Emblaze ​– Lángolás (Violet Eden krónikák 3.) 26 csillagozás

Jessica Shirvington: Emblaze – Lángolás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Violet Eden ismét nehéz helyzetbe kerül. Ellenségei is erősebbek. Mégsem tudhatja senki, mennyire szenved…

Amikor az ember egy vulkán szélébe kapaszkodva lóg ég és föld között, mégis hogyan hozhatná meg élete legfontosabb döntését? Violet Eden számára egyre nehezebb feladat elválasztani a helyes utat a helytelentől. Csak mert a Grigori félig angyali harcosa, még nincs mindig igaza. Hiszen mi lehet helyes abban, ha választania kell a legjobb barátja élete és az emberiség megmentése között? Mi van akkor, ha a száműzött angyalok legsötétebbike, Phoenix mégsem olyan elvetemült, mint Violet mostanáig gondolta?
Mindkét oldal – angyalok és száműzöttek – elkeseredetten küzd, hogy megfejtse az ősi Írást, aminek segítségével bárki visszahozható az alvilágból, ahová örök időkre zárták. A középpontban pedig ismét Violet áll. Csupán egy esélye van, hogy meghozza a helyes döntést…

Eredeti mű: Jessica Shirvington: Emblaze

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633996683 · Fordította: Robin Edina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
464 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633996690 · Fordította: Robin Edina

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 26

Kívánságlistára tette 38

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
deen
Jessica Shirvington: Emblaze – Lángolás

Mindig azt érzem ezzel a sorozattal kapcsolatban, hogy szuper ötcsillagos lenne, ha nem Violet lenne a főszereplő. Mert a cselekmény egyre jobb lesz, egyre izgalmasabb, feszültebb, de még mindig nem az igazi. Lincoln viselkedése szerintem elég bosszantó. Az elején már örültem, hogy végre nem állandóan Violet Linc utáni sóvárgásával lesz tele a könyv, de nem sokáig örülhettem. Mert most már fizikai fájdalommal jár Vi-nek Lincoln hiánya és közelsége is, és bizony öt oldalanként le is írja, az írónő, hogy el ne felejtsük. Ráadásul nekem főleg az a bajom, hogy a két szereplő között szerintem abszolút nem működik a kémia. Hatalmas szikla gurult le a vállamról, mikor Lincoln végre megnyílt egy kicsit, így szerethetőbbé vált. A cselekmény az Írások körül szerveződik, Phoenix eltökélte, hogy megszerzi és használni is akarja a tartalmát. Ehhez viszont meg kell szereznie. A Grigorik mindent megtesznek, hogy megakadályozzák Phoenixet tervei kivitelezésében, de Phoenix továbbra is agyafúrt és igen motivált, tudja mi Violet gyenge pontja és természetesen ki is használja. Végre egy kicsit az ő fejébe is beleláthatunk, hiszen, sajnos csak egy fejezet erejéig, de az ő szemszögéből olvashatjuk a történéseket. Továbbra is, hiába ő a rosszfiú, neki szurkolok. Ez nagyon sokat elárul arról, mennyire nem szimpatikus a főszereplő páros. Steph, Onyx, Dapper és Spence megint nagyon sokat lendített a cselekményen, azt viszont sajnáltam, hogy Salvatore és Zoe alig szerepelt. Ugyanakkor megjelent az Akadémia második embere, Josephine, aki Vi-t akarja tesztelni és a módszerei nem éppen kifinomultak. A csapat ezúttal Szantorinire ruccan ki, ahol eldőlhet minden. Violetnek pedig ismét döntenie kell, mi a fontos. A könyv vége ezúttal igen érdekes függővéggel zárul, ami eléggé felkeltette az érdeklődésemet és valahogy az az érzésem, tartogat még ez a sorozat meglepetéseket. Kérdés, hogy mikor fogják folytatni a magyar kiadást.

>!
Szami81
Jessica Shirvington: Emblaze – Lángolás

Nem tudom megállni, hogy rá ne mutassak a sorozat egy-két logikai bukfencére.

Az első részben Phoenix még simán tudott teleportálni, sőt másokat is el tudott vinnni magával (Violetet, Griffint). Most pedig van egy rész, ahol Violet döbbenten kérdezi, hogy jutott föl a szálloda tetején lévő erkélyére. Gondoltam talán csak elfelejtette, mert valljuk be, nem ő a legélesebb kés a fiókban. De aztán Phoenix azt feleli: a tetőkön ugrálva. Hmmm…???

A második részben Violet olyan Da Vinci kódba illő rejtélyt fejtett meg 2 perc alatt, amit a többszáz éves bölcsek sem tudtak, bár a sorozat 99%-ában még azt se érti szerencsétlen, amit a szájába rágnak.

Volt olyan rész is, ahol Violet az ajtó mögött lapulva kihallgatja Magda és Lincoln beszélgetését, és ezt nem veszik észre, holott tízoldalanként a szánkba rágja a könyv, hogy a társak megérzik egymás közelségét.

