Éjféli ​bál (Éjféli bál 1.) 561 csillagozás

Jessica Day George: Éjféli bál

Rose hercegnő a legidősebb tizenkét lánytestvér közül, akik arra kárhoztattak, hogy a gonosz Kőbezárt király palotájában, mélyen a föld alatt táncoljanak minden éjjel. Születésüktől kezdve átok ül rajtuk, és csak a halál adhatja vissza a szabadságukat. Rose azonban találkozik Galennel, egy fiatal, katonából lett kertésszel, aki nem veti meg a kalandot, és épp olyan elszánt, akárcsak Rose, és a szabadság egyszeriben nem is tűnik olyan elérhetetlennek. Hogy legyőzzék a királyt és sötét udvartartását, szükségük lesz egy láthatatlanná tévő köpenyre, egy fekete gyapjúláncra, melyet bűvös ezüst kötőtűkkel kötöttek, és mind közül a legkritikusabb hozzávalóra – az igaz szerelemre. A Széttáncolt cipellők című mese újrafeldolgozásával Jessica Day George megint megmutatja, milyen mesterien alkot valami teljesen újat egy történetből, amelyről csak hittük, hogy ismerjük.

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
282 oldal · ISBN: 9789632454245 · Fordította: Szakál Gertrúd
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
282 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454245 · Fordította: Szakál Gertrúd
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
282 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455211 · Fordította: Szakál Gertrúd

1 további kiadás


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Galen · Rózsa · Jácint hercegnő · Kőbezárt király

Helyszínek népszerűség szerint

Kőbezárt király palotája · Vesztfálin királysága


Kedvencelte 63

Most olvassa 19

Várólistára tette 305

Kívánságlistára tette 225

Kölcsönkérné 11


Kiemelt értékelések

>!
zuna19 
Jessica Day George: Éjféli bál

Igazából nem tudom eldönteni, hogy tetszett e vagy sem.
Vannak mellette és ellene szóló érveim is. Furcsa.
A két főszereplő ebben a történetbe, Rose és Galen nagyon szimpatikus volt.
A történet sajnos elég sokszor unalmas volt.
Az alapsztori nagyszerű, csak a kidolgozásával voltak apróbb gondjaim.
A borítója, te jó ég , valami gyönyörű és összhangban van a történettel is. Ezért ez plusz pont.
Barátnőm ajánlotta és nem bántam meg az olvasását, összességében kellemes kikapcsolódás volt ez a könyv szombatra. Igaz mama folyton izélt, hogy minek kell mindig olvasnom. Még amikor nála vagyok, akkor is. Lekvárfőzés közben, azért csaltam és olvasgattam. De, ha egyszer nem tudtam letenni.
Az szomorú, hogy ezt a sorozatot, sem fordították tovább itthon.

>!
Evelena
Jessica Day George: Éjféli bál

A könyv, amit már úgy érzem, ezer éve kinéztem magamnak. Folyton előkerült valahogy és a borítója is eléggé csábítónak tűnt ahhoz, hogy kíváncsivá tegyen. :)
Nagyon szeretem a meséket, de érdekes módon ez a történet valahogy mindig kimaradt, így nem tudtam, hogy mit is várhatok az újragondolásától.
Érdekes volt, kicsit jó érzés belecsöppenni ebbe a mesevilágba. Úgy szurkoltam Galen-nek végig. A Kőbezárt király palotája felé vezető út és az ottani éjszaka leírása nagyon tetszett, szinte megelevenedett a szemem előtt.
Galen szellemes jelenetein jókat kuncogtam. :D
Összességében aranyos kis romantikus történet, jó volt elmerülni benne. Feltűnt, hogy a könyv egy sorozat része, ám nálunk nem jelentek meg a folytatásai.
Pedig szívesen elolvasnám a többi részt is. :)

>!
MissFortune
Jessica Day George: Éjféli bál

Az alaptörténet nagyon jó, az egyik gyerekkori kedvenc mesém volt A 12 táncoló hercegnő.
Galennel és Rózsával nincs bajom, aranyosak a maguk módján. Galen egészen hamar rájött a titok nyitjára, csak sajnos így is sok unalmas rész volt. Nem tudtam őket túlzottan megkedvelni, mert ahhoz meg túl rövidnek éreztem.
A fantasy szál tetszett. A lányok édesanyja alkut kötött a Kőbezárt királlyal, ezért minden este táncolniuk kellett.
Egyszer olvasható kategóriába sorolnám.:)

