180 ​seconds – 180 másodperc 490 csillagozás

Jessica Park: 180 seconds – 180 másodperc

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Három ​perc is elég ahhoz, hogy megváltoztasson egy életet.
Minden sebezhetőség ellenére. Minden félelem ellenére.

Vannak, akik az egész életüket anélkül élik le, hogy megváltozna a gondolkodásmódjuk. Allison Dennisnek viszont mindehhez 180 másodperc is elég…

Allison, aki a gyerekkorát nevelőcsaládok között ingázva töltötte, elhatározta, hogy senkit nem enged közel magához. Tizenhat éves koráig nem fogadták őt örökbe, így megtanulta, hogy jobb nem bízni a dolgok állandóságában. De harmadéves egyetemistaként egyre nehezebben tud elveszni a fülében zúgó fehérzajban.

A gyanútlan Allison egy délután épp a kampusztól nem messze sétál, amikor belerángatják egy társadalmi kísérletbe. Azt a váratlan feladatot kapja, hogy lépjen interakcióba egy vadidegennel, 180 másodpercen keresztül. Sem ő, sem a másik fél, a szívdöglesztő közösségi média sztár Esben Baylor, nem áll készen arra, ami ezután következik.

Amikor lejár az idő, az érzések olyan… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
368 oldal · ISBN: 9789634578833 · Fordította: Soponyai Alexandra Bianka
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
368 oldal · ISBN: 9789634578840 · Fordította: Soponyai Alexandra Bianka
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576747 · Fordította: Soponyai Alexandra Bianka

Enciklopédia 19

Szereplők népszerűség szerint

Esben Baylor · Simon Dennis · Allison Dennis · Kerry Baylor · Steffi


Kedvencelte 61

Most olvassa 14

Várólistára tette 255

Kívánságlistára tette 261

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Szücsi>!
Jessica Park: 180 seconds – 180 másodperc

Korábban már olvastam az írónő Lélegezz velem könyvét, ami nem igazán tetszett. Éppen ezért kicsit félve kezdtem bele a könyvbe. Szerencsére ez most jobb volt, de továbbra se érzem hogy nagyon olvasni fogom az írónő könyveit.
A könyv komolysága ellenére sokszor tudtam mosolyogni, nem 1x nevettem is rajta. Néhol túl nyálas, és drámai volt, és ahogy másoknak is nekem is néha túl sok volt a könyv. A nevelő otthonos szál még okés volt de nem tudom hogy a spoiler miért kellett bele.
Ez is egy újabb olyan könyv volt, ahol a főszereplő (vagy szereplők) komoly lelki problémákkal küzdenek, végig kísérhetjük őket a gyógyulás útján, ahogy feldolgozzák a múltat, a traumákat és egy jobb, boldogabb jövő felé mennek.

2 hozzászólás
Amaryll87 P>!
Jessica Park: 180 seconds – 180 másodperc

Huhhh… Ez a könyv. Keresem a szavakat. Egyszerre volt édes, és végtelenül szomorú. Boldog voltam, mikor Allison rátalált Esbenre, és szerelembe estek. És sírva olvastam Steffi vallomását, és Allison harcát az idővel. Jó volt olvasni, hogy vannak segítőkész, önzetlen emberek. Bízom benne, hogy tényleg léteznek még, és nem csak a könyvekben. És ahogy Allison mondta: „Mindenkinek kell egy Esben!”

2 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Jessica Park: 180 seconds – 180 másodperc

'Mindenkinek jár egy Esben.'
Milyen jó is lenne! Ez egy igazán összetett, szép és egyben drámai történet volt. Egy zárkózott lány és egy csakamesébenlétezikannyiraönzetlen fiú története. Egyedi történetet alkotott a szerző, abszolút szerethető szereplőkkel. Egy szuper meleg mostohaapuka, Simon, a szinte tökéletes Esben, Steffi a legjobb barátnő, még Allisont kedveltem közülük legkevèsbé, annyira pesszimista volt. Nagyon tetszett, hogy Esben mellett mennyire megváltozott, a vége viszont sejthető volt. Nekem egyből gyanús volt S. mellébeszélése.
És kimondottan örülök, hogy az utolsó 80 oldalt már itthon olvastam el, mert tényleg kellett néhány zsepi.

4 hozzászólás
pveronika>!
Jessica Park: 180 seconds – 180 másodperc

Ismered azt az érzést, amikor egy történet végére érve becsukod a könyvet, és egy nagy sóhaj kíséretében csak mosolyogni tudsz? Nos, ez egy ilyen könyv volt.

Allison 16 éves koráig állami gondozott volt. Összesen 17 családnál élt és számos iskolában megfordult, mire valaki örökbe fogadta, és ez mély sebeket hagyott rajta. Azóta is elzárkózik a világ elől, és senkit nem enged magához közel, kivéve a legjobb barátnőjét, Steffit.

A harmadik évet kezdi az egyetemen, amikor egy nap séta közben váratlanul bevonják egy társadalmi kísérletbe, amiben az a feladat az, hogy 180 másodpercig tartania kell a szemkontaktust egy másik személlyel. A kísérletet Esben Baylor szervezi, aki szintén egyetemi hallgató, de van egy több százezer követővel rendelkező internetes oldala, ahol ehhez hasonló társadalmi kísérleteket, érdekes emberek történeteit és mindenféle pozitív jócselekedetet oszt meg.

3 perc. 180 másodperc. Esben és Allison egymással szemben ülve csupán ennyi ideig osztoznak némán az érzelmeiken, és ez mégis elégnek bizonyul arra, hogy mindkettőjük élete örökre megváltozzon.

Annyi minden volt ebben a történetben! Tele volt mosollyal, könnyekkel és lélekkel. Nagyon tetszett a kísérlet, és az, hogy az írónő képes volt megmutatni, hogy milyen erőteljes érzelmek játszódtak le abban a 3 percben Esben és Allison között. Hihetetlen volt.

Esbent nagyon-nagyon szerettem, és bárcsak rengeteg hozzá hasonló ember létezne a Földön. Allison eleinte nem került hozzám túl közel, de később a karakterfejlődése és az, ahogy megpróbált túllépni a múlton és átlépni a saját maga által húzott határokat, kiemelkedő volt. Simon, Allison apja is nagy kedvencem lett. nagyon jól eltalált karakter volt, ahogy Steffi is.

Azt picit sajnáltam, hogy szinte kizárólag Allison gondjaira koncentrált a történet, Esben problémája nagyon kicsi hangsúlyt kapott, pedig szerintem nagyon izgalmas és valós volt kérdés, amit a könyv felvetett az internetes oldalak negatív oldalával kapcsolatban. Szintén kicsit hiányérzetem van amiatt, hogy végül nem derült ki, hogy mi történt Christiannal?

Akárcsak az írónő Flat-Out Love című könyve, ez is alapvetően egy nagyon aranyos történet volt, néhány könnyfakasztó résszel, amit jó szívvel odaadnék bármelyik fiatal kezébe. Mosolyogtam, sírtam és számtalan érzelemmel lett teljesebb a szívem. Őszintén ajánlom!

http://veronikasreaderfeeder.com/jessica-park-180-%e2%8…

★Teaser: https://moly.hu/karcok/1407581

Enikő_Darai_Enii P>!
Jessica Park: 180 seconds – 180 másodperc

Hűű, végre újra átélhettem azt az igazi Jessica Park érzést, amit legelőször tapasztaltam a Lélegezz velem c. könyvénél.
Érdekes volt az alapkoncepció, hogy a két főszereplő egy kísérlet során találkozott először egymással. 180 másodpercig fürkészték a másik tekintetét és ennyi idő elég volt arra, hogy fenekestül felforduljon az életük.
Allison és Esben hozzám nőttek már ez alatt a 3 perc alatt is, de a könyv végére aztán teljesen. Rengeteg megrázkódtatás érte őket már ilyen korán az életük során, ám mindig felálltak és nem adták fel. Megannyi mély érzelem keringett nemcsak bennük, de magában a történetben is.
Mégis, reményből volt a legtöbb. Tudom, mostanában nem divat reménykedni, sokkal egyszerűbb a könnyebb utat, a folytonos pesszimizmust választani, pont ezért gondolom, hogy ha valamit, akkor ezt sokaknak megtaníthatja a kötet. Hogy a legsötétebb pillanatokban is hinnünk kell a dolgok jóra fordulásában.
A regény végére én már mindent is csináltam: sírtam, nevettem, együttéreztem, rettegtem. Amikor pedig bezártam a könyvet ugyan nagy sóhajjal tettem, de olyan eufóriát éreztem, mint ritkán. Ha valamit, akkor ezt a kötetet nagyon-nagyon ajánlom… igazából bárkinek!

17 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Jessica Park: 180 seconds – 180 másodperc

Hihetetlenül hálás vagyok Jessica Parknak ezért a történetért, ezen belül a legerőteljesebb 180 másodpercért, amit valaha könyvben átéltem. Katartikus élmény volt. Hálás vagyok még Esben Baylor-ért is, mert amiket ez a srác véghez vitt a közösségi média segítségével, azok felértek egy-egy apró csodával. Aranyból volt a szíve, kedves, figyelmes és óvatos volt. Valószínűleg hiába fésülném át Amerika összes egyetemét, akkor sem találnék hozzá hasonlót, mert sajnos csak könyvekben léteznek ilyen srácok. Allison-ra egyszerűen csak büszke voltam. Hosszú utat járt be és hatalmasat fejlődött. Nem kizárólag saját erejéből jutott el odáig, de megtette. Simon mellett sem tudok szó nélkül elmenni, Ő csalt legelőször könnyeket a szemembe (A twitteres videó arról, hogy mi tesz minket boldoggá?), Őt az Isten is nevelőszülőnek teremtette.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576747 · Fordította: Soponyai Alexandra Bianka
AniTiger P>!
Jessica Park: 180 seconds – 180 másodperc

Ezzel a regénnyel szerintem egy kicsit több a jóság a világ(om)ban.

Fantasztikus élmény volt olvasni, szinte nem is tudtam letenni, annyira olvastatta magát. Nagyon megkedveltem Allisont, szuper főszereplő, akinek a karaktere rengeteget fejlődik a regény folyamán. Én imádok „leomló falakról”, csigaházból kibújó emberekről olvasni, és különösen szeretem, ha egy történetben a romantikus kapcsolat lassan bontakozik ki. Máris újraolvasnám!

Kedvenceim: Nagyon szerettem Allison apukáját, Simont (és a közös részeiket), de Esbenért is odáig voltam! Imádom, hogy Jessica Park ilyen cuki pasikat tud megálmodni!

…bővebben:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2020/01/jessica-p…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576747 · Fordította: Soponyai Alexandra Bianka
4 hozzászólás
Milli88 P>!
Jessica Park: 180 seconds – 180 másodperc

Molyos csere útján jutottam hozzá a könyvhöz. Nem bántam meg a cserét, de nem is imádtam maradéktalanul a könyvet.
A fülszöveg alapján tetszett a történet. Felkeltette az érdeklődésemet a 180 másodperces kísérlet. A szereplőket kedveltem, de egyikük sem volt hibátlan. Ez persze egyáltalán nem baj, mindannyian emberek vagyunk, különböző elvárásokkal és különböző értékrenddel.

Allison sorsa tényleg szívszorító és elgondolkodtató. Nem csoda, hogy a vele történtek után egy képzeletbeli magas falat emelt maga és a többi ember közé. Élmény volt figyelemmel kisérni, hogy Esben szépen oldalankét áttöri ezt a falat.
Voltak a könyvben olyan részek, amelyek megleptek. Simon apa karaktere például az első pillanattól kezdve belopta magát a szívembe. Sajnáltam szegény flótást, amiért Allison ennyire hidegen viselkedett vele a kezdetekkor.
Steffi egy őszinte és odaadó barát. Ami viszont spoiler, az számomra egy hatalmas pofon volt. Várható volt, hogy lesz valami hatlamas törés a könyvben, de ez… Allison reakciója viszont nem tetszett. Többször is érzetem a könyv során, hogy bár szerthető szereplő mégis jó lenne kicsit elbeszélgetni a fejével.
A könyv végére szerencsére minden szál a helyére kerül, a kör bezérul és átélünk egy újabb csodálatos 3 percet.

