Éjféli ​bál (Éjféli bál 1.) 611 csillagozás

Jessica Day George: Éjféli bál

Rose hercegnő a legidősebb tizenkét lánytestvér közül, akik arra kárhoztattak, hogy a gonosz Kőbezárt király palotájában, mélyen a föld alatt táncoljanak minden éjjel. Születésüktől kezdve átok ül rajtuk, és csak a halál adhatja vissza a szabadságukat. Rose azonban találkozik Galennel, egy fiatal, katonából lett kertésszel, aki nem veti meg a kalandot, és épp olyan elszánt, akárcsak Rose, és a szabadság egyszeriben nem is tűnik olyan elérhetetlennek. Hogy legyőzzék a királyt és sötét udvartartását, szükségük lesz egy láthatatlanná tévő köpenyre, egy fekete gyapjúláncra, melyet bűvös ezüst kötőtűkkel kötöttek, és mind közül a legkritikusabb hozzávalóra – az igaz szerelemre. A Széttáncolt cipellők című mese újrafeldolgozásával Jessica Day George megint megmutatja, milyen mesterien alkot valami teljesen újat egy történetből, amelyről csak hittük, hogy ismerjük.

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
282 oldal · ISBN: 9789632454245 · Fordította: Szakál Gertrúd
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
282 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454245 · Fordította: Szakál Gertrúd
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
282 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455211 · Fordította: Szakál Gertrúd

1 további kiadás


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Galen · Rózsa · Jácint hercegnő · Kőbezárt király

Helyszínek népszerűség szerint

Kőbezárt király palotája · Vesztfálin királysága


Kedvencelte 66

Most olvassa 16

Várólistára tette 349

Kívánságlistára tette 271

Kölcsönkérné 13


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Jessica Day George: Éjféli bál

Igazából nem tudom eldönteni, hogy tetszett e vagy sem.
Vannak mellette és ellene szóló érveim is. Furcsa.
A két főszereplő ebben a történetbe, Rose és Galen nagyon szimpatikus volt.
A történet sajnos elég sokszor unalmas volt.
Az alapsztori nagyszerű, csak a kidolgozásával voltak apróbb gondjaim.
A borítója, te jó ég , valami gyönyörű és összhangban van a történettel is. Ezért ez plusz pont.
Barátnőm ajánlotta és nem bántam meg az olvasását, összességében kellemes kikapcsolódás volt ez a könyv szombatra. Igaz mama folyton izélt, hogy minek kell mindig olvasnom. Még amikor nála vagyok, akkor is. Lekvárfőzés közben, azért csaltam és olvasgattam. De, ha egyszer nem tudtam letenni.
Az szomorú, hogy ezt a sorozatot, sem fordították tovább itthon.

Evelena>!
Jessica Day George: Éjféli bál

A könyv, amit már úgy érzem, ezer éve kinéztem magamnak. Folyton előkerült valahogy és a borítója is eléggé csábítónak tűnt ahhoz, hogy kíváncsivá tegyen. :)
Nagyon szeretem a meséket, de érdekes módon ez a történet valahogy mindig kimaradt, így nem tudtam, hogy mit is várhatok az újragondolásától.
Érdekes volt, kicsit jó érzés belecsöppenni ebbe a mesevilágba. Úgy szurkoltam Galen-nek végig. A Kőbezárt király palotája felé vezető út és az ottani éjszaka leírása nagyon tetszett, szinte megelevenedett a szemem előtt.
Galen szellemes jelenetein jókat kuncogtam. :D
Összességében aranyos kis romantikus történet, jó volt elmerülni benne. Feltűnt, hogy a könyv egy sorozat része, ám nálunk nem jelentek meg a folytatásai.
Pedig szívesen elolvasnám a többi részt is. :)

K_Kata99>!
Jessica Day George: Éjféli bál

Jó érzés volt visszacsöppeni a könyv által a mesék világába. Volt itt minden, ami egy varázslatos világ megteremtéséhez elengedhetetlen: bűbáj, átok, különleges lények, hercegnők, palota és egy ifjú, aki a királykisasszonyok megmentésére siet. A 12 hercegnő egy-egy virágról kapta a nevét, a kedvencem közülük Árnika volt. Néha nekem is jól jönne egy láthatatlanná tévő köpeny :) Szépen felépített a történet, szerethető karakterekkel.

