Közel ​a horizonthoz (Közel a horizonthoz 1.) 189 csillagozás

Jessica Koch: Közel a horizonthoz

Egy nagy szerelem története. Történet a bizalomról, bátorságról, fájdalomról, kétségekről, és az elengedés erejéről. Igaz történet. Jessica fiatal, nem szereti a bonyodalmakat, és sokat ígérő jövő vár rá. Amikor egyik este elmegy otthonról, nem sejti, hogy a nagy szerelmével fog találkozni. Nem sejti, hogy ez a találkozás az egész világképét meg fogja változtatni. És főleg azt nem sejti, hogy hamarosan élete legnehezebb döntése előtt fog állni… Történet egy olyan életről, amely derűlátás, remény és félelem között ingadozik. Nyitottan, őszintén és tág rálátással számol be a múlt eseményeiről, és közben nem egy tabutémát érint.

Tagok ajánlása: 18 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Mont Blanc válogatás

>!
Maxim, Szeged, 2018
448 oldal · ISBN: 9789634991861 · Fordította: Hajdúné Vörös Eszter
>!
Maxim, Szeged, 2018
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632618678 · Fordította: Hajdúné Vörös Eszter

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Danijel 'Danny' Alaric Taylor · Jessica Koch · Thorsten Koch · Vanessa


Kedvencelte 40

Most olvassa 16

Várólistára tette 271

Kívánságlistára tette 288

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

ZitussKa >!
Jessica Koch: Közel a horizonthoz

Mindig elérkezik egy pillanat amikor akad valami, netán valaki, aki miatt átértèkelődnek bennünk bizonyos dolgok. Ez a könyv pont ilyen hatást gyakorol, minden benne szereplővel. Végtelenül értékesek.
Valami menthetetlenül összetört bennem a zokogás közepette de cserébe gazdagabb is lettem általa. Annyi mindent tanítottak nekem. Hálás vagyok, hogy ez a történet papírra lett vetve, ugyanakkor bárcsak ne került volna rá sor. Az élet néha ritka kegyetlen.
Olvassátok.! Megérdemlik, hogy hallassák a hangjukat és a szívetekben helyet kapva, mindig tovább éljenek. Évről évre, hónapról hónapra olykor pedig csak napról napra.
Danny és Jessica, Ígérem mindig emlékezni fogok Rátok, ha látom amint az ég és a föld összeér.

1 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Jessica Koch: Közel a horizonthoz

A fülszöveg alapján nem gondoltam volna, hogy ilyen borzasztóan nehéz dolgokról fogok olvasni. Éppen ezért lassan is haladtam vele, mert számtalan alkalommal félre kellett kicsit tennem, hogy megnyugodjak.
Az utolsó oldalakat már csak pityeregve olvastam.
Még belegondolni is irtózatos, hogy igaz történet alapján íródott.
Hatalmas élménnyel gazdagodtam, de közben meg úgy érzem, a lelkem egy részét valahol elhagytam.

6 hozzászólás
Naiva P>!
Jessica Koch: Közel a horizonthoz

Ennél a könyvnél már az első oldaltól kezdve úgy éreztem, hogy része vagyok a történetnek. Gondolom, azért itt-ott, ki volt színezve a történet és itt nem csak arra gondolok, hogy Danny nevét kegyeleti és személyes okokból megváltoztatta az írónő. Szóval inkább éreztem (olykor wattpados) fikciónak, mint igaz történetnek, de valahol mégis sejtettem, hogy igaz történet.
Nagyon megható történet volt, csupán nehéz teljes egészében átadnom magam egy könyvnek, ha a szereplők nem igazán szimpatikusak. spoiler
A legnagyobb gondom az volt, hogy nem is lehetett rájuk haragudni, mivel rajtuk kívülálló okok miatt váltak olyanná, amilyenné. Jessicát kivéve, de ő meg nagyon ellentmondásos volt. A szereplő hármas nagyon szoros kapcsolatban volt és a sötét élettapasztalatuk is közös volt.
A könyv végén, amikor az írónő azokat részletezte, hogy milyen hatással van rá a mai napig Danny, ott, annál a résznél nálam eltörött a mécses. Mindenesetre nagyon köszönöm, hogy Jessica az élete nagyon fontos részét megosztotta velünk.

