Közel ​a horizonthoz (Közel a horizonthoz 1.) 94 csillagozás

Jessica Koch: Közel a horizonthoz

Egy nagy szerelem története. Történet a bizalomról, bátorságról, fájdalomról, kétségekről, és az elengedés erejéről. Igaz történet. Jessica fiatal, nem szereti a bonyodalmakat, és sokat ígérő jövő vár rá. Amikor egyik este elmegy otthonról, nem sejti, hogy a nagy szerelmével fog találkozni. Nem sejti, hogy ez a találkozás az egész világképét meg fogja változtatni. És főleg azt nem sejti, hogy hamarosan élete legnehezebb döntése előtt fog állni… Történet egy olyan életről, amely derűlátás, remény és félelem között ingadozik. Nyitottan, őszintén és tág rálátással számol be a múlt eseményeiről, és közben nem egy tabutémát érint.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Mont Blanc válogatás

>!
Maxim, Szeged, 2018
448 oldal · ISBN: 9789634991861 · Fordította: Hajdúné Vörös Eszter
>!
Maxim, Szeged, 2018
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632618678 · Fordította: Hajdúné Vörös Eszter

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Danijel 'Danny' Alaric Taylor · Jessica Koch · Vanessa


Kedvencelte 19

Most olvassa 21

Várólistára tette 209

Kívánságlistára tette 230

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
ZitussKa
Jessica Koch: Közel a horizonthoz

Mindig elèrkezik egy pillanat amikor akad valami, netán valaki, aki miatt átèrtèkelődnek bennünk bizonyos dolgok. Ez a könyv pont ilyen hatást gyakorol, minden benne szereplővel. Végtelenül értékesek.
Valami menthetetlenül összetört bennem a zokogás közepette de cserèbe gazdagabb is lettem általa. Annyi mindent tanítottak nekem. Hálás vagyok, hogy ez a törtènet papírra lett vetve, ugyanakkor bárcsak ne került volna rá sor. Az èlet nèha ritka kegyetlen.
Olvassátok.! Megèrdemlik, hogy hallassák a hangjukat ès a szívetekben helyet kapva, mindig tovább èljenek. Évről évre, hónapról hónapra olykor pedig csak napról napra.
Danny ès Jessica, ígèrem mindig emlèkezni fogok Rátok, ha látom amint az èg ès a föld összeèr.

1 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P
Jessica Koch: Közel a horizonthoz

A fülszöveg alapján nem gondoltam volna, hogy ilyen borzasztóan nehéz dolgokról fogok olvasni. Éppen ezért lassan is haladtam vele, mert számtalan alkalommal félre kellett kicsit tennem, hogy megnyugodjak.
Az utolsó oldalakat már csak pityeregve olvastam.
Még belegondolni is irtózatos, hogy igaz történet alapján íródott.
Hatalmas élménnyel gazdagodtam, de közben meg úgy érzem, a lelkem egy részét valahol elhagytam.

4 hozzászólás
>!
Naiva P
Jessica Koch: Közel a horizonthoz

Ennél a könyvnél már az első oldaltól kezdve úgy éreztem, hogy része vagyok a történetnek. Gondolom, azért itt-ott, ki volt színezve a történet és itt nem csak arra gondolok, hogy Danny nevét kegyeleti és személyes okokból megváltoztatta az írónő. Szóval inkább éreztem (olykor wattpados) fikciónak, mint igaz történetnek, de valahol mégis sejtettem, hogy igaz történet.
Nagyon megható történet volt, csupán nehéz teljes egészében átadnom magam egy könyvnek, ha a szereplők nem igazán szimpatikusak. spoiler
A legnagyobb gondom az volt, hogy nem is lehetett rájuk haragudni, mivel rajtuk kívülálló okok miatt váltak olyanná, amilyenné. Jessicát kivéve, de ő meg nagyon ellentmondásos volt. A szereplő hármas nagyon szoros kapcsolatban volt és a sötét élettapasztalatuk is közös volt.
A könyv végén, amikor az írónő azokat részletezte, hogy milyen hatással van rá a mai napig Danny, ott, annál a résznél nálam eltörött a mécses. Mindenesetre nagyon köszönöm, hogy Jessica az élete nagyon fontos részét megosztotta velünk.