1 hozzászólás
MissFortune>!
Jessica Day George: Éjféli bál

Az alaptörténet nagyon jó, az egyik gyerekkori kedvenc mesém volt A 12 táncoló hercegnő.
Galennel és Rózsával nincs bajom, aranyosak a maguk módján. Galen egészen hamar rájött a titok nyitjára, csak sajnos így is sok unalmas rész volt. Nem tudtam őket túlzottan megkedvelni, mert ahhoz meg túl rövidnek éreztem.
A fantasy szál tetszett. A lányok édesanyja alkut kötött a Kőbezárt királlyal, ezért minden este táncolniuk kellett.
Egyszer olvasható kategóriába sorolnám.:)

Pillecukorkám>!
Jessica Day George: Éjféli bál

Egy hercegő.
Egy exkatona, aki kertész lett.
12 herceg.
12 hercegnő.
1 szerződés, amely szörnyen megnehezíti az életüket.
Nagyon imádtam már az első pillanattól kezdve. Aztán eszembe jutott még az is, hogy Békéscsabán a színházba én már láttam ezt a kis történetet, csak más névvel. Az a név is nagyon passzolt hozzá, de ez is. A széttáncolt cipelők és az Éjféli bál hatalmas élményt nyújtott nekem…
És ami tetszett benne:
Az a sok humor:)
A lányok nevei nagyon találó voltak:)
A hercegnők beszólásai:*
És…. Hát azért Galen se kispálya a zokniaival*_*_*

BeliczaiMKata P>!
Jessica Day George: Éjféli bál

Mikor elkezdtem olvasni, akkor rögtön az M2-n sugárzott német, megfilmesített mesefeldolgozás sorozat jutott eszembe. Abban volt a katona, aki megmenti a lányokat, és volt még pár ismerős momentum. Nem emlékszem az eredeti mesére, de szerintem ott nem katona volt. Majd utána nézek. Viszont a Kőbezárt király, a fiai, azok kiléte, a királyné alkuja nekem mind újak voltak. A mesében a hercegek és a hercegnők egymásra találnak, itt nem így volt, persze érthető okokból. Nem volt rossz, de egyszer olvasós. Viszont van még 2 rész, amiben másik hercegnők sorsa található, azokat szívesen elolvasom majd idővel.

Riszperidon P>!
Jessica Day George: Éjféli bál

Azt hiszem, kezdtem így mostanában valamelyik értékelésemet, de ebben a könyvben (is) az a legrosszabb, hogy lehetett volna nagyon jó.
Szerettem kiskoromban a mesét, ami alapján készült, az ilyen feldolgozásokba is nagy reményekkel szoktam belevágni.
Azt vártam, hogy ezt egy kicsit hosszabb, mozgalmasabb, felnőtt generáció számára is kedvelhető formába hozzák, felfrissítik. Arra számítottam, hogy gyorsan el fog repülni az a 280 oldal, és egy kicsit újra gyerek lehetek. Nem jött össze… Este, ha nem ment az elalvás, csak a kezembe vettem, és 10 percen belül aludtam is.
A szövegezésre, fogalmazásmódra azt vettem észre, ezóta a förmedvény óta: https://moly.hu/ertekelesek/3965257 jobban ki vagyok hegyezve.
Nagyon sok helyen következetlen, logikátlan volt a szöveg. Lapos, unalmas, túlmagyarázó. Voltak pillanatok, amikor el-elkapott a lendület, és azt hittem, innentől száguldva fejezem be. de sajnos ezek a szakaszok mindig csak pár oldalasak voltak. Romantika még olyan szinten sem volt benne, amit én is szeretek, vagy elviselek. Az is olyan tedd ki, hadd hűljön stílusra sikerült.
Nagyon sajnálom, de legalább a borítója szép! :D
Jaj, és nagyon jó ötlet, hogy a végén van benne egy kötésminta!

gabiica P>!
Jessica Day George: Éjféli bál

Nálam annyira nem jött be. Nagyon szeretem a meséket, ezáltal szívesen nyúlok mesefeldolgozásokhoz, viszont ezekhez kicsit mindig félve, hogy vajon mit tesznek az eredetivel.
Itt most nekem nem vált be. Nagyon unalmasnak éreztem a történetet, kicsit több izgalomra számítottam. Igazából csak minél hamarabb be akartam fejezni, nagy érdeklődést nem éreztem.
A karaktereket igazából kedveltem, Galen nagyon szellemes volt, és igazán jól kidolgozott, hasonlóan Rose-hoz. De ez nekem annyira nem volt elég ahhoz, hogy igazán tetsszen.

