Flat-Out ​Celeste – Celeste bolondulásig (Szeretni bolondulásig 2.) 491 csillagozás

Jessica Park: Flat-Out Celeste – Celeste bolondulásig

A ​végzős gimnazista Celeste Watkins számára minden egyes nap brutális bátorságpróba. És Celeste nagyon fél. Elszigeteltté válik, mert túlságosan okos, a beszéde túlságosan modoros, viselkedése pedig túlságosan eltér az átlagostól, ezért úgy érzi, nem marad más választása, mint direkt távol tartani magát mindenkitől.

De az egyetem felszabadíthatja, nem? Ha kibírja ezt a borzalmas utolsó évet a gimiben, akkor talán minden rendben lesz. Ha sikerül találnia csak egyetlen embert, aki mentőkötelet dobhat neki, akkor talán, talán nem lesz baj.

Justin Milano, a másodéves, szintén különc egyetemista lehet talán az a személy, aki kicsalogatja Celeste-et magányos világából. Talán megmentheti a lányt… legalábbis ha Celeste elfogadja a segítségét.

Ha összefognak, talán jó páros lehetnek. Ha összefognak, talán megmenthetik egymást. És ha összefognak, talán megmenthetnek egy másik párost is: két embert, akikről Celeste tudja, hogy teljes szívből, szenvedélyesen,… (tovább)

Eredeti mű: Jessica Park: Flat-Out Celeste

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633993415 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
360 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633993422 · Fordította: Komáromy Zsófia

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Matthew Watkins (Matt) · Celeste Watkins · Julie Seagle · Justin Milano · Dallas · Erin · Roger


Kedvencelte 92

Most olvassa 14

Várólistára tette 154

Kívánságlistára tette 182

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
zsiina
Jessica Park: Flat-Out Celeste – Celeste bolondulásig

Nincs nagyobb teljesítmény, mint önmagunknak maradni egy olyan világban, amely folyamatosan próbál minket másmilyenné tenni.

Nagyon, nagyon vártam már, hogy végre a kezembe foghassam ezt a gyönyörűséget, és úgy örülök, hogy nem kellett csalódnom benne! Annyira bájos volt ez az egész, tündéri. Imádtam minden sorát, nem viccelek. Csak faltam és faltam a szavakat, szinte abba sem bírtam hagyni az olvasást. Van a könyvben valami különösség, valami bájosság. Celeste és Justin szerelme pedig már-már mesébe illő. Imádtam őket, külön külön, hát még együtt! Nagyon összeillettek, teljesen kiegészítették egymás. Celeste különleges karakter, és nagyon tetszett, hogy végre nem a szokásos dolgokkal lett felruházva. Nagyon sok változáson ment keresztül a kötet során. Justin szintén… Jaj istenem, hihetetlen ez a pasi! A bénaságaival ebben nagyon hasonlítunk, azzal, hogy percenként más témákat hozott fel, és csak beszélt és beszélt, na meg az e-mailjeivel, SMS-eivel azonnal megfogott magának. Amit Celeste-ért tett, az valami… elképesztő. És Matt? A mi drága Mattynk? Még mindig imádom őt, semmit nem változott, a pólóival, a beszólásaival. :) Viszont nem tudtam mire vélni ezt a Julies dolgot? Az előző részben tök boldog lett a befejezés, itt viszont? spoiler Teljesen meglepődtem, na meg az okokon is, de aztán… Ha elolvassátok, megtudjátok. A liftes rész? JÉZUSOM, annyira imádtam, az egyik kedvenc jelenetem!
Oké, most már abbahagyom az ömlengést, remélem észrevehető, hogy teljes mértékben imádtam a könyvet, kedvencem! És ez a borító… gyönyörű!

19 hozzászólás
>!
Niitaa P
Jessica Park: Flat-Out Celeste – Celeste bolondulásig

„Mégis ki a fene állapítja meg ezeket a mércéket, mi? Kinek van joga megmondani, hogy milyennek kéne lennünk? És mégis hogyan merészeli bárki is azt éreztetni veled, hogy nem pont úgy vagy jó, ahogy vagy? Ez elfogadhatatlan.”

Ez a könyv… Egyszerűen nem találom a szavakat. Egy olyan élményt adott… Nem, nem is élményt, hanem tapasztalatot, bizonyosságot és magabiztosságot. Jó, megpróbálom összeszedni magam, hogy legyen értelme is annak, amit írok. De ennek a könyvnek a története totálisan elvarázsolt. Néhol darabokra tépett, aztán újra összerakott. A ragasztó még nem száradt meg. Többről szól, mint egy különc lány életéről. Sokkal több van benne annál, mint, hogy milyen az első szerelem, vagy hogyan lehet beilleszkedni a minket körülvevő világba. Ezeknél sokkal többről.

A teljes értékelést itt érhetitek el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/02/jessica-park-cele…

12 hozzászólás
>!
DarknessAngel
Jessica Park: Flat-Out Celeste – Celeste bolondulásig

Ó, Celeste! Hát ez nagyon szórakoztató volt és édes! ^^ A borítót egyenesen imádom, és a történetet még jobban. Celeste már kiskorában sem volt mondható átlagosnak, és ez szerencsére itt sem változott. Továbbra is választékosan megfogalmazza a mondandóját, mindig a legjobbat nyújtja, és a viktoriánusos stílusát sem hagyta el, sőt. Még pukedlizik is. :D
Tetszett, hogy próbált új dolgokhoz, emberekhez nyitni, és hogy a végén rájött, az a legjobb, ha önmagát adja. De azért az ének és a jóga nem volt semmi. :D
Azért Celeste-nek is volt egy támasza, aki nem más, mint Justin. :3 Még egy ilyen édespofa srácot… ^^ A saját különlegességével tökéletes illek Celeste-hez, imádtam minden percet, amit ezek ketten együtt töltöttek.
Matty-t is jó volt újra látni, vele sem lehet ám egykönnyen betelni. Annyira jó bátyja Celeste-nek, főleg San Diegó után. De azért az a koktélparti se volt semmi. :D Jesszuskám, és a vége! Iszonyatosan édeees. ^-^
Egyik legjobb sorozat. ♥

2 hozzászólás
>!
Pandalány P
Jessica Park: Flat-Out Celeste – Celeste bolondulásig

Szívlelem ezt a könyvet.

A Flat-out-Love regénnyel Jessica Park magasra tette a lécet és úgy gondolom, hogy Celeste történetével abszolút nem okozott csalódást, az elvárásaimnak megfelelő történetet kaptam (Celeste tuti így mondaná :D). Nagyon olvasmányos regény lett az ő története is. Elképesztően sokat nevettem olvasás közben, sodort magával a történet, képtelenség volt letenni.
Magam előtt láttam a félénk, visszahúzódó, kissé különc Celestét, aki szép lassan, egy eleinte ismeretlen levelezőtárs hatására kezdett kinyílni, elkezdett megbízni a környezetében, akik őt elfogadták olyannak, amilyen. Kissé különc (bár nem szeretem ezt a szót használni senkire), nagyon okos, mindig szabályszerető, és sokszor kissé máshogy fogalmaz, mint ahogy általában az emberek.
Minden tetszett ebben a regényben: a szereplők, a történések, a helyszínek, és mindaz az érzelem, amit kiváltott belőlem. ❤ Volt, hogy hangosan felnevettem, volt, hogy megkönnyeztem egy-egy jelenetet és volt, hogy csak szimplán vigyorogtam, mint a tejbetök, mert örültem a szereplők boldogságának. Imádnivaló, kedves történet. Celeste személyisége fejlődik a történet során, és ehhez sokat hozzáad a bátyjával való kapcsolata, nagyon erős kapocs van a két testvér között. Ez különösen tetszett. Jó, hogy nemcsak a szerelemről szól ez a könyv, sokkal több ennél.

2 hozzászólás
>!
Naiva P
Jessica Park: Flat-Out Celeste – Celeste bolondulásig

Aranyos volt. Cuki volt. Lényegében nagyon tetszett, még ha az írónő gondoskodott is arról, hogy a mellékszál sorsa jobban érdekeljen, sokkal izgalmasabb legyen, mint a Celeste-tel történtek.
Már az első pár oldal után szabályt kellett szegnem és nem győztem kivárni. Egyszerűen muszáj voltam a végére lapozni, hogy lássam mi lesz, hogy lesz, mert az írónő rendesen elvette a kedvem. Szerencsére megnyugodtam.
A különc lány sokat változott az „eltelt évek során”egy kicsit mintha veszített volna a korábbi egyéniségéből, de ez inkább annak tudható be, hogy nyitottabbá vált és elkezdődött nála a felnőtté válás folyamata. Nagyon édes párost alkot Justin-nal. Nagyon örültem, hogy feltűnt benne Julie és Matt. Mattie még mindig szeretni való, cuki kocka. Sajnáltam, hogy a vége túl gyorsan le lett zárva. Olyan hirtelennek éreztem. El tudtam volna viselni még egy adagnyi szivárványt.

