Szép ​romok 12 csillagozás

Jess Walter: Szép romok

Hollywood történetének legnagyobb románca. Richard Burton és Liz Taylor istenek voltak, és mint az istenek általában, elviselhetetlenek.

Egy apró halászfaluba húsz év körüli, meseszép amerikai lány érkezett, és a kíváncsi, gavalléros természetű fogadós egy idő után már nem tudja nézni vendége boldogtalanságát: Rómába megy, hogy megkeresse azt a férfit, aki a lányt felültette.
A Kleopátra című, hatalmas statisztériát mozgató hollywoodi vállalkozás producere mára idős ember, de végtelenül megrendül, amikor egy látogatója felidézi a hajdani eseménysort.
A Richard Burton után tudakozódó vidéki fogadós groteszk kalandjai révén fény derül arra, hogy a sztárszínész és Elizabeth Taylor heves románcának hullámai sodorták a lányt a kis faluba.

Minden szerelmi történet tengerpart: látszanak bennük a folyton egymásnak rohanó hullámok, és a zord, part menti sziklák.

>!
Európa, Budapest, 2014
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789630781275 · Fordította: Benedek Mihály

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

Millabell>!
Jess Walter: Szép romok

Méltatlanul ismeretlen könyv, egy csodálatos történet egy fél évszázadon átívelő szerelemről, összefonódó sorsokról, az élet kiszámíthatatlanságáról. Az hogy Olaszország egyik legszebb részén, a Cinque terre partjain kezdődik a történet, csak hab a tortán.
Rendkívül gördülékeny, könnyen olvasható, okosan felépített könyv, és habár ez egy szerelmi történet, egy cseppet sem nyálas vagy túlzó, hanem – ha lehet ilyet mondani – békés, megnyugtató.
Köszönöm @katacita hogy anno felhívtad rá a figyelmet :)

2 hozzászólás
Pöfivonat>!
Jess Walter: Szép romok

Megszenvedtünk egymással, de végül győzedelmeskedtem. Régen nyúltam már ennyire mellé.

2 hozzászólás
Salsita>!
Jess Walter: Szép romok

Eleinte az volt az érzésem, hogy kissé szétcsúszott a történet, de azután szépen összeállt, és jó kis könyv kerekedett belőle. Örültem, hogy nem szokvány „romantikus véget” írt bele a szerző:)


Népszerű idézetek

Molu P>!

Napkelte előtt – még a szutykos, ütött-kopott kisteherautóban ülő guatemalai kertészek előtt, még mielőtt megjönnek a karibiak, hogy főzzenek, takarítsanak, felöltöztessenek, még a torna és pilates és az első kávé előtt, mielőtt az első Benzek és BMW-k kidugják orrukat a pálmafás utcákra, és bluetoothos cápák folytatják vég nélküli üzletelésüket – az amerikai elme kikupálódása – beindulnak a szórófejes öntözők, kiemelkednek a talajból, hogy vizet porítsanak Los Angeles környékének északnyugati szegletére, a repülőtérről a dombokig, a városközponttól a strandokig, a szunnyadó szórakoztatóipar komplett kőtörmelékére.

27. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Fábián Janka: Búzavirág
Kelly Oram: Cinder és Ella
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje
R. Kelényi Angelika: Halálos Hollywood
J. K. Smith: Ismert ismeretlen
Susan Elizabeth Phillips: Mindent a szerelemért
Leisa Rayven: Szívtiprók karácsonya
Dean R. Koontz: A visszatérő
K. M. Smith: A szerelem ezer arca
Tomor Anita: Irány Hollywood!