képest Violet volt számomra a normálisabb fél. Lincoln komolyan kiakaszt. Nem érdemli meg a csajt. Eddig is Phoenix felé húzott a szívem, de az után, hogy egy röpke fejezet erejéig a fejében lehettem, méginkább akarom, hogy békére és boldogságra leljen. Az volt a legjobb fejezet a könyvben. Hiába.. első szerelmemre Cole-ra emlékeztet a Bűbájosból.
És a történet is nagyon bejött, izgalmas volt, Steph még mindig a legokosabb az egészben, imádom a karakterét.
A vége pedig most tényleg nagy csattanóval zárult.
Most méginkább remélem, hogy megjelenik a maradék két rész. keménytáblásan is

ieszti>!
Jessica Shirvington: Emblaze – Lángolás

Hm, az előző részhez képest ez a könyv jobban tetszett. Végre van cselekmény, és nem csak nyűglődés. Az pedig sajna az én bajom, hogy nekem Phoenix jobban bejön, mint Lincoln… Már csak azt nem tudom, hogy lesz-e folytatása a könyvnek, (én úgy álltam neki, hogy 3 részes) mert elég sok nyitott pont maradt a végén.
Összességében azt mondanám, egynek elmegy. pozitívuma, hogy olvasmányos sorozat, aki szereti a fantasztikus YAkat azoknak ajánlom.

Csirik_Adrienn>!
Jessica Shirvington: Emblaze – Lángolás

Ennyi fordulatra nem számítottam. :O
Phoenix továbbra is kedvenc, függetlenül attól, hogy ő a „rossz fiú”.
Dapper és Onyx is kedvesek lettek számomra. Habár Dapper kilétét továbbra is homály fedi. Kíváncsi leszek, hogy a következő részben megtudunk e többet róla.
Vi anyjának visszatérte fog még bonyodalmakat okozni, de ugye erre is csak a következő részben derül fény.
Csupa csupa kérdőjel. B)

pattie23>!
Jessica Shirvington: Emblaze – Lángolás

Imádtam, csak egy gond volt vele, hogy a végén lett még izgalmasabb.
Szóval remélem lesz 4. része, mert nem szeretem a befejezetlen szállakat.
Pont a végén lett ezeregy kérdésem…pl
– Mit tervez Lilith?
– Mit reagál Violet apja?
– Mi lesz Violett anyukájával?
– Mi lesz Lincolnnal és Violettel?
– Mi lesz Phonexel?….és még sorolhatnám.

EMkönyv>!
Jessica Shirvington: Emblaze – Lángolás

Ez egyre jobb! Még sokkal több csillagot kapna, ha nem Violet lenne a főhősnő, és nem szenvedne annyit. Phoenix karaktere egyre érdekesebb, remélem, kezdenek vele valamit. A történet is kezd kidolgozottabbá, fordulatosabbá válni. Egész jó ez, de azért lehetne jobb is.


Népszerű idézetek

Szami81>!

– Néha nem tudod, milyen fontos, amid van, amíg el nem veszíted.

Szami81>!

– Ha bármit látsz, ami arra enged következtetni, hogy csapdáról vagy cselszövésről van szó, akkor hívj minket. Ha bármilyen oknál fogva nem tudsz közvetlenül hozzánk szólni, de szükséged van ránk, mondd ki a „cseresznye” szót.
– Magasságos ég! – szörnyülködött Dapper, visszhangozva a saját gondolataimat. – Mennyire szeretitek túlbonyolítani a dolgokat! Csak adjátok oda neki azt a vacakot, a vérfagyasztó sikolyai úgyis elárulják, ha szüksége van rátok.

Beatrix_Csiszár>!

-Bocs, hogy olyan görény voltam mostanában.
-Nincs gáz. Csaj vagy, értem én – válaszolta nevetve.

_Katie_ P>!

A tettre kész embernek sorsa utat mutat,
a vonakodót magával ragadja.

SENECA

tinush04>!

Igen, én már csak ilyen vagyok, meglátom a dolgok jó oldalát

Chillingó>!

– Ha minden időmet arra fordítanám, hogy féljek attól, amitől kellene, akkor sohasem hagynám abba a sikítást.

255. oldal

>!

Mindig is érezte őket. Még az illatukat is. Mindig virágok aromáját árasztották, de öt
csak a liliom illata lengte körül.

>!

Mindig ezt tette velem a művészet; majdnem megállította az időt.


Hasonló könyvek címkék alapján

Wendy Higgins: Angyali gonosz
Alexandra Adornetto: Lázadó
Richelle Mead: A halál csókja
Joss Stirling: Summer
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai
Richelle Mead: Vérvonalak
Imre Viktória Anna: Kísértés Rt.
Vanessa Len: Only a Monster – Csak egy szörnyeteg
Tracy Wolff: Sóvárgás
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna