180 ​seconds – 180 másodperc 240 csillagozás

Jessica Park: 180 seconds – 180 másodperc

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Három ​perc is elég ahhoz, hogy megváltoztasson egy életet.
Minden sebezhetőség ellenére. Minden félelem ellenére.

Vannak, akik az egész életüket anélkül élik le, hogy megváltozna a gondolkodásmódjuk. Allison Dennisnek viszont mindehhez 180 másodperc is elég…

Allison, aki a gyerekkorát nevelőcsaládok között ingázva töltötte, elhatározta, hogy senkit nem enged közel magához. Tizenhat éves koráig nem fogadták őt örökbe, így megtanulta, hogy jobb nem bízni a dolgok állandóságában. De harmadéves egyetemistaként egyre nehezebben tud elveszni a fülében zúgó fehérzajban.

A gyanútlan Allison egy délután épp a kampusztól nem messze sétál, amikor belerángatják egy társadalmi kísérletbe. Azt a váratlan feladatot kapja, hogy lépjen interakcióba egy vadidegennel, 180 másodpercen keresztül. Sem ő, sem a másik fél, a szívdöglesztő közösségi média sztár Esben Baylor, nem áll készen arra, ami ezután következik.

Amikor lejár az idő, az érzések olyan… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
368 oldal · ISBN: 9789634578833 · Fordította: Soponyai Alexandra Bianka
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
368 oldal · ISBN: 9789634578840 · Fordította: Soponyai Alexandra Bianka
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576747 · Fordította: Soponyai Alexandra Bianka

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Esben Baylor · Allison Dennis · Kerry Baylor · Simon · Steffi


Kedvencelte 27

Most olvassa 15

Várólistára tette 234

Kívánságlistára tette 261

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Szücsi >!
Jessica Park: 180 seconds – 180 másodperc

Korábban már olvastam az írónő Lélegezz velem könyvét, ami nem igazán tetszett. Éppen ezért kicsit félve kezdtem bele a könyvbe. Szerencsére ez most jobb volt, de továbbra se érzem hogy nagyon olvasni fogom az írónő könyveit.
A könyv komolysága ellenére sokszor tudtam mosolyogni, nem 1x nevettem is rajta. Néhol túl nyálas, és drámai volt, és ahogy másoknak is nekem is néha túl sok volt a könyv. A nevelő otthonos szál még okés volt de nem tudom hogy a spoiler miért kellett bele.
Ez is egy újabb olyan könyv volt, ahol a főszereplő (vagy szereplők) komoly lelki problémákkal küzdenek, végig kísérhetjük őket a gyógyulás útján, ahogy feldolgozzák a múltat, a traumákat és egy jobb, boldogabb jövő felé mennek.

pveronika>!
Jessica Park: 180 seconds – 180 másodperc

Ismered azt az érzést, amikor egy történet végére érve becsukod a könyvet, és egy nagy sóhaj kíséretében csak mosolyogni tudsz? Nos, ez egy ilyen könyv volt.

Allison 16 éves koráig állami gondozott volt. Összesen 17 családnál élt és számos iskolában megfordult, mire valaki örökbe fogadta, és ez mély sebeket hagyott rajta. Azóta is elzárkózik a világ elől, és senkit nem enged magához közel, kivéve a legjobb barátnőjét, Steffit.

A harmadik évet kezdi az egyetemen, amikor egy nap séta közben váratlanul bevonják egy társadalmi kísérletbe, amiben az a feladat az, hogy 180 másodpercig tartania kell a szemkontaktust egy másik személlyel. A kísérletet Esben Baylor szervezi, aki szintén egyetemi hallgató, de van egy több százezer követővel rendelkező internetes oldala, ahol ehhez hasonló társadalmi kísérleteket, érdekes emberek történeteit és mindenféle pozitív jócselekedetet oszt meg.

3 perc. 180 másodperc. Esben és Allison egymással szemben ülve csupán ennyi ideig osztoznak némán az érzelmeiken, és ez mégis elégnek bizonyul arra, hogy mindkettőjük élete örökre megváltozzon.