Nokedli28>!
Jessica Park: 180 seconds – 180 másodperc

„Egyetlen negatív élmény felülírhat ezer pozitívat. Ami miatt a szeretet tengerében csak az egyetlen fuldoklót veszed észre.”

Hihetetlen volt a könyv és abszolút megérte elolvasni!
Ez volt az első könyvem Jessica Parktól és nem kétséges, hogy hamarosan egy másik történetét is a kezembe veszem ;) Nem voltak nagy elvárásaim a könyvvel kapcsolatban, ezért is volt kellemes meglepetés, hogy ennyire tetszett.
Már rengeteg könyvet olvastam, amelyben egy lány felállít egy hatalmas vastag falat és senkit nem enged át rajta. Ebben a történetben rejlik egy hatalmas plusz, nevezzük a nevén: Esben Baylor. Ő az a személy, aki miatt 5 csillagra tudom értékelni a könyvet, nélküle nem is érne semmit a könyv. Karizmatikus, közvetlen és jobbá akarja tenni a világot. Segít Allison-nak megérteni, hogy az életnek vannak sötét oldalai, de emellett rengeteg a pozitív is. Olyan közösséget kovácsol össze a közösségi médiában, amitől csak ámultam és bámultam. „Azt hiszem, mindenkinek jól jönne egy Esben.” Igen, abszolút :)
Persze nem maradhatott ki a gondoskodó és szeretetteljes apa sem, akiből több kellene a könyvekben. Steffi pedig ❤❤ Örültem Allison jellemfejlődésének is, rögös utat járt be, kellett már az életébe a boldogság.
Nagyon szép és aranyos történet, amit az optimizmus vesz körbe. Csak ajánlani tudom, szinte minden korosztály részére!

Csakegyolvasólány P>!
Jessica Park: 180 seconds – 180 másodperc

Nem vagyok egy sírós fajta, rég nem könnyeztem egy könyvön sem. Azonban Jessica Parknak sikerült elérnie nálam, hogy elhomályosuljon a tekintetem. Ugyanis ez a könyv nem csak a szerelemről szólt, hanem a barátságról és az elfogadásról is.
Allisonnak sok mindenen kellett átmennie, mire végre megtapasztalta az igazi szeretetet. Esbennek pedig túl kellett lépnie a múlton. Steffinek el kellett fogadnia az elkerülhetetlent, míg Kellynek megértenie, hogy ő is érdemes a szerelemre.

Bővebben: https://konyvekmindenhol.blogspot.com/2021/06/jessica-p…


Népszerű idézetek

Pandalány P>!

– A fájdalom csak addig tart, amíg el nem múlik.

Kapcsolódó szócikkek: Allison Dennis · fájdalom · Steffi
Cassie1204>!

AMÍG NEM ENGEDED EL AZT, AMI MÖGÖTTED VAN, NEM ÉRHETED EL AZT, AMI ELŐTTED ÁLL.

37. oldal

Szücsi>!

Nem élheted az életed egy szobába zárkózva. Túl sok mindenből ki fogsz maradni.

Kapcsolódó szócikkek: Allison Dennis · Steffi
Szücsi>!

Az életem nem más, mint puzzle-darabok összessége, amik sosem fognak egyetlen egésszé összeállni.

Kapcsolódó szócikkek: Allison Dennis
1 hozzászólás
Pandalány P>!

Az, hogy későn érkezett, nem jelenti azt, hogy nem is számít.

Kapcsolódó szócikkek: Steffi
Pandalány P>!

[…] a titkok magukkal húznak a mélybe,és megfullasztanak.

Szücsi>!

Azt kívánom, bárcsak jobban szeretném a valóságot. Bárcsak élvezném az életet.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
Jennifer L. Armentrout: The Return – Visszatérés
Kelly Oram: Cinder és Ella
B. N. Toler: Lélekvesztők
Vi Keeland: Egomániás
Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala
Jojo Moyes: Mióta megszerettelek
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Lisa Kleypas: A kék szemű ördög