Adri93>!
Jessica Day George: Éjféli bál

Még felnőtt fejjel is imádok mesét nézni és olvasni. Ismertem az eredeti mesét és nagyon kíváncsi voltam , mit tud kihozni az írónő belőle. Megpróbáltam elvonatkoztatni a két történetet egymástól, de nem mindig sikerült. Egy kicsit sajnálom, hogy Rózsának és Galennek kevés közös rész jutott. Összességében egy varázslatos történet volt,és mindenki boldogan élt…..

schesztiஐ P>!
Jessica Day George: Éjféli bál

Egyszerűen imádtam! :)) Nagyon szeretem a meséket, szerintem sosem fogom megunni azt a hangulatot, azt a bájt, ami ezeket a történeteket jellemzi.

Egyáltalán nem zavart, hogy egy ismert mese átdolgozása, sőt, inkább egyre kíváncsibbá tett, hogy itt hogyan lesz… Nagyon szerettem a lányokról olvasni, közben elképzeltem a sok gyönyörű ruhát, a csokrokat, amiket Galen küld nekik, a kertet, a cipőket… :)

Tetszett a mese megoldása is, bár a Kőbezárt királytól kár, hogy ilyen könnyen megszabadultak. :)

Könnyed, bájos, szerethető könyv, amit hamar elolvas az ember, de a hangulata sokáig megmarad a lelkében. És nagyon szeretem a borítóját!!!


Népszerű idézetek

Ingryd>!

– Miért vagy csupa víz? – nézett rá Orchidea fontoskodón.
– Nem vagyok csupa víz – tiltakozott ismét Rózsa. – Belenyúltam az egyik szökőkútba.
– És beledugtad a fejedet, a másik karodat és a vállkendődet is – mutatott rá Orchidea.

48. oldal

enikő0214>!

Nos, felség, nem tagadom, jóképű vagyok, de aligha hibáztathat, ha tetszetős külsőm látványa olyannyira lenyűgözte, hogy azonmód ájultan rogyott össze.

93. oldal

Lunemorte P>!

Nos, felség, nem tagadom, jóképű vagyok, de aligha hibáztathat, ha tetszetős külsőm látványa
olyannyira lenyűgözte, hogy azonmód ájultan rogyott össze – felelte kényeskedve.

3 hozzászólás
Lunemorte P>!

Sose feledd: ha alkut kötsz velük, az odalenn élőkkel, annak mindig meglesz az ára!

DarknessAngel>!

– Mit ettél vacsorára? – fortyant fel a zord udvarló.
– Hogyhogy mit? – Nárcisz kérdőn nézett kísérőjére.
– Olyan nehéz vagy, mintha vasból készült fehérneműt viselnél –zihálta a herceg.

Lunemorte P>!

De hát hogyan győzedelmeskedhet az ember, ha nem ismeri az ellenséget?

K_Szilvia03>!

(…)
– Mintha ezúttal nehezebb lenne a csónak – felelte az evezős.
Mély, udvarias hangja volt.
Rózsa elpirult. – Sajnálom – mondta halkan.
Galen visszafojtotta a nevetést.

4 hozzászólás
Caledonia_Valley P>!

Hajszálpontosan hatlábnyi távolságra tudott köpni, úgy káromkodott, mint a legdörzsöltebb őrmesterek, és a saját nyelvükön tudta sértegetni az analúziaiakat. Az apja nagyon büszke volt rá.

12. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Galen
Zöldövezet>!

– […] De megígértem apámnak, hogy nem lesz több széttáncolt cipellő.
– Akkor hát… – kezdte Galen, majd lehajolt, lehúzta Rózsa lábáról a cipőjét, és hátrahajította az orgonabokorba. – Szabad egy táncra? – kérdezte.


A sorozat következő kötete

Éjféli bál sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer Donnelly: Stepsister – Egy sötét mese
Mary E. Pearson: Az árulás szíve
Elizabeth Lim: Fénytörések
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király
Victoria Aveyard: Vörös királynő
Stephanie Garber: Legendary
Rick Riordan: A kígyó árnyéka
Renée Ahdieh: Rózsa & tőr
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz