Végzetes ​nyalánkság (Donut Shop krimik 2.) 20 csillagozás

Jessica Beck: Végzetes nyalánkság

Suzanne híres finomságainak a helyi „minden lében kanál” sem tud ellenállni, aki Suzanne szerencsétlenségére egy nap holtan esik össze. Nyomozók hada kezd szaglászni a Fánkpalota háza táján, cukros zsákokon, habnyomó formákon át, a legrosszabbat feltételezve a tulajdonosnőről. Ám Jake Bishop nyomozó és volt férje segítségével sikerül Suzanne-nak tisztáznia magát, jó hírnevét megőriznie – mielőtt még egy újabb végzetes nyalánkság elragadna valakit…

Eredeti mű: Jessica Beck: Fatally Frosted

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
382 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633832509 · Fordította: Kallai Nóra

Kedvencelte 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

>!
nagara
Jessica Beck: Végzetes nyalánkság

Már nagyon régen el akartam olvasni, de soha nem jött szemben a könyvtárban eddig. Az első rész is tetszett, leszámítva, hogy olvastam hasonlót, és ennél a résznél is meg lehetett ezt állapítani. A fonalat nem volt nehéz felvenni… Néha kicsit sok volt a fánkból, a kérdezősködésből, a kotnyeleskedésből… Könnyen, gyorsan olvasható, recepteket tartalmazó csajos könyv.

>!
kitekaktusz
Jessica Beck: Végzetes nyalánkság

Itt is, mint az első résznél, igyekeztem elvonatkoztatni a Hannah Swensen sorozattól és így nagyon tetszett. Amiben süti van meg krimi, az nekem jöhet. Az viszont sokkal jobban zavart, hogy elég sok helyesírási hiba volt benne. Az indítékot sok helyen indítóoknak fordították, szerintem elég furán hangzott, az egyik szereplőből meg az egyik oldalon Jake helyett Jack lett. Már azt hittem, egy új szereplő, de kiderült, hogy nem. Több gépelési hiba is volt benne, és ez azért eléggé el tudja rontani az olvasási élményt. De ezeket igyekszem elfelejteni, és így megkapja az 5 csillagot. :) És egyébként tényleg egy az egyben ugyanaz, mint Joanne Fluke sorozata.

>!
dynamail
Jessica Beck: Végzetes nyalánkság

Könnyű olvasmány, nem kell rajta gondolkodni, mégis jólesik:-)

>!
picurka13
Jessica Beck: Végzetes nyalánkság

Egyből az első rész után olvastam, ugyanarra számítottam, mint mikor azt olvastam és azt is kaptam. Egy kicsit gyengébb volt a szerelmi szál, igaz maga a történet nem szerelmi, de attól többet vártam. A krimi része szerintem egy kicsit erősebben sikerült, a gyilkos leleplezése az első részhez hasonló volt.
Összességében, amit vártam azt kaptam, könnyed kis olvasmányt.

>!
Szisszamisza
Jessica Beck: Végzetes nyalánkság

Nagyon jó volt. :) Nem azt mondom, hogy ez egy fergetegesen jó krimi… Aranyos kis történet, vicces, kikapcsolódhat rajta az ember. A végéig rá sem jöttem biztosan ki lehetett a gyilkos ( vagy csak nagyon sötét vagyok, de remélem azért mégsem ).A főszereplő csaj is szimpatikus, taplaesett, nem az az idegesítő rinyálós fajta. Nagyon remélem, hogy lesznek még magyarul megjelenő folytatásai.

>!
k_szll
Jessica Beck: Végzetes nyalánkság

Az első rész után lazább, de ígyis élvezhető. Vártam volna a végére egy nagyobb fordulatot Emmával kapxsooatban például. Így is tetszett!

>!
Iloonka
Jessica Beck: Végzetes nyalánkság

Kellemes olvasmány volt, bár a szerelmi szálakat nem nagyon szeretem, be kell valljam.
De maga a történet nagyon tetszett és, bár ez egy krimi ,de azért számítani lehetett, hogy Heather is lehet a tettes. Igazából az írónő írásmódja annyival magával tud ragadni ,hogy mi közben úgy érzem ,hogy lapos a történet még, akkor is elvagyok varázsolva az írásától. :) Nekem fura, de Tris volt a kedvenc szereplőm.

>!
shano
Jessica Beck: Végzetes nyalánkság

Krimi és sütemények, a két kedvencem egy kötetben; a bátyám nem kicsit ismer :)
Nem olvastam a sorozat 1. részét, így a szereplők nekem újak voltak – és nem igazán kedveltették meg magukat velem. A főszereplő egyenesen unszimpatikus volt, amilyen stílusban „kikérdezte” a gyanúsítottjait, hát nem csodálom, hogy a búsba kívánták. A Jake-kel való kapcsolata is olyan seveled-senélküled valami, Maxet meg csak sajnáltam. David jelenlétére nem tudom, mi szükség volt, mert semmi pluszot nem adott hozzá a történethez. Ami a nyomozós részt illeti, tudni lehetett, hogy ki a gyilkos (vagy csak Agatha Christie-n edzőttem), és a végén meglepően gyorsan lerendezték az ügyet.
Grace és Emma szimpik voltak legalább :)
Egyszeri olvasásnak elment, a két érettségi között sikerült kikapcsolnia. Nyilván másképp ítélném meg, ha olvastam volna az első részét (bár ez után nem sok kedvet érzek hozzá). A sütik mindenesetre dobnak rajta :)

>!
lotti531 P
Jessica Beck: Végzetes nyalánkság

Ez volt számomra az év legnagyobb csalódása. A krimi szál elég klisés, a szereplők sablonosak, és elég hasonlóak a Hannah Swensen sorozathoz.
Emma volt a legszimpatikusabb, a többiek egyszerűen idegesítőek voltak.

>!
Shil
Jessica Beck: Végzetes nyalánkság

Ez is jó volt! Jól esett. Könnyed, receptes, krimis. Gyorsan megszereztem az előző befejezése után és nem csalódtam. Tetszik a stílus, kedvelhetők a szereplők.
Először azt hittem idegesíteni fog a leírás alapján, Suzanne gyanúsítása, de valahogy úgy sikerült megoldani, árnyalni ezt a szálat, hogy nem volt számomra bosszantó. Érdekessé tette Jake vívódása és ahogy alakul a hősnővel való kapcsolata.
Lehet újra adok egy esélyt Swensen kisasszonynak is ezek hatására, bár jó volna inkább ezek folytatását olvasni…


Hasonló könyvek címkék alapján

Joanne Fluke: Egzotikus csók és gyilkosság
Susan Mallery: Fahéj és karamella
Bíró Zsófia: A boldog hentes felesége
Joanne Harris: Ötnegyed narancs
Anthony Capella: A kávék költője
Gerlóczy Márton: A csemegepultos naplója
Anthony Capella: A jégkirálynő
Melissa Senate: A szerelem konyhája
Frances Mayes: Napsütötte Toszkána
Susan Mallery: Egy csipetnyi gyömbér