7 hozzászólás
>!
Pandalány P
Jessica Koch: Közel a horizonthoz

Késő este van. Csak fekszem a hátamon és bámulom a plafont. Potyognak a könnyeim, miközben cikáznak a gondolataim. Miért, miért, miért?! Csak azt tudom ismételgetni, amit olvasmányom szereplői: miért ilyen igazságtalan az élet?
Nehéz összeszedni magamat egy ilyen történet után. Ugyanakkor olyan szinten felrázott és felébresztett, hogy elmondani sem tudom. Minden pillanatát, percét, napját ki kell élvezni az életünknek és értékelni mindazt, amink van, amíg csak lehet.
Egy olyan regényről van szó, ami egyszerre fájdította a szívemet és nyújtott igazi élményt olvasás közben. Szerencsére a fülszöveg túl sok konkrétumot nem árul el a történetről és ez pont jó így. Az írónő számára a regény megírása valószínűsítem, hogy terápia lehetett ahhoz, hogy feldolgozhassa élete egy olyan szakaszát, ami örökre megváltoztatta őt.
A könyvet azoknak ajánlom, akik nem félnek a valóságtól, és akik szembe mernek nézni azzal a ténnyel, hogy az élet igazságtalan. Bármennyire fájdalmas olvasmány, kedvenc lett ez a könyv. És biztosan újra fogom olvasni.
Bővebben itt: https://pandalanyolvas.blogspot.com/2019/03/jessica-koc…

3 hozzászólás
>!
Tünde_JLT IP
Jessica Koch: Közel a horizonthoz

Olyan sok szenvedést és bánatot lehetne megakadályozni, ha az emberek ezen a nyomorúságos földön kinyitnák a szemüket, és megértenék, mi történik körülöttük. De csak a saját, semmis gondjaikra és a szánalmas életükre összpontosítanak. A körülöttük lévő élőlények mind közömbösek számukra.

Ebben az idézetben benne van minden.

U.I.: Próbáljunk meg legalább egy picit odafigyelni egymásra.

>!
robinson P
Jessica Koch: Közel a horizonthoz

A regény legfőbb erőssége, hogy valós, igaz történetet mesél el, érzelmes formában. Szép, de szomorú könyv, ami sok mai társadalmi problémára hívja fel az olvasók figyelmét. A történet nem csupán egy megrázó szerelmi történet, hiszen a betegség drámája keserű és szomorú keretet ad a regénynek.
https://gaboolvas.blogspot.com/2020/02/kozel-horizonthoz.html

>!
K_A_Hikari
Jessica Koch: Közel a horizonthoz

„A gondolatok hatalma. Az a döntő, amit az ember gondol.”

Tabu témák tömkelege ez a történet, olyan dolgok kerülnek előtérbe, amit hallva az emberek többsége még mindig befogja a fülét, becsukja a szemét. Mintha azzal, hogy nem vesz tudomást, nem is léteznének. Pedig léteztek akkor, léteznek most is… és félek attól, hogy hiába telt el húsz év, még mindig nem vagyunk kellő módon elfogadóak, még mindig túl sokan vesznek fel önként szemellenzőt.
Nem akarom, hogy igaz legyen, de az élet nem kívánságműsor. Soha nem volt, és soha nem is lesz az.
Még mindig nem tűnt el a gombóc a torkomból. Valószínűleg egy ideig nem is fog. A szívem egy része a sorok között marad, én pedig megváltoztam. Hatással lett rám ez a könyv. Felnyitotta a szememet, hogy lássak, ne csak nézzek.
A legkegyetlenebb történeteket az élet írja. És vagy ad happy endet, vagy nem.
Vajon mennyi könnyet lehet hullajtani emberekért, akikkel nem találkoztam, mégis úgy érzem, ismertem őket?
Az ember akkor hal meg igazán, ha elfelejtik. Én soha nem fogom felejteni egyiküket sem.

Blogbejegyzés: https://irasaimtarhaza.blogspot.com/2019/08/jessica-koc…

1 hozzászólás
>!
pribrgre P
Jessica Koch: Közel a horizonthoz

Miután este befejeztem a könyvet, gondoltam alszok rá egyet és majd ma megírom az értékelést, ugyanis nem találtam a szavakat. Az az igazság, hogy még mindig nem találom őket, de szerintem erre nem is léteznek…
Dannyt és a történetét még sokáig nem fogom tudni elfelejteni.

Ezt az idézetet a könyvből csakúgy itt hagynám..
" A legtöbb embernek végtelenül sok ideje van életében. Nyolcvan évet is megélnek, vagy még többet, de nem használják ki az idejüket. Eltékozolják a kanapén, a tévé vagy a számítógép előtt. Nincs idejük arra, ami az életet valóban érdemessé teszi: más emberekre, a barátaikra és a családjukra, egy kutya barátságára vagy a természet szépségére. Nem figyelnek fel ilyesmire.
– Annyi fájdalmat és bánatot lehetne megakadályozni, ha az ember ebben a nyomorúságos országban kinyitná a szemét, és felfogná, mi történik körülötte. De csak a saját jelentéktelen problémáikra és nyomorúságos létükre összpontosítanak. A körülöttük lévő élőlények iránt teljesen közömbösek. "