Mindezektől függetlenül kíváncsi vagyok a végére, és kimondottan élvezem az olvasást. Csak kötekszem. Szokás szerint. :)

>!
Edina_Varga
Jessica Shirvington: Emblaze – Lángolás

Valamiért az első két része nem nyert meg, mikor olvastam őket. Most, hónapokkal utánuk a harmadik teljesen megnyert. Illetve mégsem. Egy valami sajnos nem változott se a könyvben, sem az én érzéseimben. Violet. Ő katasztrófális. Egy összeszedettebb, komolyabb főszereplővel ötcsillagos lehetne….
A cselekmény azonban sokkal jobb és kidolgozottabb lett. Érdemes volt elolvasni, bár most meg várhatom a folytatást. :)

>!
ieszti
Jessica Shirvington: Emblaze – Lángolás

Hm, az előző részhez képest ez a könyv jobban tetszett. Végre van cselekmény, és nem csak nyűglődés. Az pedig sajna az én bajom, hogy nekem Phoenix jobban bejön, mint Lincoln… Már csak azt nem tudom, hogy lesz-e folytatása a könyvnek, (én úgy álltam neki, hogy 3 részes) mert elég sok nyitott pont maradt a végén.
Összességében azt mondanám, egynek elmegy. pozitívuma, hogy olvasmányos sorozat, aki szereti a fantasztikus YAkat azoknak ajánlom.

>!
EMkönyv
Jessica Shirvington: Emblaze – Lángolás

Ez egyre jobb! Még sokkal több csillagot kapna, ha nem Violet lenne a főhősnő, és nem szenvedne annyit. Phoenix karaktere egyre érdekesebb, remélem, kezdenek vele valamit. A történet is kezd kidolgozottabbá, fordulatosabbá válni. Egész jó ez, de azért lehetne jobb is.

>!
pattie23
Jessica Shirvington: Emblaze – Lángolás

Imádtam, csak egy gond volt vele, hogy a végén lett még izgalmasabb.
Szóval remélem lesz 4. része, mert nem szeretem a befejezetlen szállakat.
Pont a végén lett ezeregy kérdésem…pl
– Mit tervez Lilith?
– Mit reagál Violet apja?
– Mi lesz Violett anyukájával?
– Mi lesz Lincolnnal és Violettel?
– Mi lesz Phonexel?….és még sorolhatnám.

>!
dynamail
Jessica Shirvington: Emblaze – Lángolás

Sokkal jobb volt, mint az előző részek…:-) Rendesen felépített, sejtelmes, érzelmes… Ezek az ízek a szájukban zavarbahozok. Phoenix sem egyszerű eset, sokszor már kiszámítható volt, de azért tudott meglepetéseket okozni. Lincoln pedig a férfi végre ebben a könyvben.. De én azt hittem, hogy vége és nem… Ennek viszont nem örültem, ezért a levonás. Evelyn megjelenése mindenképp meglepetés, amiből még tényleg kijön még egy könyv legalább:-)

>!
phoenix1987
Jessica Shirvington: Emblaze – Lángolás

Nem nem és nem! Szörnyen dühös vagyok-leginkább saját magamra, hogy nem néztem meg, NEM trilógia! Számtalan-gyakorlatilag az összes szál függőben, és egy olyan ütős cliffhanger, amitől a falnak futok!
Viszont maga a történet sajnos feledhető kategória-főleg az én olvasási mennyiségemmel, mire megjelenik a következő rész, ezeket már elfelejtem. Úgyhogy valószínűleg be sem fogok próbálkozni velük. Bár soha ne mondd, hogy soha!

>!
Blaskó_Adrienn
Jessica Shirvington: Emblaze – Lángolás

Imádom! Nem tudom mikor fordítják le a következő részt de aki tudja jeleze vagy nagyon hamar megtanulok angolul olvasni. Mindenki olvasa el aki szereti a fantasyt. Egy életre szóló élmény!

>!
szal_ka_H70
Jessica Shirvington: Emblaze – Lángolás

Végre alakul valami cselekményféleség, de basszus… Ez a sorozat… nem is tudom. Mintha valaki elcseszte volna a szerelmi bájitalokat és két olyan emberrel itatta volna meg, akik nagyon nem illenek össze. Egyenesen undorodom Violet és Lincoln „kapcsolatától”. Komolyan, hányni tudnék tőlük. Phoenix és Violet között legalább működik valamiféle vonzás, de Lincoln…. Nem tudom, hogy V vagy L az unszimpatikusabb. Phoenixet imádom. :D


Népszerű idézetek

>!
Szami81

Néha nem tudod, milyen fontos, amid van, amíg el nem veszíted.

>!
Szami81

– Ha bármit látsz, ami arra enged következtetni, hogy csapdáról vagy cselszövésről van szó, akkor hívj minket. Ha bármilyen oknál fogva nem tudsz közvetlenül hozzánk szólni, de szükséged van ránk, mondd ki a „cseresznye” szót.
– Magasságos ég! – szörnyülködött Dapper, visszhangozva a saját gondolataimat. – Mennyire szeretitek túlbonyolítani a dolgokat! Csak adjátok oda neki azt a vacakot, a vérfagyasztó sikolyai úgyis elárulják, ha szüksége van rátok.

>!
Beatrix_Csiszár

-Bocs, hogy olyan görény voltam mostanában.
-Nincs gáz. Csaj vagy, értem én – válaszolta nevetve.

>!
dynamail

Most pedig fel kell támadnom hamvaimból-elvégre ezt teszi a főnix.

370. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Cassandra Clare: Mennyei tűz városa
Becca Fitzpatrick: Finale – Végjáték
Wendy Higgins: Angyali szövetség
Joss Stirling: Lélektársak – Sky
Lisa Jane Smith: Sötét szövetség
J. L. Armentrout: Origin
Richelle Mead: A halál csókja
Julie Kagawa: The Iron Queen – Vaskirálynő
Kerstin Gier: Rubinvörös