>!
Pillecukorkám
Jessica Day George: Éjféli bál

Egy hercegő.
Egy exkatona, aki kertész lett.
12 herceg.
12 hercegnő.
1 szerződés, amely szörnyen megnehezíti az életüket.
Nagyon imádtam már az első pillanattól kezdve. Aztán eszembe jutott még az is, hogy Békéscsabán a színházba én már láttam ezt a kis történetet, csak más névvel. Az a név is nagyon passzolt hozzá, de ez is. A széttáncolt cipelők és az Éjféli bál hatalmas élményt nyújtott nekem…
És ami tetszett benne:
Az a sok humor:)
A lányok nevei nagyon találó voltak:)
A hercegnők beszólásai:*
És…. Hát azért Galen se kispálya a zokniaival*_*_*

>!
gabiica P
Jessica Day George: Éjféli bál

Nálam annyira nem jött be. Nagyon szeretem a meséket, ezáltal szívesen nyúlok mesefeldolgozásokhoz, viszont ezekhez kicsit mindig félve, hogy vajon mit tesznek az eredetivel.
Itt most nekem nem vált be. Nagyon unalmasnak éreztem a történetet, kicsit több izgalomra számítottam. Igazából csak minél hamarabb be akartam fejezni, nagy érdeklődést nem éreztem.
A karaktereket igazából kedveltem, Galen nagyon szellemes volt, és igazán jól kidolgozott, hasonlóan Rose-hoz. De ez nekem annyira nem volt elég ahhoz, hogy igazán tetsszen.

>!
Adri93
Jessica Day George: Éjféli bál

Még felnőtt fejjel is imádok mesét nézni és olvasni. Ismertem az eredeti mesét és nagyon kíváncsi voltam , mit tud kihozni az írónő belőle. Megpróbáltam elvonatkoztatni a két történetet egymástól, de nem mindig sikerült. Egy kicsit sajnálom, hogy Rózsának és Galennek kevés közös rész jutott. Összességében egy varázslatos történet volt,és mindenki boldogan élt…..

>!
schesztiஐ P
Jessica Day George: Éjféli bál

Egyszerűen imádtam! :)) Nagyon szeretem a meséket, szerintem sosem fogom megunni azt a hangulatot, azt a bájt, ami ezeket a történeteket jellemzi.

Egyáltalán nem zavart, hogy egy ismert mese átdolgozása, sőt, inkább egyre kíváncsibbá tett, hogy itt hogyan lesz… Nagyon szerettem a lányokról olvasni, közben elképzeltem a sok gyönyörű ruhát, a csokrokat, amiket Galen küld nekik, a kertet, a cipőket… :)

Tetszett a mese megoldása is, bár a Kőbezárt királytól kár, hogy ilyen könnyen megszabadultak. :)

Könnyed, bájos, szerethető könyv, amit hamar elolvas az ember, de a hangulata sokáig megmarad a lelkében. És nagyon szeretem a borítóját!!!

>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P
Jessica Day George: Éjféli bál

Éjféli bál 1

Gyönyörű borító, színvonalas tartalom.
Ez nagyon jó mesefeldolgozás volt a Széttáncolt cipellők történetéből, imádtam.
Izgalmas, fordulatos, remek karakterekkel, a testvéri szeretetről, önfeláldozásról mesélt a szerző. Mindezt fordulatosan, pörgősen. Külön díjaztam a lányok neveit, mind valamilyen virág nevét viselték.
Gyerekkoromban olvastam a mesét, így már csak nagy vonalakban emlékeztem rá, de ez az ifjúsági feldolgozás nagyon megfogott. Szerintem remek film készülhetne belőle.
Már kezdem is a második részt.

4 hozzászólás
>!
mrsp
Jessica Day George: Éjféli bál

Nem vártam sokat ettől a könyvtől, sőt, rosszra számítottam, de kellemesen csalódtam. Egyszerűen imádtam az egészet, nagyon gyorsan ledaráltam és egyből kívánságlistára is tettem a folytatásokat.

