Nyugtalan ​vizek (Lélegezz velem! 2.) 40 csillagozás

Jessica Park: Nyugtalan vizek

Vihar készülődik, és a viharok fölkavarják a vizeket.

Blythe McGuire egy tragédia utáni lelki betegségéből kilábalva megtanulja, miként engedje el a múltat, és fogadja tárt karokkal a jövőt. Azt a jövőt, ami immár elválaszthatatlan a Shepherd testvérektől.

Közte és Chris között eget-földet rengető szerelem szövődik, ami messzire űz minden szívfájdalmat.

Sabinnel mély barátság köti össze, ami – mindkettőjüket meglepve – alaposan felkavarja az életüket. Ezt a barátságot teszi most próbára a fiú máig kísértő szörnyű múltja. Mert a megsebzett lélek irgalmatlanul sajog tovább.

Így most Sabin merül víz alá, ő kapkod levegő után, és félő, hogy az érzelmi zűrzavar mindhármukat olyan sötét örvénybe taszítja, ahonnét nem menekülhetnek. Bár Blythe megjárta a maga poklát, Sabin megmentése sokkal nagyobb áldozatot követel, mint a lány eleinte hitte. Bizalmas, szeretetteli kapcsolatuk segíthet, de úgy tűnik, minden eddiginél nehezebb feladat rávennie Sabint, hogy elfogadja a támogatását.

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
296 oldal · ISBN: 9789634573678 · Fordította: Komáromy Rudolf
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
296 oldal · ISBN: 9789634573685 · Fordította: Komáromy Rudolf
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
296 oldal · ISBN: 9789634573654 · Fordította: Komáromy Rudolf

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Chris Shepherd · Sabin Shepherd · Blythe McGuire


Most olvassa 3

Várólistára tette 84

Kívánságlistára tette 84


Kiemelt értékelések

Arcturus>!
Jessica Park: Nyugtalan vizek

Vegyes érzéseim vannak a könyvvel kapcsolatban, az első részemről jobban tetszett, de mégis örülök, hogy elkészült egy folytatás is. Megszerettem ezeket a szereplőket, bár most pont a kedvenceimről olvashattam kevesebbet, azért alakult az ő életük is. Tetszett Chris és Blythe kapcsolatának harmóniája és egyensúlya, és kifejezetten örültem annak, hogy közéjük semmiféle drámát nem írt az író. Nem hiányzott az oda, néha jó ennyire kiegyensúlyozott kapcsolatról írni, még ha az egyik fél egy kicsit néha bele is zavarodik ebbe-abba. Továbbra is szeretnék Ericről és Estelle-ről olvasni, az ő szemszögükből megismerni a történteket és az életüket.

Bővebben: https://kulturpara.blog.hu/2019/06/14/a_gyogyulas_nem_a…

turanett P>!
Jessica Park: Nyugtalan vizek

Kicsit sajnálom, hogy nem Sabin szemszögéből olvashattam a történetet. Rá nagyon kíváncsi voltam. Nem igazán értem ezt a fejleményt. De így sem volt rossz. Ismételtem kaptam egy érzelmi hullámvasutat. A írónő fantasztikusan ír,nagyon szeretem a stílusát. Külön plusz pont, hogy volt utalás egy előző könyvére. Tetszett az a jelenete a karácsonyfával. Megint derültek ki dolgok a múltról. Nem túl szép dolgok. De volt egy fantasztikus dolog is, spoiler ez a szösszenet nagyon megható volt. Szóval ez a rész is tetszett, és a dalok sem voltak semmik. :)

Zso89 P>!
Jessica Park: Nyugtalan vizek

Nem is tudom mit érzek ezzel a könyvvel kapcsolatban.
Azt hiszem többet kaptam mint vártam,közben pedig az is bennem van hogy kevesebbet mint amit szerettem volna.
Néha úgy éreztem hogy egy szerelmi háromszög kellős közepébe csöppentem ami nem igazán tetszett.
Az előző részben Sabin szimpatikus volt,itt viszont kezdett átmenni s@ggfejbe ami nem igazán imponált.

Chris az örök optomista próbálta még most is egybe tartani a családot mint mindíg.
Nem biztos hogy jó döntés volt mindenkit mindentől megvédenie példa erre Sabin.

A befejezés számomra „karcsúra” és „hirtelenre” sikeredett.
Szerettem volna még Sabin sorsáról olvasni amikor végre valami jó is történik vele.

Blythe hát nem feltétlen aratott sikert a viselkedése.
Támasza volt mindenkinek,de valahogy azt éreztem Chris elnéző volt vele Sabinnal kapcsolatban,bár néha teljesen normálisnak éreztem a hármuk kapcsolatát.

spoiler

Lovebooks>!
Jessica Park: Nyugtalan vizek

Egyedül amiatt vonok le fél pontot, mert ugyan nagyon nagyon jó volt, de még így is az első rész (Lélegezz velem) viszi a pálmát! :) Azt kaptam, amit Jessica Park – tól megszokhattam. Érzelmeket, szerelmet, barátságot, lelki begyógyítandó sebeket, harcot, kitartást! :)

pufivipi>!
Jessica Park: Nyugtalan vizek

Vegyes érzelmekkel zárom a könyvet. Érdekes volt Blythe szemszögéből olvasni Sabin történetét.Bevallom kicsit izgultam, hogy Blythe és Chris gyógyító szerelme zátonyra fut,nagyon sajnáltam volna. Sokkal kevesebbnek éreztem a köteléket köztük,túl nyitottnak tűnt a kapcsolatuk, persze idővel meggyőznek. Sabin érzelmei túlságosan a szőnyeg alá kerülnek, sejtettem a gondjait, de vártam mikor tárulkozik ki végre.Kicsit talán a háttérbe is szorul,néha jó lett volna az ő szemszögéből is olvasni. Összességében az első részt nem tudja lekőrözni,de legalább nem egy sablonos könyv..

Szil78>!
Jessica Park: Nyugtalan vizek

Annyira nagyon vártam már, hogy megjelenjen ez a könyv. Az első rész nagyon megfogott, és Sabin egészen a szívemhez nőtt az őrültségével, a féktelenségével és a sérült de mégis csodálatos lelkével együtt. Vártam, hogy elolvashassam az ő történetét. Így mondanom sem kell, hogy kissé csalódtam, hogy ez a könyv spoiler.
Az előző résszel ellentétben itt sokszor idegesített Blythe viselkedése, időnként rettenetesen irritáló volt nekem. Annyira egyértelmű volt, hogy mit is képzel Sabin, hogy mit gondol, mit is érez iránta, mint ahogy az is, hogy ez csak a fejében létezik, nem valós érzelem. Chris nekem most itt kicsit már túl sok volt ahhoz, hogy igaz legyen.
Az egész történet kicsit túl sok volt közben mégis kevés, hiszen nem arról olvashattam a legtöbbet amiről igazán tudni akartam. Nagy csalódás volt ez így.

L_B_Mariann>!
Jessica Park: Nyugtalan vizek

Nagyon de nagyon vártam, hogy végre elolvashassam ezt a részt.
Csalódott vagyok. Az elejét kifejezetten unalmasnak találtam. Az is nagyon bánt, hogy miért nem Sabin az aki az egészet meséli? Vagy legalább váltott szemszög lenne!
A történet maga jó volt, mégis az első rész sokkal jobb, az belopta magát a szívembe.
A borító egyszerű, mégis szép és tökéletesen illik Sabin-hoz.

vklara>!
Jessica Park: Nyugtalan vizek

Jó, hogy megíródott ez a rész. Kell a happy befejezés utáni mindennapi élet, amiből kiderül, hogy most akkor valóban boldogan élnek-e, míg meg nem halnak.
Nem mindenkinek adatik meg, de aki hajlandó érte dolgozni, annak van esélye rá. Még úgy is, hogy időnként hibákat követ el, vagy felvillan a zöld szemű, esetleg egy pénztárcából.
Nagyon szépen íródott történet a fájdalomról, elfogadásról, arról, hogy saját magunknak is meg kell tudni bocsátani, és a szerelembe vetett hitről.

