Üveg ​hercegnő (Éjféli bál 2.) 18 csillagozás

Jessica Day George: Üveg hercegnő

Az egyik átok… a másikhoz vezet.

Miután hosszú évekig átok kényszerítette, hogy minden éjszaka táncra perdüljön, Pipacs hercegnő esküvel megfogadta, hogy soha többé nem húz tánccipellőt a lábára. Éppen ezért csupán vonakodva vállalkozik arra, hogy részt vesz a királyi csereprogramban, amit édesapja a szomszédos országok uralkodóival együtt ötlött ki.

Először nem is tűnik olyan rossznak az élet a távoli Bretonban, főleg mivel felbukkan egy jóképű herceg, aki a barátságát kínálja… sőt talán még többet is. Ám egy Eleonora nevű szegény szolgálólány is megjelenik a színen, és szemet vet a hercegre. Vajon melyik lány fogja elnyerni a szívét? És vajon ki áll a káprázatos báliruhák és cipellők mögött, amikben a nincstelen Eleonora parádézik a bálokon? Csak Pipacs hercegnő lát át a mágián, ami a királyság összes többi lakóját bűvöletben tartja. Mivel egy átkot már sikerült legyőznie, ő a legmegfelelőbb arra, hogy egy másikkal is megbirkózzon.

Eredeti mű: Jessica Day George: Princess of Glass

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634573791 · Fordította: Robin Edina

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Rózsa · Christian herceg · Kőbezárt király · Pipacs hercegnő · Rionin herceg

Helyszínek népszerűség szerint

Kőbezárt király palotája


Most olvassa 1

Várólistára tette 74

Kívánságlistára tette 90

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Kitti_Kinczer
Jessica Day George: Üveg hercegnő

Meglepődtem, mert nagyon nem erre számítottam. Az első része nagy könyves élményem volt, mert mikor rákaptam az olvasásra, akkor láttam meg a borítóját, és rögtön bele szerettem, de hát egy könyvet sem ítélünk meg a borító alapján tudom… Aztán elolvastam a tartalmát, és a gyerekkori egyik kedvenc mesém feldolgozása a széttáncolt cipellőkké! Ráadásul nagyon jól megírva, elképesztően magával ragadott és hát tovább szította bennem az olvasás élvezetét. Most pedig annyi év után itt a folytatás. Amint megláttam izgatott lettem, amint a kezembe fogtam megijedtem, félre tettem, de nem bírtam sokáig, neki álltam elolvasni. Magával ragadott. Izgalmas feldolgozása a Hamupipőkének és micsoda elgondolás az egész, hogy nem is hamupipőke akarja a tündérkeresztanyát! Pipacs pedig egy nagyon jó karakter, akiről örömmel olvastam. Hiányoltam régi szereplőket, de remélem mindegyikükről olvashatok még többet és még többet! Christian is imádni való volt maga pipogya, szeleburdi elvarázsolt módján. Kicsit mondjuk nehezen jutottunk el a végkifejlethez, elég lassan alakultak az események, de még ez sem volt zavaró, izgalmas üde kis olvasmány, amit a mese kedvelők, történelmi romantikus tündérmese rajongóknak csak ajánlani tudok!

>!
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog P
Jessica Day George: Üveg hercegnő

Szórakoztató, szerethető kötetről van szó, ami elrepít a hercegnők, bálok, átkok, varázslatok korába. Jó karakterek, édes humor és sok izgalom jellemzi a kötetet, de a lezárás sajnos nem lett kedvenc, kicsit gyorsnak éreztem.

Bővebben a blogon:
▶️ http://sorok-kozott.hu/2019/04/konyvkritika-jessica-day…

>!
Caledonia_Valley P
Jessica Day George: Üveg hercegnő

spoiler

„Az Üveg hercegnő egy nem mindennapi Tizenkét táncoló hercegnő-folytatás és Hamupipőke-történet, melyben "Hamupipőke” csupán „mellékszereplőként” jelenik meg, ám ő lesz minden bonyodalom forrása… Jessica Day George remekül ért a tündérmesékhez és a klasszikus mesék feldolgozásához, hiszen a mellett, hogy kapunk egy Cinderella-sztorit, tovább követhetjük a tizenkét táncoló hercegnő egyikének életét és sorsát…"

„Pipacs egy független, bájos, a világ veszedelmeire fogékony, józan és rendkívüli humorral megáldott hercegnő, akit a Kőbezárt király megtanított arra, miként vegye fel a kesztyűt és harcoljon minden erejével ellenségei ellen…”

„Az Üveg hercegnő tökéletes folytatása az Éjféli bálnak, ám túlszárnyalni nem tudta azt… A kötet túlságosan hamar ér véget…”
„A fordításra két panaszom van, mégpedig a mostanában egyre gyakrabban előforduló tipikus KMK hiba – a régi korokban játszódó/kosztümös/mesevilág/fantasy történetbe kevert modern szavak használata…”

Bővebben:
https://sadaboga.blogspot.com/2019/06/jessica-day-georg…

>!
anesz P
Jessica Day George: Üveg hercegnő

Összeszedettebb, mint az első rész. Több pár történetét is végigkísérhetjük. A cselédlányt kicsit nehéz volt megszeretni, de aztán ő is alakult. Nagyon jó a háttértörténet. Mindennek megvan az oka és a célja. Pipacs egy erős hősnő, aki a problémák többségét egyedül oldja meg, még a párja helyett is. Roger is érdekes szereplő, belőlük is különleges páros lehetett volna.
Nagyon szórakoztató volt. Most már kíváncsi vagyok a többi lány történetére is!

