Flat-Out ​Love – Szeretni bolondulásig (Szeretni bolondulásig 1.) 1301 csillagozás

Jessica Park: Flat-Out Love – Szeretni bolondulásig

A srác magas volt, legalább száznyolcvan centi, szőkésbarna haja a szemébe lógott. Pólóján az a felirat állt: Nietzsche a haverom.

Íme, Matt. Julie Seagle kedveli őt. Nagyon is. De ott van még Finn. Akibe Julie teljesen belezúgott.

Bonyolult? Kínos? De még mennyire.

Julie nemrég költözött Bostonba, hogy megkezdje egyetemi tanulmányait: mégis honnan tudhatta volna, hogy édesanyja régi jó barátnőjének családjánál fog kikötni? Csak ideiglenesen akart megszállni náluk. Arról szó sem volt, hogy fontossá válik a Watkins család számára, vagy hogy beleszeret az egyik fivérbe. Pláne nem abba, amelyikkel még egyszer sem találkozott személyesen. De hát számít ez? Finn megérti őt, jobban, mint valaha bárki. Ők ketten egy hullámhosszon vannak.

De a szerelem – és annak mindenféle csavaros, bonyolult változata – mindig tartogat meglepetéseket. És soha senki nem ússza meg sértetlenül.

Eredeti megjelenés éve: 2011

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
392 oldal · ISBN: 9789633735435 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
392 oldal · ISBN: 9789633735442 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
386 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633735411 · Fordította: Komáromy Zsófia

2 további kiadás


Enciklopédia 23

Szereplők népszerűség szerint

Matthew Watkins (Matt) · Celeste Watkins · Julie Seagle · Fotó Finn · Finn Watkins


Kedvencelte 288

Most olvassa 41

Várólistára tette 371

Kívánságlistára tette 389

Kölcsönkérné 15


Kiemelt értékelések

FairyDust P>!
Jessica Park: Flat-Out Love – Szeretni bolondulásig

Nem köntörfalazok, nekem ez a könyv nem tetszett. A címből és a boritóból, sőt még a fülszövegből ítélve se ilyen történetre számítottam. Rendben, mást kaptam és akkor mi van, mi a baj? A baj ott kezdődött, hogy már az első oldalakon rájöttem, mi is történt valójában, és mi is az a hatalmas nagy rejtély. Nos, ez olyan szinten lerontotta az olvasási élményemet, hogy innentől kezdve csak szenvedés volt a maradék 300 oldal. Celeste és Matt voltak azok akik felhúzták ezt a könyvet, egy olvasható szinte. A többi szeplő pedig ássa el magát mélyre, főleg a kedves szülők. Julie egy idegesítő kislány, aki csak kötekedni tud. Olyan szinten felhúzott, mikor a történet folyamán többször is belekötött Matt viselkedésébe és pólóiba. Most őszintén, nem tök 8 mit visel az a szerencsétlen gyerek? Mellesleg, szerintem igen is menő pólók voltak. Sajnálom, hogy nem jött be.

3 hozzászólás
Niitaa P>!
Jessica Park: Flat-Out Love – Szeretni bolondulásig

Egyszerűen nem ő volt nekem az igazi. Akiben minden megvan. Nem úgy értem, hogy valami hülye szőke herceg, aki gyomorforgatóan tökéletes. Az egyenesen szánalmas. Én egy igazán igazi pasit akarok, minden hibájával együtt.