Fruzsiv>!
Jessica Park: Nyugtalan vizek

Szerelem, barátság, megbocsátás, sors, múlt fájdalmai, magány …

Jessica Park ismét egy nagyszerű, megrázó könyvet hozott létre, szerelmi szálal megfűszerezve.

Ahogy az első részben, itt is a múlt feldolgozásán van a legnagyobb hangsúly. Illetve főleg ebben a részben még a fiú – lány barátságon is.

Itt leginkább Sabinről van szó. Mivel ez az ő története. Bár, itt is Blythe szemszögéből olvashatjuk a könyvet, de én ezt nem is bánom. Ha az első részben annyira nem is kedvelted meg Sabint, akkor itt megfogod. Legalábbis én még jobban megszerettem.
De a többi szereplőről se feletkezzünk meg. Hozta mindenki az előző részből megszokott formáját. Egytől egyig nagyon szerethető karakterek. Az egész családot nagyon-nagyon szeretem.

Plusz pont ebben a könyvben, az a rész amikor felelevenítette bennem a Szeretni bolondulásigot. spoiler Azokat a sorokat végig vigyorogtam.

Ami a legjobban átjön nekem ebben a sorozatban, az az, hogy a múltunk elől nem lehet elmenekülni, és nem is kell, hanem meg kell tanulnunk vele együtt élni.

BBetti86>!
Jessica Park: Nyugtalan vizek

Az előző kötet után ezt vártam jobban, engem jobban érdekeltek a mellékszereplők, mint a főszereplő páros egymásra találása. Ebben viszont olyan furcsa helyzet volt, hogy pillanatok alatt elvesztett a könyv.
Elvileg Sabin története kellene hogy legyen, mégis Blythe a főszereplő, és még a fiú szenvedései is az ő nézőpontján keresztül vannak elmesélve. Ki nem állhattam, hogy felváltva kell olvasnom, hogyan aggódik a lány a család miatt, és mennyire egymásra vannak kattanva Chrisszel. Bár azt tudtam értékelni, hogy legalább egy mű konfliktust nem erőltetett bele Park, hogy inogtassa ezt a kapcsolatot. Chris és Blythe szilárdan egymás mellett vannak.
Szinte az egész kötetet feleslegesnek éreztem. Az első rész utolsó fejezetének a kifejtése ez, hogy az ott felvázolt úton ki hogyan tud haladni. Már ott van, hogy Sabin elvonóra megy. Hogy Estelle és James nincsenek most együtt, de a lány terápiára jár, szeretik egymást, vissza fognak találni egymáshoz. Mindez már ott van, itt csak el lett mesélve párszáz oldallal több terjedelemben.
Nekem nagy csalódás, hogy megmaradt Blythe a főszereplőnek. Sokkal érdekesebb lett volna, ha kiemelik valamelyik testvért, és Blythe csak mellékszereplő lesz.
Aki keseregni akar, meg sokat emészteni az érzelmeket, ellesz ezzel a résszel is, de én többre értékeltem volna több cselekményt, és más elbeszélőt.


Népszerű idézetek

Fruzsiv>!

– (…) Akár egész hátralévő életedben érezheted ezt a fájdalmat, és ez rendben van. Egyszer majd elviselhetővé válik, de az is rendben van, ha ez nem ma következik be. Az ember eltervezi a gyógyulást. Abból kell kiindulni, hogy el fogsz jutni odáig. Ezért küzdünk. Nap mint nap megküzdünk a gyógyulásért.

228. oldal, 19. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Chris Shepherd
Fruzsiv>!