1 hozzászólás
>!
kocybaba P
Jessica Koch: Közel a horizonthoz

Valami olyan könyvre vágytam, ami tartalmas. …hát ilyenkor szokták mondani, hogy vigyázz, mit kívánsz, mert ez úgy kifacsart, letarolt a végére, hogy üres héjnak éreztem utána csupán magam. Mikor nekiálltam nem tudtam még mibe vágtam bele, a fülszövege olyan sejtető volt, de talán így a legjobb, ettől lett még áthatóbb. Egy merő fájdalom volt a történet, az élet igazságtalan, kegyetlen oldaláról, egy betegségről, melyet megannyi előítélet övez, három életről, mely rendhagyómód egybefonódik. Végig elszoruló torokkal, összeszorított fogakkal olvastam, mégis eszem ágában sem volt otthagyni. Olyan dolgokat mutatott, amivel eddig még nem találkoztam, úgy megérintett, ahogy nem vártam és olyan élmény nyújtott, ami ugyan leforrázott, de egyben felrázott. Ahányszor csak eszembe jut, a szívembe mar, hogy egy igaz történeten alapul. Szerintem méltatlanul elhanyagolt könyv, ami sokkal több olvasót érdemel, és amit ennyi szívfájdalom dacára is megéri elolvasni, mert a karakterei megérdemlik, hogy megismerd őket és hogy emlékezzenek rájuk.

ui.: Ha jól láttam, idén ősszel jön ki a belőle készülő film, amit biztos, hogy meg fogok nézni.

2 hozzászólás
>!
Mariann_ P
Jessica Koch: Közel a horizonthoz

Ez a könyv elég nehezen került hozzám.
Amikor megjelenés után 21 nappal sem érkezett meg a rendelésem, akkor lemondtam, megrendeltem máshol. Aztán félretettem, szegény jó sokat várakozott.
Most viszont teljesen letaglózott.
Igen, azt hiszem ez a legjobb szó.
Betegségről olvasni legtöbbször azt jelentette , hogy rákos lett és meghalt valaki.
Ez nem az a kategória. Ebben a könyvben arról olvashatunk, hogy lehet előítéletek nélkül viszonyulni egyes megbetegedésekhez , elítélés helyett dühítő tehetetlenséget éreztem.
Összetörte a szívemet. Közben kiderült, hogy igaz történet.
Nem igazán találok szavakat ahhoz , hogy kifejezzem mit éreztem.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Pandalány P

A szarkazmus az intelligens emberek fegyvere.

Kapcsolódó szócikkek: szarkazmus
>!
Pandalány P

Az embereknek gyakran vannak megérzéseik. Csak nem vesznek róluk tudomást, mert hülyeségekkel vannak elfoglalva.

1 hozzászólás
>!
Pandalány P

– Pontosan így szeretlek. A normális emberekkel még soha semmit nem tudtam kezdeni.

>!
Tünde_JLT IP

Olyan sok szenvedést és bánatot lehetne megakadályozni, ha az emberek ezen a nyomorúságos földön kinyitnák a szemüket, és megértenék, mi történik körülöttük. De csak a saját, semmis gondjaikra és a szánalmas életükre összpontosítanak. A körülöttük lévő élőlények mind közömbösek számukra.

345. oldal

>!
robinson P

Aztán egyszerre fájón a tudatára ébredtem, mennyire hiányzik neki a család. Azon töprengtem mi lehet az anyjával, aki még nyilvánvalóan él.

>!
Pandalány P

– A legtöbb embernek végtelenül sok ideje van életében. Nyolcvan évet is megélnek, vagy még többet, de nem használják ki az idejüket. Eltékozolják a kanapén, a tévé vagy a számítógép előtt. Nincs idejük arra, ami az életet valóban érdemessé teszi: más emberekre, a barátaikra és a családjukra, egy kutya barátságára vagy a természet szépségére. Nem figyelnek fel ilyesmire.

Kapcsolódó szócikkek: idő
>!
robinson P

A közöttünk lévő hatalmas távolság ellenére szabályosan éreztem a telefonban, hogy boldog. Visszatért abba az életébe, amilyen akkor volt, amikor még nem tört darabokra.

>!
robinson P

Fájt a lelkének, hogy egyszerűen csak így itt hagyja. Olyanok voltak, mint a jin és jang, egy húron pendültek. Egyszer s mindenkorra.

>!
robinson P

Úgy magyarázta nekem a betegséget, mintha arról mesélne, hogyan képződnek a felhők az égen.


A sorozat következő kötete

Közel a horizonthoz sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Zafírkék
Sherry Gammon: Elviselhetetlen
Laura Ingalls Wilder: Azok a boldog, arany évek
Charles Dickens: David Copperfield I-II.
Charles Dickens: Copperfield Dávid
Marah Woolf: Ne szeress!
L. M. Montgomery: Anne az élet iskolájában
Cecelia Ahern: A Vétkes
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Veronica Roth: A beavatott