>!
Rafilover P
Jessica Day George: Üveg hercegnő

Ez is egy aranyos mese volt, mármint annak az újra gondolása, de kifejezetten tetszett. Pipacs személyisége nagyon üdítő volt a többi hercegnőkhöz képest. Örülök, hogy ezt is elolvashattam :)

>!
Rileey
Jessica Day George: Üveg hercegnő

Jó sokat kellett várni a folytatásra, Voltaképpen azt az élményt kaptam, amit az első résznél: semmi kiemelkedő, de gyorsan olvasható történet lett a végeredmény, amit szerettem olvasni. Az író stílusa nagyon jó, van benne humor, amit megmosolyogtam, a karakterek szerethetőek, a sztori aranyos, és érdekes feldolgozása Hamupipőke történetének. Az egyetlen szívfájdalmam az volt, hogy míg a szerelmi szál Christian nézőpontjában jelen volt, addig Pipacséból valahogy kimaradt, de mivel ez egy mese, ahol nem feltétlen szükséges az alapos kidolgozás, így el tudom fogadni.

>!
Fati_olvas P
Jessica Day George: Üveg hercegnő

Azt nem merem mondani, hogy job kötet volt mint az első, de erősen gyanús, hogy igen. NAgyon élveztem az egész könyvet. Az elején picit nehezen haladtam vele, meg kicsit furi volt a boszorkány na meg picit ijesztő is a végére, de ettől eltekintve jó, és olvasmányok kötet. A vége kicsit össze let csapva, joban is ki lehetett volna dolgozni nem artott volna neki még vagy 50 oldal szerintem.

>!
BBetti86 
Jessica Day George: Üveg hercegnő

Az első részt szerettem, ettől meg tartottam kicsit. Már a címből sejteni lehetett, melyik mese új verzióját kapjuk meg, és nehezen képzeltem el, hogy lesz ebből Hamupipőke.
De szerencsére a szerző tudta, mert nagyon ötletes kis mesét hozott nekünk össze!
A lányok alakjait nagyon bírtam. A kedvenc természetesen Pipacs, aki nagyon nem egy átlagos hercegnő. Már azon is sokat vigyorogtam, amikor sorra utasította el a táncra vágyó daliákat, de amikor még kártyázni is beült a férfiak közé… életvidám, tűzről pattant, egy nagyon szerethető, példaértékű hősnő, akinek még az is összejött, hogy nem éreztem meseien tökéletes lénynek. Christian herceg kicsit más dió: szimpatikus, jófiú, de a lányhoz képest nagyon halovány szegény.
Az átok tetszett, a nagy báli jelenet meg különösen. Aki kicsit is romantikus és szereti a meséket, az a jelenet olvastatná a könyvet önmagában. De különben is egy kellemes, humoros, könnyed könyv, amit jó volt olvasni.
Szép a borító, önállóan s jó, meg az előző rész folytatásaként is kielégítő. Bírtam!

>!
magyari_betty
Jessica Day George: Üveg hercegnő

Lebilincselő történet. Elsőre azt hittem, hogy a hercegnő és a koldus meséjét fogom olvasni. Ahogy haladtam előre a könyvben, úgy vált világossá, hogy elhamarkodottan ítéltem. És szép lassan összeállt gyermekkorom hamupipőke meséje, ahhol 3 napos bált tartottak… Nagyon iszgalmas volt a történet és, hogy más oldalról is megismerhettem a „jótündér keresztanyát”.


Népszerű idézetek

>!
Caledonia_Valley P

– Fula egy leányszó maga, Pippanc helszegnő – jegyezte meg a hercegnő.

Kapcsolódó szócikkek: Pipacs hercegnő
>!
BBetti86 

Minden hozományra számot tartó leány már a születése napjától kezdve mást sem hall, mint hogy a megfelelő férfihoz kell feleségül mennie a megfelelő okokból és a megfelelő időben. – Elhúzta a száját. – Az ember lánya csak reménykedhet, hogy az illetőnek fogai is vannak. És haja.

69. oldal - Ragyogás

>!
Caledonia_Valley P

– Ugyan drágám! Az a „kellemetlenség” a cipellőkkel…

>!
Caledonia_Valley P

A hölgy bő nadrágot és szoros, mélyen dekoltált fűzőt viselt, és Christian az eszébe véste, hogy megkérje, legyen szíves illedelmesebben öltözni, miután összeházasodtak.

Kapcsolódó szócikkek: Christian herceg
>!
Caledonia_Valley P

– Miért akarják ezek a teremtmények folyton kiházasítani az embert?

Kapcsolódó szócikkek: Pipacs hercegnő
>!
Caledonia_Valley P

Meglepetésként érte az egész családot, amikor Pipacs kifejezetten ügyesnek mutatkozott a kötőtűvel. Az már viszont korántsem lepte meg őket, amikor kiderült, hogy a lány a legtehetségesebb kártyajátékos is közöttük. Jóllehet, az ő játékszenvedélye sokkal kevésbé bizonyult veszedelmesnek, mint Petúnia tábortüzekért való rajongása, aminek folytán gyújtóst aprított Gregor király egyik díjnyertes rózsabokrából.

Kapcsolódó szócikkek: Pipacs hercegnő
>!
Caledonia_Valley P

Még a Kőbezárt király palotájában sem érezte magát ennyire megrémülve, vagy ekkora veszélyben.


Hasonló könyvek címkék alapján

Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Richelle Mead: A halál csókja
Patrick Ness: Háború a békéért
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca
Robin LaFevers: Sötét diadal
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Lapról lapra
Rachel Vincent: Halott lelkek
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Tahereh Mafi: Ne félts
Renée Ahdieh: Harag & hajnal