– Átfutunk a fájdalmon, mi?
– Át. Átfutunk a fájdalmon. Az beválik.

254. oldal, 22. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Blythe McGuire · Sabin Shepherd
Fruzsiv>!

MINDENESTÜL FOGSZ SZERETNI,
VAGY SEHOGY SEM FOGSZ SZERETNI.
NEM LESZEK
NÉHÁNY HANG A KEDVENC DALODBAN.

Fruzsiv>!

HALLOD A SZAVAMAT? NAGYON HANGOS.
NEVEZZ GYÁVÁNAK, HA AKARSZ, NEM VESZEM ZOKON.
ÉRZED A SZÍVDOBBANÁSOMAT? DIDERGEK.
NEVEZZ GYÁVÁNAK, HA AKARSZ, NEM VESZEM ZOKON.

Fruzsiv>!

Igenis van élet a pokoljárás után. Van lélegzés, van élet és mélységes szerelem a pokol után.

61. oldal, 4. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Blythe McGuire
Fruzsiv>!

– (…) a közeledben minden pontból nyugodtabb, elégedettebb vagyok, egyszerűen jobban érzem magam.

205. oldal, 17. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Sabin Shepherd
Fruzsiv>!

MEGINT A RÉGI NÓTA. NEM A MÁZLISTA VAGYOK,
AKI KELL NEKED.
MEGINT A RÉGI NÓTA, KEDVESEM.
MEGINT A RÉGI NÓTA, NEM A MÁZLISTA,
AKI KELL NEKED.
MEGINT A RÉGI NÓTA, KEDVESEM.

Fruzsiv>!

– Megcsináljuk, igaz?
(…)
– Meg, Blythe, együtt jól kitolunk a szívfájdalommal.

18. oldal, 1. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Blythe McGuire · Chris Shepherd
Fruzsiv>!

– (…) Gyere velem! – Megfogom Chris kezét, és elnevetem magam, mert különös képet vág, amikor a karácsonyfához vezetem. – Lefekszünk a fa alá, és fölnézünk az ágak között.
– Mondd, hogy csak hülyéskedsz!
– Nem. Ez romantikus – erősködöm. – Egy könyvben olvastam. Szeretném kipróbálni.
– Ahogy akarod. Ez a te napod.
Követi a példámat, lefekszünk a padlóra, azután hátralökjük magunkat, be a fenyőágak, masnik és fényfüzérek alá.
– Na és most? – kérdezi.
– Rajtunk múlik. Talán a jövőn merengünk. Vagy a múlton. Vagy a jelenen. A közelgő új éven. Nem tudom. – Egy kicsit elgondolkodom. Kiderül, hogy nem is rossz ötlet ez. Fölbámulok a fényekre, minden egyes tűlevelet érzékelek, és beszívom az illatot. – Esetleg csak itt fekszünk és lélegzünk.

126-127. oldal, 9. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Blythe McGuire · Chris Shepherd · fényfüzér · karácsonyfa
L_B_Mariann>!

– Blythe! Blythe! – tölti be Sabin bömbölése a teret. – Találtam állandó és poloskamentes lakóhelyet! – harsogja némileg riasztó ujjongással. – Nem tenger alatti ananász, annál az egyszerű oknál fogva, hogy nem Spongyabob vagyok, ezért a rohadt lakásügyi hivatal tenger alatti ananászos osztálya visszadobta az igénylésemet. Rohadt szemetek! Viszont még jobbat találtam. Fölkészültél a hírre Blythe? Lombkunyhóban lakom! Mint egy nyavalyás, tetves sütigyártó manó! Hívj vissza!

63. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Laurelin Paige: Fixed on You – Megtalállak még
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Ruby Saw: Az igazi
Alexa Riley: Mindent bele
Kelly Oram: Cinder és Ella
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 11. – A hercegnő férjhez megy
Laurelin Paige: Utolsó csók
Kim Holden: Bright Side