9 hozzászólás
>!
Pillecukorkám
Jessica Park: Flat-Out Celeste – Celeste bolondulásig

Na oké…. Az első két részben nem voltam annyira elájulva Celeste-től. Egyszerűen nem tetszett olyan kis húúú ez a csaj nem százas gondolatok jutottak róla eszembe hogy csak na,de most?? Egyszerűen IMÁDTAM♥ Én nem tudom,hogy lehet ennyire jól megírni egy könyvet,de most ez sikerült. Megvan az első kedvencem 2017-ben!♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

>!
ZitussKa
Jessica Park: Flat-Out Celeste – Celeste bolondulásig

Nèha szüksègünk van valakire, aki hisz bennünk, aki támogat minket, amíg nem bírunk a saját lábunkra állni.

Ez egyszerűen fantasztikus volt:)❤ Justin ès Celeste nagyon különleges páros, ès nagyon aranyosak:) Tökèletesen kiegèszítik egymást. Egyikük sem átlagos, mindketten kicsit különcök, de nagyon szerethetőek. Justin ő komolyan imádnivaló^^ Kedves, humoros, hatalmas szíve van, megèrtő, törődő, türelmes, energikus, ügyetlen, ès egy kicsit szètszórt, de ha elolvasod egèszen picit biztosan a szívedhez fog nőni mert annyira èdes:) Igazi egyènisèg. Celeste mèg mindig nagyon okos, bátor, kitartó ès csupaszív:) Fontos mondanivalója hogy mindig lègy önmagad, ès senkinek ne akarj megfelelni! Ne változz meg másokèrt!
Vicces volt, romantikus, ès sokatmondó. Felejthetetlen❤

-Èletmentő vagy, Celeste.
-Nem, te vagy èletmentő nekem, Justin.

>!
Viktória_Erdei 
Jessica Park: Flat-Out Celeste – Celeste bolondulásig

„Nincs nagyobb teljesítmény, mint önmagunknak maradni egy olyan világban, amely folyamatosan próbál minket másmilyenné tenni.”

Celeste-t már megismertük az első részben, már akkor is kedveltem. Justint már a levelezések közben megkedveltem, néha kicsit sokat beszélt, de pont ettől volt jó. Pont Justin kellett Celeste-nek, hogy változás legyen az életében. El kell fogadnunk önmagunkat, úgy ahogy vagyunk, valakinek lehet pont ez fog tetszeni.
Matt és Julie jó volt, hogy újra átélhettem a liftes jelenetet csak kicsit máshogy. spoiler

1 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P
Jessica Park: Flat-Out Celeste – Celeste bolondulásig

Nagyon édes kis történet volt a már szinte felnőtté vált Celesteről. Imádtam Justin-nal való „megismerkedését”, azt a bizonyos térdeplős-pukedlizős jelenetet. ♥ Ohhh….
A fél csillag levonás csak azért jár, mert nekem azért még mindig az 1. rész, Julie és Matt története a favorit.

6 hozzászólás
>!
anikho P
Jessica Park: Flat-Out Celeste – Celeste bolondulásig

Nyilvánvalóan megérdemli ez a történet az 5 csillagot részemről. Álló napig sorolhatnám az indokokat, legyen elég ez a néhány egyelőre:

– Celeste karaktere nagyon erős és kidolgozott. Semmibe sem lehet belekötni vele kapcsolatban. Úgy gondolom, annak a 13 éves lánynak, akit korábban ismertünk meg, pontosan ilyen fiatal hölggyé kellett válnia.
– Justin is remek, a maga kis hóbortosságával együtt. Ezzel csak még jobban klappolnak Celeste-tel.
– Matt és Julie miatt is izgulhatunk.
– Mert még mindig szeretem Matt-et. ♥

A történet pedig alapvetően arról szól, hogyan kell elfogadnunk önmagunkat. Csak akkor tudunk felépíteni egy tartós és őszinte kapcsolatot, ha előbb magunkkal vagyunk őszinték. Persze az is fontos, hogy a megfelelő emberekkel vegyük körül magunkat, olyan személyekkel, akik inspirálnak minket, szurkolnak nekünk. Celeste-nek ezt kell megértenie és elfogadnia, illetve átültetnie ezt a saját életébe. És persze Justin segít neki. :) ♥

Kedvenc részek (mert nem tudok elmenni mellette) :
– a liftes jelenet a végén. – bár rezgett a léc, majdnem túl giccses lett.
– első személyes találkozás
– első csók

Olvassááátok!


Népszerű idézetek

>!
zsiina

Éld az életedet, amit elképzeltél magadnak.

340. oldal, Magasabb szinten

Kapcsolódó szócikkek: Celeste Watkins
4 hozzászólás
>!
zsiina

Nincs nagyobb teljesítmény, mint önmagunknak maradni egy olyan világban, amely folyamatosan próbál minket másmilyenné tenni.

340. oldal, 27. fejezet - Magasabb szinten

Kapcsolódó szócikkek: Justin Milano
>!
zsiina

Justin: Péntek este? Te, én meg Mr. „Kétkarórás” Fritz? Bekaphatnánk valamit. Ahol csak akarod!
(…)
Justin: Ja, amúgy Justin vagyok. Lehet, hogy még nincs benne a számom a telódban.
Justin: Érted mehetnék kocsival. Este 7?
(…)
Justin: Tudom, hol laksz.
Justin: Bocs, ez tök ijesztően hangzott.
Justin: Hahó? Jesszus… Csak nem elijesztettelek?
Justin: Én csak ezt akartam mondani, hogy tudom, hova menjek érted. És nem elsötétített ablakú furgonnal várnálak a ház előtt. Az tényleg haláli ijesztő lenne.
Justin: Egy Priusszal mennék érted.
Justin: Priusszal nem szokás embert rabolni, igaz?

100. oldal, Homály

Kapcsolódó szócikkek: Justin Milano
8 hozzászólás
>!
zsiina

– (…) Néha csatákat kell vívni, hol kisebbeket, hol nagyobbakat. De mindig érdemes megvívni őket.

171. oldal, Utórezgések

Kapcsolódó szócikkek: Justin Milano
>!
Pandalány P

A lényeg az, hogy csakis olyan emberekkel vedd körül magad, akik drukkolnak neked.

281. oldal

3 hozzászólás
>!
zsiina

– …Úgy hallom, jól sikerült a kiselőadásod. A barátaidnak is tetszett?
– Azt mondanám, egyenesen csodásan sikerült. Dallas barátnőm utána félrevont, hogy hosszasan gratulálhasson.
– Ez csúcs, Celeste. – Matt felhajtotta a fél üveg jeges teát.
– Aztán adtam neki egy nagy taslit.
A fiú félrenyelte az italt, és kétségbeesetten próbált levegőhöz jutni.
– Tessék? Hogy mit csináltál?
Húga oldalra hajtotta a fejét.
– Taslit adtam neki.
– Ez… ez tuti nem stimmel. – habogta Matt. – Legalábbis nagyon remélem.
– Felemeltük az egyik kezünket, és belecsaptunk egymás tenyerébe. – Értetlenül nézett a fiúra. – Erre nem a tasli a helyes kifejezés?
– Jaj, nem, hála istennek, dehogyis. Szerintem te arra gondolsz, hogy adtál neki egy ötöst, vagyis egy pacsit.

22. oldal, A világrengető tasli

Kapcsolódó szócikkek: Celeste Watkins · Matthew Watkins (Matt)
>!
beatrix_0823 P

Mégis ki a fene állapítja meg ezeket a mércéket, mi? Kinek van joga megmondani, hogy milyennek kéne lennünk? És mégis hogyan merészeli bárki is azt éreztetni veled, hogy nem pont úgy vagy jó, ahogy vagy? Ez elfogadhatatlan.

281. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Justin Milano
>!
zsiina

Ne törődj semmivel, amit tudni vélsz, csak hallgass kétkedés nélkül a szívedre.

345. oldal, Celeste ereje

Kapcsolódó szócikkek: Julie Seagle
>!
Trudiz 

Az igaz barátok kitartanak egymás mellett a rosszban, és csak még jobb barátok lesznek tőle.

329. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dallas

Hasonló könyvek címkék alapján

E. Lockhart: A hazudósok
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
John Green: Teknősök végtelen sora
Jenny B. Jones: Tiéd leszek
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer – Mara Dyer eszmélése
Sarah Dessen: Egy felejthetetlen év
Leah Scheier: Csak a te hangodat hallom
John Green: Alaska nyomában
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Rainbow Rowell: Fangirl