Annyi minden volt ebben a történetben! Tele volt mosollyal, könnyekkel és lélekkel. Nagyon tetszett a kísérlet, és az, hogy az írónő képes volt megmutatni, hogy milyen erőteljes érzelmek játszódtak le abban a 3 percben Esben és Allison között. Hihetetlen volt.

Esbent nagyon-nagyon szerettem, és bárcsak rengeteg hozzá hasonló ember létezne a Földön. Allison eleinte nem került hozzám túl közel, de később a karakterfejlődése és az, ahogy megpróbált túllépni a múlton és átlépni a saját maga által húzott határokat, kiemelkedő volt. Simon, Allison apja is nagy kedvencem lett. nagyon jól eltalált karakter volt, ahogy Steffi is.

Azt picit sajnáltam, hogy szinte kizárólag Allison gondjaira koncentrált a történet, Esben problémája nagyon kicsi hangsúlyt kapott, pedig szerintem nagyon izgalmas és valós volt kérdés, amit a könyv felvetett az internetes oldalak negatív oldalával kapcsolatban. Szintén kicsit hiányérzetem van amiatt, hogy végül nem derült ki, hogy mi történt Christiannal?

Akárcsak az írónő Flat-Out Love című könyve, ez is alapvetően egy nagyon aranyos történet volt, néhány könnyfakasztó résszel, amit jó szívvel odaadnék bármelyik fiatal kezébe. Mosolyogtam, sírtam és számtalan érzelemmel lett teljesebb a szívem. Őszintén ajánlom!

http://veronikasreaderfeeder.com/jessica-park-180-%e2%8…

★Teaser: https://moly.hu/karcok/1407581

AniTiger MP>!
Jessica Park: 180 seconds – 180 másodperc

Ezzel a regénnyel szerintem egy kicsit több a jóság a világ(om)ban.

Fantasztikus élmény volt olvasni, szinte nem is tudtam letenni, annyira olvastatta magát. Nagyon megkedveltem Allisont, szuper főszereplő, akinek a karaktere rengeteget fejlődik a regény folyamán. Én imádok „leomló falakról”, csigaházból kibújó emberekről olvasni, és különösen szeretem, ha egy történetben a romantikus kapcsolat lassan bontakozik ki. Máris újraolvasnám!

Kedvenceim: Nagyon szerettem Allison apukáját, Simont (és a közös részeiket), de Esbenért is odáig voltam! Imádom, hogy Jessica Park ilyen cuki pasikat tud megálmodni!

…bővebben:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2020/01/jessica-p…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576747 · Fordította: Soponyai Alexandra Bianka
4 hozzászólás
Enikő_Darai_Enii P>!
Jessica Park: 180 seconds – 180 másodperc

Hűű, végre újra átélhettem azt az igazi Jessica Park érzést, amit legelőször tapasztaltam a Lélegezz velem c. könyvénél.
Érdekes volt az alapkoncepció, hogy a két főszereplő egy kísérlet során találkozott először egymással. 180 másodpercig fürkészték a másik tekintetét és ennyi idő elég volt arra, hogy fenekestül felforduljon az életük.
Allison és Esben hozzám nőttek már ez alatt a 3 perc alatt is, de a könyv végére aztán teljesen. Rengeteg megrázkódtatás érte őket már ilyen korán az életük során, ám mindig felálltak és nem adták fel. Megannyi mély érzelem keringett nemcsak bennük, de magában a történetben is.
Mégis, reményből volt a legtöbb. Tudom, mostanában nem divat reménykedni, sokkal egyszerűbb a könnyebb utat, a folytonos pesszimizmust választani, pont ezért gondolom, hogy ha valamit, akkor ezt sokaknak megtaníthatja a kötet. Hogy a legsötétebb pillanatokban is hinnünk kell a dolgok jóra fordulásában.
A regény végére én már mindent is csináltam: sírtam, nevettem, együttéreztem, rettegtem. Amikor pedig bezártam a könyvet ugyan nagy sóhajjal tettem, de olyan eufóriát éreztem, mint ritkán. Ha valamit, akkor ezt a kötetet nagyon-nagyon ajánlom… igazából bárkinek!