Ez a könyv egyszerűen zseniális, nem is értem, eddig, hogy nem akadt a kezembe.
Nem is tudom, hol kezdjem… Talán a karaktereknél? Mert minden karakterkidolgozás tökéletes, imádom Julie-t,Matt-et, Celeste-t és Finn-t. Teljes szívemből. Annyira közel kerültek hozzám! Döntenek. Cselekszenek. Hibáznak. Teljesen emberiek, nincs bennük semmi túlzás, semmi elrugaszkodás.
Egyedül egy dolog zavart: Szívesebben olvastam volna ezt E/1-ben, sokkal szívhez szólóbb lett volna. De így sem hagyott hidegen.
Tökéletes az időábrázolás: egy egész évnyi történetet megjelenít, nincs összecsapva, érződik benne teljes mértékben a folyamatosság. Az író szépen, lassan adagolja az információkat, s bár sejthető a végkifejlet, még így is nagyot üt.
Maga a történet magával ragad, beszippant és míg ki nem derítjük, mi is van itt a háttérben, addig le sem akarjuk rakni. De ott… Muszáj legalább pár percre félretenni, hogy végiggondoljuk a dolgokat és összeszedjük a széthullott darabjainkat.
Csodálatos történet arról, hogy mire képes a szeretet.
Úgy érzem, nem utoljára vettem a kezeim közé.

10 hozzászólás
janka0416>!
Jessica Park: Flat-Out Love – Szeretni bolondulásig

Olyan nehéz leírni, hogy miről is van szó. Egyáltalán nem olyan, mint a szerelem első látásra. Inkább, mint.. mint a gravitáció. Ha elovasod, akkor egyszerre nem a tömegvonzás ereje köt a földhöz többé. Hanem Matty. És többé semmi más nem számít, csak ő. Egyszerűen mindent megtennél, bármivé lennél az ő kedvéért.. Azzá válsz, amire neki a legnagyobb szüksége van: a védelmezője leszel vagy a szerelmese, a barátja vagy a testvére!
*Rihanna ft. Calvin Harris – We found love: https://www.youtube.com/watch…*

88 hozzászólás
ncsn87>!
Jessica Park: Flat-Out Love – Szeretni bolondulásig

Egyszerűen teljes mértékben imádtam és beleszerettem a történetbe és a főhősökbe is!!!!! <3 Kedvenc lett természetesen! *.* Az intelligens humora megvett magának! :D
A legfontosabb dolog, amiért odavoltam érte, hogy Matt és Julie nagyon sok mindenben pont olyan volt, mint a párom és én. A párbeszédeik, Matt okoskodása, a kekeckedések, a csípkelődéseik. Én annyit nevettem rajtuk és magunkon egyben. :D A páromnak is megmutattam és rögtön mondta, hogy „látod, nem okoskodom, csak egyszerűen tudom"… :D Imádom őt! <3 Mondtam is neki, ha felbosszantasz, csak kinyitom a könyvet, beleolvasom és rögtön megnyugszom. :D Kedvenc jelenetem az 5. fejezetben az 54. oldalon a mozgólépcső utáni párbeszéd. Az mindig feldob. :D
Egy másik kedvenc részem: „Matt olyan következetesen következetlen – gondolta Julie félálomban. Mindig segít és megvéd, aztán meg köntörfalaz és idegesít, aztán levessel etet, aztán leharapja a fejem, aztán betűtípusokról meg egyenletekről beszélget velem…"
Senki sem tökéletes és az az igazi szeretet, ha ezekkel a hibákkal fogadjuk el, sőt, szeretjük a másikat úgy, ahogy van.
Szóval sokat tanultam a könyvből! És bár ezeket a dolgokat eddig is tudtam, nem árt, ha többször elmondják. :D Köszönet érte Jessica Parknak!
A másik fontos dolog, hogy arra a bizonyos rejtélyre majdnem teljes pontossággal rájöttem úgy 100 oldal után. Ami egyébként nem zavart, sőt, nagyon izgultam Julie és Matt miatt. :)
Akkor meg a főszereplők: Mattet imádtam, hiszen a páromat is imádom. :D Így könnyű, előnnyel indulni. :D Csupaszív, okos, zseniális, szellemes és kekeckedő… A kedvencem! :D *.* Julie is aranyos volt, hiszen segíteni akart, amit szerintem néha túlzásba vitt. De ki tudja, talán máshogy Celeste-en nem is tudtak volna segíteni. Jó, hogy nem adta fel.
Celeste a szívembe lopta magát. Ő egy nagyon különleges és őszinte lány. Persze a problémája okozott zűröket, de egy ilyen eset kinél nem okozott volna semmit… Szörnyű egyszerűen… :( De sikerült előbbre lépnie. Azért remélem magmarad ilyen különleges egyéniségnek. :)
A szülőkre meg nagyon haragudtam majdnem a legvégéig, amikor meg rájöttem, hogy nem szép dolog valakit elítélni, hiszen nem tudhatjuk, mi hogyan reagálnánk ilyen esetben. Így kivülről nehéz megérteni, miért titkolták, de itt inkább arról van szó, hogy maguknak hazudtak, mint másoknak a fájdalom miatt… Szóval, mea culpa!
A fülszöveg meg nagyon megtévesztő. Az alapján egy egyszerű, kicsit nyálas romantikus könyvre számíthat az ember. Én is inkább az ajánlásokra hallgattam, és tudtam, hogy nagyon jó regény lesz ez. :)
Egyszerűen csak ajánlani tudom, mert biztos vagyok benne, hogy mindenki talál majd magának benne olyan részt, ami megérinti és elgondolkodtatja. :) És ha másért nem is, de a humora miatt mindenképpen olvassátok! ;)
Nagyon várom Matty szemszögét!!!! *.*

8 hozzászólás
vikcs>!
Jessica Park: Flat-Out Love – Szeretni bolondulásig

Bővebb értékelés a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/02/jessica-park-…

„A fülszöveg totál becsapós. Egyáltalán nem ilyen történetre számítottam, mint amit kaptam, ez részben jó is volt, részben pedig nem. Úgy éreztem, mintha többször lenne szó Celestéről, mint Julie-ról. Mintha ez a könyv róla szólna, nem Julie-ról, hiszen alig tudtunk meg valamit a főszereplő lányról, és bevallom, kicsit zavart is néha. Julie egyetemista korú lévén sokszor elég gyerekesen tudott viselkedni, közben pedig mindenbe bele akart szólni, mindent tudni akart és irányítani.

A nagy titok számomra csak a végén körvonalazódott, és egy kicsit meg is lepődtem, mert többféle forgatókönyv is lezajlott a fejemben, és folyton járt az agyam, hogy vajon ez miért Rubin pöttyös könyv.

Mivel én nem így képzeltem el a könyvet, és voltak vele problémáim, ezért nem lett kedvencem sajnos. Egy kicsit furcsa volt az E/3-as történetvezetési mód, de hamar meg lehetett szokni, valamint érdekes mód olvastatta magát a könyv, hiszen alig egy nap alatt elolvastam.
Én el tudtam volna viselni több romantikát is ebben a részben, kicsit hiányoltam, remélem a következőkben majd megkapom. :) ”

christine I>!
Jessica Park: Flat-Out Love – Szeretni bolondulásig

Hűha. Megmondom őszintén, abszolút nem erre számítottam. A többi olvasóval ellentétben nekem csak a könyv közepetájt esett le a dolog, amire ők már a legeslegelején rájöttek.

spoiler

Julie karaktere számomra eléggé megosztó volt. Kedveltem, mert érdekes, okos volt, sokkal közelebb éreztem magamhoz, mint mondjuk a barátnőjét. A folyamatos divattanácsadásai Matt-nek már engem is idegesített, egyszer-kétszer szívesen felpofoztam volna, hátha akkor helyrerázódik az agya. spoiler

Matt is szimpatikus volt, kicsit flúgos, nagyon beletemetkezett a tanulásba, de őt éreztem a legemberibbnek az egész kötetben.

Celestet is aranyosnak találtam, nem tartottam különösebben furcsának, inkább egyedinek. A szülők viselkedése nekem sem tetszett. Nem dőlt össze a világ… legalábbis a gyerekek számára, ők viszont kész világkatasztrófaként élték meg.

Összességében azt kell mondanom, hogy hülye voltam, amiért nem kezdtem el hamarabb. Ha nem zsákbamacskáztam ki a kiegészítő kötetet, akkor valószínűleg soha nem is kezdem el.
Imádtam. <3

2 hozzászólás
Orsi999>!
Jessica Park: Flat-Out Love – Szeretni bolondulásig

Nehezen vettem rá magam, hogy elkezdjem olvasni, mert féltem, hogy csalódni fogok benne. De nem így volt! Teljesen magával ragadt történet, alig tudtam letenni. Az elején bizzar volt a Fotó Finn dolog, de meglehet szokni. Nem hiszem, hogy bárki más is ilyen jól tudná kezelni az ilyen helyzetet, mint Julie. Az elején még nem sejtettem, hogy mi a helyzet Finnel, de ahogy haladtunk a történetbe egyre közelebb kerültünk az igazsághoz. Ami a végén kiderült Finnről az szerintem mindenkit letaglózott. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a könyvet.

1 hozzászólás
kiruu>!
Jessica Park: Flat-Out Love – Szeretni bolondulásig

Bolondulásig beleszerettem.
Húúúú. Aztaaaa. Wááóóó. Jézus. Uram. Isten. $@!%. Komolyan mondom, leírhatatlan érzés, amit most érzek. Egyszerűen fantasztikus. Csodálatos könyv. Változatos. Tele fordulatokkal. Nem hétköznapi. Magával ragad. Lenyűgöző.
Bevallom számolgattam azokat az eseteket, amikor Julie valami hülyeséget csinált, de a végén teljesen megkedveltem, mert mellette olyanokat tett, amik simán kiütik ezeket. Bőven. És végtére is, senki nem tökéletes.
Celeste nagyon furcsa, de pont ez tette őt különlegessé. Az FF mániája nem mondható mindennapinak, de teljesen érthető. A könyv végére csodálatos és nagyszerű változáson ment keresztül, amit élvezet volt követni. A humorérzéke és az őszinte szókimondása mellett lehetetlen unatkozni.
Finn. Istenem! Jézusom! Mamám! Mindjárt elszólom magam. De nem, erős leszek és nem lövöm le a cseppet sem vicces poént, ami az egész hozzáállásomat megváltoztatta a könyvhöz. Biztos, fantasztikus ember v… juj, nem. Javítás: Fantasztikus ember. Kalandvágyó, nem átlagos, helyes, családszerető.. hijaj. Ki ne szeretne bele?
Fotó Finn. Kétség kívül a legjobb szereplő. Rugalmas, őszinte, szereti a nőket, nem hazudik, nem locsog feleslegesen, minden megeszik, tiszta, nem hagy kupit… és még sorolhatnám. Kár, hogy a végén száműzték a padlásra. :( De a bulija az évszázad legjobbja volt. :D
Erin nem volt nagyon szimpatikus, csak a felszínen. Ha akarta volna, igenis sikerült volna neki. Ennyit mondok, aki elolvassa, tudni fogja mit jelent ez.
Roger nekem olyan semmilyen volt. Ott volt, oké, néha közbeszólt, rendben van. A vége felé, amikor aggódott a kicsi lányáért aranyos volt.
Dana, Jamie rendesek voltak. Az a pár vicces rész, jó volt.
Sethet szörnyen sajnáltam, mert nagyon rendes pasi.
És akkor a nagy durranást a végére hagytam.
Matthew Watkins. Ezentúl, álmaim egyetlen főszereplője. Nagyon ritkán fordul elő, hogy egy pasit az első pillanattól kezdve halálosan, mániákusan és totálisan őrülten imádom, de itt pontosan ez történt. Utálom a matekot meg a fizikát, Matt pedig imádja és komolyan élvezet volt olvasni. Kockafej. A pólói cikibbek nem is lehetnének, de lehetetlen nem szeretni őket. Élvezet volt felfedezni, a ritka póló feliratokat. Fantasztikus természete van, humorérzéke, és akkor az irtóóóó helyes külsejéről nem is beszéltem. Állítólag a kezei, meg a nyelve is extra ügyességgel van megáldva.. Bolondulásig beleszerettem.
Azt hittem, hogy ez is valami idegesítő kis csajról fog szólni, aki bele szeret valami nagymenő srácba. Hát, óriásit tévedtem, mert ebben a könyvben milliószor több van. Halvány lila gőzöm sem volt, mi lehet a dolgok mögött. Annyira észrevehetetlen, hogy.. és amikor kiderült a titok. Egyszerűen eleredtek a könnyeim, közben pedig úgy vigyorogtam, mint a tejbetök. Semmi átlagos nincs benne. Hatalmas kedvenc könyvem lett. És úgy hallottam sorozat.. remélem ennek a folytatása. Szívesen elolvasnám milyen volt kiugrani a repülőből, és ejtőernyőzni.