Nem ismerem a Kőbezárt király legendáját, aminek ez a történet feldolgozása, de nagyon izgalmasnak találtam az egész történetfelépítést. A szereplők majdnem mind egyből megkedvelhetőek, először kicsit nehéz volt a 12 lánytestvért megkülönböztetni, főleg ezekkel az idióta nevekkel, de nagy nehezen sikerült a végére.

Galent is nagyon szerettem, Rózsával együtt, nagyon közel kerültek a szívemhez. Egy kicsit idegesített az elején a nagy titkolózás, viszont eszméletlenül jól volt megírva az egész történet, olyan csavarokkal és olyan részletekkel, amikre nem is gondoltam volna. Kedvenc lett.

>!
BubbleTea
Jessica Day George: Éjféli bál

Ha egy szóban kéne jellemeznem ezt a mesét, akkor az lenne, hogy „aranyos”. Nekem nagyon tetszett, izgalmas volt és szimpatikusak voltak a karakterek. Az eredeti mesét sajnos nem ismerem, de ez a feldolgozás szerintem nagyon jóra sikerült, tényleg olyan, mint egy könyv, egy regény és mégis lehet érezni, hogy ez egy tündérmese. Voltak hercegnők, táncoló cipellők, gonosz király, szerelem és sok izgalom.

A fél csillag levonás az eleje miatt van, nekem kicsit lassan indultak be a dolgok, de mikor a könyv közepén Galen elkezd nyomozni, akkor sokkal gyorsabban kezdenek pörögni az események és letehetetlenné válik.


Népszerű idézetek

>!
Ingryd

– Miért vagy csupa víz? – nézett rá Orchidea fontoskodón.
– Nem vagyok csupa víz – tiltakozott ismét Rózsa. – Belenyúltam az egyik szökőkútba.
– És beledugtad a fejedet, a másik karodat és a vállkendődet is – mutatott rá Orchidea.

48. oldal

>!
enikő0214

Nos, felség, nem tagadom, jóképű vagyok, de aligha hibáztathat, ha tetszetős külsőm látványa olyannyira lenyűgözte, hogy azonmód ájultan rogyott össze.

93. oldal

>!
Lunemorte MP

Nos, felség, nem tagadom, jóképű vagyok, de aligha hibáztathat, ha tetszetős külsőm látványa
olyannyira lenyűgözte, hogy azonmód ájultan rogyott össze – felelte kényeskedve.

3 hozzászólás
>!
Lunemorte MP

Sose feledd: ha alkut kötsz velük, az odalenn élőkkel, annak mindig meglesz az ára!

>!
Lunemorte MP

De hát hogyan győzedelmeskedhet az ember, ha nem ismeri az ellenséget?

>!
Réka_Körtvélyi

Vajon le lehet olvasni az arcáról, hogy megátkozták? Fáradtnak tűnt, de ezt természetesnek tekintette. Vajon az átok – amely rajta, a testvérein és az anyján ült –, képes nyomot hagyni az emberben?

44. oldal

>!
DarknessAngel

– Mit ettél vacsorára? – fortyant fel a zord udvarló.
– Hogyhogy mit? – Nárcisz kérdőn nézett kísérőjére.
– Olyan nehéz vagy, mintha vasból készült fehérneműt viselnél –zihálta a herceg.

>!
K_Szilvia03

(…)
– Mintha ezúttal nehezebb lenne a csónak – felelte az evezős.
Mély, udvarias hangja volt.
Rózsa elpirult. – Sajnálom – mondta halkan.
Galen visszafojtotta a nevetést.

4 hozzászólás
>!
petrichor

A kapuk zárva voltak, és az őrök csak azután engedték be, hogy megmutatta nekik a király levelét. Gúnyos megjegyzéseket tettek jelentéktelen társadalmi rangjára, amely a levél tetején szerepelt: Galen Werner segédkertész. Válaszképpen Galen higgadtan megjegyezte, hogy az egyik őr lőporszaruja lyukas.

137. oldal


A sorozat következő kötete

Éjféli bál sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király
Rick Riordan: Hádész Háza
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca
Sabaa Tahir: Szunnyadó parázs
Patrick Ness: Háború a békéért
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Renée Ahdieh: Harag & hajnal
Leigh Bardugo: Ruin and Rising – Pusztulás és felemelkedés