17 hozzászólás
Milli88 P>!
Jessica Park: 180 seconds – 180 másodperc

Molyos csere útján jutottam hozzá a könyvhöz. Nem bántam meg a cserét, de nem is imádtam maradéktalanul a könyvet.
A fülszöveg alapján tetszett a történet. Felkeltette az érdeklődésemet a 180 másodperces kísérlet. A szereplőket kedveltem, de egyikük sem volt hibátlan. Ez persze egyáltalán nem baj, mindannyian emberek vagyunk, különböző elvárásokkal és különböző értékrenddel.

Allison sorsa tényleg szívszorító és elgondolkodtató. Nem csoda, hogy a vele történtek után egy képzeletbeli magas falat emelt maga és a többi ember közé. Élmény volt figyelemmel kisérni, hogy Esben szépen oldalankét áttöri ezt a falat.
Voltak a könyvben olyan részek, amelyek megleptek. Simon apa karaktere például az első pillanattól kezdve belopta magát a szívembe. Sajnáltam szegény flótást, amiért Allison ennyire hidegen viselkedett vele a kezdetekkor.
Steffi egy őszinte és odaadó barát. Ami viszont spoiler, az számomra egy hatalmas pofon volt. Várható volt, hogy lesz valami hatlamas törés a könyvben, de ez… Allison reakciója viszont nem tetszett. Többször is érzetem a könyv során, hogy bár szerthető szereplő mégis jó lenne kicsit elbeszélgetni a fejével.
A könyv végére szerencsére minden szál a helyére kerül, a kör bezérul és átélünk egy újabb csodálatos 3 percet.

Nokedli28>!
Jessica Park: 180 seconds – 180 másodperc

„Egyetlen negatív élmény felülírhat ezer pozitívat. Ami miatt a szeretet tengerében csak az egyetlen fuldoklót veszed észre.”

Hihetetlen volt a könyv és abszolút megérte elolvasni!
Ez volt az első könyvem Jessica Parktól és nem kétséges, hogy hamarosan egy másik történetét is a kezembe veszem ;) Nem voltak nagy elvárásaim a könyvvel kapcsolatban, ezért is volt kellemes meglepetés, hogy ennyire tetszett.
Már rengeteg könyvet olvastam, amelyben egy lány felállít egy hatalmas vastag falat és senkit nem enged át rajta. Ebben a történetben rejlik egy hatalmas plusz, nevezzük a nevén: Esben Baylor. Ő az a személy, aki miatt 5 csillagra tudom értékelni a könyvet, nélküle nem is érne semmit a könyv. Karizmatikus, közvetlen és jobbá akarja tenni a világot. Segít Allison-nak megérteni, hogy az életnek vannak sötét oldalai, de emellett rengeteg a pozitív is. Olyan közösséget kovácsol össze a közösségi médiában, amitől csak ámultam és bámultam. „Azt hiszem, mindenkinek jól jönne egy Esben.” Igen, abszolút :)
Persze nem maradhatott ki a gondoskodó és szeretetteljes apa sem, akiből több kellene a könyvekben. Steffi pedig ❤❤ Örültem Allison jellemfejlődésének is, rögös utat járt be, kellett már az életébe a boldogság.
Nagyon szép és aranyos történet, amit az optimizmus vesz körbe. Csak ajánlani tudom, szinte minden korosztály részére!

Pandalány P>!
Jessica Park: 180 seconds – 180 másodperc

Meghatott, és egy csodálatos történt részese lehettem.
Micsoda érzés volt három év után ismét Jessica Parktól olvasni! Úgy szeretem a stílusát és a könyveit, öröm volt visszatérni hozzá. Ugyanakkor azt le kell szögeznem, hogy Jessica írói stílusa mit sem változott az elmúlt években és jól esett visszatérni hozzá, belemerülni a világába. De úgy érzem, hogy íróként fejlődött. A stílus maradt, de a történetvezetése változott, a jó irányba.
Az érzelmek kifejezése és a szereplők közötti kapcsolatok (apa-lánya, barátság, szerelem) bemutatása sokkal részletesebb lett, mint eddig regényeiben és nekem ez így nagyon-nagyon tetszett.
Bővebben: https://pandalanyolvas.blogspot.com/2019/10/blogturne-j…