http://kiruuzakkantkuckoja.blogspot.hu/2014/01/jessica-…

3 hozzászólás
MissFortune>!
Jessica Park: Flat-Out Love – Szeretni bolondulásig

Végre, a végére értem. Még mindig nagyon nehezen élem meg, hogy eddig mindennap volt időm olvasni, szeptember óta, pedig csak a hétvégéken. :c
Kiszámíthatónak találtam, már az elejétől fogva nagyon furcsa légkör volt Erinék házában. Így hát, sejtettem, hogy valami borzasztó történt a családdal. Celeste és Matty mentette a történetet szerintem. Celeste nagyon intelligens karakter volt, szerettem olvasni a szebbnél szebb mondatait, meg persze aranyos kislánynak is találtam. Sajnáltam, amiért a kortársai nem foglalkoztak vele, rossz lehet úgy iskolába járni.. Barátok nélkül.. Szerencsére Julie segített rajta, ami bevallom, az egyetlen pozitív volt Julie karakterében. Ez a lány, baromira idegesítő, az okoskodásával pedig teljesen kiakasztott. Mattet nyúzta folyton, de szegény gyerek egyáltalán nem szolgált rá. Nekem szimpatikus volt a tudálékos Matt, aki a tanulásba menekült a megbolondulás helyett. Az meg, hogy vicces feliratos pólói vannak? Nekem is vannak. xD Lényeg, hogy Julie nem lett a kedvencem.
Családi légkörről ebben a könyvben beszélni se lehetett, a szülők a munkába temetkeztek… Magukra hagyva a két gyereket.
Nem volt rossz, jó kikapcsolódást nyújtott, viszont nem hiszem, hogy folytatni fogom a sorozatot, mert az én szemszögemből ez le van zárva. Nem tudom elképzelni sem, hogy mit nyújthat a többi kötet.

kellyolvas P>!
Jessica Park: Flat-Out Love – Szeretni bolondulásig

Nyolc éve figyel a polcomról ez a történet, és végre sorra is került a saját magam által kitűzött kihívások keretében. Nagyon cuki volt a történet, imádtam, még annak tükrében is, hogy könyves bloggerként kb 1 millió alkalommal futottam bele a könyv spoilereibe, hiszen extra népszerű volt régen. Nagyon kíváncsi vagyok Matt szemszögére, úgyhogy folytatom is az élményt az ő regényével.


Népszerű idézetek

SMesi>!

– Jó jelnek tartom, hogy van olvasnivaló. Barátságos atmoszférát érzékelek itt.

121. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Celeste Watkins · olvasás
3 hozzászólás
kiruu>!

– Mesteri szerető vagy?
– Na, itt ér véget a kis esti csevejünk.
– Fogadok, hogy mesteri szerető lehetnék. Nagyon energikus vagyok. És gyorsan tanulok.
– Most már tényleg le kéne feküdnöd.

Kapcsolódó szócikkek: Julie Seagle · Matthew Watkins (Matt)
kiruu>!

– Azt hiszem, kezdek beléd zúgni.
[…]
– Helyes. Szerintem én is kezdek beléd zúgni. Zúgjunk tovább együtt, még nem akarom kioldani az ernyőt.

SMesi>!

– Van fogalmad róla, hányszor szóltál ma rám, hogy fogjam be?
– Van fogalmad róla, hányszor szólhattam volna még rád?

198. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Julie Seagle · Matthew Watkins (Matt)
kiruu>!

Ui. Nincs is rajtam „hülye, gyík póló”.