7 hozzászólás
Pandalány P>!
Jessica Koch: Közel a horizonthoz

Késő este van. Csak fekszem a hátamon és bámulom a plafont. Potyognak a könnyeim, miközben cikáznak a gondolataim. Miért, miért, miért?! Csak azt tudom ismételgetni, amit olvasmányom szereplői: miért ilyen igazságtalan az élet?
Nehéz összeszedni magamat egy ilyen történet után. Ugyanakkor olyan szinten felrázott és felébresztett, hogy elmondani sem tudom. Minden pillanatát, percét, napját ki kell élvezni az életünknek és értékelni mindazt, amink van, amíg csak lehet.
Egy olyan regényről van szó, ami egyszerre fájdította a szívemet és nyújtott igazi élményt olvasás közben. Szerencsére a fülszöveg túl sok konkrétumot nem árul el a történetről és ez pont jó így. Az írónő számára a regény megírása valószínűsítem, hogy terápia lehetett ahhoz, hogy feldolgozhassa élete egy olyan szakaszát, ami örökre megváltoztatta őt.
A könyvet azoknak ajánlom, akik nem félnek a valóságtól, és akik szembe mernek nézni azzal a ténnyel, hogy az élet igazságtalan. Bármennyire fájdalmas olvasmány, kedvenc lett ez a könyv. És biztosan újra fogom olvasni.
Bővebben itt: https://pandalanyolvas.blogspot.com/2019/03/jessica-koc…

3 hozzászólás
Tünde_JLT I>!
Jessica Koch: Közel a horizonthoz

Olyan sok szenvedést és bánatot lehetne megakadályozni, ha az emberek ezen a nyomorúságos földön kinyitnák a szemüket, és megértenék, mi történik körülöttük. De csak a saját, semmis gondjaikra és a szánalmas életükre összpontosítanak. A körülöttük lévő élőlények mind közömbösek számukra.

Ebben az idézetben benne van minden.

U.I.: Próbáljunk meg legalább egy picit odafigyelni egymásra.

Enikő_Darai_Enii P>!
Jessica Koch: Közel a horizonthoz

Már a film is nagyon megrendített (anyum mondta is, hogy legközelebb valami vidámabbat válasszunk), de a könyv volt az, ami teljesen kikészített most érzelmileg. Ez leginkább az olvasási időmön látszódik. Küszködtem vele, de nem azért mert rossz volt, hanem azért mert a padlóra küldött az élet írta történet. Ez nem egy olyan könyv, ami után csak úgy továbblép az ember. Nem, kiforgatja a sarkaiból a világunkat és arra késztet hogy csaknem mindent átértékeljünk. Új megvilágítást kap minden egyes addigi mozzanatunk.
Csak remélni tudom, hogy minél többekhez eljut majd ez a csoda és hogy az olvasók tudják majd a helyükön kezelni a dolgokat. Tina, Danny, Jessica, örökké a szívemben éltek!♥️

robinson P>!
Jessica Koch: Közel a horizonthoz

A regény legfőbb erőssége, hogy valós, igaz történetet mesél el, érzelmes formában. Szép, de szomorú könyv, ami sok mai társadalmi problémára hívja fel az olvasók figyelmét. A történet nem csupán egy megrázó szerelmi történet, hiszen a betegség drámája keserű és szomorú keretet ad a regénynek.
https://gaboolvas.blogspot.com/2020/02/kozel-horizonthoz.html

pribrgre P>!
Jessica Koch: Közel a horizonthoz

Miután este befejeztem a könyvet, gondoltam alszok rá egyet és majd ma megírom az értékelést, ugyanis nem találtam a szavakat. Az az igazság, hogy még mindig nem találom őket, de szerintem erre nem is léteznek…
Dannyt és a történetét még sokáig nem fogom tudni elfelejteni.

Ezt az idézetet a könyvből csakúgy itt hagynám..
" A legtöbb embernek végtelenül sok ideje van életében. Nyolcvan évet is megélnek, vagy még többet, de nem használják ki az idejüket. Eltékozolják a kanapén, a tévé vagy a számítógép előtt. Nincs idejük arra, ami az életet valóban érdemessé teszi: más emberekre, a barátaikra és a családjukra, egy kutya barátságára vagy a természet szépségére. Nem figyelnek fel ilyesmire.
– Annyi fájdalmat és bánatot lehetne megakadályozni, ha az ember ebben a nyomorúságos országban kinyitná a szemét, és felfogná, mi történik körülötte. De csak a saját jelentéktelen problémáikra és nyomorúságos létükre összpontosítanak. A körülöttük lévő élőlények iránt teljesen közömbösek. “

“ Kettes válaszlehetőség, annak minden következményével együtt. Mindig a kettes számú választási lehetőség marad. “

1 hozzászólás
K_A_Hikari>!
Jessica Koch: Közel a horizonthoz

„A gondolatok hatalma. Az a döntő, amit az ember gondol.”

