Lélegezz ​velem! (Lélegezz velem! 1.) 373 csillagozás

Jessica Park: Lélegezz velem!

Szülei halála után Blythe McGuire-t mélybe húzza a gyász, alig bír a felszínen maradni, miközben a Matthews Egyetemen utolsó évén igyekszik átvergődni. Aztán egy véletlen találkozás belerántja a lányt valamibe, amire egyáltalán nem számított: tagadhatatlan vonzalmat érez a sötét hajú végzős, Chris Shepherd iránt, akinek múltja talán még sajátjánál is bonyolultabb. Ahogy a kapcsolatuk elmélyül, Chris magához téríti a lányt a bódulatból, ami azóta fojtogatja, hogy egy tűzeset megfosztotta a fél családjától. Blythe gyógyulni kezd, lassan meg is szereti a fiút, aki segít neki új utakat találni a gyönyörhöz és önmaga felfedezéséhez. Ám miután Blythe nyugodtabb vizekre evez, rádöbben, hogy Christ még mindig nyomasztja családjának fájdalmas múltja. A sötét örvények a mélybe húzzák a fiút, és talán Blythe az egyetlen, aki megóvhatja őt a vízbe fúlástól.

Eredeti mű: Jessica Park: Left Drowning

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
438 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633993675 · Fordította: Komáromy Rudolf
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
440 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633994979 · Fordította: Komáromy Rudolf

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Chris Shepherd · Blythe McGuire · Sabin Shepherd · Estelle Shepherd · Eric Shepherd · James McGuire · Zach


Kedvencelte 68

Most olvassa 33

Várólistára tette 223

Kívánságlistára tette 225

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
ZitussKa P
Jessica Park: Lélegezz velem!

Ezen a nyáron a menedèkem voltál. Megmentettèl. Tudsz róla? Megmentettèl. Ès bárcsak hagynád hogy, megmentselek!

Gyönyörű törtènet. Az èlni akarásról, akkor is ha nincs sok remèny, a továbblèpèsről, az összetartásról, egymás segítèsèről, mert együtt minden könnyebb, ès ha van akikèrt harcolj, nem adod fel. Valamint a szerelemről, ahol kölcsönösen segítenek egymásnak túllèpni a múlt megpróbáltatásain, a jelen nehèzsègein, ès megpróbálnak a jövőre koncentrálni. Annyira èletszerű, lassú lefolyású törtènet, de nem akarod majd hogy gyorsabban törtènjenek a dolgok, mert varázslatos ahogyan meg lett írva. A sztori sorsszerűsège álmodozásra buzdít:) Sokszor megnevettet, nèha elszomorít, megdöbbent, olykor lehet hogy feldühít, de vègeredmènyèben egy nagyon szèp törtènet a szerelemről:) Èn imádtam!!❤

Mit számít időnkènt egy kis kockázat?

14 hozzászólás
>!
DarknessAngel
Jessica Park: Lélegezz velem!

Ez első fejezet atya ég! rendesen megijesztett. Nagyon nem szeretem a depis, szétcsúszott szereplőket, akik az alkoholban találnak menedéket, úgyhogy mikor ezzel indított a történet, majdnem félre is tettem. Szerencsére kibírtam a második fejezetig, majd jött a harmadik, negyedi, ötödik… és egyszer már csak azt vettem észre, hogy teljesen magába szippantott a történet. Nagyon érdekelt, hogy mi történt Blythe és Chris múltjában. spoiler Szóval folytattam, és imádtam. :)
A Shepherd tesók közül elsőként Sabint sikerült megszeretnem, és a végére is ő maradt a favoritom. Imádtam a humorát, és hogy mindig olyan túlbuzgó. Nagyon sokszor szerettem volna belépni a könyvbe, hogy egyszerűen csak megszeretgessem, amikor olyan elveszettnek látszott. Tetszett, hogy Blythe is milyen változáson ment keresztül hála neki, Chrisnek és az ikreknek. Volt hogy néha nem igazán tudtam hova tenni, és egy picit már túl sok is volt, de szerencsére sose ment át ellenszenves karakterbe.
Chris már egy kicsit más tészta, mivel őt szépen fokozaton kezdtem megszeretni, és mikor már pont úgy voltam, hogy „Igen! Végre!”, na akkor cseszett el mindent. Szívesen belerúgtam volna egyet, ha attól észhez tért volna, és nem halogatja olyan sokáig a dolgokat. A vége felé persze megjött az esze, úgyhogy megbocsátunk neki. :D
Igazából tényleg mindenkit sikerült megszeretnem, senkire se tudtam huzamosabb ideig haragudni. A legcukibb páros tuti Eric és Zach voltak, örülnék, ha ők is kapnának egy külön könyvet. ^^
Egy szép történet, szép borítóval, ami hol megmelengeti az ember lelkét, hol összefacsarja, hol pedig feltüzeli, ha úgy hozza a helyzet. ;) Alig várom a folytatást.

21 hozzászólás
>!
Naiva P
Jessica Park: Lélegezz velem!

Szeretni akartam, és most is próbálom szeretni ezt a könyvet és eltekinteni a hatalmas hibáitól, de nem megy. Semmi bajom a kiszámíthatósággal, sem a trágár szavakkal (az anyanyelvemen olvasva kicsit jobban), ahogy azzal sem, ha a könyv nagy részében csak d*gnak, de csak akkor, ha az nem megy a cselekmény, vagy legalább a szereplők rovására. spoiler Végül, amitől a könyv elején a legjobban féltem – maga a hősnő viselkedése és hozzáállása – volt a könyv egyik legpozitívabb része az egész könyvnek. A cselekmény viszonylag lassan indult be, míg a könyv második része már érezhetően jobban olvastatja magát, de az a sok indokolatlan mártírkodás meg az a sok huzavona Cris részéről az agyamra ment. spoiler…ott, akkor akartam befejezni.
Szerencsére a mellékszereplők többnyire szerethetőek. Főleg Eric és Sabin. Bár ez utóbbi srácot sokszor túlzásnak éreztem. Miattuk adok 3 csillagot és ez a jóindulatom jele.

11 hozzászólás
>!
Orsi999
Jessica Park: Lélegezz velem!

Imádtam.
Oké, az első fejezetnél még nem ezt mondtam volna, mivel szerintem az nagyon csúnya, amikor egy lány részegre issza magát, így ekkor még nem nagyon kedveltem Blythe-et. Utána kezdtem rájönni, hogy ő igazából nem ilyen csak így próbált felejteni.
Szerintem akkor indult be a könyv amikor Blythe először találkozott Sabinnal. Na, akkor nagyon röhögtem a srácon. Imádom az ilyen embereket, annyira szeretni valóak. Később sorba megismertük a testvéreket, akiket egytől egyig imádok. Mindannyian annyira kedvesek voltak, főleg Chris.
Összességében ez egy nagyon jó könyv. Teljesen lekötötte a figyelmemet, alig tudtam letenni. Nagyon ritka az a könyv, aminél inkább olvasok, minthogy aludnék, de ennek sikerült elérnie még ezt is. Bár én már a közepe felé kezdtem sejteni, hogy mi lesz a csattanó, de nagyon kíváncsi voltam, hogy az írónő mit hoz ki az egészből, és sikerült meglepnie.

3 hozzászólás
>!
Sippancs P
Jessica Park: Lélegezz velem!

Mindenkinek igaza van abban, hogy ez a könyv túl sok trágárságot tartalmazott, ami valljuk be, a cselekmény szempontjából teljesen indokolatlan volt. Ahogy abban is, hogy ennek a történetnek nagyon más volt a stílusa, a hangulata és a karakterei, mint a Szeretni bolondulásignak, és nem volt olyan finoman gyönyörű, mint Matt és Celeste története. DE! Én imádtam az első sorától az utolsóig. Teljesen elvesztem a lapok között a Shepherd és a McGuire testvérek világában, és hosszú oldalakon keresztül a kezüket fogva, velük együtt éltem meg hol a fájdalmukat, hol a boldogságukat. Imádtam a rengeteg ugratást, a civakodásokat, a nagy kibéküléseket és a hatalmas érzelmi lavinákat, és fejezetről fejezetre alig vártam, hogy ez a 4+2 testvér elkápráztasson a humorával, a vadságával, a titokzatos múltjával.

Az erős családi vonal mellett természetesen beleszerettem Blythe és Chris szerelmébe is. Ha valakiket, akkor őket biztosan egymásnak teremtett a sors! Élvezet volt nézni, ahogy lassan, apránként megismerték egymást, és nyitottak a másik felé, majd mikor rádöbbentek, hogy ez több, mint szimpla barátság, úgy viselkedtek, mint két tizenéves kamasz. Persze nem mondom, hogy minden döntésükkel egyetértettem, mert pl. Chris részéről spoiler dolog nagyon nem tetszett, de talán kellett ez ahhoz, hogy először megtanulják elfogadni önmagukat és a múltban történt sérelmeket, majd a másik fel(ük)et és a kölcsönös szerelmet.

Összességében azt tudom mondani, hogy tökéletes sorozatnyitó kötet volt, ezért remélem, hogy a kiadó mielőbb elhozza a folytatást is.

6 hozzászólás
>!
anikho 
Jessica Park: Lélegezz velem!

Ilyen egy igazi Rubin Pöttyös.
Megindító, szenvedélyes és fájdalmas.

A fülszöveg felvázolja az alapszituációt, tudod miről fogsz szólni a könyv. Csak azt nem tudod, még csak nem is sejted, hogyan lesz ez kidolgozva. Hogy hogyan fog fájni Neked is, mekkora erővel szurkolsz majd a szereplőknek, hogy végre elérjenek a boldog befejezésükig. Mert szerencsére boldog a vége. De addig is sok mindennel kell szembenéznie mindenkinek. Még Neked is, aki olvasod.