Julie odamasírozott Matthez. Megállt előtte, és karba tette a kezét.
– Húzd fel a pulcsidat!
Matt grimaszolt.
– Öcsém, te aztán tudod, hogy indíts be egy srácot!
Julie nem tágított.
– Ha be akarnálak indítani, jobb módszerem is volna. Most pedig húzd fel a pulcsidat!
Matt felnézett rá, és igyekezett komolynak tűnni.
– Julie, borzalmasan megsért, hogy ilyen kevés hitelt adsz a szavaimnak. Azt hittem, a barátságunk eljutott arra a pontra, hogy legalább…
– Kelj fel! – Julie fölébe hajolt, és lecsukta a laptopját. – Kelj fel! – utasította ismét.
– Nevetséges vagy- mondta Matt nevetve, de felállt. – Fenntartás nélkül megbízom benned, nem halnál bele, ha te is ugyanilyen bizalmat tanúsítanál az irányomba.
– Muti!
Matt a fotel felé sasszézott, és elhátrált pár lépést.
– Nem vagy ma valami jó hangulatban. Gyanakvón és gorombán viselkedsz.
Julie feléje lépett, így Matt tovább hátrált.
– Húzd fel a pulcsid!
– Figyelj, bejönnek nekem az agresszív csajok, de ez kezd nagyon fura lenni.
Julie megragadta Matt pulcsijának a derekát, és fél kézzel felrántotta, míg a másikkal lefelé húzta a fiú pólójának szegélyét. Matt megfogta a kezét, enyhe tiltakozásként, de a lány nem volt hajlandó elengedni a ruhát.
– Aha! – A pólóra hunyorgott. – Na jó, gőzöm sincs, mi ez, de tuti gyík.
Matt még mindig fogta a kezét, de már nem próbálta eltakarni a pólóját.
– Egy koffeinmolekulát ábrázol. Imádnod kéne, tekintve, hogy betegesen rajongsz azokért a borzalmas löttyökért, a függőjük vagy. Bár igaz, ami igaz, nem is lehet őket valódi kávénak tekinteni.

Kapcsolódó szócikkek: Julie Seagle · Matthew Watkins (Matt)
kiruu>!

– Kétszakos vagy? Fizikás és matekos? Jesszusom…
– Tudom. Kockafej. – Matt vállat vont.
– Nem, ez igazán lenyűgöző. Csak meglep, hogy elfér az agyad a koponyádban.
– Különleges tömörítőprogrammal láttak el, amely lehetővé teszi, hogy a rengeteg tárolt információ csak akkor kerüljön elő, ha épp szükségem van rá. Egyelőre csupán a bétaverziót futtatom, úgyhogy elnézésedet kérem bármilyen felmerülő problémáért. Igazán nem állhatok jót magamért.

Kapcsolódó szócikkek: Julie Seagle · Matthew Watkins (Matt)
1 hozzászólás
Cicu>!

A fiú elnevette magát.
– Szeretem, ha Mattynek hívsz. Olyan… édi.
– Édi? Ennél jobb szó nem jutott eszedbe? Azt hinné az ember, hogy az abnormálisan nagy agyaddal jobbat is ki tudsz találni az édinél.
– A gyertyaillat kiszívta belőlem az okosságot.

Kapcsolódó szócikkek: Julie Seagle · Matthew Watkins (Matt)
nykyriana>!

– Hát, egyértelműen ezt a lakást szánta nekem a sors. Nem csoda, hogy a Jamaica Plaine-i nem jött össze. Égi jel volt, hogy erre a gyöngyszemre kell rálelnem. A csótányoknak külön örülök. Mindig is szerettem volna háziállatokat. Ráadásul jövedelem kiegészítésként beállhatok prostinak. Azok a csajok odakint roppant barátságosnak tűnnek, biztos vagyok benne, hogy a szárnyuk alá vennének, és megtanítanának a szakma minden mesterfogására.


A sorozat következő kötete

Szeretni bolondulásig sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

L. J. Shen: Vagány
Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
L. J. Shen: Az ördög feketét visel
Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames – Ezüst lángok udvara
B. N. Toler: Lélekvesztők
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Amy Harmon: Arctalan szerelem