Tabu témák tömkelege ez a történet, olyan dolgok kerülnek előtérbe, amit hallva az emberek többsége még mindig befogja a fülét, becsukja a szemét. Mintha azzal, hogy nem vesz tudomást, nem is léteznének. Pedig léteztek akkor, léteznek most is… és félek attól, hogy hiába telt el húsz év, még mindig nem vagyunk kellő módon elfogadóak, még mindig túl sokan vesznek fel önként szemellenzőt.
Nem akarom, hogy igaz legyen, de az élet nem kívánságműsor. Soha nem volt, és soha nem is lesz az.
Még mindig nem tűnt el a gombóc a torkomból. Valószínűleg egy ideig nem is fog. A szívem egy része a sorok között marad, én pedig megváltoztam. Hatással lett rám ez a könyv. Felnyitotta a szememet, hogy lássak, ne csak nézzek.
A legkegyetlenebb történeteket az élet írja. És vagy ad happy endet, vagy nem.
Vajon mennyi könnyet lehet hullajtani emberekért, akikkel nem találkoztam, mégis úgy érzem, ismertem őket?
Az ember akkor hal meg igazán, ha elfelejtik. Én soha nem fogom felejteni egyiküket sem.

Blogbejegyzés: https://irasaimtarhaza.blogspot.com/2019/08/jessica-koc…

1 hozzászólás
Niki_Salamon P>!
Jessica Koch: Közel a horizonthoz

Nem igazán állt szándékomba kezembe venni a könyvet. Aztán mégiscsak kölcsönkértem, elolvastam. Megbántam? Nem. Tetszett? Igen, még ha egy igaz és tragikus történetre nem is lehetne (illene) ilyet mondani. Teljesen gördülékenyen olvastam, nagyon jól haladtam vele, szerintem kiválóan írta meg Jessica Koch kettejük történetét.
Elképzelni nem tudom hogy maradt ilyen ép ezek után,amik velük történtek, de egy valamiben biztos vagyok: fantasztikusan jó, kitartó és erős ember.
Dannyt nagyon sajnáltam és megértettem: amikor az életed a mozgás, a sport és tudod, hogy egy idő után -nem is olyan sok idő után- a tested már nem tudod irányítani, elveszted felette az uralmat.. én se viselném el. De neki az egész élete egy küzdelem volt, amiből nem kerülhetett ki győztesen,csak néha nyert egy-két menetet, és a végén még azt is elveszti ami és aki fontos számára.
Mindig rossz olvasni, hogy más min megy keresztül egész életében, miközben mi emberek, a legjelentéktelenebb dolgok miatt is panaszkodunk és nem éljük meg a jelent. Olvasás közben nem sírtam, ellenben most így visszatekintve, Danny bölcsességei, észrevételei, gondolatai eszembe jutván…a lapokon keresztül tanít minket.

7 hozzászólás

Népszerű idézetek

Pandalány P>!

Az embereknek gyakran vannak megérzéseik. Csak nem vesznek róluk tudomást, mert hülyeségekkel vannak elfoglalva.

1 hozzászólás
Pandalány P>!

A szarkazmus az intelligens emberek fegyvere.

Kapcsolódó szócikkek: szarkazmus
Pandalány P>!

– Pontosan így szeretlek. A normális emberekkel még soha semmit nem tudtam kezdeni.

Pandalány P>!

– A legtöbb embernek végtelenül sok ideje van életében. Nyolcvan évet is megélnek, vagy még többet, de nem használják ki az idejüket. Eltékozolják a kanapén, a tévé vagy a számítógép előtt. Nincs idejük arra, ami az életet valóban érdemessé teszi: más emberekre, a barátaikra és a családjukra, egy kutya barátságára vagy a természet szépségére. Nem figyelnek fel ilyesmire.

Kapcsolódó szócikkek: idő
Tünde_JLT I>!

Olyan sok szenvedést és bánatot lehetne megakadályozni, ha az emberek ezen a nyomorúságos földön kinyitnák a szemüket, és megértenék, mi történik körülöttük. De csak a saját, semmis gondjaikra és a szánalmas életükre összpontosítanak. A körülöttük lévő élőlények mind közömbösek számukra.

345. oldal

robinson P>!

Úgy magyarázta nekem a betegséget, mintha arról mesélne, hogyan képződnek a felhők az égen.

robinson P>!

A közöttünk lévő hatalmas távolság ellenére szabályosan éreztem a telefonban, hogy boldog. Visszatért abba az életébe, amilyen akkor volt, amikor még nem tört darabokra.

robinson P>!

Fájt a lelkének, hogy egyszerűen csak így itt hagyja. Olyanok voltak, mint a jin és jang, egy húron pendültek. Egyszer s mindenkorra.

robinson P>!

Aztán egyszerre fájón a tudatára ébredtem, mennyire hiányzik neki a család. Azon töprengtem mi lehet az anyjával, aki még nyilvánvalóan él.


A sorozat következő kötete

Közel a horizonthoz sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sandra Regnier: Az elfek öröksége
Kerstin Gier: Zafírkék
Erich Kästner: Emil és a detektívek
Erin Watt: Megtört herceg
Margit Sandemo: Halálos bűn
Laura Ingalls Wilder: Azok a boldog, arany évek
Charles Dickens: David Copperfield I-II.
Charles Dickens: Copperfield Dávid
Mikszáth Kálmán: A beszélő köntös
Marah Woolf: Ne szeress!