Blythe-t megkedveltem, szerettem a narrációját olvasni. Mindazonáltal természetesen hiányoltam Chris szemszögét, sokat tehetett volna még a sztoriért, ha megéljük az ő érzelmeit is. Nem lepődtem meg, érezhető volt a végkimenetel, de ez mit sem von le az élvezhetőségből. A szerelmi szálért odavoltam meg vissza; a pirulós jelenetek kifejezetten ízlésesek voltak. Ahogy az érzelmek kibontakozása és mélyülése is rendben volt. Egy erős szerelemnek így kell kialakulnia, nem volt elsietve. Bár volt benne egy kanyar.. ami nekem kicsit furán vette ki magát. Értem miért volt ott, de jobban el kellett volna nyújtani, mert így nagyon-nagyon felesleges tölteléknek tűnik. Kb 3 fejezet alatt le is rendezte az írónő ezt a szálat.

Muszáj egy mondatban megemlékeznem a bandáról is, jelentem, megkedveltem mindenkit! Sokan felkeltették az érdeklődésem, szívesen venném az ő történetüket is.

Mindenképp ajánlom olvasásra! Romantikusoknak, Rubin-fanoknak pláne.

bővebben: http://anikhomolyol.blogspot.hu/2015/12/jessica-park-le…

4 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P
Jessica Park: Lélegezz velem!

„Ez a lány a múlt, a jelen, a jövendő. Ő van mindenek fölött, előtt és után.”

Nincsenek szavak, mennyire nagyon magával ragadott ez a könyv. Fájdalmas, megríkató, mégis megnevettető és hatalmas örömöt okozó.
Örök kedvenc lett.

4 hozzászólás
>!
Krisztina_Németh_2
Jessica Park: Lélegezz velem!

Már megint! Nem hiszem el, hogy mostanában nem találok semmit ami tetszene. Ez mi volt? Idegesitö föhös, idegesitö föhösnö, idegesitö mellékszereplök. Utálom ha a szereplök mást sem csinálnak csak magukat sajnálják, a „szeretlek de nem lehet, mert nem helyes" pasikat mégjobban. Visszaolvasva az értékeléseket szinte mindenki megemliti Sabint mennyire szerette. Hát én öt sem szerettem. Mindha az egész élete szinház lenne. Nem tudom mi van, lehet az én hangulatom nem megfelelö, de nekem ez nem tetszik. Nagyon nem tetszik

3 hozzászólás
>!
agi89
Jessica Park: Lélegezz velem!

Nem tudom, jaj, de nem tudom hogy mit írjak róla. Nagyon nincs ihletem.

Szerettem az egész Shepherd bandát. Imádtam hogy ennyire összetartanak. Jóban-rosszban.
Sabin dumájáért odáig voltam.
Estelle durva egy nő, bírtam nagyon.
Eric & Zach, cukik és kész.
Blythe nagyon közéjük illet. Mint egy kirakós egy darabja.
És Chris. Christopher. Szerelmes lettem. Kibeb*szott*ul szerelmes.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
438 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633993675 · Fordította: Komáromy Rudolf
3 hozzászólás
>!
gabiica P
Jessica Park: Lélegezz velem!

Akartam szeretni, ó, de még mennyire nagyon akartam. A könyv első fele nagyon tetszett, magával ragadott, jól kitalált történetnek gondoltam. Aztán eljött az a pont, amikor úgy éreztem, hogy az egész bekattant és ez így nagyon nem jó. Valahogy az egész elvesztette a varázsát. Észrevettem a hibáit, a túlzott trágárságot, ami végig elő-előbukkan. Ez nekem túl sok volt. Elrontotta az egész hangulatát, pedig zseniális történetet lehetett volna kihozni belőle, ugyanis az alapgondolat nagyon tetszetős, nagy hatással lehetne az olvasóra. De rám így nem volt. Nem akartam félbehagyni, de a második felét már-már szenvedve olvastam, alig vártam, hogy vége legyen.
Alapvetően megkedveltem a szereplőket, mindenkiben volt valami, ami megfogott, hiszen mindenkire hatással volt a sötét múlt, amit meg kellett próbálniuk leküzdeni… Ezt azonban lehetett volna másképp is…


Népszerű idézetek

>!
bea_vatott

– Kávét? – kérdezi a srác.
– Két extra nagyot, légyszi! – bólintok. – Tej nélkül.
A hátam mögé sandít.
– Az egyiket nekem, a másikat magamnak.

18. oldal

>!
anikho P

– Mit művelünk? Mit művelsz?
– Szeretlek – feleli egyszerűen. – Ha engeded.

356. oldal

>!
anikho P

Aki ennyire szívdöglesztő, az rendszerint aljas görény.

30. oldal

>!
DarknessAngel

Vég nélkül csókolózunk.
Hajamba fúrja az ujjait, és így maradunk nagyon sokáig. Talán túlságosan is sokáig.
És ekkor rádöbbenek, mi is történt ma éjjel kettőnk között.
Most szerettünk egymásba.

>!
Pandalány P

– Ha nem kapok hamarosan kávét, nagy valószínűséggel megmurdelek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?
Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a véletlen
Amy Harmon: Arctalan szerelem
Colleen Hoover: Slammed – Szívcsapás
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Tammara Webber: Breakable – Törékeny
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Brittainy C. Cherry: Tűzeső
Colleen Hoover: Hopeless – Reménytelen
Sherry Gammon: Elviselhetetlen