Végzetes ​nyalánkság (Donut Shop krimik 2.) 24 csillagozás

Jessica Beck: Végzetes nyalánkság

Suzanne híres finomságainak a helyi „minden lében kanál” sem tud ellenállni, aki Suzanne szerencsétlenségére egy nap holtan esik össze. Nyomozók hada kezd szaglászni a Fánkpalota háza táján, cukros zsákokon, habnyomó formákon át, a legrosszabbat feltételezve a tulajdonosnőről. Ám Jake Bishop nyomozó és volt férje segítségével sikerül Suzanne-nak tisztáznia magát, jó hírnevét megőriznie – mielőtt még egy újabb végzetes nyalánkság elragadna valakit…

Eredeti mű: Jessica Beck: Fatally Frosted

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
382 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633832509 · Fordította: Kallai Nóra

Kedvencelte 1

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

>!
konyvolvaso
Jessica Beck: Végzetes nyalánkság

Mi lehet ennél jobb egy kis sütemény és hozzá krimi. Fánkimádóknak el kell olvasni mindenképpen. Ami miatt javasolt, hogy van sok recept amit ki lehet próbálni. Aki szeret sütni annak hajrá vagy ahol van ilyen személy a környezetben szintén. A kedvenc a citromos fánk de hogy kerül oda a karamell cukor?

>!
tündérrózsa
Jessica Beck: Végzetes nyalánkság

Ültem egy kicsit az értékelésen, mert egyszerűen nem tudom, mit írhatnék, amit az első részéhez nem írtam. Nem nyújtott többet,annál, de azt a szintet legalább hozta. Ez is egy kellemes olvasás volt, olyan se nem túl jó, se nem túl rossz. Ha kicsit negatívan akarnék fogalmazni, azt mondanám, olyan semmilyen. De maradok inkább a kellemesnél, mégiscsak pozitívabban hangzik. Nem számottevően, de jobban tetszett a nyomozás része, Suzanne is kicsit szimpatikusabb lett, amit Jake-ről már nem tudok elmondani. A szerelmi életüket meg jobb is, ha hagyjuk. spoiler
A gyilkos kilétére elég hamar rá lehet jönni, de nem is ő, hanem inkább a leleplezéséhez vezető út a lényeg. Közben pedig csoroghat a nyálunk a jobbnál jobb fánkok után. Szinte végig az orromban éreztem az illatukat. Tetszett az a kis spoiler gesztus, amit Suzanne a végére tartogagatott spoiler. Nem biztos, hogy valaha újra kölcsönkérem előveszem, de egynek elment.

>!
kitekaktusz
Jessica Beck: Végzetes nyalánkság

Itt is, mint az első résznél, igyekeztem elvonatkoztatni a Hannah Swensen sorozattól és így nagyon tetszett. Amiben süti van meg krimi, az nekem jöhet. Az viszont sokkal jobban zavart, hogy elég sok helyesírási hiba volt benne. Az indítékot sok helyen indítóoknak fordították, szerintem elég furán hangzott, az egyik szereplőből meg az egyik oldalon Jake helyett Jack lett. Már azt hittem, egy új szereplő, de kiderült, hogy nem. Több gépelési hiba is volt benne, és ez azért eléggé el tudja rontani az olvasási élményt. De ezeket igyekszem elfelejteni, és így megkapja az 5 csillagot. :) És egyébként tényleg egy az egyben ugyanaz, mint Joanne Fluke sorozata.

>!
nagara
Jessica Beck: Végzetes nyalánkság

Már nagyon régen el akartam olvasni, de soha nem jött szemben a könyvtárban eddig. Az első rész is tetszett, leszámítva, hogy olvastam hasonlót, és ennél a résznél is meg lehetett ezt állapítani. A fonalat nem volt nehéz felvenni… Néha kicsit sok volt a fánkból, a kérdezősködésből, a kotnyeleskedésből… Könnyen, gyorsan olvasható, recepteket tartalmazó csajos könyv.

>!
dynamail
Jessica Beck: Végzetes nyalánkság

Könnyű olvasmány, nem kell rajta gondolkodni, mégis jólesik:-)

>!
picurka13
Jessica Beck: Végzetes nyalánkság

Egyből az első rész után olvastam, ugyanarra számítottam, mint mikor azt olvastam és azt is kaptam. Egy kicsit gyengébb volt a szerelmi szál, igaz maga a történet nem szerelmi, de attól többet vártam. A krimi része szerintem egy kicsit erősebben sikerült, a gyilkos leleplezése az első részhez hasonló volt.
Összességében, amit vártam azt kaptam, könnyed kis olvasmányt.

>!
k_szll
Jessica Beck: Végzetes nyalánkság

Az első rész után lazább, de ígyis élvezhető. Vártam volna a végére egy nagyobb fordulatot Emmával kapxsooatban például. Így is tetszett!

>!
shano
Jessica Beck: Végzetes nyalánkság

Krimi és sütemények, a két kedvencem egy kötetben; a bátyám nem kicsit ismer :)
Nem olvastam a sorozat 1. részét, így a szereplők nekem újak voltak – és nem igazán kedveltették meg magukat velem. A főszereplő egyenesen unszimpatikus volt, amilyen stílusban „kikérdezte” a gyanúsítottjait, hát nem csodálom, hogy a búsba kívánták. A Jake-kel való kapcsolata is olyan seveled-senélküled valami, Maxet meg csak sajnáltam. David jelenlétére nem tudom, mi szükség volt, mert semmi pluszot nem adott hozzá a történethez. Ami a nyomozós részt illeti, tudni lehetett, hogy ki a gyilkos (vagy csak Agatha Christie-n edzőttem), és a végén meglepően gyorsan lerendezték az ügyet.
Grace és Emma szimpik voltak legalább :)
Egyszeri olvasásnak elment, a két érettségi között sikerült kikapcsolnia. Nyilván másképp ítélném meg, ha olvastam volna az első részét (bár ez után nem sok kedvet érzek hozzá). A sütik mindenesetre dobnak rajta :)

>!
lotti531
Jessica Beck: Végzetes nyalánkság

Ez volt számomra az év legnagyobb csalódása. A krimi szál elég klisés, a szereplők sablonosak, és elég hasonlóak a Hannah Swensen sorozathoz.
Emma volt a legszimpatikusabb, a többiek egyszerűen idegesítőek voltak.

>!
Shil
Jessica Beck: Végzetes nyalánkság

Ez is jó volt! Jól esett. Könnyed, receptes, krimis. Gyorsan megszereztem az előző befejezése után és nem csalódtam. Tetszik a stílus, kedvelhetők a szereplők.
Először azt hittem idegesíteni fog a leírás alapján, Suzanne gyanúsítása, de valahogy úgy sikerült megoldani, árnyalni ezt a szálat, hogy nem volt számomra bosszantó. Érdekessé tette Jake vívódása és ahogy alakul a hősnővel való kapcsolata.
Lehet újra adok egy esélyt Swensen kisasszonynak is ezek hatására, bár jó volna inkább ezek folytatását olvasni…


Népszerű idézetek

>!
konyvolvaso

Nem tudom, én a margarétát sokkal jobban szeretem. Olyan vidám virág!

280. oldal

>!
konyvolvaso

Eszembe jutott, hogy Jake felesége is autóbalesetben halt meg, és imádkoztam, nehogy itt is hasonló dolog történjen.

214. oldal

>!
konyvolvaso

Először újból kerek fánkokat szaggattam belőle, aztán mikor másodszorra nyújtottam ki, akkor már téglalap alakú szaggatót használtam.

139. oldal

>!
konyvolvaso

Lehetett a menűben lasagne, fasírt, csőben sült csirke, de bármi más is, ami csak a hűtőből előkerült.

242. oldal

>!
konyvolvaso

Arra gondoltam, kiolvaszthatnánk azt a lasagnét, ami a múlt hétről maradt.

189. oldal

>!
konyvolvaso

Jake erre nem mondott semmit, mire a kezében lévő rózsákra néztem.

277. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Mallery: Egy csepp méz
Susan Mallery: Citrom és osztriga
Jenny Colgan: Piciny Csodák Péksége
Jenny Colgan: Találkozzunk a Cupcake Kávézóban
Nina Killham: A hús bűnei
Rita Falk: Télikrumpligombóc
Liane Moriarty: Hatalmas kis hazugságok
Tasmina Perry: Viszlát, mennyország!
Kerstin Gier: Fellegszálló
Jodi Ellen Malpas: A védelmező