kratas P>!
Jessica Park: 180 seconds – 180 másodperc

Dráma, dráma és dráma a nyáltenger kellős közepén.
Már tényleg arra vártam, hogy jönnek a földönkívüliek és lerombolják a várost, vagy kitör egy vulkán, esetleg földrengés-szökőár, pestis, meteor. Ezeken kívül kb. minden más megtörtént ebben a könyvben a hatalmas közösségi alkalmazások hirdetésén kívül.
A két és fél csillagból kettőt Simon karaktere érdemel.
spoiler

1 hozzászólás
Illatos_Hópehely P>!
Jessica Park: 180 seconds – 180 másodperc

Valamiért azt gondoltam, hogy ez a könyv végig a fülszövegben említett kísérletről szól, több oldalról megvizsgálva. Ezért is fogtam bele olyan nehezen. :)
Mekkorát tévedtem.
Allison és Esben iszonyú cuki párost alkottak és mindehhez nem volt szükség másra, csak 180 másodpercre.
Allisonnak köszönhetően, most már azt is tudom, hogy az általam csak megnyugtatónak nevezett zajt, fehér zajnak hívják.
Már több szerzőnél is észrevettem, hogy ha a női főszereplőjük alapvetően egy zárkózott, nehezen barátkozó személy, cserébe igen laza humorral gazdagítja a tulajdonságaikat. Allison is egy ilyen 17 éves. Én nagyon bírtam a lányt.
Esbenre nincsenek szavak, mert az ilyen karakterek csak könyvben léteznek. Tökéletes külső, mindenhez is ért, türelmes és még sorolhatnám. Én szívesen olvastam volna egy két fejezetet az ő szemszögéből is.
És azért ne feledkezzünk meg Simonról és Steffiről sem. Két igen meghatározó személy Allison életében.
De ahogy fogytak a fejezetek az oldalak, volt valami rossz érzésem.
Nem lehet egy könyv ennyire cukormázas, ahol minden simán megy, a lány élete is sínen van.
Aztán történt valami.
Mondjuk nem erre számítottam, és igen csak törölgettem a könnyeimet, végül is a befejezés kárpótolt.

Hópárduc P>!
Jessica Park: 180 seconds – 180 másodperc

Amikor belekezdtem a könyv olvasásába, kicsit megijedtem, hogy nem fog tetszeni.
Aztán, ahogy történtek az események jobban is haladtam vele, és megtetszett.
A történet olykor szomorú, olykor mulatságos és olykor nagyon is valóságos szívszorító.
Aki olvasott már az író nőtől, gondolom, hogy tudja miről beszélek. :)
Esben és Simon nagyon szimpatikus karakter. Allison pedig szerencsére fejlődő személy, aki az elején még nem volt szimpatikus.
A szerelem szépen bontakozik ki a történetben.
A borítója nagyon figyelem felkeltő. :)


Népszerű idézetek

Cassie1204>!

AMÍG NEM ENGEDED EL AZT, AMI MÖGÖTTED VAN, NEM ÉRHETED EL AZT, AMI ELŐTTED ÁLL.

37. oldal

Szücsi>!

Nem élheted az életed egy szobába zárkózva. Túl sok mindenből ki fogsz maradni.

Szücsi>!

Az életem nem más, mint puzzle-darabok összessége, amik sosem fognak egyetlen egésszé összeállni.

1 hozzászólás
Pandalány P>!

Az, hogy későn érkezett, nem jelenti azt, hogy nem is számít.

Szücsi>!

Azt kívánom, bárcsak jobban szeretném a valóságot. Bárcsak élvezném az életet.


Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: Egomániás
Marni Bates: Segítség, YouTube-sztár lettem!
Tracey Garvis Graves: Péntek a Szigeten
Rebecca Donovan: Boldogító lélegzet
Susan Elizabeth Phillips: Csak Te kellesz!
Beth Flynn: Kilenc perc
Anna Todd: After Ever Happy – Miután boldogok leszünk